Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütün anti terimcileri yok edeceğiz. Haklı değil cahilsiniz. Cezur değil nefret duyguları ile beslenen insanlarsınız ve nankörsünüz.
Hardcore hüloooooooo

NKFVaklınaK

1113 sayfanin 1000i FT vs Aysal ve FT vs Mancini hkk. herhalde.
Bir türlü aşamadık bu Terim-Aysal-TFF üçgenini. Oldu bitti arkadaş.

Isteyen istediğini düşünür bu konu hakkında ama niye yeniden ve yine pişirilip pişirilip önümüze çıkıyor bu mevzu.

Ben şahsen bıktım artık.

Bunlar yetmiyormuş gibi bazı ilerizekalılar bir de Hamzayı Terim ile aynı cümlede sarf etmeye başladılar.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Bütün anti terimcileri yok edeceğiz. Haklı değil cahilsiniz. Cezur değil nefret duyguları ile beslenen insanlarsınız ve nankörsünüz.
Hardcore hüloooooooo

NKFVaklınaK

Fatih senin yasadigin ülkede biat etmeyi çok iyi bildikleri için yeni KTB liderimiz sen olmalisin
Ozan Puki bu iş için fazla soft.

Heil KTB

Bir türlü aşamadık bu Terim-Aysal-TFF üçgenini. Oldu bitti arkadaş.

Isteyen istediğini düşünür bu konu hakkında ama niye yeniden ve yine pişirilip pişirilip önümüze çıkıyor bu mevzu.

Ben şahsen bıktım artık.

Bunlar yetmiyormuş gibi bazı ilerizekalılar bir de Hamzayı Terim ile aynı cümlede sarf etmeye başladılar.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

2100 senesinde küçük torunlarimiz ayni mevzuyu tartisip ayni şeyi söylerler panpa.

Ne alaka yahu? Oyucular antrenör icin oynayacakmis da ne demek oluyor. Adamlar takim icin kulüp icin oynayacak, antrenörlerini sevdikleri icin ekstra performans mi gösterecekler bu nasil sig disi bir düsünce.

Günümüz futbolunda profesyonellik ilk sirada yer aliyor. Hocayi sevmesen bile 100% performans göstermelisin. Sanki dünyada her takimda her hoca cok seviliyor. Bizim ülkedeki kadar duygusal düsünenler yok. Yerliler istedikleri hocayi tutuyorlar istemediklerini güzelce sabote edip yolluyorlar.

Teknik taktik sonra mi gelir? Kusura bakma Fatih ama cok sacma bir düsünce bu bence. Oyunculara dadi mi ariyoruz yoksa Teknik direktör mü. Herkes profesyonel olacak abi, cuval cuval para aliyorlar.

Olması gereken senin dediğin ama olan hangisi,tabi ki Mehmet Han'ın dediği.

Yahu bu sergen resmen Yasin Suresiyle dalga geciyor.Surenin benimle ne baglantisi var.

Adana´ya kar yagmis, adanaya kar yagmis, kar altinda gül kalmis le, kar atlinda gül kalmis,
verin benim yarimi, verin benim yarimi, urfali nerde kalmis le, antepli nerde kalmis,
Oy nedim nedim nedim, Meyvasız bagi ne edim,
Verin benim yarimi lo, elinden tutum gidim.

Evler göctü narliga lo, güvenmeyin varliga,
Gün ola harman ola, Gün ola devran döne
basiz düser darliga lo, basiz düser darliga...

Taraftarlık olgusu zaten pek akıl-mantıkla izah edilebilecek bir şey değil, vazgeçilmesi de hemen hemen imkansız. Yakın çevremizdeki bir büyüğümüz vs nin etkisiyle 5-6 yaşlarında tarafımızı seçeriz; etkilendiğimiz kişi veya durum FB li olmamızı sağlamışsa FB yi, Galatasaraylı olmamızı sağlamışsa Galatasarayı ''Ölümüne'' savunuruz ömür boyu; oysa iki durumda da her şeyiyle aynı insanızdır...

Taraftar olmadaki aidiyet duygusu böyleyken üstüne bir de kulüpte öne çıkmış birtakım kişilere karşı ayrıca aidiyet geliştirilmesini hep bir patoloji olarak görmüşümdür;

Mesela Terim; futbolculuğunda bir şekilde Galatasaray' dan dışlanmış ve camiaya tekrardan katılma imkanı ortadan kalkmış olsaydı asla böyle bir kariyer yapamazdı; keza Yılmaz Vural, Piontek' in Terim' den önce kendisine yaptığı yardımcılık teklifini reddetmeseydi...Zira Ankaragücü-Göztepe de fiyasko ile başlamıştı kariyerine...Galatasaray Camiasının Terim' e olandan çok daha fazla Terim' in Galatasaray' a minnet borcu vardır...''Efsane'' siz kulüp olmaz, Terim bizim birkaç efsanemizden önde gelenidir eyvallah; abartıp tapınma derecesine vardırmak gereksiz...

Mesela Aysal; bir başkan veya yönetici için başarı ölçütü, iyi bir idari ve mali organizasyonla birlikte alanında yetkin ve kulüp yapısına en uygun profesyonelleri işbaşına getirmek ve kulübü layıkıyla temsil etmektir; oluşan doğru zeminde sportif başarı er ya da geç gelecektir...Başarıyı, kerhen kabullenmek zorunda kaldığı ''Koalisyon'' özelliğindeki yönetim ve o yönetimin dayattığı Terim' le birlikte yaşadı. Kendi tercih ettiği yönetim ve TD lerle getirdiği durum ortada, işin mali boyutu çok fazla konuşuldu, en hararetli savunucuları da nihayet pes etti...''Efsane'' lik bir yana iyi bir başkan olarak bile hatırlamayacağım...

Mesela Yalman-Süren; Yalman profesyonel kadro teşkilinde pek isabetli tercihler yapamadığı ve kulüp maliyesini her şeyin önünde tutup harcamaları plan ve dsiplin dahilinde yapmayı tercih ettiği için sportif yönden parlak bir dönem yaşatamadı, ancak boçlu devraldığı kulübü halefine kasasında parayla devretmek suretiyle sonraki başarıların zeminini hazırlamış oldu...Süren dönemi sportif yönden altın bir dönem olarak tarihe geçti ama yaptığı fahiş hatalar ve alamadığı önlemlerle arkasında mali yönden enkaz halde bir kulüp bırakarak gitti...Sportif başarının garantisini kimse veremez; siz çok iyisinizdir, rakibiniz de sizin kadar iyidir ve şans vs onlardan yanadır, hedefi tutturamayabilirsiniz...Benim ölçütlerime göre Alp Yalman' ın yönetim tarzı çok daha makbuldür ve önümüzdeki dönemler için örnek teşkil etmelidir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt