1-Fatih Terim'in yönetimi eleştirmediğini iddia etmek en hafif tabiriyle kuyruklu yalan. Yönetimi savunmuyorum, Cengizin ameliyattan sonraki durumu malum, ama onda bile Galatasaray'ın menfaatlerini düşündüğünü düşünmek istiyorum, çalmadı Cengiz, fena yönetim sergilemedi taa ki seçimin iptaline kadar. Yönetimin kuyusunu kazma konusunda ben bu sezonun verilmesinde bile Terim'in yönetime pay çıkmama adına bir dönem takımı boşverme ihtimalini bile düşünüyorum. Terim'i iyi bilen biriyim. Sende biliyor olsan Terim'in tarzını bilirsin. Arkadan dolanır, medya önünde laf geveler, ne dediğini bir tek kendi anlar, ama mesajını verir. Terim yönetime giydirmedi, yönetimin altını oymadı diyorsan, en amiyane tabirle çok masum ve çok safsın. Saf kelimesini aptallık olarak algılama, o manada kullanmadım, iyi niyetli manasında kullandım. Beden dilinden tut, gazetecilere yazdırdığı birçok habere kadar Terim yönetimin altını oymuştur. Saygısızlık noktasında ise bir kulübün başkanı ve yardımcılarını tınlamıyorum havasını vermesi bile saygısızlıktır. Kovulmayı beklediğini bile düşünüyorum. Aynısını Aysal'a yaptı, Aysal bu yönetim kadar aciz olmadığı için direkt üstünü çizdi. Sonrasında hatalar yaptı, o ayrı bir konu.
2- Selçuk İnan takıma geldiğinde çok sevindik hepimiz, 1.5-2 sezon güzel performans gösterdi. Sonrasında gitmesi için kurban kestirecek insanlar vardı. Diagne Brugge'e gittiğinde hali hazırda Terim'in verim alamadığı bir oyuncuydu, birçok oyuncu gibi. Yerine iyi bir forveti hepimiz bekledik. Fakat Gomis gittiğinde daha da kötüleşen forvet hattı, Terim'in stratejisiyle nasıl olduysa daha da kötüleşti. Benim orda saydığım isimlerden gitmesi için dua ettiğimiz bir sürü kişi var, ama bu duayı ettiren kişinin kendisi Terim. Futbolcu öğütücüsü olduğu hepimizin malumu. Biat etmeyen gider. Biat eden, sürekli yalakalık yapan kalır. Performansı ne olursa olsun. Akbaba örneğinde olduğu gibi. Son açıklamasını dinlediysen Arda ile tekrar sözleşme imzalanmasını ve ilerde teknik ekibe alma hayali var, neden biliyor musun? Elini öptü, yeterince yalakalığını yaptı, soyunma odalarında FTSA diye bağırdı diye. Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda bir hareket midir Arda? ilk gelişi itibariyle bile.
3-Linnes konusu sadece bu sezonun konusu değil. Linnes vasat bir topçu, olan bir sistemde hep ortalama oynardı, ne bir yıldız ne de leş bir performans gösterdi. Kadro planlamasını yapan sayın TDmiz, bir takıma kiralamak yerine son dakika adamı 6 aylığına kulübeye hapsetti. O psikolojiyi düşünebiliyor musun? O sene linnes koptu zaten. Penaltı attırarak oyuncu kazanan TDmiz, o sene Linnesi kaybetti. Ki o döneme kadar ortalama bir ilk 11 oyuncusu, süper bir yedekti. Heleki puan kayıplarımızın Donkla beraber 2 baş aktöründen Şener'in yanında şuanki hali bile daha iyi bir futbolcudur. En azından topa bomba muamelesi yapmaz. O şener bile 5-6 maç arka arkaya oynayınca asist yaptı. Linnesin asla arkasında durmadı.
4-Bence Fatih Terimin diş sıktığından çok daha fazla Cengiz yönetimi diş sıktı diye düşünüyorum. Kaç kez kovacaklar diye düşünürken TDmizin arkasındayız diye açıklama yaptılar. Ha azıcık yürek olsa 50 kez kovarlardı, ki kovmalarıda gerekiyordu. Kimse başkanlık makamından kendisini üstte görmemeli, bu Fatih Terim bile olsa. Hele ki kulübün maaşlı elemanıysan, sana maaşını verene o şekilde davranamazsın. Belhandanın gönderiliş şekli çok yanlıştı. İşin garip tarafı, o gönderildiği haftalardaki puan kaybı serimiz olmasa şuan şampiyonduk. En basit maçları Belhandayla veya Belhandasız alamadı Terim. Belhandanın gidişinden sonrada açıklaması mevcut Terim'in.
5-Muhammedin çift forvet oynamaya yatkın bir futbolcu olmadığı aşikar. Falcao ile başladığı ya da Halille oynamaya başladığı maçlarda farklı bir sorumluluk verildi ve kısmende başarılı oldu. Gel gelelim, dakika 60 olduğunda tamda gole ihtiyacımızın olduğu dakikalarda tabela hep muhammedi gösterdi. Sonraki süreçte ikinci yarılar oyuna girmeye başladı. Oyun içerisinde olduğu her an tehlikeli oldu, fakat oyun tarzı onun istediği gibi olduğu zamanlarda o kulübedeydi, oyun onun tarzı olmadığında oyuna alındı. Kaç kez maç topiğinde eleştirdik, eli belinde dolaşan Falcao, babel vs alınmıyor, alındığına kendi bile inanamayan Muhammed kenara gidiyor.
Bununla alakalı delilim olsa zaten FT şuanda GSnin kapısından giremez. Ama geldiği sezonlarda kimlerle sözleşme yapıldığından tut kimleri transfer ettiğimize bak özellikle Türkiye liginden anlarsın. Ha birde, milli takımdayken çağrılan oyunculara bakmanı tavsiye ederim, özellikle Adanalı olanlara bir bak. Heleki bir Adanalı çocuk vardı, kendi takımında bile 3. kaleciyken Milli takıma girmişti. Birde zamanında Ahmet Bulut'un yanında çalışan menajer midir değil midir bilmediğim bir damadı var. Hala çalışıyor mu günahını almayayım bilmiyorum. Ama Terim bir yerli futbolcuya kafayı takarsa aldırır, neden kafayı taktığını ise inanın kendisi dışında kimse bilmez. Ya da bazen Türkiye'den yabancı futbolcu beğenir, asla etmeyeceği fiyatlara aldırır. Nedenini bilemem. Birçok örnek var, Diagne'ye 13 verene kadar 13e 5 tane Diagneden daha iyi forvet bulunabilirdi. Keza Amrabat, 8.5 milyon verdik nedense. Sayıyı tam bilmiyorum ama 70e yakın sanırım transfer yaptık. Garip bir şekilde gelenide satamadık. Bilemiyorum dostum araştır, gör. Ben seneler önce gelişindeki transferleride çok şaibeli görüyorum şu Perezler bratular vsler. Aysal döneminde transfere pek el sürdürtmediler ama son gelişinde yine transfer sihirbazlığına büründü. İrfancanı almaya bile gitti hatırlarsan. O sırada neler dönüyor bilemiyoruz.