Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eksik kısmına katılırım ama hatalı kısmını görmem için yazman gerek Emrah. Normal bir Linnesi iyi bir Şenere asla değişem. Çok iyi olmasada istikrarlı oynayan linnes oynatılmaya oynatılmaya köreltildi. Belhanda konusunda Terim tepkiliydi, tepkisinide gösterdi.
Birazdan yazarım renkdaş. Haklısın yani yazmadım detayları henüz ama eksik içerik olmuş. Çok yüzeysel geldi bana.

Yönetim olarak hadi bomboş bi sene geçirdik diyelim. Paralar yatmadı da mı kriz oldu? BJK FB gibi takımlar 50 kez altın tepsiyle önüne şampiyonluğu koydu. İstediğin her oyuncu alındı. Alınanı değil, gittin Ömer bayramı, Akbabayı Ardayı vs oynattın. Yönetim çıkıp basın önünde tek kelime etmedi, gördüğün mikrofona yönetimi rezil edecek açıklamalar yaptın. Kaliteli oyuncuların üstünü çizdin, oynayacak oyuncuları küstürdün. Dandik takımlardan saçma sapan kadro ve oyunla puanlar kaybettin. Hala daha yüzsüz yüzsüz transfer bekliyorsun. Hala daha önümüzdeki seneye yönelik planlama yapıyorsun. Üstünü çizdiklerine bir bakalım,

Diagne--her ne kadar çok iyi oyuncu olmasada ilk fırsatta forvetsizken üstünü çizip kiralık yollattın

Linnes--Adam müthiş star değil, ama belli bir standardı varken 6 ay kadro dışı kaldı, bu sene dandik Şener oynadı onu oynatmadın, körelttin.

Belhanda--Kör ölür badem gözlü kalır. Gitmeden önce maçlarda oyuna almazdın, gönderildi olay çıkardın.

Lyundama--Ligin belkide en iyi stoperi. Stoper dediğin adam oynadıkça tempo kazanır, sakatlık dönüşü bir maç oynattın 5 maç oynatmadın. Her
maçımızda stoperi izleyen Donk yüzünden 1 gol yedik. Evladın olduğu için, bir taraflarını yaladığı için o hep 11de.

Mustafa Mohammed--Adam hazır geldi, Falcao gelince kestin, gereksiz yedek oynattın. Penaltı attırarak oyuncu kazanılmıyor. Takım orta açarken kenarda, oyuna girdiğinde 1 kez orta açılmıyor. Son malatya maçı, ilk yarı 50 orta açtı takım, Halil atamadı. Aha dedim Muhammed girdi yazar kesin kafayla dedim, 2-3 orta ancak açıldı ikinci yarı.

Emre Kılınç--Orta sahamızın belkide en potansiyellisi, Akbaba yüzünden oynatmadın çocuğu, girdiği maçlarda bir tarafını kurtardı kaç kez

Feghouli--Takımın beyni, Arda sırf zekasıyla oynuyor diyenler Feghouliye bir baksın. Neden oynamadı bu adam sene boyu?

Kerem Aktürkoğlu--Adam 2 gol atıyor ertesi hafta oynamıyor. Maç tıkanmış, set hücumu yapıyoruz Kerem oyuna giriyor. Yahu, hızlı oyuncuyu takım hızlı çıkarken tercih edersin ya da ilk 11e koyar skoru alana kadar oynatırsın. Biz 2-0 geriye düştüğümüzde Keremi alıyor.

Oğulcan--Adamı yönetim Rizeye yedirdi, 6 maç ceza aldı. Ritmiyle ilk yarının yıldızı idi. Feghoulinin yerine çok iş yaptı sağda. Gel gelelim, ikinci yarı 2 maçta görev aldı almadı adam. Aldığı maçlarda da işini layıkıyla yaptı. Neyine oynatmadın bu adamı da bitirdin?

Taylan--İrfan hıyarı alınmadı diye mi çizdin Taylan ve Oğulcan'ı? Derdin neydi? Neden Taylansız çıktığın bir sürü maçta puan kaybı geldi ve daha sonrasında kurtarıcı olarak takıma geri döndü?

Adem Büyük--Adam cevabını sana son maçta verdi. Başka yorum yok.

Nzonzi-Seri-Maicon-Rodriges-Okan-Fatih- vs vs liste çok uzar. Terim'i yalarsan 11 garanti. Yalamazsan Adem gibi kapı gözükür. Selçuk gibi iyi yalayıcı isen senin hiç sıkıntın olmaz, futbolu bitirsen bile sonrasında sahanın en güzel bölümünde beleş maç izlersin.

Bazı arkadaşlar iyi bir yönetimle Terim'in çok daha iyi olacağını söylemiş. Terim iyi yönetimle hiç yapamaz. Aysaldan daha iyi yönetim mi vardı zamanında? Terim show adamıdır, yalanmayı sever. Ona Abdürrahim gibi her fırsatta hodjam diyecek tipler gerek. Nizipli başkan yalamadı ters düştüler. Fatih Terim kendisinin önüne geçen herkesi siler atar. Manşet kendisi olması gerekir. Yine transferlerle dolduracak takımı, sağlam gelen oyuncuların pili yine ocak gibi bitecek. Ocakta yine transfer, tutarsa şampiyonsun. Tutmazsa yönetimle kavga et, kovulana kadar uğraş. Lütfen git şu takımdan. Daha fazla borçlandırmadan, daha fazla futbolcuların piyasası düşmeden git. Parlattığın tek oyuncu yok, körelttiğine parmak yetmiyor saymaya.
Altına imzamı atarım.Helal olsun

Birazdan yazarım renkdaş. Haklısın yani yazmadım detayları henüz ama eksik içerik olmuş. Çok yüzeysel geldi bana.
Haklısın yüzeysel oldu. Göz kanatmamak için ve birazda şunuda yazayım bunuda yazayım derken yüzeysel geçildi hatalar. Yazmadığım çok oyuncu ve hata var. Yaz yaz bitmiyor çünkü

Mancini örneğini veriyorlar hocayı savunmak için..

Mesela çıkıyorlar diyorlar ki Mancini'ninde elinde iyi kadro veya aynı kadro vardı niye şampiyon yapamadı ..Terim'in eline verilen yıldızlar 2 sezon şampiyon takımı şampiyon yaptıktan sonra Terim 3-4 maç art arda yenildi ve gitti..

Peki o takım sonra Mancini geldikten sonra ne yaptı ?

Ligi ve bizi hiç bilmeyen Mancini ile Real Madrid ve Juventus'un olduğu gruptan çıkıp ve Türkiye Kupası şampiyonu olduk..

O iki sezon önceki yıldızlar topluğu kadro 3 kulvarda işi götürebilmek için takviye ister tabi ki..

Devre arasında adamın transfere ihtiyacı olmuş alınan adamlar : Burdisso, Veysel, Ontivero, Koray, Oğuzhan Kayar, Telles, Umut Gündoğan, Salih ve Hajrovic :asd: :asd:

1621198518236.webp

Herkes yönetimi eleştiriyor tamam da, hangi yönetim ile iyi geçinebildi ki? Hep bi kusur, hep bi küsme, hep bi taraftarı yönetime karşı karşıya bırakmalar. Bi insan da bi susar, ve kendi işine bakar. 4 sezon bu takımın başında ve tek anlattığı olay, öbür transfer sezonu sabredecek Galatasaray taraftarı. Herkes de eyvallah diyerek bekledi, ama oyundan değişen bişe yok.
Yeni oyuncularım çoğu ateş gibi başlıyor, bi kaç hafta sonra birden formsuzluk başlıyor…
Kimse de onca yıldır sormuyor ki, ağa biz ne oynamaya çalışıyoruz…

Bide herkes tutturmuş, hoca formsuz şu bu diye, gerçek olan olay Hoca modern futbola ayak uyduramıyor. Anadolu Rakipler ya analiz edilmiyor, ya gerek duyulmuyor ya da yanlış yapıyorsun. Avrupa da kimse senden medet ummuyor, tek isteğimiz rezil olmamayalım ama onda da master degree elde etmiş, kim varsa bizi ezemeyi biliyor.

Bide şu evlatcılık olay bi bitmedi, taraftar kızar ama Terim inatla oynatır, çünkü aptal taraftarın istediği olmasın diye. Burda kimse Emre Akbaba yı ilk 11 e koymaz ama bay Terim ile bu sezon 18 maçta ilk 11 de başladı. Sonra da yok yönetim transfer yapmadı filan deyip, bu herife gidip sene sonu bekleyip bedava almak yerine 4-5 milyon Euro verdirip illa aldırdı.

Aynı şey Arda için de gecerlı, herifin koşacak hali yok, Bay Terim hala sanki 2008 Arda varmış gibi medet umuyor ve oynatıyor da, oysa büyük bir kısım on gelmemesi için karşı çıktı ve Başkan bile istemedi, ama Terimin işi inat ya, illa herkese karşı çıkıp aldırdı. Gören de dicek sanki 17 yaşında ki oyuncu icin bi ışık gördü o yüzden yapıyor. Elin sonunda 21 maçta ilk 11 de başladı…Aynı herif bir sezon evvel Başak da sadece iki, 2!!!!! Maçta ilk 11 de yer aldı. Ve o takım sezon sonu şampiyon oldu.

Ya kime anlatıyorum, burda bircok kişi ne futbol dan anlıyor ne hentbol dan. Tamamen duygusal davranıp, ama Terim gidince kulüp kapanacak mış gibi karamsar ve vısyonsuzlığa kapılmış o yüzden de bu durumdayız. Vermişiz kulübü Herifin eline, oyuncak yerine döndürdü takımı. Herseye bi kusur, kimse de demiyor kı ya tamam da güzel Hpcam, biz de isteriz Manchester gibi Para harcayak, ama coğrafya gerçeği var. Senin durumun Fener den de, hele hele BJK den de daha iyi…Kadro desen zaten öyle, bi kez de sen kısıtlı imkanlar ile bisey yap, sen bir oyuncuyu yücelt ve geliştir… ama yok. O gitsinler bunlar alınsın felan, ya Bay Terim sen bu takımın finansal yapımını bilmiyormusun ya da d…. mı geçiyorsun bizimle?

42 maç var, bir Allah’ın kulu Duran top organizasyon çalıştığını gördü mü? Daha 40 Cı haftaya kadar her duran topun başına Ömer gecıyordu, bu herif Sabri nin sol versıyonu, kendine hayırı yok bize mi olacak? Akıl var mantık var…
Neyse yine bol ayak tenis izleriz seneye ve kanser olmaya devam ederiz, nede olsa futbol un F si izlettirmemekte yemin etmiş bir Hocamız var.

Bence muazzam duran top organizasyonumuz var. Gedson ön direğe orta aç. Marcao ön direğe doğru koş. Bel hizasında gelen topu kafayla arkaya aşırmaya çalış, sonuç, rakip ön direkte bekleyen oyuncu topu uzaklaştırsın, kontradan gol yiyelim. Kenardan gelen ortalarda da Ön direğe doğru aç, rakip uzaklaştırsın. Tehlike sıfır.

Bence muazzam duran top organizasyonumuz var. Gedson ön direğe orta aç. Marcao ön direğe doğru koş. Bel hizasında gelen topu kafayla arkaya aşırmaya çalış, sonuç, rakip ön direkte bekleyen oyuncu topu uzaklaştırsın, kontradan gol yiyelim. Kenardan gelen ortalarda da Ön direğe doğru aç, rakip uzaklaştırsın. Tehlike sıfır.
Gerçekten duran top konusunda inanılmaz zayıfız yıllardır bu sezon iyice ayyuka çıktı bu durum...Beşiktaş ve fener 2 haftada bir duran toptan gol buldu biz birak golu tehlike yaratamıyoruz..

Ligin ilk yarısında bir maçta zeki yavru ortaladı kornerde semih kaya gol attı.. Kasımpaşa da aytaç kara,malatya da emrah bassan ortalıyor osman çelik gol atıyor.. Yani sadece duran topu kullanan adamın iyi olması meselesi de değil bu..Ben iddia ediyorum ghezzal biz de olsa kesinlikle bu kadar asist yapamazdı.Birak duran topu millet saatlerce taç atışı çalışıyor..

Bugün liverpool kalecisi kornerde gol attı yav bizim marcao ve luyindama ikilisinin ligde golu yok golu..Millet vida,serdar aziz,szalai golleriyle zirveye tutundu haftalarca..

O adam basariliyken gonderildi. elindeki kadroya gore oynattigi icin elestirildi defansif oynuyormus. adam kimlerle sampiyon oldu ya. Onunda önünü kesti bu arkadas parali kalemleriyle

Sonra arkasından çok ağladık.. Keşke devam etseydi. Eminim şuan avrupada ses getiren takımlardan biri olurduk. Adam bakırı altın yapıyordu. Gitmesine en çok üzüldüğüm 3 isim say deseler Lucescu-Gerets-kısmen Tudor derdim.

Mancini'ye laf atılması komik. Çünkü adamın şanssızlığı hayatındaki bütün şansı tek sezonda kullanan Ersun'lu FB'ye denk gelmesiydi.
Mevzu iyi kadroyu şampiyon yapamaması ise 2 senedir elimize veriyorlar. Hem de en pahalı ve en iyi kadrolarla. Onda suçlu dıj güçler tabii.

Adam Real ve Juve'nin olduğu gruptan çıkardı.
TR kupasını kazandı. Ama başarısız, yersen.

Hadi hepsini geçin.

Mancini döneminde takim iç sahada taş gibi top oynuyordu.
11-12/12-13 sezonlarından sonra bazılarının bok attığı Mancini ve Tudor kadar top oynatabildi mi acaba FT?

Tudor'un ilk 8 haftaki oyununu ve Mancinin iç sahadaki oyununu 4 senedir 1 kez bile göremedik. Görsek zaten joker gibi her tartışmada onu örnek verecekler ama elde yok işte. O yüzden başkan, TFF vs ile kılıf uydurmaya çalışıyorlar.

Güzel işlerin hepsi FT'nin
Başarısızlık ise bizim
Bizim dediği kim onu da bilen yok tabii. Suç evde oturup maç izleyen taraftarda herhalde.
Adam hatasını bile kabul etmiyor, biz diyor.

Son düzenleme:
Mancini'ye laf atılması komik. Çünkü adamın şanssızlığı hayatındaki bütün şansı tek sezonda kullanan Ersun'lu FB'ye denk gelmesiydi.
Mevzu iyi kadroyu şampiyon yapamaması ise 2 senedir elimize veriyorlar. Hem de en pahalı ve en iyi kadrolarla. Onda suçlu dıj güçler tabii.

mancini bilmem kaç puan fark yiyince ersun şanslı
ft 2 golle kaybedince dıj güç
baktım 12 puanla olmuş ersun
El-insaf

Haklısın yüzeysel oldu. Göz kanatmamak için ve birazda şunuda yazayım bunuda yazayım derken yüzeysel geçildi hatalar. Yazmadığım çok oyuncu ve hata var. Yaz yaz bitmiyor çünkü

Maalesef dogrusun uzucu bir sonla bitti ama tesellimiz ikincilik ve son maca kadar iddiali kalip biraz da olsa seslerini kesmek oldu rakiplerin. Oyle simarikca kutlama yapamiyorlar bu sebeple, bu da olumlu.

Elestirinin ilk kismina cevaben;

- Linnes bence kotu bir oyuncu. Maliyeti ile oldukca zit bir performansi var. Evet 10 ustunden 5-6 verir daimi ama o 5-6 verimliligi bizim kalitemiz altinda kaliyor. Dolayisiyla faydasiz bir konumda. Kendisi kadro disi kalmadi. Yani teorik olarak evet ama bir secim sebebiyle. Limite takildi vs.. Zaten onceki sezondu bu. Orada bir yanlis gormuyorum, disiplinsiz ve begenmeme degil. Bende olsam Mariano ile devam ederim 1000 kere. Belhanda hocadan kesik yedi ama sebebi disiplinsiz davranislari mac icerisinde (taraftara kufur olayi sonrasi surec). Yedigi bir sacma kirmizi sonrasi tepki gostermisti Terim. Bir de ayrica yonetimden gelen bir istek oldugunu dusunuyorum maas indirimini kabul etmedi. Bazen hocalar yapar bunu Terim'de sanirim biraz yapmayi tercih etti bu onu sevmedigi anlamina gelmiyor. Belhanda bu arada hic sevmedigim bir oyuncudur. Ancak gonderilmesi her acidan yanlis ve zamansiz karar. Tek basina yanlis demedim, zamanlama acisindan yanlis. Simdi bugun hemen gonderilebilirdi tekme koyar gibi. Yani is bitince. Zaten transfer yapmamissin, bir de eldekini kovuyorsun.

Diagne konusu; ustunu falan cizmedi. Adam sorunlu bir tip ustune gitmek istiyor. Benim duyumum bu yonde. Bizde satilmasini istiyor ancak satacak yonetici yok elde. Dogru bir kararla EPL'e gonderildi ve oldukca dogru bir karar. Buna Terim'in ok verme sebebi Falca gibi bir belayi alip getirmesi yonetimin. Ustune hocanin istedigi hicbir isimi alamamasi en sonunda Mohamed'in gelmesi. Bildigim kadariyla 2-3 senedir istiyormus bu oyuncuyu. Elde bu isimler varken, Diagne yuktur. Her acidan, madden/manen. Oynatamayacaksin (ya da az sure vereceksin) bu sefer yapilmis olan 10+ milyon Euro yatiriminda cop olacak. Dogru karar EPL olayi bak gor birkac isteyen cikacaktir, En kotu bonservis paramizi kurtarmis olacagiz.

Mohamed; son iki mactir bjk macinda aldigi darbe sonucu agrisi ve sisligi var. Adam "kismen" sakat. Bu yuzden onunla baslamiyor hoca. Sakatlik sorunu olmasi emin ol onunla baslardi en azidan Malatya macina.

Kerem; en cok destekledigim oyuncumuz ancak suan Galatasaray seviyesinde hala degil. Ilk 11 oyuncusu degil. Cok fundamental eksiklikleri var. Bitiricilik cok kotu vs.. O yuzden hoca, daha olgun tecrubeli oyuncularla basladi son maclara. Bu cok normal bunu bende goruyorum eli ayagina dolasiyor cocugun ve coktop kaptiriyor. Bjk macinda onunla baslasaydikkotu bir sonuc olabilirdi ancak sonradan alip yorgun takima veya ustune cektigin takimin stoperlerin arkasina sarkma gibi gorevlerle oyuncuyuda gelistirirsin, dogruda kullanirsin. Kerem caliskan ve iyi niyetli belirli bir potansiyelide var ancak bundan sonrasi onun elinde. Su haliyle Babel varsa o oynar, stresli maclarda Arda baslar falan.. Maalesef.

Feghouli; maas indirimi yapmayan vurdumduymaz ve oz-disiplini olmayanbir oyuncu. Belhanda sonrasi umurunda dahi olmadi takim. 2-3 mac sans verdi hem ilk 11 hemde sonradan ama yok adam bitik. Su adamdan hoca vurulmaz. Ayrica sakatlik gecirip duruyor.

Luyindama; bir var bir yok bir iyi bir kotu. Hoca denedi kazanmayi ama her seferinde sacmaladi. Kendine dehic iyi baktigini dusunmuyorum. Bu tip fizikli oyuncularin kendini bulmasi zaman aliyor. Umarim satabiliriz.

Adem; kendisi ayrilmak istedi. Onu kimse gondermedi. Hocaya sorsan kalsin isterdi eminim bundan. Zira kullandi bu cocugu onceki sene. Sonradan kesik yemesi normal form dusuklugu yasadi. Ustune Diagne geri gelmisti. Keske bizde kalmis olsaydi, en az 6-7 gol + bir o kadar asist katkisi alirdik.

Taylan - Ogulcan; konuyu bilmiyorum ne oldu ne bitti. Hocaya buradaki elestirine katiliyorum. Ancak belirteyim; her ikiside ancak rotasyon oyuncusu olur. Ama haklisin sebebi bilmiyorum, Irfan transferi yuzundense neden yani ne alakasi var.. Iste baska konusmalar olduysa da bilemem. Iki tarafida dinlemek lazim bilmeden duydugumuzu yorumluyoruz.

Nzonzi - Seri; bence abartilan isimler. Ikisi de evet. Seri zaten bitik geldi ancak sezon ikinci yarisi toplarladi. Nzonzi, bizim gibi set oyunu oynayan ve genelde kapanan takimlara karsi mucadele eden bir takimin 6 numarasi degil. Kapanan ve daha dengeli orta sahasi olan, onde topu dahaiyi tutabilen bir takimin oyuncusu. Ben begenmedim kendisini sahsen. Zaten bizden de uber super bir takima gitmedi her iki isimde. Nzonzi, oynadigi bolge olarak cok cok az kart goren ve hatta kariyerindeki ilk kirmizisini gectigimiz haftalarda yemis bir oyuncu yanlis duymadiysam. O bolgede bu kadar yumusak oynanmaz.

Emre K; Sivas'in ofans-kanat oyuncusu. Bizde ise daha merkezi orta saha kivamina evrildi. Bence gayet sure aldi ancak katiliyorum neden Akbaba yerine tercih etti mantikli aciklamam sadece Akbaba'nin son maclardaki gol formu. Bize de gol gerekiyor sonuc Akbaba. Biraz daha gizli forvet tipi. Emre K.ozelinde ise, zekibir oyuncu degil. Hangi macti hatirlayamadim simdi Etebo gibi o da dogru zamanda pas vermedi ve puan/puanlardan etti bizi. Bu seviyede o hatalar pek akillica degil. Emre K. tempolu ve pres yapan bir oyuncu ama sutlari hem kotu, hem de oyun bilgisi zayif. Kosulari goremiyor gorse de pas atamiyor. Birseyler eksik bu oyuncuda. Ama takimdaki guvendigim oyunculardan biri. Malatya macinda tipki Denizli macinda oldugu gibi girmeliydi ama Saracchi danasi yuzunden Omer alinmak zorunda kalindi oyuna.

Diger yazdiklarin yuzeysel ama dogru. Genel Terim yorumu icin, katildigim ve/veya katilmadigim noktalar olsa da. Biraz uzunca oldu ama dusuncelerimi direkt yazdim, onermesiz. Bu yuzden birkac isim hakkinda katilmiyorum yazdiklarina. Son olarak, parlattigi ya da kazandigi oyuncu var. Kaybettikleri de var ve olacaktir. Ama su elestiriyi dogru buluyorum eski formunda asla defgil ve bazen anlamakta bende zorlaniyorum kendisini.

Tudor'un GS'a geldigi sezonda oynanilan ilk 2-3 maci unutamayanlar varmi? Her bir maci tekrardan 90 dakika doya doya izlemistim. Oynanilan futbolu cok begeniyordum o dönem.
Ama iste sonraki maclarda git gide düsüs vardi maglum..
Fatih Terim, kendi düsüncem, son iki sezondur tek bir mac dahi oynatamadi su bahsettigim 2-3 macin icinden. Hocamizi cok severim ama malesef oynattigi futbolu begenemiyorum. Gelecek sezon icin kaliyor olsa bile, hangi oyuncu geliyorsa gelsin, Level atlayamayacak. Yani kisacasi ayni futbola devam. Süper Lig sampiyonlugu icin itekaka yeterli olabilir, ama Avrupada anca zar zor 1-2 puan alir evine dönersin.

Kulüp yönetimi hakikaten rezil ötesi. Transferden tut konuşmalarına ve her türlü icraatlarına kötüydü. Dursun gibisi gelmez diyordum, onun yönetimi kadar kötü bir yönetim geldi.

Fakat bu Terimin o derece kötü performans sergilediği gerçeğini değiştirmiyor. Duran top sorunundan tut takımın fizik gücüne kadar berbat durumdayız. Son saniye kaybedilen puanlardan tut, şuursuzca yapılmış kadro planlamasına rağmen şampiyon olacaktık. Sadece son maç evlatçılık yapmasa 99% şampiyon olacaktık. Bu ihanet gibi bir şey. Asla kabul edilemez.

Büyük ihtimalle gelecek sezon devam edecek. Keşke devam etmese. Ft ile olacak iş değil artık. Bundan sonra para da yok, transferde yok. Kendisi para ile bir şeyler yapmaya çalışan hocalar kategorisinde. Parasız ortamlar uygun değil ona. Umarım bunu anlar ve kenara çekilir. Burak’ın “şu kadar parayla geliyoruz hocam” laflarında kanmasın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt