Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Renktaş saygısızlık olmasada hoca pek çok kez gereksizce başkanla zıtlaştı, hemde bunu kamuoyunun gözü önünde yaptı pek çok kez, tek tek link vermek isterdim ama malum yasak var, en kolay akla gelen mesela ''eleman'' mevzusu, başkan normal bi röportajında hoca için '' FT Galatasarayın başarılı bir elemanıdır'' gibi bi laf etti ki bu aynı lafı kendi içinde söylemişliği vardır, hoca bunu aldı gereksiz şekilde medya yoluyla başkanla zıtlaştı, madem alındın ( ki alınacak bi durum yok) kapalı kapılar ardında konuşursun başkanla olur biter, resmen spor programlarının ve gazetelerin gazına gelip olayı ego savaşına çevirmişti bunun gibi bir kaç örnek daha var...

Ayrıca bu milli takım olayını vatan millet sakarya mevzusuna çevrilmesine ciddi manada kıl oluyorum, noluyoruz arkadaş görende çanakkale savaşı veya kurtuluş savaşı var sanacak, bunlar tipik 3. dünya ülkesi tripleridir, hoca'da futbolcularda kusura bakmasın ama milli dava öyle bi topun peşinden koşup milyonlar kazanmakla olmaz, tamam milli takım'ı hepimiz destekliyoruz ve desteklemeliyiz ama abartmamak lazım

hoca ne demiski burda ?! yani eleman konusunda. evet Galatasarayin elemaniyim dedi. ama sorunlar vardi ama bu eleman kelimesinden oldugunu hic zanetmiyorum acikcasi.

Ayrıca bu milli takım olayını vatan millet sakarya mevzusuna çevrilmesine ciddi manada kıl oluyorum, noluyoruz arkadaş görende çanakkale savaşı veya kurtuluş savaşı var sanacak, bunlar tipik 3. dünya ülkesi tripleridir, hoca'da futbolcularda kusura bakmasın ama milli dava öyle bi topun peşinden koşup milyonlar kazanmakla olmaz, tamam milli takım'ı hepimiz destekliyoruz ve desteklemeliyiz ama abartmamak lazım

Madem vatan millet sakarya olayı onlar için o zaman futbolcular milli takımdan kuruş almasınlar, hocalarda milli mesele diyorsa takımı çalıştırırken para hiç bir şekilde almasınlar. Yoksa vatan millet sakarya işleri hikayedir benim için ve dediklerine katılıyorum.

Galatasaray büyük bir kulüptür, başarı alışkanlık halini almıştır, öylede olmalı. Biz geçen sene rakiplerimiz kötü olduğu için başarılı olduk, iyi futbol oynadığımız için veya sistemimiz olduğu için değil. Kötünün iyisiydik. İlk sene için bu söylenemez, ilk sene çok iyiydik. Geçen sene ve bu sene takım futbol oynamıyor. Bunun üstüne hocanın açıklamaları, Demirören'le TFF'de çalışması işin tuzu biberi oldu ve hoca kredisini tüketti. Emin ol çoğu taraftar şuan konuşmuyor bile olurdu hoca Demirören ile masaya oturmasa.

ilk olarak nankör kelimesi icin özür dilerim senden. hakaret olarak demis olmamis olsam bile. sorun degil.

hocanin kredisi tükendigini maalesef bende görmekteyim orda burda taraftarin gözünde. sezon analizlerine katiliyorum ayrica ama gecen senede öyle toplaminda kötü oynamadik. kötü oynayan takim sampionlar liginde ceyrek finale kadar cikmaz ama evet istikrarli iyi oyunumuz yokdu maalesef.

Tff konusunda cogu taraftari anliyorum ama bu konuyu ben daha cok milli mesela olarak algiliyorum ki kendiside öyle algiliyor. bunun üstüne basarak isaret etmek icinde bileek ücret talep etmedi.

2008 senesinde bilmem ne ücret almisdi tamam ama o zaman ortam farkliydi. orda tüpcü gibi konu yokdu. milli durum bukadar acil hoca gibi birisine sos cagri yapmiyordu. bu konu ama tartisilir belkide ki zaten tartisiliyor.

1) Kusura bakma, istersen sen Hocayı Metin Oktay'dan öncede koyabilirsin, buna bir şey diyemem. Fakat Galatasaray'da %90 kısmında bana göre, Ali Samiyen başkanımızın ve Taçsız kral Metin Oktay'ın yeri ayrıdır. Saha içi, dışı davranışları, yaptıkları verdikleri Galatasaray'lılıkları örnektir.

2) Evet, hocanın Cuma günü yaptığı basın toplantısında söyledikleri, yine Ocak ayında söyledikleri yaptıkları bana göre ayıptır. Ben ayrıca saygısızlık yaptı da demedim. Yapamaz dedim, bunu derken de herkesin yerini anla diye söyledim.

3) 02-04 senesinde 10 senemizi kaybettik tabiki. Hocanın yaptığı fiyasko transferler, uğrattığı zararın haddi hesabı yok. 10 yıl kendine gelemedi bu kulüp. Hoca gittikten sonra birde o oyuncuları yollamak için ne kadar uğraştık yerine oyuncular aldık derken ne kadar zarara uğradığımızı ne kadar geriye gittiğimizi herkes bilir. Rahmetli Özhan Canaydın başkanın en büyük hatası zaten o dönem her şeyi Fatih Hocaya bırakmasıydı. Hatta, o sene Fatih Hocanın ayrılışı bile komedi idi. Rahmetli başkana soruyorlar, Hoca ayrılmayı düşünüyor mu, hoca gitmek istiyor gibi dedikodular var diye, oda diyor ki Hoca isterse ayrılabilir. Fatih Hoca'da bunu beni istemiyorlar diye algılıyor ve ipler kopuyor. Bu ne kadar doğru emin değilim ama daha önce duyduğum bir hikaye. Emin olmadığım için bu %100 doğru diyemem.

4) Madonna konseri demişsin, yine olsa yine verirler. Yapılan anlaşmalar gereği, buna mecburuz. Burada Ünal Aysal'ı pek eleştiremeyiz, stadın anlaşmalarını o yapmadı.

5) Madem bu kadar kolaydı Drogba Sneijder Muslera Melo gibi isimleri getirmek neden daha önceki sezonlar da gelmedi bu adamlar? Çok haksızlık yapıyorsun. Ayrıca Elit Hoca dedin, Fatih Hoca'yıda kulübün futbol takımının başına Aysal başkan getirdi.

6) Söylemeyecektim fakat Albayrak işine geldiği gibi konuşuyor. Ona göre kulüpten ayrılmadan önce Ünal Aysal'dan büyük başkan yoktu. Şimdi fırsat doğdu sallıyor başkana. Zamanında Hagi'ye dediklerini unutmadım. Ondan sonra gitti sarıldı filan Hagi'ye, komediydi.

7) Bana başkanın yanlışlarını sayarmısın.

sarplari inamotalarida bilmem neleride mi hoca getirdi ?! hocaya yüklemek yanlis buluyorum tüm yükü. basarisiz olmusdur 2ci gelisinde ama kesinlikle sadece onun yüzünden 10 sene geriye gitmisiz ve saire. katilamiyorum.

melo...onlari daha önceki sezonlar maddi gücün yokken nasil getire bilecekdin. maddi konuda kilitleydin her yerde. stadin saolsun biraz bir seyler yapa bildin.

metin oktay ve ali sami yen konusuna gelince. onlar nasil cok önemli degerler verdiyse bizler icin manevi olarak fatih hocada camiamiza cok büyük degerler kazandirdi. bir kere dünya kulübü yapmisdir. 7 senede 6 tane sampionluk uefa kupa sampionlugu ve dünya siralamasinda 1ci siraya yerlestirdi takimi.

bunlar tarihimizde iz birakilmis konular. ve cok cok önemlidir.

Neler demedi ki Paşa maçından sonra.

hm orayi degil burayi cek meselesimi ?! vallah en büyük hata bence orda yapti. hocayi kovaksan orda kovacakdin . ama orda kavmadikdan sonra simdide orda onu yapti diye kovamasin asla hocayi. bence en azindan. sacmalik olur. ama evet orda hocayi ne kadar savunan birisi olsamda kovardim acikcasi.

sarplari inamotalarida bilmem neleride mi hoca getirdi ?! hocaya yüklemek yanlis buluyorum tüm yükü. basarisiz olmusdur 2ci gelisinde ama kesinlikle sadece onun yüzünden 10 sene geriye gitmisiz ve saire. katilamiyorum.

melo...onlari daha önceki sezonlar maddi gücün yokken nasil getire bilecekdin. maddi konuda kilitleydin her yerde. stadin saolsun biraz bir seyler yapa bildin.

metin oktay ve ali sami yen konusuna gelince. onlar nasil cok önemli degerler verdiyse bizler icin manevi olarak fatih hocada camiamiza cok büyük degerler kazandirdi. bir kere dünya kulübü yapmisdir. 7 senede 6 tane sampionluk uefa kupa sampionlugu ve dünya siralamasinda 1ci siraya yerlestirdi takimi.

Sen Metin Oktay ve Ali Samiyen'in birinin sadece kulübümüzü kurduğu için, diğerinin ise sadece golleri için sevildiğini mi düşünüyorsun? Öyleyse çok yanılıyorsun. Bu insanlar o zamanlarda çok başarısız olsalar dahi bugün yine böyle sevilecekler di. Maddi konuları Fatih Hocamı düzeltti Ünal Aysal'mı? Sen bu kadar maaşın filan sadece CL gelirleriyle mi ödendiğini sanıyorsun? Hiç bir zaman mümkün olmayacak sponsorlar belki de şuan sponsorumuz. Bunun kıymetini bil.

Sarpları İnamotaları hoca getirmedi de hoca o dönem bizi ne kadar eksiye geçirdi biliyormusun? UEFA'yı kazandığımız da ne kadar yükseldiysek 2. döneminde o kadar düştük. Parayı geçtim bir FB mağlubiyeti bir Rize'den 5 yediğimiz maçlar var bugün hala unutulmuyor.

hm orayi degil burayi cek meselesimi ?! vallah en büyük hata bence orda yapti. hocayi kovaksan orda kovacakdin . ama orda kavmadikdan sonra simdide orda onu yapti diye kovamasin asla hocayi. bence en azindan. sacmalik olur. ama evet orda hocayi ne kadar savunan birisi olsamda kovardim acikcasi.

Hayır onu deplasmanda ki Mersin maçından sonra yaptı. Yaptığı hareket yanlıştı ama haklıydı yinede yakışmadı fakat hoca orada haklıydı ve o hareket yönetime filan değildi zaten.

Madem vatan millet sakarya olayı onlar için o zaman futbolcular milli takımdan kuruş almasınlar, hocalarda milli mesele diyorsa takımı çalıştırırken para hiç bir şekilde almasınlar. Yoksa vatan millet sakarya işleri hikayedir benim için ve dediklerine katılıyorum.

askerde para kazaniyor veya general. onlardami para almayacak simdi?! evet bencede abartmamak gerekir bu konulari ama milliyetci duygulari ile bu isi kabul eden bir insana da yok ya yersen demek ne kadar dogru acaba.

Hocanin dedigi gibi hoca bukadar ahlaksiz mi acaba milli meseleyi kos olarak kunlanmasi ?!

[media]https://www.youtube.com/watch?v=s2BwB32X4sM[/media] hoca bu açıklamaları malum ''eleman'' lafından sonra yapıyor, tamamen medyanın olayı şişirmesiyle çıkmış suni saçma sapan bi konu... Bide öyle bir anlatıyor ki sanki başkan velveleye verdi ortalığı,medyanın konuyu şişirdiği günlerde çıkıp basitçe bir iki kelime etseydi olaylar hiç büyümeyecekti... Aynı durum şuan ki olaylar içinde geçerli hoca sürekli çıkıyor ona buna ayar verecem diye uğraşıyor ama olayların kaynağı yine kendisi yine kendisi sanki başkan zorla milli takımın teklifini kabul ettirdi, hoca Galatasarayda devam edecek mi etmeyecek mi, milli takımla 4 maçlık mı yoksa 4 yıllık mı anlaştı bunların hiçbiri belli olmadığından ve hocada çıkıp son noktayı koymadığından, haliyle medya çeşitli teoriler üretip haberler yapıyor, sonrada hoca çıkıp son noktayı koymak yerine popülizm yapıyor... Hocayı çok severdim aslında hala da severim ama son olaylar sonrası ciddi hayal kırıklığına uğradım

Başkan sözleşmeyi soruyor hoca sözleşme yok diyor. TFF yollamayınca sözleşmeyi. Bu daha komik. Eee hocam o gün ne imzaladınız o zaman?

[media]https://www.youtube.com/watch?v=s2BwB32X4sM[/media] hoca bu açıklamaları malum ''eleman'' lafından sonra yapıyor, tamamen medyanın olayı şişirmesiyle çıkmış suni saçma sapan bi konu... Bide öyle bir anlatıyor ki sanki başkan velveleye verdi ortalığı,medyanın konuyu şişirdiği günlerde çıkıp basitçe bir iki kelime etseydi olaylar hiç büyümeyecekti... Aynı durum şuan ki olaylar içinde geçerli hoca sürekli çıkıyor ona buna ayar verecem diye uğraşıyor ama olayların kaynağı yine kendisi yine kendisi sanki başkan zorla milli takımın teklifini kabul ettirdi, hoca Galatasarayda devam edecek mi etmeyecek mi, milli takımla 4 maçlık mı yoksa 4 yıllık mı anlaştı bunların hiçbiri belli olmadığından ve hocada çıkıp son noktayı koymadığından, haliyle medya çeşitli teoriler üretip haberler yapıyor, sonrada hoca çıkıp son noktayı koymak yerine popülizm yapıyor... Hocayı çok severdim aslında hala da severim ama son olaylar sonrası ciddi hayal kırıklığına uğradım

Şu senin yolladığın video'daki konuşmayı hoca hangi ara hazırladı? Takım Paşaya yenildikten sonra mı yazdı bunları? Eğer öyleyse durum çok vahim ben bunu hep maçtan önce yazmıştır diye düşünüyordum da şimdi tekrar dinleyince hoca bunu hızlıca yazmış gibime geldi.

Ah hocam ah birde demezmisin Galatasarayın bir elemanı olarak, tekrar ediyorum Galatasarayın bir elemanı olarak.. Resmen mesaj yolluyorsun ya of hocam of. Şunlardan bir vazgeçmedin. Her yere atar herkese bir şey söylemek zorunda değilsin

Sen Metin Oktay ve Ali Samiyen'in birinin sadece kulübümüzü kurduğu için, diğerinin ise sadece golleri için sevildiğini mi düşünüyorsun? Öyleyse çok yanılıyorsun. Bu insanlar o zamanlarda çok başarısız olsalar dahi bugün yine böyle sevilecekler di. Maddi konuları Fatih Hocamı düzeltti Ünal Aysal'mı? Sen bu kadar maaşın filan sadece CL gelirleriyle mi ödendiğini sanıyorsun? Hiç bir zaman mümkün olmayacak sponsorlar belki de şuan sponsorumuz. Bunun kıymetini bil.

Sarpları İnamotaları hoca getirmedi de hoca o dönem bizi ne kadar eksiye geçirdi biliyormusun? UEFA'yı kazandığımız da ne kadar yükseldiysek 2. döneminde o kadar düştük. Parayı geçtim bir FB mağlubiyeti bir Rize'den 5 yediğimiz maçlar var bugün hala unutulmuyor.

ben metin oktayin golerini hice saymak istemesemde onun sevilmesi attigi goler degildir. Galatasaray durusu vardir. bunuda Metin oktay en iyi temsil eden birilerinden birisiydi.

uefa kazandigimiz dönemde ne gibi maddi kazan saglaya bildik yahu ?! 30 milyon dollar borc birakip kacti faruk süren resmen. cansunda üstüne tuz biberini kati canaydinda tam öldürdü maddi anlamda bizi.

Aysal baskanin yaptiklari maddi anlamda katkilar hic yok demiyorum zaten. en azindan sermaye artimi ve seninde de söyledigi gibi sponsolar ile bir seyler yapti. ama bunlari az cok iyi bir baska is adamida yapa bilirdi türkiyeden.

stad gelirleri cok büyük rahatlik kazandirdi aysal baskani. bunuda inkar edemeyiz diger baskanlara göre.

yani baska birisi gelseydi belki daha iyi isler yapa bilirdi ama belkide yapmazdi. ama ortam musait su an.

ha bir seyi ama tabikide takdir etmek gerekir. riske girdi onu bunu alarak. yani kaliteli oyunculara parayi dökdü.

polat belki drogba degilde solat alrdi bilmem ne. aysal baskan basariya endexli ve mecburi cekilde borc kapanmayi ve büyümeyi tercih ediyor ama bu az risklide degil .

Hayır onu deplasmanda ki Mersin maçından sonra yaptı. Yaptığı hareket yanlıştı ama haklıydı yinede yakışmadı fakat hoca orada haklıydı ve o hareket yönetime filan değildi zaten.

o hareketi yönetime yapmasi hic önemi yok ama. Galatasarayin hocasi olarak kameralar karisinda coluk cocugun önünde bunu yaparsan keleni isterler camiadan.

o benim gözümde intihardi aslinda ama bir cekilde cefirdiler olayi. hoca o hareketi öyle yapmadi aslinda diye. kendsine dogru sadece isaret yapti diye kurtardilar olayi.

yersen isde.

Sen o zamanlari galiba cidden unuttun... Sampion olan takimi, ve hemde ucuz maliyetli olan cok taninmamis yabancilari yollayarak, ben kendi takimi kurarak basladi o dönem, ilk zaman iyi gitti sonunda patlak verdi, elin yaslilarini toparlamistik, bi ara zaten Turistik Takim oldugunu düsünüyordum, gelen zaten en gec 6 ay sonra gidiyordu, öylece kac türk, kac yabanci geldi gitti bizden, 50 milyon dollar dan fazla harcandi, hemde adamlari tekme atarak yolluyorduk, kim verecekti onlara para ? bi sabir etmeyi bilmemisti o dönem, bratu filan ve petre den kazik yediysek de yine eh peh bi isik vardi, yada Cesar Prates le felipe yi hatirliyorsun, onlarin günahi neydi ?

Koymus iki tane yasli dedeyi defansa (de boer ve korkmaz) sonra neden her top bizim defansin arkasinda baska adamla bulusuyor diye...

Tek yaptigi bir olumlu transfer vardi oda Mondragon du, gerisi aglanir... Lukunku gibi adamlara 5 milyon dolar saciyorduk... aslinda gelene gidene, gidene de parayla yolluyorduk.

Inamotolara o yüzden düsmüstük. Paramiz bitmisti, iste herkes diyordu Fatih Terim yeaaaa ne istiyorsa verin, hadi Canaydin, o biliyor isini. Baska bir gercek, terim hic bir yabanci trasnferini Faruk süren döneminde yapmamisti...

ben metin oktayin golerini hice saymak istemesemde onun sevilmesi attigi goler degildir. Galatasaray durusu vardir. bunuda Metin oktay en iyi temsil eden birilerinden birisiydi.

uefa kazandigimiz dönemde ne gibi maddi kazan saglaya bildik yahu ?! 30 milyon dollar borc birakip kacti faruk süren resmen. cansunda üstüne tuz biberini kati canaydinda tam öldürdü maddi anlamda bizi.

Aysal baskanin yaptiklari maddi anlamda katkilar hic yok demiyorum zaten. en azindan sermaye artimi ve seninde de söyledigi gibi sponsolar ile bir seyler yapti. ama bunlari az cok iyi bir baska is adamida yapa bilirdi türkiyeden.

stad gelirleri cok büyük rahatlik kazandirdi aysal baskani. bunuda inkar edemeyiz diger baskanlara göre.

yani baska birisi gelseydi belki daha iyi isler yapa bilirdi ama belkide yapmazdi. ama ortam musait su an.

ha bir seyi ama tabikide takdir etmek gerekir. riske girdi onu bunu alarak. yani kaliteli oyunculara parayi dökdü.

polat belki drogba degilde solat alrdi bilmem ne. aysal baskan basariya endexli ve mecburi cekilde borc kapanmayi ve büyümeyi tercih ediyor ama bu az risklide degil .

UEFA döneminde maddi kazanç sağladık demedim zaten UEFA dönemi hakkında konuşmuyordum.

Başka bir iş adamı yapamazdı, bundan önce yapmadı da zaten. Herkes bu sermaye arttırımını Ünal Ayal ile öğrendi. Zaten bu yüzden hala tartışıyorlar doğru olup olmadığını.

Şu senin yolladığın video'daki konuşmayı hoca hangi ara hazırladı? Takım Paşaya yenildikten sonra mı yazdı bunları? Eğer öyleyse durum çok vahim ben bunu hep maçtan önce yazmıştır diye düşünüyordum da şimdi tekrar dinleyince hoca bunu hızlıca yazmış gibime geldi.
Videoyu tekrar dinleyince banada tuhaf geldi, çünkü pek iyi hazırlanmamış konuşma hakkaten...

Inamotolara o yüzden düsmüstük. Paramiz bitmisti, iste herkes diyordu Fatih Terim yeaaaa ne istiyorsa verin, hadi Canaydin, o biliyor isini. Baska bir gercek, terim hic bir yabanci trasnferini Faruk süren döneminde yapmamisti...

Evet. Hagi Popescu Taffy transferlerini Faruk Süren yaptı hocaya sormadan. Sadece aldığını arayıp haber vermiş :D

Sen o zamanlari galiba cidden unuttun... Sampion olan takimi, ve hemde ucuz maliyetli olan cok taninmamis yabancilari yollayarak, ben kendi takimi kurarak basladi o dönem, ilk zaman iyi gitti sonunda patlak verdi, elin yaslilarini toparlamistik, bi ara zaten Turistik Takim oldugunu düsünüyordum, gelen zaten en gec 6 ay sonra gidiyordu, öylece kac türk, kac yabanci geldi gitti bizden, 50 milyon dollar dan fazla harcandi, hemde adamlari tekme atarak yolluyorduk, kim verecekti onlara para ? bi sabir etmeyi bilmemisti o dönem, bratu filan ve petre den kazik yediysek de yine eh peh bi isik vardi, yada Cesar Prates le felipe yi hatirliyorsun, onlarin günahi neydi ?

Koymus iki tane yasli dedeyi defansa (de boer ve korkmaz) sonra neden her top bizim defansin arkasinda baska adamla bulusuyor diye...

Tek yaptigi bir olumlu transfer vardi oda Mondragon du, gerisi aglanir... Lukunku gibi adamlara 5 milyon dolar saciyorduk... aslinda gelene gidene, gidene de parayla yolluyorduk.

o dönemdeki isimleri az cok hatirliyorum ama öyle 50 milyon dollarlar ?! okadar harcadimi o dönem hoca ?! hadi harcamis diyelim.. 340 milyon dollar borc vardi sonunda aysal dönemine kadar. yani hocanin hatasi var diyoruz zaten ama o batirdi onun yüzünden 10 sene geriye gittik .. katilamiyorum. ama hatalidir o dönem yani.

Yazdıklarını okuyunca bi irkildim ne yıllardı yav onlar, maddi manevi çökmüştük ve o eziklik peşimizi uzun süre bırakmamıştı. Allah bi daha göstermesin o günleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt