Haklısın yüzeysel oldu. Göz kanatmamak için ve birazda şunuda yazayım bunuda yazayım derken yüzeysel geçildi hatalar. Yazmadığım çok oyuncu ve hata var. Yaz yaz bitmiyor çünkü
Maalesef dogrusun uzucu bir sonla bitti ama tesellimiz ikincilik ve son maca kadar iddiali kalip biraz da olsa seslerini kesmek oldu rakiplerin. Oyle simarikca kutlama yapamiyorlar bu sebeple, bu da olumlu.
Elestirinin ilk kismina cevaben;
- Linnes bence kotu bir oyuncu. Maliyeti ile oldukca zit bir performansi var. Evet 10 ustunden 5-6 verir daimi ama o 5-6 verimliligi bizim kalitemiz altinda kaliyor. Dolayisiyla faydasiz bir konumda. Kendisi kadro disi kalmadi. Yani teorik olarak evet ama bir secim sebebiyle. Limite takildi vs.. Zaten onceki sezondu bu. Orada bir yanlis gormuyorum, disiplinsiz ve begenmeme degil. Bende olsam Mariano ile devam ederim 1000 kere. Belhanda hocadan kesik yedi ama sebebi disiplinsiz davranislari mac icerisinde (taraftara kufur olayi sonrasi surec). Yedigi bir sacma kirmizi sonrasi tepki gostermisti Terim. Bir de ayrica yonetimden gelen bir istek oldugunu dusunuyorum maas indirimini kabul etmedi. Bazen hocalar yapar bunu Terim'de sanirim biraz yapmayi tercih etti bu onu sevmedigi anlamina gelmiyor. Belhanda bu arada hic sevmedigim bir oyuncudur. Ancak gonderilmesi her acidan yanlis ve zamansiz karar. Tek basina yanlis demedim, zamanlama acisindan yanlis. Simdi bugun hemen gonderilebilirdi tekme koyar gibi. Yani is bitince. Zaten transfer yapmamissin, bir de eldekini kovuyorsun.
Diagne konusu; ustunu falan cizmedi. Adam sorunlu bir tip ustune gitmek istiyor. Benim duyumum bu yonde. Bizde satilmasini istiyor ancak satacak yonetici yok elde. Dogru bir kararla EPL'e gonderildi ve oldukca dogru bir karar. Buna Terim'in ok verme sebebi Falca gibi bir belayi alip getirmesi yonetimin. Ustune hocanin istedigi hicbir isimi alamamasi en sonunda Mohamed'in gelmesi. Bildigim kadariyla 2-3 senedir istiyormus bu oyuncuyu. Elde bu isimler varken, Diagne yuktur. Her acidan, madden/manen. Oynatamayacaksin (ya da az sure vereceksin) bu sefer yapilmis olan 10+ milyon Euro yatiriminda cop olacak. Dogru karar EPL olayi bak gor birkac isteyen cikacaktir, En kotu bonservis paramizi kurtarmis olacagiz.
Mohamed; son iki mactir bjk macinda aldigi darbe sonucu agrisi ve sisligi var. Adam "kismen" sakat. Bu yuzden onunla baslamiyor hoca. Sakatlik sorunu olmasi emin ol onunla baslardi en azidan Malatya macina.
Kerem; en cok destekledigim oyuncumuz ancak suan Galatasaray seviyesinde hala degil. Ilk 11 oyuncusu degil. Cok fundamental eksiklikleri var. Bitiricilik cok kotu vs.. O yuzden hoca, daha olgun tecrubeli oyuncularla basladi son maclara. Bu cok normal bunu bende goruyorum eli ayagina dolasiyor cocugun ve coktop kaptiriyor. Bjk macinda onunla baslasaydikkotu bir sonuc olabilirdi ancak sonradan alip yorgun takima veya ustune cektigin takimin stoperlerin arkasina sarkma gibi gorevlerle oyuncuyuda gelistirirsin, dogruda kullanirsin. Kerem caliskan ve iyi niyetli belirli bir potansiyelide var ancak bundan sonrasi onun elinde. Su haliyle Babel varsa o oynar, stresli maclarda Arda baslar falan.. Maalesef.
Feghouli; maas indirimi yapmayan vurdumduymaz ve oz-disiplini olmayanbir oyuncu. Belhanda sonrasi umurunda dahi olmadi takim. 2-3 mac sans verdi hem ilk 11 hemde sonradan ama yok adam bitik. Su adamdan hoca vurulmaz. Ayrica sakatlik gecirip duruyor.
Luyindama; bir var bir yok bir iyi bir kotu. Hoca denedi kazanmayi ama her seferinde sacmaladi. Kendine dehic iyi baktigini dusunmuyorum. Bu tip fizikli oyuncularin kendini bulmasi zaman aliyor. Umarim satabiliriz.
Adem; kendisi ayrilmak istedi. Onu kimse gondermedi. Hocaya sorsan kalsin isterdi eminim bundan. Zira kullandi bu cocugu onceki sene. Sonradan kesik yemesi normal form dusuklugu yasadi. Ustune Diagne geri gelmisti. Keske bizde kalmis olsaydi, en az 6-7 gol + bir o kadar asist katkisi alirdik.
Taylan - Ogulcan; konuyu bilmiyorum ne oldu ne bitti. Hocaya buradaki elestirine katiliyorum. Ancak belirteyim; her ikiside ancak rotasyon oyuncusu olur. Ama haklisin sebebi bilmiyorum, Irfan transferi yuzundense neden yani ne alakasi var.. Iste baska konusmalar olduysa da bilemem. Iki tarafida dinlemek lazim bilmeden duydugumuzu yorumluyoruz.
Nzonzi - Seri; bence abartilan isimler. Ikisi de evet. Seri zaten bitik geldi ancak sezon ikinci yarisi toplarladi. Nzonzi, bizim gibi set oyunu oynayan ve genelde kapanan takimlara karsi mucadele eden bir takimin 6 numarasi degil. Kapanan ve daha dengeli orta sahasi olan, onde topu dahaiyi tutabilen bir takimin oyuncusu. Ben begenmedim kendisini sahsen. Zaten bizden de uber super bir takima gitmedi her iki isimde. Nzonzi, oynadigi bolge olarak cok cok az kart goren ve hatta kariyerindeki ilk kirmizisini gectigimiz haftalarda yemis bir oyuncu yanlis duymadiysam. O bolgede bu kadar yumusak oynanmaz.
Emre K; Sivas'in ofans-kanat oyuncusu. Bizde ise daha merkezi orta saha kivamina evrildi. Bence gayet sure aldi ancak katiliyorum neden Akbaba yerine tercih etti mantikli aciklamam sadece Akbaba'nin son maclardaki gol formu. Bize de gol gerekiyor sonuc Akbaba. Biraz daha gizli forvet tipi. Emre K.ozelinde ise, zekibir oyuncu degil. Hangi macti hatirlayamadim simdi Etebo gibi o da dogru zamanda pas vermedi ve puan/puanlardan etti bizi. Bu seviyede o hatalar pek akillica degil. Emre K. tempolu ve pres yapan bir oyuncu ama sutlari hem kotu, hem de oyun bilgisi zayif. Kosulari goremiyor gorse de pas atamiyor. Birseyler eksik bu oyuncuda. Ama takimdaki guvendigim oyunculardan biri. Malatya macinda tipki Denizli macinda oldugu gibi girmeliydi ama Saracchi danasi yuzunden Omer alinmak zorunda kalindi oyuna.
Diger yazdiklarin yuzeysel ama dogru. Genel Terim yorumu icin, katildigim ve/veya katilmadigim noktalar olsa da. Biraz uzunca oldu ama dusuncelerimi direkt yazdim, onermesiz. Bu yuzden birkac isim hakkinda katilmiyorum yazdiklarina. Son olarak, parlattigi ya da kazandigi oyuncu var. Kaybettikleri de var ve olacaktir. Ama su elestiriyi dogru buluyorum eski formunda asla defgil ve bazen anlamakta bende zorlaniyorum kendisini.