fatih terim kendisini zor ifade eden birisi. "birileri istedi diye sözleşme imzalamam"...bu sözü fatih terimin kafasına girerek değerlendirelim. adam burada aslında galatasaraylılığının altını çizmek istiyor. yani ahmet mehmet istedi diye ben imza atmam çünkü ben damardan gsliyim gsde kalacaksam istek ve arzuya göre hareket etmem gönülden kalırım bakın te 1970 lerde başladı bizim aşkımız siz ne sözleşmesinden bahsediyosunuz demek istiyor. neden bunu söylüyor çünkü taraftara olacak şeylerin öncesinde bir nevi zemin alt yapı hazırlamaya çalışıyor. terimin yol haritası belli. tff ile ilgili bir projede yer alacağı kesin. ama bu projelere birer perde çekilmiş. üstü örtülmüş projeler gündeme gelmeden öncesinde ise bir kendisinin çizdiği bir profil var. o profili zedelememek için bu tarz açıklamalarla takımı yüz üstü bıraktın gibi suçlamamalarla karşı karşıya gelip taraftarla zıtlaşmak yerine taraftara kankacılık yapıyor. yani bakın ben herkesten fazla galatasarylıyım ama işte şartlar falan malumunuz. ağzının kenarı ile kalmak isterdim ama işte durum bu gibilerinden konuşmalarla bu günlere gelindi.
gelindide bu güne dek çok az kişi kral çıplak diyebildi. fatih terimin taktik bilgisi bugune dek kazandığı başarılar. şöyle söyliyelim objektif düşündüğümüzde geçen mayısta oynanan real madrid maçının 3-2 kazandığımızda hepimiz takımımızı barca bayern seviyesine çıkardık el birliğiyle ama içimizde bi yerlerde saklanan o dürüst çocuğun realin rehaveti ve oyunu salması nedeniyle o skoru elde ettiğimizi söylediğini kısık sesle duyuyor ama bu iç sese kulak vermek istemiyorduk. ne yazıkki gerçek geçen hafta ortaya çıktı.
fatih terimin 2008 başarıları geçen seneki çeyrek final maceralarıda işin aslı böyle ama tarafta malesef o kadar kutsallaştırmı ki gerçekleri söylediğinde sanki dine küfretmiş gibi algılyorlar. artık uyama ve sayın terime teşekkür etme zamanı...