Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynen Puki kardesim... Terim´in imzalayacagi bir sözlesme zaten sadece formalitedir. Sözlesmenin bir önemi varmis gibi ortaya cikarmakta, isin ayri bir boyutudur. Sözlesmede karsilikli, yada hatta tek tarafli bir fesih hakki bulunuyor zaten, yani isteyen, istedigi anda bitirebilir zaten. Ister sözlesme 10 sene olsun.

4 maç yalanına inanan var mı ya? Terim, belki Aysal'la çalışmak istememesinden belki milli takımdaki maaşından dolayı planlı şekilde kovdurdu kendisini.

Aynen Puki kardesim... Terim´in imzalayacagi bir sözlesme zaten sadece formalitedir. Sözlesmenin bir önemi varmis gibi ortaya cikarmakta, isin ayri bir boyutudur. Sözlesmede karsilikli, yada hatta tek tarafli bir fesih hakki bulunuyor zaten, yani isteyen, istedigi anda bitirebilir zaten. Ister sözlesme 10 sene olsun.

ya anlatamıyoruz adem napalım ezbere klişelerle karşımıza çıkıyorlar hep terim sattı demek kolay olayın içyüzüne bak sen

birileri istedi diye sözleşme imzalamam lafını söyledikten sonraki açıklamaları aynen bu şekilde

Benim yapmış olduğum sözleşme meseli çok uzadı. Ben 1974 yılında Galatasaray'a imza attım. Bugüne kadar yapmış olduğum bir tane mukaveleye bakmadım. Yakın zamanda 'Galatasaray beni bırakmadıkça bende Galatasaray'ı bırakmam' açıklamasını yaptım. Böyle yapmış birisi olarak sözleşme, sözleşmeme meselesi maalesef simge haline getirdiniz. Önümüzde o kadar önemli maçlar varki oraya konsantre olacağımıza sözleşme meselesini Galatasaray aleyhine getirdik. Galatasaray benim için tercih ve seçenek değildir. Hiçbir zaman hayatımda da olmadı. Bana 'Gel dediler geldim, çalış dediler çalıştım, koş dediler koştum' Ama git derlerse hemen gitmem direnirim.

şu açıklamalara biraz dikkatli baksan sezon sonu yine başarılı olması halinde galatasarayda kalıcağını anlayabilirsin adamın niyeti bu zaten, olayı büyütüp hoca alehine kullandılar terim zor bir adam aysal bunu kendi açısından fırsata çevirdi akıl oyunlarıyla...

Okadar iyi bilyiordu da, niye izin verdi ? Önemli Futbolcularda milli maclarda gitmiyor mu, Muslera, Eboue gibi oyuncular dünyanin bir ucuna gidiyor. Nereden baksan 6-7 tane Milli takima giden türk oyuncu... Milli takim aralarinda zaten eksik e genel olarak yedekler calisir takimlar. Önemli oyuncularin cogu gider.

Ergin Ataman´in tatil yapmadan, sürekli calismasi, sence piskolojik olarak yipratmiyor mu adami ? Herseyin kendine göre bir zorlugu vardir.
Ne desin 60 küsür yaş adama izin vermiyorum mu desin ? FT bunu bilmeyecek bir olgunlukta mı ? Aysal nezaketen izin vermiştir de FT ne diye kabul ediyor MT teklifini ? Aysal zorla MT'yi çalıştıracaksın mı dedi adama ? Oyuncular ayrı, hocalar ayrı konsantrasyon olur. Hocalar tek tek analiz yapar, onların işi daha uzun ve daha yoğun sürer.

Ergin Hoca Haziran-Ağustos arası 2 ay tatil yaptı. Zaten basketbol hocaları pek fazla tatil yapmaz futbol takımına göre çünkü maç fikstürü daha yoğundur sezona yaydıkları zaman. 2 ay tatil fazla bile. FT sezon ortasında 4 maç da olsa nasıl kaldıracaktı iki takımı ? Bak yazın olsa neyse, ben de okey veririm zaten. Sezon ortasında Ergin Hoca da aynı mesele içinde olsa ona da karşı çıkardım.

4 maç yalanına inanan var mı ya? Terim, belki Aysal'la çalışmak istememesinden belki milli takımdaki maaşından dolayı planlı şekilde kovdurdu kendisini.

son cümlede dilin sürçtü galiba renkdash? planlı şekilde kovulmuştur olucak o çünkü.

adnan polat da zamanında terime gel demişti gelmedi ama aysal diyince gelmişti

tartışmayı izlemeyi tercih ediyorum iyi gidiyor müdahil olmayacaktım ama bu olay biraz haksız kullanılıyor. o dönemi tarafsız ön yargısız su sıçratmadan hatırlayanlar bilir. adnan polat kafasına göre iş yapıyordu getirecek olsa en başta getirirdi. terim gibi zor bi adamla tek başına çalışamaz kendisi biliyor bunu. terim nezaman gelse ilk şartı tek sorumlu ben olurum ve sadece başkana bağlı olurum olmuştur.

gel gelelim okadar lanet bi sezon yaşıyordukki okadar şey yaşıyordukki tek sorumlu adnan sezgin olmuştu bianda. taraftarlar artık polata yalvarıyordu kov sunu. ama yok adam inat ediyordu kovmuyordu. işler dahada kötüye gitti o yılın ilk hocası gönderildi taraftarlar arasında ve medyada terim sesleri yükseldi.büyük baskı vardı polata. polat ne yaptı sırf teklif etmek için teklif etti. polat ayağına falan gitti deniliyor ama yok öyle bişey adnan sezgini terimin evine yolladı. düşün tek sorumlu ben olurum şartı olan kişiye sen adnan sezgini yolluyorsun. o teklif zaten otomatikman adnan sezginle çalısacaksın demek. herkesin kovulmasını istediği adamla ve inatla kovulmayan adamla.terimi kulübe çağırırsın görüşürsün şartlarını konusursun olması gereken bu. reddedilmesini bekliyeceğin şekilde yapılan bi teklif değil. terimin o teklifi geri çevirmesinin ilk nedeni budur. diğer nedenide tek atımlık bir kurşunu kalmıştı 2004 den sonra. iyi değerlendirmek istedi. doğru bi oluşumla. yanlış bi zamanlama birşeyleri onun adına tamamen bitirebilirdi.he daha sonra milli takım tercihi aysal kavgası gene buna sebep olacaktır belki bilemeyiz zaman gösterir ama doğru zamanda doğru teklifi kabul etti o da kazandı bizde güzel şeyler kazandık.

adnan polat da zamanında terime gel demişti gelmedi ama aysal diyince gelmişti

hakan şükürde sağlık problemlerini bahane ederek gelmemişti S.D olarak o sezon iyikide gelmemişler ayrıca azizin kankası adnan polat daha ilk başarısından sonra direktifle kovardı terimi terim bunu bilmiyor sanki polat dönemi tek şampiyonluk var hatırlatayım bizzat azizin adamıdır kendisi...

Ergin Ataman kovulmuyor ama Fatih Terim kovuluyor nedense.

4 maç yalanına da inanmışlar :) Yazık

şunu da kabul edelim terim her geldiğinde başarılı olacak diye bir kaide yok şu durshun özbek yönetimiyle terimden başarı beklemek hayaldir mesela özhan canaydın ilede olmadı güçlü yönetim + terim başarıdır aysalın ilk yönetimi yani kendi kurmadığı divanın bizzad topladığı yönetim galatasaray tarihinin en komple en muhteşem yönetimidir + buna terim gibi bir Winner eklenince başarı gelmiştir ama aysal önce bu yönetimi pasifize etti ardından winner hocasını kovdu son derece looser adamlardan oluşan yönetim kurullarıve hocalar getirdi...

Ne desin 60 küsür yaş adama izin vermiyorum mu desin ? FT bunu bilmeyecek bir olgunlukta mı ? Aysal nezaketen izin vermiştir de FT ne diye kabul ediyor MT teklifini ? Aysal zorla MT'yi çalıştıracaksın mı dedi adama ? Oyuncular ayrı, hocalar ayrı konsantrasyon olur. Hocalar tek tek analiz yapar, onların işi daha uzun ve daha yoğun sürer.

Ergin Hoca Haziran-Ağustos arası 2 ay tatil yaptı. Zaten basketbol hocaları pek fazla tatil yapmaz futbol takımına göre çünkü maç fikstürü daha yoğundur sezona yaydıkları zaman. 2 ay tatil fazla bile. FT sezon ortasında 4 maç da olsa nasıl kaldıracaktı iki takımı ? Bak yazın olsa neyse, ben de okey veririm zaten. Sezon ortasında Ergin Hoca da aynı mesele içinde olsa ona da karşı çıkardım.

Bunun olgunluk ile ne alakasi var. Teknik adamin Milli takimi calistirmasini istiyorsan, kabul edersin, istemiyorsan, etmezsin. Adam yaparim dedi, kabul etti. Belkide yapardi, Milli takim kil payi kacirdi, mucizevi bir sekilde turnavaya katilmayi. Birde GS yönetiminin adama destek olacagina, üzerine oynamasi, neyin kafasi aceba.

Fatih Terim´e teklif gelince Milli takimdan, aysal göbek atmistir.

Son düzenleme:
Hakkını yemeyelim ama Denizli nin ayağını iyi kaydırmıştı Milli takım olayında. Helal olsun serveti Denizli değil kendisi cukkaladı.:D

Son düzenleme:
Aynisi zamaninda Oktay Mahmuti ile de yapildi. Resmi siteden sözlesme uzatildi gibi haber cikarip, sonra yollar ayrildi, Ataman getirildi. Aceba neden koskocaman yaz boyunca sözlesme getirilmedi de, tam yönetim ile arasi kizisirken, resmi siteden böyle bir aciklama yapildi ? Bu resmi siteden aciklama, Terim´in gönderilmesinin ilk halkasiydi. Kimsede gidip, "hocam senin ile sözlesme uzatmak istiyoruz" demedi. Sadece taraftari yemlemek icin o aciklama yapildi.

Dediginden dönmeyeceksin biliyorum. Ama seni de oyuna getirmisler mustafa bey kardeisim... Terim´in arkasinin oyulmasi, taha o önceki yönetimin dagilmasi ile baslamisti bile. Sonra yavas yavas Terim´i postalamak icin calisildi, Galatasaray bir kenera birakilip.

Soruma cevap değil bu anlattıkların. Bir daha soruyorum; ''Birileri rahat etsin diye sözleşme imzalayacak değilim'' sözü rest çekmek ve kendini kovdurmaktan başka ne amaçla söylenmiş olabilir?...

Ünal Aysal' ın, Dürüst-Albayrak-Terim üçlüsünden en başından beri hiç hazzetmediği, onlarla birlikte yola çıkmayı kerhen kabullendiği Dünya Alemin bildiği şeyler. Son kurduğu ucube yönetim kurulu ile dilinde pelesenk ettiği ''Kurumsallaşma'' ya ne denli aykırı zihniyette bir ''Ego mastürbatörü'' olduğunu tescillemiştir...

Ünal Aysal' ı da en uzun parağraflarda eleştiren, iflah olmaz fanlarının hışmına uğrayan da benim, daha 2013 şampiyonluğunun dumanı üzerinde iken, gidişatın iyi olmadığı tespitini paylaşıp ''Fenerliler kahrolmasın, bu TD-Yönetim-Basın-Taraftarla Galatasaray arayı filan açamaz'' dediğim için linç edilen de...

Niye ille ''Terimci'' yahut ''Aysalcı'' olarak saf tutmamız gerekiyor?. Ben ikisini de çok kusurlu buluyorum, olamaz mı yani?...

Her ne olursa olsun, Terim dönemlerinde elde edilen sportif başarılar ortada; o bakımdan kendisinin ''Efsane'' liğini tartışma konusu yapmam, zira o da değilse kim?...

Ancak bir başkanı elde edilen sportif başarılarla değil, idari ve mali icraatlarıyla değerlendiririm. Bu bağlamda Ünal Aysal, bırakın efsane olmayı, iyi hatırlamayacağım başkanlardan biri...

Bunun olgunluk ile ne alakasi var. Teknik adamin Milli takimi calistirmasini istiyorsan, kabul edersin, istemiyorsan, etmezsin. Adam yaparim dedi, kabul etti. Belkide yapardi, Milli takim kil payi kacirdi, mucizevi bir sekilde turnavaya katilmayi. Birde GS yönetiminin adama destek olacagina, üzerine oynamasi, neyin kafasi aceba.

yaw mersin maçından sonra kovmuş zaten adamı ilk olarak, son anda ali dürüst albayrak şer koymuşlar sonrada yönetimini değiştirdi zaten o sezon fenerasyon ve hakemlere karşı kendini siper etti terim yoksa zor şampiyon olurduk, baştan beri takık terime aysal daha hocayı getirmeden terim konusunda endişelerim var bunları çözersek hocayı görmek isteriz gibi ifadeler kullanıyordu...

Bunun olgunluk ile ne alakasi var. Teknik adamin Milli takimi calistirmasini istiyorsan, kabul edersin, istemiyorsan, etmezsin. Adam yaparim dedi, kabul etti. Belkide yapardi, Milli takim kil payi kacirdi, mucizevi bir sekilde turnavaya katilmayi.

Olgunluk demeyelim da bilgi sahibi olmak diyelim.

Şimdi bir örnek vereyim;
Misal ben başkanım, sen de FT'sin. Takım kötü başlamış sezona. İyi oyun da yok, takımda biraz doymuşluk seziyorum. Kötü giden bir MT var. Abdullah Avcı istifa etmiş. Bunlar son çare olarak seni görüyorlar. Sen de başkandan habersiz olmasın diye başkana danışıyorsun. Bana diyorsun ki, "Bana MT'den bir teklif var kabul ederseniz görüşmelere başlarım". Ben de diyorum ki "Ben bir şey diyemem, bütün inisiyatif sendedir". Şimdi 60 küsür yaşındaki adama, futbol bilgisi az çok olan, başarıları olan bir adama "Hayır otur oturduğun yerde" diyemem değil mi ? Böyle deseydim senin benle aramızda limoni bir ilişki olurdu. Ben böyle dedim diye senin MT ile görüşmemen lazım. Sonuçta sen çok değil 4-5 ay önce onlar sana savaş ilan etmiş, sen onlara savaş ilan etmişsin. MT'ın hali ortada. Yani mantık olarak kabul etmemesi gerekirdi. Vatani görev olarak mı gördü orasını bilemem ama profesyonellikten çok uzak olduğu kesin.

Lanet mi dersiniz nimet mi dersiniz bilemem ama bu adam Galatasaray tarihinin son 20 yıllını avucunda tutuyor.

Terim gidince yerine gelen ya başarılı olmasına rağmen Terim gibi değil diye dışlanabiliyor (Lucescu gibi)
Ya da iyice takımın içine ediyor. (Gerets-Prandelli gibi)

Artık kesin olan bir şey varsa, o da son 20 yıldır Terimsiz duraklayıp Terimle şaha kalkıyor oluşumuzdur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt