Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bir yerlerinden sallama. Sezon bası salihi bedava verirdi Alanya. Uzerine Caulcer ile davidsonu da bonus verirlerdi.
İrfanla Salih bir mi ? Ederinden fazlası teklif edilmedi. ( Max 5).
Dıagne ve Falcao yonetimin transferi.

Senin scout ekibi baya kuvvetli listeni ver istersen teknik ekibe. Ucuza iyi oyuncu buldugun her yerde konusuluyor.

Sallarken bari biraz mantıklı at.
Dünyadaki tek topçu ne irfan ne salih. İşinin ehli adamlarla çalışsa bulurlar. Torpilli scout ekibiyle olmuyor demek. Ft’ye kalsa 10 milyona Samatta, 8 milyona Tetteh, 5 milyona Mensah alınması gerekiyordu.

*Yalan 1: Yönetim basın önünde tek kelime etmedi ama hoca her fırsatta yönetimi rezil etti.. Cengiz her fırsatta hocaya laf sokmaya çalışıyor 2 yıldır.. en son oyuncuların seks hayatı hakkında dedikodu yapmaya kadar düşürdü işi.. Hoca ise sezon başından beri sadece “yalnızım ve kimsenin yanında değilim” dedi.. ha bir de oyuncu satamıyoruz dedi.. Dün akşama kadar en ufak bir saygısızlık yapmadı yönetime..

*Yalan 2: Diagne BJK maçındaki kırmızıdan sonra kayışı kopardı zaten.. Diagne Brugge a giderken sevinçten göbek atmışsın.. şimdi Diagne üzerinden hocaya sallıyorsan en hafif tabiriyle “samimiyetsizsin” sn yanut..

*Yalan 3: Yere göğe sığdıramadığın Tudor Linnesin yüzüne bakmazken hoca banko 11 oynattı ve mariano yedek kaldığı için bu forumda hocaya denmeyen kalmadı.. Fakat aynı Linnes bu sezon hocanın şans verdiği “22” maçta rezilleri oynadı ve sen onun üzerinden hocaya sallıyorsun..
*Yalan 4: Belhanda için olay çıkardı demişsin.. KUYRUKLU YALAN Senin toz kondurmadağın yönetim hocayı istifaya zorlamak için hamle yaptı.. hepimiz yüreğimiz ağzımızda kıyamet kopacak derken hoca süreci en olgun şekilde yöneterek bizi şampiyonluk yarışına ortak etti..
* Yalan 5: Muhammed hazır olduğu hiçbir maçta yedeğe atılmadı.. Cezalı olduğu Sivas maçında Falcao harika oynadı.. buna rağmen hoca sırf Muhammed i kesmemek için Kayseri ve Rize maçlarına çift forvet çıktı.. sonra da çocuk covid geçirdi zaten..

Eski mesajlarına baktığımda hocayı defalarca komisyonculukla yani “hırsızlıkla“ suçlamışsın.. Bu konuda delilin var mı, yoksa bu forumda herkes herkese her türlü hakareti yapmakta serbest mi?
1-Fatih Terim'in yönetimi eleştirmediğini iddia etmek en hafif tabiriyle kuyruklu yalan. Yönetimi savunmuyorum, Cengizin ameliyattan sonraki durumu malum, ama onda bile Galatasaray'ın menfaatlerini düşündüğünü düşünmek istiyorum, çalmadı Cengiz, fena yönetim sergilemedi taa ki seçimin iptaline kadar. Yönetimin kuyusunu kazma konusunda ben bu sezonun verilmesinde bile Terim'in yönetime pay çıkmama adına bir dönem takımı boşverme ihtimalini bile düşünüyorum. Terim'i iyi bilen biriyim. Sende biliyor olsan Terim'in tarzını bilirsin. Arkadan dolanır, medya önünde laf geveler, ne dediğini bir tek kendi anlar, ama mesajını verir. Terim yönetime giydirmedi, yönetimin altını oymadı diyorsan, en amiyane tabirle çok masum ve çok safsın. Saf kelimesini aptallık olarak algılama, o manada kullanmadım, iyi niyetli manasında kullandım. Beden dilinden tut, gazetecilere yazdırdığı birçok habere kadar Terim yönetimin altını oymuştur. Saygısızlık noktasında ise bir kulübün başkanı ve yardımcılarını tınlamıyorum havasını vermesi bile saygısızlıktır. Kovulmayı beklediğini bile düşünüyorum. Aynısını Aysal'a yaptı, Aysal bu yönetim kadar aciz olmadığı için direkt üstünü çizdi. Sonrasında hatalar yaptı, o ayrı bir konu.

2- Selçuk İnan takıma geldiğinde çok sevindik hepimiz, 1.5-2 sezon güzel performans gösterdi. Sonrasında gitmesi için kurban kestirecek insanlar vardı. Diagne Brugge'e gittiğinde hali hazırda Terim'in verim alamadığı bir oyuncuydu, birçok oyuncu gibi. Yerine iyi bir forveti hepimiz bekledik. Fakat Gomis gittiğinde daha da kötüleşen forvet hattı, Terim'in stratejisiyle nasıl olduysa daha da kötüleşti. Benim orda saydığım isimlerden gitmesi için dua ettiğimiz bir sürü kişi var, ama bu duayı ettiren kişinin kendisi Terim. Futbolcu öğütücüsü olduğu hepimizin malumu. Biat etmeyen gider. Biat eden, sürekli yalakalık yapan kalır. Performansı ne olursa olsun. Akbaba örneğinde olduğu gibi. Son açıklamasını dinlediysen Arda ile tekrar sözleşme imzalanmasını ve ilerde teknik ekibe alma hayali var, neden biliyor musun? Elini öptü, yeterince yalakalığını yaptı, soyunma odalarında FTSA diye bağırdı diye. Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda bir hareket midir Arda? ilk gelişi itibariyle bile.

3-Linnes konusu sadece bu sezonun konusu değil. Linnes vasat bir topçu, olan bir sistemde hep ortalama oynardı, ne bir yıldız ne de leş bir performans gösterdi. Kadro planlamasını yapan sayın TDmiz, bir takıma kiralamak yerine son dakika adamı 6 aylığına kulübeye hapsetti. O psikolojiyi düşünebiliyor musun? O sene linnes koptu zaten. Penaltı attırarak oyuncu kazanan TDmiz, o sene Linnesi kaybetti. Ki o döneme kadar ortalama bir ilk 11 oyuncusu, süper bir yedekti. Heleki puan kayıplarımızın Donkla beraber 2 baş aktöründen Şener'in yanında şuanki hali bile daha iyi bir futbolcudur. En azından topa bomba muamelesi yapmaz. O şener bile 5-6 maç arka arkaya oynayınca asist yaptı. Linnesin asla arkasında durmadı.

4-Bence Fatih Terimin diş sıktığından çok daha fazla Cengiz yönetimi diş sıktı diye düşünüyorum. Kaç kez kovacaklar diye düşünürken TDmizin arkasındayız diye açıklama yaptılar. Ha azıcık yürek olsa 50 kez kovarlardı, ki kovmalarıda gerekiyordu. Kimse başkanlık makamından kendisini üstte görmemeli, bu Fatih Terim bile olsa. Hele ki kulübün maaşlı elemanıysan, sana maaşını verene o şekilde davranamazsın. Belhandanın gönderiliş şekli çok yanlıştı. İşin garip tarafı, o gönderildiği haftalardaki puan kaybı serimiz olmasa şuan şampiyonduk. En basit maçları Belhandayla veya Belhandasız alamadı Terim. Belhandanın gidişinden sonrada açıklaması mevcut Terim'in.

5-Muhammedin çift forvet oynamaya yatkın bir futbolcu olmadığı aşikar. Falcao ile başladığı ya da Halille oynamaya başladığı maçlarda farklı bir sorumluluk verildi ve kısmende başarılı oldu. Gel gelelim, dakika 60 olduğunda tamda gole ihtiyacımızın olduğu dakikalarda tabela hep muhammedi gösterdi. Sonraki süreçte ikinci yarılar oyuna girmeye başladı. Oyun içerisinde olduğu her an tehlikeli oldu, fakat oyun tarzı onun istediği gibi olduğu zamanlarda o kulübedeydi, oyun onun tarzı olmadığında oyuna alındı. Kaç kez maç topiğinde eleştirdik, eli belinde dolaşan Falcao, babel vs alınmıyor, alındığına kendi bile inanamayan Muhammed kenara gidiyor.

Bununla alakalı delilim olsa zaten FT şuanda GSnin kapısından giremez. Ama geldiği sezonlarda kimlerle sözleşme yapıldığından tut kimleri transfer ettiğimize bak özellikle Türkiye liginden anlarsın. Ha birde, milli takımdayken çağrılan oyunculara bakmanı tavsiye ederim, özellikle Adanalı olanlara bir bak. Heleki bir Adanalı çocuk vardı, kendi takımında bile 3. kaleciyken Milli takıma girmişti. Birde zamanında Ahmet Bulut'un yanında çalışan menajer midir değil midir bilmediğim bir damadı var. Hala çalışıyor mu günahını almayayım bilmiyorum. Ama Terim bir yerli futbolcuya kafayı takarsa aldırır, neden kafayı taktığını ise inanın kendisi dışında kimse bilmez. Ya da bazen Türkiye'den yabancı futbolcu beğenir, asla etmeyeceği fiyatlara aldırır. Nedenini bilemem. Birçok örnek var, Diagne'ye 13 verene kadar 13e 5 tane Diagneden daha iyi forvet bulunabilirdi. Keza Amrabat, 8.5 milyon verdik nedense. Sayıyı tam bilmiyorum ama 70e yakın sanırım transfer yaptık. Garip bir şekilde gelenide satamadık. Bilemiyorum dostum araştır, gör. Ben seneler önce gelişindeki transferleride çok şaibeli görüyorum şu Perezler bratular vsler. Aysal döneminde transfere pek el sürdürtmediler ama son gelişinde yine transfer sihirbazlığına büründü. İrfancanı almaya bile gitti hatırlarsan. O sırada neler dönüyor bilemiyoruz.

kupamızı vermeye tenezzül etmeyen, adaletin olduğu yerde olurum deyip adaletsizlikle suçladığı ama kahkahalarla hocamızın poz verdiği tff ile arası bozuk olan yönetim

hocamız da ne kadar şanssız yav

hiç iyi yönetimle çalışmıyor

kimisi az kimisi çok transfer yapıyor

kimisi tffye sessiz kalıyor kimisi de her allahın günü çakıyor

adam ne yapsın
Büyük karakterlerin kaderidir bu dostum.. düşünsene sen başkansın ama TD senden daha büyük karakter.. Eğer yeterince olgun değilsen ister istemez bir süre sonra komplekse girersin.. sen girmesen bile Bülent Tulun, Yusuf Günay gibi yancıların fesatlığı seni yoldan çıkarır..

İyi niyetli olduğunu bildiğim için tek tek yazacağım..
Arda konusunda hoca hatalı, ki bunu ben de defalarca yazdım.. oynadığı futbol kötü olmasa da huylu huyundan vazgeçmez ve ben Arda’ya güvenmiyorum..
Akbaba yı ben olsam oynatmam ama takımda gole yakın tek orta saha oyuncusu olduğu için ısrar ediyor hoca.
*Diagne: Hocanın listesinden kimseyi alamayıp transferin son günü hocanın önüne koydular ve başka çare de yoktu.. nitekim ne kadar beğenmesek de 2019 şampiyonluğunda payı büyük..
*Falcao: Bütün forum sevinç çığlıkları atarken ben ”yanlış transfer, keşke Vedat’ı alsaydık” dedim.. ergenler alay etti.. Cengiz bu transferi yaparak taraftarı kendi tarafına çekmeye çalışıyor dedim.. nitekim Cengiz kendisi itiraf etti taraftar için aldıklarını..
*Babel: Bu transfer hocaya yazar çünkü kendisi istedi.. tam olarak da hayal kırıklığı sayılmaz bence.. bu sene baya katkı sağladı Babel

Salih Uçan konusunu çarpıtmışsın biraz.. zira Salih sezon başında bedava değildi.. nitekim hoca kalsaydı bu yaz bize gelecekti fakat şimdi BJK ye gidecek.. bununla birlikte ben Salih’in doğru transfer olduğunu düşünmüyorum.. çünkü herşeyden biraz var ama hiçbir şeyden tam yok. Mental olarak da kırılgan..
İlk başta yazdım zaten. Yönetim çok kötü. Saha yönetimi de öyle. Ft ve yönetim başarısızlar. Birinin başarısızlığı değil. Her ikiside hatalı. Biz şu an kadro planlaması ve transferi konuşuyoruz ama başka konularda var. İdman mesela. Taktik, oyun anlayışı.

Büyük karakterlerin kaderidir bu dostum.. düşünsene sen başkansın ama TD senden daha büyük karakter.. Eğer yeterince olgun değilsen ister istemez bir süre sonra komplekse girersin.. sen girmesen bile Bülent Tulun, Yusuf Günay gibi yancıların fesatlığı seni yoldan çıkarır..
tersi hiç olmaz mı rengim

Dünyadaki tek topçu ne irfan ne salih. İşinin ehli adamlarla çalışsa bulurlar. Torpilli scout ekibiyle olmuyor demek. Ft’ye kalsa 10 milyona Samatta, 8 milyona Tetteh, 5 milyona Mensah alınması gerekiyordu.

Senin bundan sonraki mesajlarını yanıtlamayacagım. Git biraz neyin ne olduğunu öğren. Top ne demek mesela futbol sahası ne demek scout ne demek, ben niye yasıyorum. Yoksa benim dünyadaki tek işim futbol düşünmemek mi olmalı. Biraz arastır düşün sonra arkadaslarına soylersin onu niye aldı bunu niye sattı diye..

Maalesef dogrusun uzucu bir sonla bitti ama tesellimiz ikincilik ve son maca kadar iddiali kalip biraz da olsa seslerini kesmek oldu rakiplerin. Oyle simarikca kutlama yapamiyorlar bu sebeple, bu da olumlu.

Elestirinin ilk kismina cevaben;

- Linnes bence kotu bir oyuncu. Maliyeti ile oldukca zit bir performansi var. Evet 10 ustunden 5-6 verir daimi ama o 5-6 verimliligi bizim kalitemiz altinda kaliyor. Dolayisiyla faydasiz bir konumda. Kendisi kadro disi kalmadi. Yani teorik olarak evet ama bir secim sebebiyle. Limite takildi vs.. Zaten onceki sezondu bu. Orada bir yanlis gormuyorum, disiplinsiz ve begenmeme degil. Bende olsam Mariano ile devam ederim 1000 kere. Belhanda hocadan kesik yedi ama sebebi disiplinsiz davranislari mac icerisinde (taraftara kufur olayi sonrasi surec). Yedigi bir sacma kirmizi sonrasi tepki gostermisti Terim. Bir de ayrica yonetimden gelen bir istek oldugunu dusunuyorum maas indirimini kabul etmedi. Bazen hocalar yapar bunu Terim'de sanirim biraz yapmayi tercih etti bu onu sevmedigi anlamina gelmiyor. Belhanda bu arada hic sevmedigim bir oyuncudur. Ancak gonderilmesi her acidan yanlis ve zamansiz karar. Tek basina yanlis demedim, zamanlama acisindan yanlis. Simdi bugun hemen gonderilebilirdi tekme koyar gibi. Yani is bitince. Zaten transfer yapmamissin, bir de eldekini kovuyorsun.

Diagne konusu; ustunu falan cizmedi. Adam sorunlu bir tip ustune gitmek istiyor. Benim duyumum bu yonde. Bizde satilmasini istiyor ancak satacak yonetici yok elde. Dogru bir kararla EPL'e gonderildi ve oldukca dogru bir karar. Buna Terim'in ok verme sebebi Falca gibi bir belayi alip getirmesi yonetimin. Ustune hocanin istedigi hicbir isimi alamamasi en sonunda Mohamed'in gelmesi. Bildigim kadariyla 2-3 senedir istiyormus bu oyuncuyu. Elde bu isimler varken, Diagne yuktur. Her acidan, madden/manen. Oynatamayacaksin (ya da az sure vereceksin) bu sefer yapilmis olan 10+ milyon Euro yatiriminda cop olacak. Dogru karar EPL olayi bak gor birkac isteyen cikacaktir, En kotu bonservis paramizi kurtarmis olacagiz.

Mohamed; son iki mactir bjk macinda aldigi darbe sonucu agrisi ve sisligi var. Adam "kismen" sakat. Bu yuzden onunla baslamiyor hoca. Sakatlik sorunu olmasi emin ol onunla baslardi en azidan Malatya macina.

Kerem; en cok destekledigim oyuncumuz ancak suan Galatasaray seviyesinde hala degil. Ilk 11 oyuncusu degil. Cok fundamental eksiklikleri var. Bitiricilik cok kotu vs.. O yuzden hoca, daha olgun tecrubeli oyuncularla basladi son maclara. Bu cok normal bunu bende goruyorum eli ayagina dolasiyor cocugun ve coktop kaptiriyor. Bjk macinda onunla baslasaydikkotu bir sonuc olabilirdi ancak sonradan alip yorgun takima veya ustune cektigin takimin stoperlerin arkasina sarkma gibi gorevlerle oyuncuyuda gelistirirsin, dogruda kullanirsin. Kerem caliskan ve iyi niyetli belirli bir potansiyelide var ancak bundan sonrasi onun elinde. Su haliyle Babel varsa o oynar, stresli maclarda Arda baslar falan.. Maalesef.

Feghouli; maas indirimi yapmayan vurdumduymaz ve oz-disiplini olmayanbir oyuncu. Belhanda sonrasi umurunda dahi olmadi takim. 2-3 mac sans verdi hem ilk 11 hemde sonradan ama yok adam bitik. Su adamdan hoca vurulmaz. Ayrica sakatlik gecirip duruyor.

Luyindama; bir var bir yok bir iyi bir kotu. Hoca denedi kazanmayi ama her seferinde sacmaladi. Kendine dehic iyi baktigini dusunmuyorum. Bu tip fizikli oyuncularin kendini bulmasi zaman aliyor. Umarim satabiliriz.

Adem; kendisi ayrilmak istedi. Onu kimse gondermedi. Hocaya sorsan kalsin isterdi eminim bundan. Zira kullandi bu cocugu onceki sene. Sonradan kesik yemesi normal form dusuklugu yasadi. Ustune Diagne geri gelmisti. Keske bizde kalmis olsaydi, en az 6-7 gol + bir o kadar asist katkisi alirdik.

Taylan - Ogulcan; konuyu bilmiyorum ne oldu ne bitti. Hocaya buradaki elestirine katiliyorum. Ancak belirteyim; her ikiside ancak rotasyon oyuncusu olur. Ama haklisin sebebi bilmiyorum, Irfan transferi yuzundense neden yani ne alakasi var.. Iste baska konusmalar olduysa da bilemem. Iki tarafida dinlemek lazim bilmeden duydugumuzu yorumluyoruz.

Nzonzi - Seri; bence abartilan isimler. Ikisi de evet. Seri zaten bitik geldi ancak sezon ikinci yarisi toplarladi. Nzonzi, bizim gibi set oyunu oynayan ve genelde kapanan takimlara karsi mucadele eden bir takimin 6 numarasi degil. Kapanan ve daha dengeli orta sahasi olan, onde topu dahaiyi tutabilen bir takimin oyuncusu. Ben begenmedim kendisini sahsen. Zaten bizden de uber super bir takima gitmedi her iki isimde. Nzonzi, oynadigi bolge olarak cok cok az kart goren ve hatta kariyerindeki ilk kirmizisini gectigimiz haftalarda yemis bir oyuncu yanlis duymadiysam. O bolgede bu kadar yumusak oynanmaz.

Emre K; Sivas'in ofans-kanat oyuncusu. Bizde ise daha merkezi orta saha kivamina evrildi. Bence gayet sure aldi ancak katiliyorum neden Akbaba yerine tercih etti mantikli aciklamam sadece Akbaba'nin son maclardaki gol formu. Bize de gol gerekiyor sonuc Akbaba. Biraz daha gizli forvet tipi. Emre K.ozelinde ise, zekibir oyuncu degil. Hangi macti hatirlayamadim simdi Etebo gibi o da dogru zamanda pas vermedi ve puan/puanlardan etti bizi. Bu seviyede o hatalar pek akillica degil. Emre K. tempolu ve pres yapan bir oyuncu ama sutlari hem kotu, hem de oyun bilgisi zayif. Kosulari goremiyor gorse de pas atamiyor. Birseyler eksik bu oyuncuda. Ama takimdaki guvendigim oyunculardan biri. Malatya macinda tipki Denizli macinda oldugu gibi girmeliydi ama Saracchi danasi yuzunden Omer alinmak zorunda kalindi oyuna.

Diger yazdiklarin yuzeysel ama dogru. Genel Terim yorumu icin, katildigim ve/veya katilmadigim noktalar olsa da. Biraz uzunca oldu ama dusuncelerimi direkt yazdim, onermesiz. Bu yuzden birkac isim hakkinda katilmiyorum yazdiklarina. Son olarak, parlattigi ya da kazandigi oyuncu var. Kaybettikleri de var ve olacaktir. Ama su elestiriyi dogru buluyorum eski formunda asla defgil ve bazen anlamakta bende zorlaniyorum kendisini.

Çok teşekkür ediyorum uzunca yazı için :D Bir önceki mesajımı yazarken aceleci davranmamın verdiği hezeyanla tam olarak anlatmak istediğim anlatamadığımı gördüm, çünkü yazdıklarının çoğuyla hemfikirim. Ben hocayı oyuncular üzerinden eleştirirken bazılarını bu yıl bazılarını ise geldiği günden bugüne kadarki performanslarıyla eleştirmiştim. Yazındaki tek ciddi manada göze batan ve eleştirebileceğim nokta Emre Kılınç konusu olabilir. Sivasta çok iyi bir şutörken bizde 1-2 maç dışında denemedi. Genelde futbolcularımız uzaktan şutta çekmediler Babel dışında. Sanırım taktik gereğiydi. Araya koşularda da Gedson ve ilk yarı Taylan dışında top atmadık. Hoş ne yaptık onuda anlamadım, maç içerisinde ilerdekiler hep araya kaçarken yan pas devam eden bir taktiğimiz vardı :asd:

Luyindama noktasında tembel olduğu yazıldı bi ara. Antremana geç kaldığı için kesik yediği yazıldı. Disiplin adına yapılabilir bu. Ama bu adam sakatlanmadan önce tembel değil miydi? O zaman niye kesik yemedi? Stoper düzenli oynatılırsa form tutar. Şener örneğini bilerek sıkça veriyorum, düzenli oynatılınca o bile futbolcuya benzemeye başlamıştı.

Çok teşekkür ediyorum uzunca yazı için :D Bir önceki mesajımı yazarken aceleci davranmamın verdiği hezeyanla tam olarak anlatmak istediğim anlatamadığımı gördüm, çünkü yazdıklarının çoğuyla hemfikirim. Ben hocayı oyuncular üzerinden eleştirirken bazılarını bu yıl bazılarını ise geldiği günden bugüne kadarki performanslarıyla eleştirmiştim. Yazındaki tek ciddi manada göze batan ve eleştirebileceğim nokta Emre Kılınç konusu olabilir. Sivasta çok iyi bir şutörken bizde 1-2 maç dışında denemedi. Genelde futbolcularımız uzaktan şutta çekmediler Babel dışında. Sanırım taktik gereğiydi. Araya koşularda da Gedson ve ilk yarı Taylan dışında top atmadık. Hoş ne yaptık onuda anlamadım, maç içerisinde ilerdekiler hep araya kaçarken yan pas devam eden bir taktiğimiz vardı :asd:

Luyindama noktasında tembel olduğu yazıldı bi ara. Antremana geç kaldığı için kesik yediği yazıldı. Disiplin adına yapılabilir bu. Ama bu adam sakatlanmadan önce tembel değil miydi? O zaman niye kesik yemedi? Stoper düzenli oynatılırsa form tutar. Şener örneğini bilerek sıkça veriyorum, düzenli oynatılınca o bile futbolcuya benzemeye başlamıştı.

Luyindama üzerine düştü aslında. Baya ilk 11 veya sonradan da olsa oyuna aldı ama neredeyse her maç hata yaptı bu adam Murat. Hata yapılır ama aynı hata aynı maç iki üç kez yapılmaz. Sonraki maçları saymıyorum bile. Kart cezası da aldı. Kötü şuan yani. Sakatlık sonrası serbest düşüşte adam. Bire bir ilgi ile belki yazın toplarlar ama bana kimse o rakibe asist gibi indirdiği hava topunu açıklayamaz.

Emre konusunda belki önceki postumda değinmedim ama kişisel fikrim şutlarının geriye gittiği doğrusu. Bu birazda oyuncuda değil mi sence de ? Ama Terim onu genelde pas oyunu konusunda eğitmiş olmalı desem yalan olmaz çünkü daha orta saha rolü ile görev aldı. Ama karşı karşıya kaçırması falan bunun hoca ile ilgisi yok. Ya da şöyle diyeyim; Sivas’ta önde bekleyen kanat forvet iken bizde pres yapan koşan ve pas opsiyonu oluşturan bir oyuncuya evrildi. Yani buna göre gücünü kullanamıyor bu da son vuruşlarına ve şutlarına yansıyor da olabilir. Sonuç olarak hem hoca/teknik ekip hemde kendisi bundan sorumlu. Yine de Emre iyi katkı verdi ve öyle çok da üzmedi bizi. Çok fazla irdelenecek bir durum yok açıkçası.

1-Fatih Terim'in yönetimi eleştirmediğini iddia etmek en hafif tabiriyle kuyruklu yalan. Yönetimi savunmuyorum, Cengizin ameliyattan sonraki durumu malum, ama onda bile Galatasaray'ın menfaatlerini düşündüğünü düşünmek istiyorum, çalmadı Cengiz, fena yönetim sergilemedi taa ki seçimin iptaline kadar. Yönetimin kuyusunu kazma konusunda ben bu sezonun verilmesinde bile Terim'in yönetime pay çıkmama adına bir dönem takımı boşverme ihtimalini bile düşünüyorum. Terim'i iyi bilen biriyim. Sende biliyor olsan Terim'in tarzını bilirsin. Arkadan dolanır, medya önünde laf geveler, ne dediğini bir tek kendi anlar, ama mesajını verir. Terim yönetime giydirmedi, yönetimin altını oymadı diyorsan, en amiyane tabirle çok masum ve çok safsın. Saf kelimesini aptallık olarak algılama, o manada kullanmadım, iyi niyetli manasında kullandım. Beden dilinden tut, gazetecilere yazdırdığı birçok habere kadar Terim yönetimin altını oymuştur. Saygısızlık noktasında ise bir kulübün başkanı ve yardımcılarını tınlamıyorum havasını vermesi bile saygısızlıktır. Kovulmayı beklediğini bile düşünüyorum. Aynısını Aysal'a yaptı, Aysal bu yönetim kadar aciz olmadığı için direkt üstünü çizdi. Sonrasında hatalar yaptı, o ayrı bir konu.

2- Selçuk İnan takıma geldiğinde çok sevindik hepimiz, 1.5-2 sezon güzel performans gösterdi. Sonrasında gitmesi için kurban kestirecek insanlar vardı. Diagne Brugge'e gittiğinde hali hazırda Terim'in verim alamadığı bir oyuncuydu, birçok oyuncu gibi. Yerine iyi bir forveti hepimiz bekledik. Fakat Gomis gittiğinde daha da kötüleşen forvet hattı, Terim'in stratejisiyle nasıl olduysa daha da kötüleşti. Benim orda saydığım isimlerden gitmesi için dua ettiğimiz bir sürü kişi var, ama bu duayı ettiren kişinin kendisi Terim. Futbolcu öğütücüsü olduğu hepimizin malumu. Biat etmeyen gider. Biat eden, sürekli yalakalık yapan kalır. Performansı ne olursa olsun. Akbaba örneğinde olduğu gibi. Son açıklamasını dinlediysen Arda ile tekrar sözleşme imzalanmasını ve ilerde teknik ekibe alma hayali var, neden biliyor musun? Elini öptü, yeterince yalakalığını yaptı, soyunma odalarında FTSA diye bağırdı diye. Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda bir hareket midir Arda? ilk gelişi itibariyle bile.

3-Linnes konusu sadece bu sezonun konusu değil. Linnes vasat bir topçu, olan bir sistemde hep ortalama oynardı, ne bir yıldız ne de leş bir performans gösterdi. Kadro planlamasını yapan sayın TDmiz, bir takıma kiralamak yerine son dakika adamı 6 aylığına kulübeye hapsetti. O psikolojiyi düşünebiliyor musun? O sene linnes koptu zaten. Penaltı attırarak oyuncu kazanan TDmiz, o sene Linnesi kaybetti. Ki o döneme kadar ortalama bir ilk 11 oyuncusu, süper bir yedekti. Heleki puan kayıplarımızın Donkla beraber 2 baş aktöründen Şener'in yanında şuanki hali bile daha iyi bir futbolcudur. En azından topa bomba muamelesi yapmaz. O şener bile 5-6 maç arka arkaya oynayınca asist yaptı. Linnesin asla arkasında durmadı.

4-Bence Fatih Terimin diş sıktığından çok daha fazla Cengiz yönetimi diş sıktı diye düşünüyorum. Kaç kez kovacaklar diye düşünürken TDmizin arkasındayız diye açıklama yaptılar. Ha azıcık yürek olsa 50 kez kovarlardı, ki kovmalarıda gerekiyordu. Kimse başkanlık makamından kendisini üstte görmemeli, bu Fatih Terim bile olsa. Hele ki kulübün maaşlı elemanıysan, sana maaşını verene o şekilde davranamazsın. Belhandanın gönderiliş şekli çok yanlıştı. İşin garip tarafı, o gönderildiği haftalardaki puan kaybı serimiz olmasa şuan şampiyonduk. En basit maçları Belhandayla veya Belhandasız alamadı Terim. Belhandanın gidişinden sonrada açıklaması mevcut Terim'in.

5-Muhammedin çift forvet oynamaya yatkın bir futbolcu olmadığı aşikar. Falcao ile başladığı ya da Halille oynamaya başladığı maçlarda farklı bir sorumluluk verildi ve kısmende başarılı oldu. Gel gelelim, dakika 60 olduğunda tamda gole ihtiyacımızın olduğu dakikalarda tabela hep muhammedi gösterdi. Sonraki süreçte ikinci yarılar oyuna girmeye başladı. Oyun içerisinde olduğu her an tehlikeli oldu, fakat oyun tarzı onun istediği gibi olduğu zamanlarda o kulübedeydi, oyun onun tarzı olmadığında oyuna alındı. Kaç kez maç topiğinde eleştirdik, eli belinde dolaşan Falcao, babel vs alınmıyor, alındığına kendi bile inanamayan Muhammed kenara gidiyor.

Bununla alakalı delilim olsa zaten FT şuanda GSnin kapısından giremez. Ama geldiği sezonlarda kimlerle sözleşme yapıldığından tut kimleri transfer ettiğimize bak özellikle Türkiye liginden anlarsın. Ha birde, milli takımdayken çağrılan oyunculara bakmanı tavsiye ederim, özellikle Adanalı olanlara bir bak. Heleki bir Adanalı çocuk vardı, kendi takımında bile 3. kaleciyken Milli takıma girmişti. Birde zamanında Ahmet Bulut'un yanında çalışan menajer midir değil midir bilmediğim bir damadı var. Hala çalışıyor mu günahını almayayım bilmiyorum. Ama Terim bir yerli futbolcuya kafayı takarsa aldırır, neden kafayı taktığını ise inanın kendisi dışında kimse bilmez. Ya da bazen Türkiye'den yabancı futbolcu beğenir, asla etmeyeceği fiyatlara aldırır. Nedenini bilemem. Birçok örnek var, Diagne'ye 13 verene kadar 13e 5 tane Diagneden daha iyi forvet bulunabilirdi. Keza Amrabat, 8.5 milyon verdik nedense. Sayıyı tam bilmiyorum ama 70e yakın sanırım transfer yaptık. Garip bir şekilde gelenide satamadık. Bilemiyorum dostum araştır, gör. Ben seneler önce gelişindeki transferleride çok şaibeli görüyorum şu Perezler bratular vsler. Aysal döneminde transfere pek el sürdürtmediler ama son gelişinde yine transfer sihirbazlığına büründü. İrfancanı almaya bile gitti hatırlarsan. O sırada neler dönüyor bilemiyoruz.
Bak abuk sabuk algı kasmaya başladın.. kendi kelimelerini değiştiriyorsun ki bilen için suçüstüdür bu..
*1 İlk yazdığında yönetimin tek eleştirisi yok dedin ben sana örnekleriyle gösterdim.. terim yönetimi rezil etti dedin şimdi eleştirdi diyorsun.. Kaldı ki ben de hocanın 2 kez ima ederek eleştirdiğini yazdığım halde yalancılıkla suçlayıp zeytinyağ misali haklı çıkmaya çalışıyorsun..
*2 Selçuk konusunda bilerek yalan yazmışsan ayıp etmişsin.. ama yalan söylediğin için değil zekamıza hakaret ettiğin için.. Zira Fatih hoca gittiğinde Selçuk hala takımın en gözde oyuncuları arasında idi.. 2014 ten sonra gözden düştüğünü burayı okuyan herkes kabul edecektir.. Sexy Ünal Mayıs 2014 te Selçukla 5 yolluk sözleşme yaptı bunu hatırlatırım ayrıca..
*3 Şener bu sene hangi maçlarda puan kaybettirdi yaz da bilelim.. sözleşme yenilenmeyen Linnes oynadığı her maçta tüy dikmedi mi? Şener’in kaybettirdiği puanları z ama.. yaz ki yalancı çıkma

*4 Belhanda gönderilince olay çıkardı demiştin.. ne yapmış ve ne söylemişti de olay çıkarmıştı.. Allahaşkına yaz buraya.. yaz ki kendi yalanına tanıklık et.. Yaz ama.. lafı başka yere çevirme ..

*5 Muhammedİn covid olmadan önce yedek bırakıldığı 1 maç yaz.. yalanlarını görmezden gelip özür dileyeceğim söz.. Ama yazamazsın çünkü yok..

Komisyon konusuna gelince: Diğer eleştiri konularına benzemez bu.. öyle dıdısının dıdısıyla yorum kasarak Galatasaray’ın efsanesine “hırsız” diyemezsin arkadaşım. Delilin varsa koy ortaya hepimiz silelim Terim’i ve ben bizzat savcılığa gideyim.. yok işkembeden saklayıp hocaya hırsız diyorsan ya sözünü geri al, ya forum yönetimi gereğini yapsın ya da ben hukuki mercilere sunayım..

Luyindama üzerine düştü aslında. Baya ilk 11 veya sonradan da olsa oyuna aldı ama neredeyse her maç hata yaptı bu adam Murat. Hata yapılır ama aynı hata aynı maç iki üç kez yapılmaz. Sonraki maçları saymıyorum bile. Kart cezası da aldı. Kötü şuan yani. Sakatlık sonrası serbest düşüşte adam. Bire bir ilgi ile belki yazın toplarlar ama bana kimse o rakibe asist gibi indirdiği hava topunu açıklayamaz.

Emre konusunda belki önceki postumda değinmedim ama kişisel fikrim şutlarının geriye gittiği doğrusu. Bu birazda oyuncuda değil mi sence de ? Ama Terim onu genelde pas oyunu konusunda eğitmiş olmalı desem yalan olmaz çünkü daha orta saha rolü ile görev aldı. Ama karşı karşıya kaçırması falan bunun hoca ile ilgisi yok. Ya da şöyle diyeyim; Sivas’ta önde bekleyen kanat forvet iken bizde pres yapan koşan ve pas opsiyonu oluşturan bir oyuncuya evrildi. Yani buna göre gücünü kullanamıyor bu da son vuruşlarına ve şutlarına yansıyor da olabilir. Sonuç olarak hem hoca/teknik ekip hemde kendisi bundan sorumlu. Yine de Emre iyi katkı verdi ve öyle çok da üzmedi bizi. Çok fazla irdelenecek bir durum yok açıkçası.

Emrah yine haklısın yazdıklarında. Fatih Terim'in yönettiği takımlardaki futbolcularda bitiricilik geriliyor, uzaktan şut geriliyor, hava topu tamamen kayboluyor, seri oyun tamamen kayboluyor. Tabiiki iş futbolcuda bitiyor ama hangi futbolcu Gomis gibi bireysel antreman yapar ki Türkiyede? Ben öğretmen olduğum için Terim'i anlıyorum, bazen çok boşluyor. Hele ki 42 maça çıkınca lig, birde üstüne çok geldiklerinde iyice durum vahim hale geldi, kendini bodruma zor attı. Yanında iyi bir yardımcı olsa ve onu dinlese ben yine Fatih Terim'in kalmasına razı olurum ama asla dinlemez. Asla 2. bir adamı kabul etmez. Asla hatasından kendisi farketmediği müddetçe dönmez. Fatih Terim kötü teknik direktör mü, tabii ki hayır. Ligteki varolan çoğu TDyi donunda sallar. Fatih Terim'in gitme gerekliliğinin en baş sebebi artık bunları kaldıramıyor oluşu, aynı zamanda Türkiyedeki en büyük 2 egodan birine sahip oluşu.

Senelerdir Müfitle çalışıyor bu adam. Nereye gitse onu götürüyor. Arada figüranlar var, Ümit gibi, Hasan gibi. Hiçbiri de ne ağzını açan ne de sorumluluk alan adamlar. Fatih Terimde bıkmış vaziyette, ben doğru düzgün antreman bile yapıldığını sanmıyorum ki birkaç aklı başında futbolcu ayrılırken belirtti bu durumdan. Geçen izlediğim Adem Büyük'e çok şaşırdım, geçen sene bizde olduğundan kat be kat diriydi. Bizde serbest düşüşteydi. Diagne keza öyle.

Biz artık her sene takımı yenileyemeyiz, satmadan artık alamıyoruz, sattığımızda bile alamayacağız. Doğru TD asla ve asla Terim değil. Kötü ya da vasat kadroyla Terim başarılı olamaz. Hamza değil elindekinden birşeyler çıkartacak, Lucescu değil vasat altı kadroyu şampiyonluğa koşturacak. Bol para ve sürekli transfer gerek Terime.

Fatih Terim saha icine konsantre olsa ve evlatcilik yapmasa kesinlikle şampiyon olurduk. Mevcut kadrodan daha zayıf kadrolarla, daha kuvvetli rakiplere karşı şampiyon oldugumuz sezonlar var. Oyuncularin maaşları zamanında ödendiği surece Fatih Terim'in saha icine konsantre olmama hakki kesinlikle yok. Yönetim, federasyon ve hakemler konusunda ne kadar hakli olursa olsun, kafayı onlara yormanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini bilmesi gerekirdi. En büyük sorunda gelecek sene takimin basında olursa saha icine konsantre olup olamayacağı çünkü saha icine konsantre olan Fatih Terim'den daha iyi bir hoca bulamayız ama son iki senedeki gibi bir Fatih Terim'den bize bir fayda gelmez.

Hocam arada katıldığım ifadelerde olmakla beraber, yaptığın çıkarımları veya araştırmaları Mustafa Cengiz, Nihat Özdemir, Ali Koç üçgeninde enerji sektörü perspektifinde menfaat ilişkisi anlamında yapmanıda tavsiye ediyorum.
Bakın hiç bir sektörde bir patron, diger rakibinin altında calisan en kıymetli elemanına, calısanina sicili bozuk, külhanbeyi vb. Ifadeler kullanamaz. Kullandımı elemanin patronu diger patronun iminden cikar cimine sokar. Divan kurulu toplantisini dün gibi hatirliyorum mustafa cengize kursuden bir cok uye cik antrenorunu savun filan diye bastirdilarda zahmet olacak zar zor iki kelam edebildi Mustafa cengiz. Sonraki surecte sarmas dolas resimlerini hic soylemiyorum. Bu yil nihat özdemiri aklamaya calisan aciklamalarina hic girmiyorum. Ne yazikki is dunyasindaki bazi iliskiler, futbolun sporun ustunde kara bir buluttur. Bizde bu bulutlardan dusen yagmurlar altinda yarabbi sukur diyoruz..

Bak abuk sabuk algı kasmaya başladın.. kendi kelimelerini değiştiriyorsun ki bilen için suçüstüdür bu..
*1 İlk yazdığında yönetimin tek eleştirisi yok dedin ben sana örnekleriyle gösterdim.. terim yönetimi rezil etti dedin şimdi eleştirdi diyorsun.. Kaldı ki ben de hocanın 2 kez ima ederek eleştirdiğini yazdığım halde yalancılıkla suçlayıp zeytinyağ misali haklı çıkmaya çalışıyorsun..
*2 Selçuk konusunda bilerek yalan yazmışsan ayıp etmişsin.. ama yalan söylediğin için değil zekamıza hakaret ettiğin için.. Zira Fatih hoca gittiğinde Selçuk hala takımın en gözde oyuncuları arasında idi.. 2014 ten sonra gözden düştüğünü burayı okuyan herkes kabul edecektir.. Sexy Ünal Mayıs 2014 te Selçukla 5 yolluk sözleşme yaptı bunu hatırlatırım ayrıca..
*3 Şener bu sene hangi maçlarda puan kaybettirdi yaz da bilelim.. sözleşme yenilenmeyen Linnes oynadığı her maçta tüy dikmedi mi? Şener’in kaybettirdiği puanları z ama.. yaz ki yalancı çıkma

*4 Belhanda gönderilince olay çıkardı demiştin.. ne yapmış ve ne söylemişti de olay çıkarmıştı.. Allahaşkına yaz buraya.. yaz ki kendi yalanına tanıklık et.. Yaz ama.. lafı başka yere çevirme ..

*5 Muhammedİn covid olmadan önce yedek bırakıldığı 1 maç yaz.. yalanlarını görmezden gelip özür dileyeceğim söz.. Ama yazamazsın çünkü yok..

Komisyon konusuna gelince: Diğer eleştiri konularına benzemez bu.. öyle dıdısının dıdısıyla yorum kasarak Galatasaray’ın efsanesine “hırsız” diyemezsin arkadaşım. Delilin varsa koy ortaya hepimiz silelim Terim’i ve ben bizzat savcılığa gideyim.. yok işkembeden saklayıp hocaya hırsız diyorsan ya sözünü geri al, ya forum yönetimi gereğini yapsın ya da ben hukuki mercilere sunayım..
Salih bey yaşa hürmeten birşey demiyorum ama sana şunu sorayım, 20 kişilik yönetim kurulu toplantısında Cengiz bir laf ediyor veya etmiyor çünkü daha sonrasında yalanlandı. Bu 20 kişilik yönetim kurulu toplantısı Nevzat Dİndar adlı gazeteci tarafından ifşa ediliyor. Donk'un seks partileri haberinin çıktığı bölüm bu. Kim bu Nevzat, kim bu bilgiyi Terime iletti? Terim mi Nevzat'a yazdırdı gibi bir sürü soru akla geliyor. Ben Cengiz yerinde olsam 4 kez kovmuştum. Hala daha Terim sütten çıkmış ak kaşıktı yöneticileri rezil etmedi diyorsan sadece şu aşağıdaki videoyu izle, orda bile haddini aşan konuşmalarını görürsün. Hangi TD başkanına karşı bu şekil saygısızlık yapabiliyor ve ona rağmen kovulmuyor, bir tane örnek göster, özür dileyeceğim.

Yahu siz ya çok naif/saf birisiniz, ya da Terim'İn akrabasısınız :asd: Belhanda gönderilince tepki vermedi mi? Bu kadar mı körsünüz? Tekrar izleyin, belki bu sefer anlarsınız.

Şener konusuna girmiyorum bile. Sağ kanattan çıkamadık o maçlarda. Pas atıldığında heyecanlanıp bomboşken Donk'a geri gönderiyordu anında. Son maçta biraz toparladı.

Covid sonrası covid öncesi Muhammed her zaman yazılacak ilk oyuncudur. Ama inadından yaz-ma-dı.

Boldla yazdığın yere gelirsek, yaz kardeşim cimere de yaz. Forum takibe girsin o zaman zaten infial çıkar :asd: En fazla takipsizlik çıkar merak etme :asd: Şu haberi oku. Kesin yapmıştır demiyorum çünkü kanıtlayamam. Ama yapmamıştır hiç demem. Özellikle 2. geldiği dönem.

1621213460053.webp

Hocam arada katıldığım ifadelerde olmakla beraber, yaptığın çıkarımları veya araştırmaları Mustafa Cengiz, Nihat Özdemir, Ali Koç üçgeninde enerji sektörü perspektifinde menfaat ilişkisi anlamında yapmanıda tavsiye ediyorum.
Bakın hiç bir sektörde bir patron, diger rakibinin altında calisan en kıymetli elemanına, calısanina sicili bozuk, külhanbeyi vb. Ifadeler kullanamaz. Kullandımı elemanin patronu diger patronun iminden cikar cimine sokar. Divan kurulu toplantisini dün gibi hatirliyorum mustafa cengize kursuden bir cok uye cik antrenorunu savun filan diye bastirdilarda zahmet olacak zar zor iki kelam edebildi Mustafa cengiz. Sonraki surecte sarmas dolas resimlerini hic soylemiyorum. Bu yil nihat özdemiri aklamaya calisan aciklamalarina hic girmiyorum. Ne yazikki is dunyasindaki bazi iliskiler, futbolun sporun ustunde kara bir buluttur. Bizde bu bulutlardan dusen yagmurlar altinda yarabbi sukur diyoruz..

Cengizi savunmuyorum zaten. Çapına göre iyi yönetti derim ameliyat zamanına kadar. Koç ailesine İnan Kıraç bile laf edemez ne yazık ki, bizim derinimiz onların damadı. Bizim antrenörümüz o dönem keşke gereksiz atışmaya girmeseydi, Koç o atışmalarla taraftarını sakinleştirebiliyordu sadece. Bunlar tuzak, Aziz hep yapardı. Sahadaki başarı olmazsa çeneye vuruyor, Koçta olanda bu. Taraftarına ne laf soktu bee demek için açıklama yapıyor, Terimde durumu derinleştiriyor. Aynı bizim siyasetteki iç karışıklığı düzeltmek için ey Amerika dememiz gibi.

Şöyle bir durumda var, Dursun anlaşmasaydı Cengiz bence Fatih Terimle çalışmazdı. Fatih Terim'in ismine saygı duydu, ses etmedi, ama Terimde inan bunun farkında olunca at koşturdu.

Emrah yine haklısın yazdıklarında. Fatih Terim'in yönettiği takımlardaki futbolcularda bitiricilik geriliyor, uzaktan şut geriliyor, hava topu tamamen kayboluyor, seri oyun tamamen kayboluyor. Tabiiki iş futbolcuda bitiyor ama hangi futbolcu Gomis gibi bireysel antreman yapar ki Türkiyede? Ben öğretmen olduğum için Terim'i anlıyorum, bazen çok boşluyor. Hele ki 42 maça çıkınca lig, birde üstüne çok geldiklerinde iyice durum vahim hale geldi, kendini bodruma zor attı. Yanında iyi bir yardımcı olsa ve onu dinlese ben yine Fatih Terim'in kalmasına razı olurum ama asla dinlemez. Asla 2. bir adamı kabul etmez. Asla hatasından kendisi farketmediği müddetçe dönmez. Fatih Terim kötü teknik direktör mü, tabii ki hayır. Ligteki varolan çoğu TDyi donunda sallar. Fatih Terim'in gitme gerekliliğinin en baş sebebi artık bunları kaldıramıyor oluşu, aynı zamanda Türkiyedeki en büyük 2 egodan birine sahip oluşu.

Senelerdir Müfitle çalışıyor bu adam. Nereye gitse onu götürüyor. Arada figüranlar var, Ümit gibi, Hasan gibi. Hiçbiri de ne ağzını açan ne de sorumluluk alan adamlar. Fatih Terimde bıkmış vaziyette, ben doğru düzgün antreman bile yapıldığını sanmıyorum ki birkaç aklı başında futbolcu ayrılırken belirtti bu durumdan. Geçen izlediğim Adem Büyük'e çok şaşırdım, geçen sene bizde olduğundan kat be kat diriydi. Bizde serbest düşüşteydi. Diagne keza öyle.

Biz artık her sene takımı yenileyemeyiz, satmadan artık alamıyoruz, sattığımızda bile alamayacağız. Doğru TD asla ve asla Terim değil. Kötü ya da vasat kadroyla Terim başarılı olamaz. Hamza değil elindekinden birşeyler çıkartacak, Lucescu değil vasat altı kadroyu şampiyonluğa koşturacak. Bol para ve sürekli transfer gerek Terime.

Katılıyorum. Bence daha çok yönetim/başkanlığa oynuyor hoca. Ama aynı zamanda sahayı da kontrol etmek istiyor. Bakalım zaman neler gösterecek. Onun dahil oldugu uygun bir senaryoyu gormek isterdim acikcasi.

arkadaş neden bu kadar rahat yalan söyleyip algı yapıyorsun..yakışıyor mu..hakim değilsen o senelere bilmiyorsan aç araştır..bratu terim in 2 gelişinde transfer edildi ama perez terimi 2. gelişinden önce lucescu zamanında marsilyadan kiralanmıştı zaten 1 sene oynadı..terim ile hiç çalışmadı bile..galatasaray a 40 sene hizmet vermiş bir çok başarılarında emeği olan, kulübün efsanesi olmuş hocaya kalkıp yanlış bilgiler ile iftira atmaya çalışmak algı kasmak en hafif tabir ile art niyetliliktir..bakın hocayı istemeyin gitsin diyin beğenmeyin buna saygı duyulur ama kalkıp böyle algılar yapmayın..bu algılarınız yüzünden şu forumda bile saçma sapan terimci anti terimci gruplaşması oluştu..tek bir taraf olmalı o da galatasaraylılık..kimse galatasarayın önünde değildir elbette..terimde değildir...terim de sonuna kadar eleştirilir eleştirilmeli de...ama galatasaraylı adam sevemese de beğenmese de efsanesi olmuş bir adama kin kusup iftira etmez haraket etmez.rakip takım taraftarların argümanları ile sallanıyor artık burada hocaya...düşmanlık beslemek, terbiyesizce hakaret etmek ve sallamak taraftarlık olmuyor...ölçü kaçtı mı burada refleksler oluşuyor..sağlıklı bir eleştiri ortamı kayboluyor...

arkadaş neden bu kadar rahat yalan söyleyip algı yapıyorsun..yakışıyor mu..hakim değilsen o senelere bilmiyorsan aç araştır..bratu terim in 2 gelişinde transfer edildi ama perez terimi 2. gelişinden önce lucescu zamanında marsilyadan kiralanmıştı zaten 1 sene oynadı..terim ile hiç çalışmadı bile..galatasaray a 40 sene hizmet vermiş bir çok başarılarında emeği olan, kulübün efsanesi olmuş hocaya kalkıp yanlış bilgiler ile iftira atmaya çalışmak algı kasmak en hafif tabir ile art niyetliliktir..bakın hocayı istemeyin gitsin diyin beğenmeyin buna saygı duyulur ama kalkıp böyle algılar yapmayın..bu algılarınız yüzünden şu forumda bile saçma sapan terimci anti terimci gruplaşması oluştu..tek bir taraf olmalı o da galatasaraylılık..kimse galatasarayın önünde değildir elbette..terimde değildir...terim de sonuna kadar eleştirilir eleştirilmeli de...ama galatasaraylı adam sevemese de beğenmese de efsanesi olmuş bir adama kin kusup iftira etmez haraket etmez.rakip takım taraftarların argümanları ile sallanıyor artık burada hocaya...düşmanlık beslemek, terbiyesizce hakaret etmek ve sallamak taraftarlık olmuyor...ölçü kaçtı mı burada refleksler oluşuyor..sağlıklı bir eleştiri ortamı kayboluyor...

Gece yazarken yanlış yazdım. Petre yazacaktım. Uzun yazılarda bu tarz hatalar olabiliyor. Herkesin hassasiyetini anlıyorum, Terim'i seven vardır tapan vardır sevmeyen vardır. Ben zarar verdiğini görüyorum. Kendi çıkarı ve menfaati için, egosu için kulübü kullandığını görüyorum. Özellikle çok çirkin bir şekilde geldiği dönem olan son dönemde resmen siyaset tarafından üstü çizildi, halk tarafından üstü çizildi tek sığınacağı dal Galatasaray vardı ve bir şekilde Tudoru medya yoluyla, ultraaslanla vsle yedi ve geldi. Kendi menfaatini kulüpten her daim önde tutan adamı eleştiririm. İlk geldiği zaman bir söz vermiştim, eski mesajlarımda duruyordur. Dedim ki, gittiğin güne kadar eleştirmeyeceğim, zaten bu taraftar bir şekilde seni gönderecek, başarısızlıkta da kendin gidersin zaten dedim. Umarım batmayız o zamana kadar dedim ve o dönemden beri eleştirmiyordum. Ama ne Terim başarısızlıkta gitti, ne de kendi hatalarından ders aldı. Milletin tabusu olmuş ve tabu olan birini eleştirince insanlar kızıyor. E bu döneme kadar eleştirmedikte noldu? Hocam bizi bırakma diye bağırıyor hala taraftar. Boş yere şampiyonluk vererek daha ne kadar devam edeceğiz? Hiçbir futbolcumuzun parlamamasını, hepsinin değerinin düşmesini ne yapacağız? Takımı boşvermişliğini ne yapacağız? Ben eleştirmeyeyim, siz eleştirmeyin, başkanda yapalım Terim'i, 100 yaşına kadar kulüpte devam etsin. Kulüp batsın yitsin gitsin kimsenin umrunda değil. Başkanlık makamı sayesinde şamaroğlanına döndü, o istediği lafı desin, biz demeyelim.

Ayrıca, hakim olma noktasında 96dan beri takımımızı destekliyorum ve izliyorum. Evet, Terim dönemiyle başladı taraftarlığım ve ben o dönemki Terim'i ayrı tutuyorum. Şimdiki dede ile alakası yoktu. Ne 2. gelişinde 'şık' bir şekilde geldi, ne de Dursun döneminde. Ara dönemlerde camia yalvardı gel diye, para yok diye gelmedi senelerce. O dönemleri gayet iyi biliyorum. Aysal parayı gösterdi geldi. Dursun döneminde çaresizdi, Galatasaray'ı kalkan yaparak, iyi bir takıma geldi.

Tabunuza dokunmayalım, başarılarına saygı duyduğum için FT konusunu uzun süredir es geçtim, ama bu sene de gitmezse artık yazmayacağım onun adına. Taraftarımızın akıllanmayacağını kabulleneceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt