Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılıyorum sana hoca istesin bu takım son virajda vitesi yükseltir şampiyonda olur. Ama ilk pandemi arasından sonra futbola mı küstü ne olduysa takımın daha götü doğrulmadı. Şartlar herkese aynıyken kötü olanlar 1 aylık hazırlık sürecinde kondisyon yükledi. Takımın cılız kalması ile kendi kaderimizi çizdik. Belki takım az daha diri olsa Muslera'nın sakatlandığı pozisyon da olmazdı, andonenin sakatlandığı pozisyon da.
Bu arada Yusuf denen herifin bir esprisi yok onun oynayacağı oyunu fazlasıyla donk oynar bilemedin ben olsam ozornwafor ile denerdim bir şekilde istediği oyuncu kadar oynayacak oyuncu çıkarırdık. Yusuf olmadı diye istenmeyen adam etobo'da ısrar etmek yanlış kere yanlıştır.
Biz etoboyu da yanlış kullanıyoruz aynı badouyu olduğu gibi. Bu herifi defanstan uzak tutup 10 numaraya yakın oynatsak ekuban performansı alırdık.
Al Kasımpaşa ya koy dediğim stilde oyntılsın seneye bu adam bizde niye böyle oynamıyordu deriz.
Farklı şeyler denemek lazım.

taylan'ın kesilmesinden sonra izlenen tüm yol yanlış zaten. dediğin gibi ya 6 numara ozon kumarı oynanır ya da hiç regista'yla oynamazsın. ankaragücü-karagümrük'te hakemler puan çaldıysa sivas-rize maçlarında da kendi elimizle verdik. ha tek ısrar bu pozisyondaysa yusuf tabii etebo'dan da, ne çıkacağını bilemeyeceğimiz ozorn'dan da, hantal donk'tan da fazla katkı verirdi kuşkusuz. ama ben orda sistemden ziyade şartlardan bahsetmek istemiştim. dibindeki adamı para ve fors varken getiremeyen beceriksizler, transferin kapanmasına 3 gün varken avrupa'dan hiç getiremezlerdi.

Teknik direktör oyuncudan verim alabilirse kadro iyi görünüyor verim alamazsa kadro leş ne yapsın.. bugün aboubakar-josef-rossier-ghezzal bizde olsa ve sakatlık formsuzluk vs nedeniyle verim alamasak hoca ne yapsın eldeki bu diyecektik..Veya şu ana kadarki bjkde yedlin oynasa muhtemelen iyi gorunecekti ve adamlar bedava ne transfer yapıyor diyecektik..Futbol kağıt üstünde oynanmıyor FM kadrosu kurup sırtını yaslayamazsin oyuncudan verim almak apayrı bir meziyet..Fatih hoca bu işte eski yıllarda çok iyi olmasına rağmen son dönem felaket bir idarecilik gösteriyor..Oyuncuların onu baba gibi görmesi bir anlam ifade etmiyor benim için.Formunu arttırdığı tek adam diyebileceğimiz taylani bile kisisel sorunları nedeniyle geriye götürdü maalesef etebo bu kadar leş olmasa muhtemelen taylan da oğulcan gibi olacaktı..
Bizim 2. Devreki kadromuzun leş olduğunu söyleyen herkes hayal aleminde yaşıyor ilk yarı öyle veya böyle yarışta kaldık 2. Yarı bu kadro vurup gecebilirdi..Ya herşeyi geçtim rakiplerin çatır çatır duran topla maç alırken sen habire kontra yiyorsun duran toplardan inanın iyi bile geldik bu noktaya kadar..Bizim ligin anahtarı duran top ve maalesef biz bırakın gol atmayı en ufak tehdit bile olusturamiyoruz

Gelin de laf anlatin 😹 Sadece önüme denk gelen örneği attım böyle o kadaaar çok hesap var ki, aynı şeyi mi izliyorum diyorum

Bi tw hesabı açıp bu ruha,gsevgisine,tansel tayfasına savaş açıcam

ben istiyorumki önce burdakiler gscdeki kardeşlerimiz doğru yolu bulsun

sonra tek vücut halinde hareket edip diğerlerinide uyandıralım

çok şey istiyorum galiba

önce şunu ayırt etmek gerek ömer'le, oğulcan'la, akbaba'yla hatta ben ekleyeyim adem'le, taşdemir'le şampiyonluk yarışında bulunmak futbol şansı değil, hoca becerisi. hoca 3.5 yılda her sezon 10 oyuncu aldırmış, toplam harcattığı bonservis 35 milyon civarında. bunun 15'i de abdürrahim'in 1 devre daha ben bu takımı santraforsuz oynatırsam millet ana bacı bırakmaz diye gidip dostu ciner'e diagne kıyağı. kendi bizzat hatalı transferi bonservisle de akbaba olsun hadi. ki onun da 2 kere futbol bitirecek sakatlığı olmasa nasıl bir durumda olacağını bilemeyiz, çünkü sağlıklı varlığında lider bir oyuncu olmasa da en azından takım adına skor katkısı verebileceğini hem galatasaray'da, hem de milli takımda göstermişti.

-ömer bayram, taşdemir, adem büyük gibi elemanlarla şampiyonluk yarışı verebilecek takım yapması
-adı sanı duyulmamış, biri kendi liginde düşme hattındaki takımda oynayan 2 stoperi avrupa'ya çift haneli bonservisle transfer yapabilecek duruma getirmesi
-onyekuru gibi ham ve gittiği hiçbir yerde dikiş tutturamamış adamı her galatasaray macerasında üst düzey bir golcü haline çevirmesi
-yıllardır derbi deplasmanı galibiyeti alamamış galatasaray'a 2'si kadıköy olmak üzere çokca zor deplasmanı oyun oynayarak kazanabilecek hale getirmesi
-erzurum'un orta sahası ve erzincanspor'un golcüsünü komik paralara alarak şampiyon takımın önemli parçaları haline getirmesi

benim aklıma gelenler bunlar.
Ben hep derim 10 tane vasat oyuncu alacağına 1 tane al, tam al. Zaten vasatlar ordusuna dönüştüğü için takım bu halde. Hamzaoğlu, Gerets, Cevat Güler çok daha kötü takımlarla şampiyon oldu. Mesele o değil aslında.

-Saydığın oyuncuları aldıran da kendisi. Önceden bu takım benim değil diyordu Tudor'un oyuncuları için. Şimdi o bahane de kalmadı.

-Marcao'yu 4 milyona, Luyindama'yı 8 milyona aldırdı. Az buz paralar değil. Bir kumara girildi ve neyse ki başarılı olundu. Marcao bu sezon hariç önceki sezonlar iyi değildi. Luyindama da 2 sezondur kötü. O paralara satabilir miyiz meçhul.

-Onyekuru bize geldiği ilk sezon hariç hiçbir sezon dikiş tutturamadı. Taraftarlara saç baş yoldurmakla meşgul.

-Geçen sezonki Fb deplasmanına kadar 7 kadıköy maçında galibiyet alamayan da kendisiydi. Ayrıca 3 maçtır bjk deplasmanlarında varlık bile gösteremeden kaybediyoruz. Yeni seri beşiktaş deplasmanı olacak herhalde.

-Taylan'ı geçen sezon orta sahamız bitikken oynatmadı. Genç oyuncu dedi kendisi için. Halbuki 25 yaşındaydı. Şimdi elinde orta saha olmadığı için mecbur oynatıyor. Ayrıca Kerem'i de haftalardır oynatmıyordu. Babel ve Onyekuru olsaydı bu maçta da oynatmazdı. Oynadığı zamanlar nasıl etkili olduğunu gördük. Zaten hoca Kerem'i goller attığı için cezalandıracak geyiği de boşa değil.

Son düzenleme:
Ben hep derim 10 tane vasat oyuncu alacağına 1 tane al, tam al. Zaten vasatlar ordusuna dönüştüğü için takım bu halde. Hamzaoğlu, Gerets, Cevat Güler çok daha kötü takımlarla şampiyon oldu. Mesele o değil aslında.

-Saydığın oyuncuları aldıran da kendisi. Önceden bu takım benim değil diyordu Tudor'un oyuncuları için. Şimdi o bahane de kalmadı.

-Onyekuru bize geldiği ilk sezon hariç hiçbir sezon dikiş tutturamadı. Taraftarlara saç baş yoldurmakla meşgul.

-Geçen sezonki Fb deplasmanına kadar 7 kadıköy maçında galibiyet alamayan da kendisiydi. Ayrıca 3 maçtır bjk deplasmanlarında varlık bile gösteremeden kaybediyoruz. Yeni seri beşiktaş deplasmanı olacak herhalde.

-Taylan'ı geçen sezon orta sahamız bitikken oynatmadı. Genç oyuncu dedi kendisi için. Halbuki 25 yaşındaydı. Şimdi elinde orta saha olmadığı için mecbur oynatıyor. Ayrıca Kerem'i de haftalardır oynatmıyordu. Babel ve Onyekuru olsaydı bu maçta da oynatmazdı. Oynadığı zamanlar nasıl etiki olduğunu gördük. Zaten hoca Kerem'i goller attığı için cezalandıracak geyiği de boşa değil.

İşin komik yanı aynı keremi 3. Ligden alıp getiren bu firsati veren de kendisi ama bakıyorsun herif aldığı her dakikayı olumlu kullanmasina rağmen yaranamiyor bir turlu..Bu sene hocayı anlamak gerçekten çok güç hani 3-5 sene önceki Terime su halini izletsek yaw bir Sg şaka mı yapiyorsunuz diyebilir..

Teknik direktör oyuncudan verim alabilirse kadro iyi görünüyor verim alamazsa kadro leş ne yapsın.. bugün aboubakar-josef-rossier-ghezzal bizde olsa ve sakatlık formsuzluk vs nedeniyle verim alamasak hoca ne yapsın eldeki bu diyecektik..Veya şu ana kadarki bjkde yedlin oynasa muhtemelen iyi gorunecekti ve adamlar bedava ne transfer yapıyor diyecektik..Futbol kağıt üstünde oynanmıyor FM kadrosu kurup sırtını yaslayamazsin oyuncudan verim almak apayrı bir meziyet..Fatih hoca bu işte eski yıllarda çok iyi olmasına rağmen son dönem felaket bir idarecilik gösteriyor..Oyuncuların onu baba gibi görmesi bir anlam ifade etmiyor benim için..Formunu arttırdığı tek adam diyebileceğimiz taylani bile kisisel sorunları nedeniyle geriye götürdü maalesef etebo bu kadar leş olmasa muhtemelen taylan da oğulcan gibi olacaktı..
Bizim 2. Devreki kadromuzun leş olduğunu söyleyen herkes hayal aleminde yaşıyor ilk yarı öyle veya böyle yarışta kaldık 2. Yarı bu kadro vurup gecebilirdi..Ya herşeyi geçtim rakiplerin çatır çatır duran topla maç alırken sen habire kontra yiyorsun duran toplardan inanın iyi bile geldik bu noktaya kadar..Bizim ligin anahtarı duran top ve maalesef biz bırakın gol atmayı en ufak tehdit bile olusturamiyoruz

Aynen bu kadar basit. Hoca formsuz ve bence kafasi sahadan cok saha disinda. Bizde onu soyluyoruz, hocanin kafasina tabir-i caizse "vura vura" sahaya baktiracak guclu, is bitiren ve isini bilen yonetim istiyoruz "once" sonra hoca ve sonra oyuncular. Bu isler ustten asagi dogru olmali en once. Ben biktim kardesim haklarimiz yendiginde kaybolan, feneri yenince pismis kelle gibi aciklama yapan yoneticilerden. Hakkimiz yendiginde bir kere cikip konusmadilar, hoca da cikip soylemedi mi ? Neredesiniz diye ? Eee boyle ortamda, seni ne hoca ne de futbolcun sallar adam basar gider Dubai'ye, hoca'da Bodruma, en olmadi ayak tenisi dersiniz.

Bu isler denge isidir arkadaslar. FM degil bu, Husnu'nun dedigi gibi, geri donip reload da yapamazsin. Bu isin siyasi ayagi var, TFF'si var, medyasi var. Her yerde yalniziz. Aslan Kerem dun sov yapmis, az yorum izleyeyim diyorum maclari yorumlayanlar azili fener ve bjk'li tipler. Hic mi rahatsiz olmuyorsunuz ? Hoca, evet net hatali ama o gitse bu tiplerle Favre mi nedir Figaro mudur neyse o gelse ne olacak ? Lan takimi CL'de forvetsiz oynattik, adam listesini veriyor aylar oncesinden, bizimkiler son gun hatta mac gunu oyuncu getiriyor. Sampiyonluk yolundasin kiralik oyuncun "network ve iletisimin olmadigi" icin cat diye geri cagiriliyor (Henry) saka gibi bunlar. Hele, o Porto - CL macinda forvetimiz olsa iclerinden gecip dunya gelirimiz olabilirdi ve belki de gruptan cikacaktik ? Boyle boyle kiriliyor takimin ozguveni/geliri/duzeni iste neden anlamiyorsunuz bunu mesela ? Neyse, valla sinirleniyor ayrica uzuluyor insan. Elestirinin de siniri olur. Evet ayak tenisi genc kardesim. Sneijder, Drogba, Hagi, Popescu, Elmander, Eboue, Melo daha niceleri buradan gelip gecti ama ayak tenisi, evet. Neyse, hoca basarisiz oldu oyle yada boyle ve sezon sonu umuyorum ki istifa eder bizde kaderimiz neyse yasariz. Cok karanlik gorunuyor gelecek ama vardir bi umut herhalde birileri cikicaktir yine.

Nzonzi ile Atiba farkli tipte oyuncular, Nzonzi'nin kariyerindeki gol/asist sayisina Atiba 2-3 sezonda sanirim ulasmistir, maalesef. Gecen seneki kadro son 5 yildaki en iyi kadro demek de bence biraz iddiali hele ki kritik oyuncular kiraliksa (aidiyet duygusu ve sezon sonu gidisler) ve/veya klublerinden dususte olduklari icin gonderilen isimlerse, Nzonzi de dahil buna, Roma taraftarina sorabiliirsiniz bunu. Ayrica, Seri'nin dunyanin sayili isimlerinden biri demissin asist veya pozisyona sokma konusunda, yapmayin allasen, adam oyle olsa suanki takiminda 90' oynadigi mac sayisi oynamadiklarindan fersah fersah fazla olurdu ki takimi dusmemeye oynuyor. Ayrica kariyer boyu asist sayisi 40'dan az aman ne maestro (ust seviye maclar), ha yine is yapardi ama abartmamak lazim "dunyanin sayili ismi" falan cok abarti. Andonis bence katki alamadigimiz ve almamizin da zor olacagi bir isimdi. Ben ediyorum, carpilacagimi da sanmiyorum. Cogu "adi" var "sani" yok isimler ya da belki dogru takimda is yapabilecek ender olasiliktaki isimler. Lemina belki ehh iste derim o da sakat geldi sonra sakatlandi geri dondu topladi derken hoopp kiralik belasi, yeni sezonda yok.

Galatasaray'da ortasaha oynuyorsan skora katkin olacak. Bu 2+2 = 4 kadar basit bir matematiksel ifade. Gol olur asist olur serbest vurus olur. Atiba demissin, bana rakip oyuncu savundurtuyorsunuz, nereden baksan her sezon 10-15 gole direkt ve/veya dolayli etkisi olan bir isim. Ayrica, 30 mac ustunde neredeyse 90dk da performans veriyor su yasina ragmen. Sende boyle oyuncu vardi ancak o en son Melo idi ve adam burada kupalar kaldirip 20-30 gole direk.dolayli katki verdi ki cok kritik goller atti. Sampiyonlar liginden, sampiyonluj play-off maclarina, derbilerden (sec begen) kritik kupa maclarina.
Herkes kötüydüye getirmekte ne bileyim.
Geçen seneki kadro son 5 yılın en iyi kadrosuydu iddiamın da arkasındayım.
Seri konusunda da bu konuda sayılı oyunculardan birisidir.
Arıca herşeyi asist-gole bağlamak zorunda mıyız. Şu garabet zihniyet bırakalım. Aynısını siyahi orta saha niye koşmaz ya diyerek, Sneijderin her asisti gol mü olmuş kardeşim diyerek defalarca yaşadık akıllanmadık.

Aidiyet kısmını da geçelim.
Bunun için Beşiktaş'a bakabilirsin. Ayrıca bir kulübün şampiyon olabilmesi için aidiyete değil doğru sisteme ihtiyacı var. Takımın bedensel gücü yok gelen geçen dayak manyağı yapıyor tutturmuşuz aidiyete. Mustafa ile onyekurunun düşüşü falcaonun yükselişi de mi aidiyet. Keza senin kulübünde daha önce kiralık oynamış ve gitmiş oyuncular hala paylaşım yapıp özlem duyuyorsa aidiyet duygusu kuruluyordur.

Şunların yerine en azından şunu sorabiliriz kendimize, şampiyon olduğumuz son iki sene ile sonraki iki sene arasındaki fark ne.
Nerede eksiklerimiz var, bunların hepsi giderilmiş mi. Lig olsa da CLde ne işler yapmışız. Çok uçuklaşıp eski iki şampiyonluğuna gitmeyeceğim.

CL için kadro yetersiz derseniz bunu anlarım, hak da veririm ve bunu yönetime yazarım.
Ama işin içine sadece bu lig girince on kez düşünürüm. Cidden o kadar ama o kadar mı kötü.
Kötü olan yapılan takviyeler mi, onların verimi mi diye.

Eksik olarak baktığımda, Gomis gibi bir golcü kaybettik.
Feg eski formunda değil. Ve en önemli kilit adam olan Fernando...Hatta sağ taraftaki Mariaonuyu bile arıyoruz.

Daha öncesinde yapılan Melo ve Sneijder konuları kadar hatalı işler belki de.
İhtiyacımız olan iki tür adam bunlardı. Eksiğimiz bu ama bakıyorum rakiplerden hangisi bu anlamda tam.
fb doldurdu da ne oldu o bölgeyi, harika futbol mu oynuyor, en iyi dediğiniz bjk bile...Alışkanlık, istikrar sayesinde öyle geliyor.
Avrupa'da sudan çıkmış balığa dönecekler. Bu bizim için de geçerli.

İşte beni düşündüren kısımda son şey olduğu için önce yönetim de gitmeli diyorum.
FFP kıstasında kötü işler yaptılar demiyorum, belki Terim on adam alacağına bir sağlam on, bir de Fernandoa-Melo gibi adam bir de belki gönderdik mi artık zam mıdır zurt mudur neyse Gomisi tutsaydık, Ozanın parada hava civaya gitmezdi.

Kademe kademe hatalar var. Sınır da yok üstelik. Mohamed gibilerine yatırım yapmayı on kere Falcaoya tercih ederdim sunulsaydı bize.
Ha tecrübe elbette şart ama zaten sen hakkını misal Babel gibi adamda kullanmışsın. Zamanında bilirsin üçlü bir kombo yapacaktık, Atleticodan. İyi ki sadece Ujfayı almışız dedim. Diğer ikisini Forlanı falan almayınca ne oldu, Necoyla, Elmanderle çok daha maliyetli seçenekle şampiyon oldun. Demek ki planlama da önemli. Ha o kadro çok dardı, biz de ekmeğini yedik belki. Ekstra ruh da vardı. O da başka.
Ama seçenek çok olunca neden bu cıvıma...Bunu bizin rahatlatması gerekmiyor mu tam aksine.

Sakatlıkta olsan yerinde Y var ya, o oynar demek bir avantajken bizim teknik ekip bunu maalesef dezavantaja çevirdi.
Gedson, Taylan, Emre Kılınç izleyemedik şöyle tam bir ağız tadıyla. Bir istikrar kuramadık, aksilikler de oldu ona tamam ama hep mi vardı be kardeşim. Hep mi bizi buldu bazı şeyler. Bu da pandemi bir bize varmış gibi olayına döndü. Gedsonun misal stoper oynaması facia bir karardı.

Ozorn ya da genç herhangi birini daha önce çıkarmış Terime de zerre yakışmadı.
Semihi bir liderlik maçı olan fb maçında oynatmıştı, sonra Ozan var. Bunun misal ne açıklaması olabilir ki.

Donk-Luyi olayı da aynı şekilde. Luyinin ne kadar bela bir futbolcu olduğunu da biliyorum, o zaman niye para baydık buna ya.
Elimizde patlasın diye mi. Belhanda oynadığı zaman Terimci arkadaşların bahanesi senelerdir, yani kovulana kadar oynatmazsa bu adamı nasıl parlatıp pazarlayabilirizdi. E şimdi ben de soruyorum, Kerem olsun, Ozorn olsun, Luyi olsun şu kadar şansı hak etmedi mi, bunları da oturarak mı atıyorum pazarlayacağız. Böyle mi faydalanacağız...

Misal senelerdir FT dönemi dışında bile korner rezaletlerimiz. Duran toplarda onda bunda hadi prime dönemi Selçuk ile doyduk uzaktan şutlarla da Sneijder çok karnımızı doyurdu da bu takım cidden hiç mi bunlara çalışmaz ya. Maç içinde Emre on tane verimsiz köşe vuruşu kullanmış, ligin aralıksız en kötü takımıyız. Duran top ve şuttan geçtim artık, bari şunu halletsinler...

Özetle bahaneler hep bir şekil var ne yazık ki. İsterseniz ve severseniz her şeyi kılıfına da uydurursunuz.
Bu dünyanın kuralı da böyle ve en kolay da şeyi. Maharet bunu severken bile dile getirebilmek de,
daha fazla zarar verilmesin diye. Aslında daha diyeceğim çok şey vardı da anca bu saatte bu kafayla bu kadar çıktı.

Galatasaray'ın lig için sanmıyorum da CL kalibresindeki kupa maceralarındaki geleceğini çok da iyimser göremiyorum. Bizim de amacımız yabancı olan takımları yenmek değil mi...Bu ülkeye o kupa gelecekse çünkü, yine biz yaparız. Bu hayalimizin bu kadar gerilemesi, derdimizin sadece fb'nin ipini -maddi ve dördüncü yıldız anlamında- çekmek olması ya da biz olmazsak bjk olsun denmesi, beni derinden yaralıyor. Bu seçeneğe mahkum edenlerin -bu site harici diyorum- sorgulanmaması, sorgulayanların bastırılması da. Sonumuz hayrolsun.

Hans flicki alıp keyfimize bakalım

terim hocamda taksın kravatını sd yada futbolun bağlı olduğu yönetici gibi bişey olsun

Flickle terim kafa kafaya verip terim bütün düşmanları saha dışında,flick saha içinde zıplatsın

yeni kurulacak avrupa süper liginde esamemizi okumayan hıyar kulüplere karşı da bayernle psg kankilerimizi yanımıza alıp ultra avrupa süper ligini kuralımda görsünler gsyi dışarda bırakmak neymiş

-Taylan'ı geçen sezon orta sahamız bitikken oynatmadı. Genç oyuncu dedi kendisi için. Halbuki 25 yaşındaydı. Şimdi elinde orta saha olmadığı için mecbur oynatıyor. Ayrıca Kerem'i de haftalardır oynatmıyordu. Babel ve Onyekuru olsaydı bu maçta da oynatmazdı. Oynadığı zamanlar nasıl etiki olduğunu gördük. Zaten hoca Kerem'i goller attığı için cezalandıracak geyiği de boşa değil.

-saydığım oyuncuların hocanın ilk tercihi olduğunu sanmıyorum. istediği mensah'ı menemenci beşiktaş'a, mart'ta el sıkıştığı mert hakan'ı temmuz'da fener'e kaptırdığı şartlarda elinin çok güçlü olduğunu da düşünmüyorum.

-onyekuru zaten kötü bir futbolcu, formda zamanında ortalama üstü bir golcü. bu kadar vasat ve kafaca kısıtlı bir oyuncudan şampiyon takımın golcüsünü çıkartabilmek hocanın başarısıdır.

-kadıköy'de zaten daha önce de kazanmalıydık onu geçtim, hocayı savunmaya başladığım süreçte de beşiktaş'la 2 maç oynadık. içerde üstün oynayıp berabere kaldık, bu sezonsa çok daha kötü bir kadroyla 65 dakika başabaş oynayıp bir daha hiçkimseye çıkmayan kırmızı kartla maçı kaybettik.

-taylan geçen sezon 8 numara oynamıyor diye kızıyorduk ki bu yıl milli takımda oynadığı kısıtlı sürede de hücum eden bir büyük takımın 8 numarası olamayacağını, o pozisyon için fazla düz kaldığını göstermişti. taylan'ın parlayacağı pozisyonda da zaten geçen yıl iyi futbol oynadığımız 8-10 haftanın en büyük kahramanı oynuyordu. bu yıl hoca güvendi ve hatta devre arası bence ihtiyaç da olmasına karşın önüne değil alternatifine bir oyuncu almayı tercih etti. ha yönetim onu da yerine getiremedi o ayrı mesele ama irfancan olayına kadar nefessiz top oynayan taylan'ın alternatifsizlikten oynadığını düşünmek komik. gözden çıkarılan adam diagne gibi devrede ölüsü 10 gol atmasına rağmen kiralık gönderilir, taylan gibi 30 maç oynayıp hala bir şey olmasın diye ağzının içine bakılmaz.

Hans flicki alıp keyfimize bakalım

terim hocamda taksın kravatını sd yada futbolun bağlı olduğu yönetici gibi bişey olsun

Flickle terim kafa kafaya verip terim bütün düşmanları saha dışında,flick saha içinde zıplatsın

yeni kurulacak avrupa süper liginde esamemizi okumayan hıyar kulüplere karşı da bayernle psg kankilerimizi yanımıza alıp ultra avrupa süper ligini kuralımda görsünler gsyi dışarda bırakmak neymiş

alman milli takımına gidecek herhalde o

Arıca herşeyi asist-gole bağlamak zorunda mıyız. Şu garabet zihniyet bırakalım. Aynısını siyahi orta saha niye koşmaz ya diyerek, Sneijderin her asisti gol mü olmuş kardeşim diyerek defalarca yaşadık akıllanmadık.

Bunun için Beşiktaş'a bakabilirsin. Ayrıca bir kulübün şampiyon olabilmesi için aidiyete değil doğru sisteme ihtiyacı var. Takımın bedensel gücü yok gelen geçen dayak manyağı yapıyor tutturmuşuz aidiyete. Mustafa ile onyekurunun düşüşü falcaonun yükselişi de mi aidiyet. Keza senin kulübünde daha önce kiralık oynamış ve gitmiş oyuncular hala paylaşım yapıp özlem duyuyorsa aidiyet duygusu kuruluyordur.

Sezonun özeti bu "takımın bedensel gücü yok gelen geçen dayak manyağı yapıyor".. Bedensel gücün olmazsa ne tekniğini ne taktiğini hicbirseyi sahaya yansitamazsin..Biz ciddi manada bireysel beceriyle geldik bu noktaya kuru ilk girdiği maçı aldı sonra Mohammed çıktı sahneye en basit Kadıköy'de maçı kopardi aldı ..Alanya maçının kahramanı da luyindamaydi tüm şişirme topları karşıladı nerdeyse .. İlk olumsuz sinyalleri de bu maçta verdik ama güzel sonuçlar hep bazı gerçekleri otelememize neden oldu..

Yalnız şunu da belirtmekte fayda var aklı selim yaklaşık 20 yıldır düzenli izlerim takımı bu yılki kadar bahtsizlik hatırlamıyorum hiçbir sezon.. Kırmızı kartlar- saçma son dk golleri -vardan hep aleyhimize çıkan saçmalıklar -halı sahada olmayacak savunma hataları -rakiplerin ilk sutunun gol olmasi -3 sağ bekimiz olup senerin eline kalmak -3 forvetin aynı anda gitmesi harbi tuhaf bir sezon yasiyoruz

Kotuydu ama izledik oyunculari. Seri cok cok sonradan acildi. Lemina en iyisiydi ki zaten birsey demedim. Ancak sakat geldi ve sakatliklar yasadi ne yapalim yani macta bictiler adami. Andone'nin ayagi kirildi buna kim ne yapabilir ?

Bana diyorsun, sende abartiyorsun renktas. Seri icin dunya klasminina almissin saka gibi bir onerme bu. Asist gole baglarim. Bir ortasaha oyuncusunun Seri gibiyse iki temel gorevi vardir. Pas istasyonu olup defansi rahatlatmak, gole ve ondeki oyunculara katki vermek. Hadi diyelim Nzonzi defansif tipte bir isim. Eee Melo'da oyleydi ve Atiba'da oyle. Sen adami Atiba'nin ustune mitolojik tanri klasmanina koymussun ama rakamlar ve gercekler oyle demiyor. Bizde olsa banko oynar Atiba bu arada. Aidiyet kismi cok onemli. Besiktas, bizden farkli olarak yabanci transferlerinin bazilarini ligden aldi bazilarini da gozden cok dusmus eski yildiz olarak degilde dusuk fiyatli performans verecek isimlerden secti. Onlarin da her tercihi dogru degil ki, bazi oyunculari zaten elestiriliyor. Ancak bir fark var, adamlarin secimi daha tempolu ve genc oyunculardan olusurken biz yuksek maasli dususteki oyunculardan kurguladik. Aboubakar risk transferidir mesela. Ligi cok iyi bilen burada cok kez oynamis ve kendini yeniden ispat etmek isteyen bir oyuncu, yeniden ispat sihirli kelime bu ayni De Souza gibi (onu da alamadi yonetim Terim istemesine ragmen). Senin elinde Falcao disinda koca ilk yari forvet yoktu. O da zaten sakatti. Onu da aldiran, bize geciren once "sen ben o taraftar" sonra "AA". Hani icten darbe yapan is bilmez Turkcesi bozuk yonetici. Bizden kiralik giden o oyuncular (aidiyet duygusu olan) kimler suan aklima dusmedi ancak muhtemelen cogu yine Terim ile calismistir. Zira, burada da yazilmis, hocanin zaten en etkili yontemi oyuncu diyalogu ve birebir iletisimi. Biraz daginiik yazdim biliyorum ama, transfer stratejilerimiz biraz farkli. Gedson mesela, alternatif transfer degil halbuki, zaten "tamam" idi. Hocanin direkt baglantisiyla getirildi yoksa AA falan'da o vizyon ve beceri yok. O da risk transferi ancak sabirla oynatiliyor (belki de sozlesme sarti bilemem ama oynatiliyor) gunun sonunda toparladi cocuk 2 yildir topa degmiyor bu arada kendisi, iste bjk'de boyle transfer yok sebebi de "yonetimleri" hani, Sergen degil. Sergen ne Rosier bilir ne de Ghezal.

Ordan sonra da olur

tıpkı derwall gibi

ah be derwall reyis,olsaydı bi ihtimal flicki bize gelmeye ikna edebilirdi zamanında kalliyi ikna ettiği gibi

Biraz sans da olacak iste. Her olay her zaman dogru olarak siralanmiyor, bazen aksiyor dominonun taslari. Bazende agir oluyor devrilmiyor hemen.

Ordan sonra da olur

tıpkı derwall gibi

ah be derwall reyis,olsaydı bi ihtimal flicki bize gelmeye ikna edebilirdi zamanında kalliyi ikna ettiği gibi
galatasaray hala çok hocayı ikna eder

flick olmaz başkası olur

ama önce galatasarayın üzerine çöken karabasanda yani dar bakış açısından

klise ortadoğulu mitlerinden kurtulması lazım

ülkede ikinci kez futbol devrimi yapabiliriz

Hala kovulmamış olması ne yazık ki başımızda kayda değer bir başkan olmadığındandır bu adamın artık takımla ilgisini olmadığını fark etmek için Ts li olmak bile yeterli , o değil adamın ağzından şampiyonluk kelimesi bile çıkmıyor zaten ama sosyal medya yandaşları hala kendisini kollayıp şampiyonluk falan fistan diye hala umut aşılamaya çalışıyor .

ee hala görevde .bu sene bitti zaten kim gelse de şampiyon yapamaz bizi bu saatten sonra sene sonuna kadar kalması daha iyi sanırım

o 20 senede öyle pozlar gösteririm ki kimin niyeti iyi kimin kötü görürüz

açın aspor sabah gazetesi filan bakın kim terimi kim mustafa cengizi savunuyor görün mesela
ne pozu gösteriyorsun arkadaşım göster görelim..ayıp gerçekten..bunu bir sen gördün bir sen zekisin..büyük resimcilerdensin..terim sütten çıkmış ak kaşık değil.. onlarca yanlışı olmuştur..kizmisizdir yermisizdir elestirmisizdir..ama bu onun Galatasaray a verdiği 40 yillik hizmeti ve başarılarını hiç etmez..terim galatasarayin içinden çıkan bir değerdir ve efsanedir net...ama bu terim eleştirilmez demek değildir asla.. ben bu sene birakmasi gerektiğini ustune emekli oldugunuda belirtmesi gerektiğini düşünüyorum..
Ama sen ve senin gibi yazan bir kaç arkadas yazdıklarınız ile kendi zihinlerinizi deşifre ediyorsunuz..4 senedir futbol yok geriye gidiyoruz eleştirmeyelim mi derken son 20 yılda kötülüklerin bir parçası olan terim e geldik..bir sonraki aşama fenerin argumanlarindan olan mehmet ağar haluk Ulusoy feto falan ile terimin şampiyonlukları kazandığını söyleyeceksiniz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt