Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tek sorum su Mustafa canaslan kardesim. Terim 0 hata ile oynasaydi aciklamalari ile, bu takimin basinda kalabilirmiydi.

Kendisi de kalmayı tercih etmiyordu ama bir yandan da Galatasaray Camiasıyla ters düşmek istemiyordu; türlü manevralarla bunu da halletmiş oldu kendince...

Aysal ilk fırsatta kendisinden kutulmak istiyordu zaten, bu konuda hemfikiriz...

Mersin maçı dışında hakemin ön planda olduğu maç yoktu ki o periyotta. FT kendi kendine düşman çıkardı o maç sonrası açıklamalarıyla. Yönetime de salladı o sinirle. Onun dışındaki maçlarda hakem kararları normaldi. Bunda FT'nin yaptığı açıklamaların bir sonucu olduğunu düşünmüyorum. Zaten şampiyonluk yarışındaki tek rakibin de son haftalarda puan kaybetmiş, herkes şampiyon Galatasaray havasındaydı. Hatta öyleydi ki Fb maçına haftalar kala Fb bizi maçtan önce alkışlar mı diye ayrı bir polemiğe girmişlerdi yönetimler ve taraftarlar.

Orduspor maclarini unuttun heralde... O kivilcim Ordu macindan itibaren baslatildi. Ilk halka Orduspor macindan itibaren basladi, Mersin maci son kivilcimdi. O sürecten sonra, hic bir engel tescil etmedi, hakem kaarlari ve takim büyük bir kivilcim ile ateslendi. Ki en büyük sorun o sezon, sampiyonlar ligi maclari öncesinde yasanan motivasyon kaybiydi. Galatasaray´in o sezon böyle bir kivilcima ihtiyaci vardi.

Aysal'ın kulübü profesyonel bir yapıda devam ettirme hedefini herkes biliyordu. Yerini daha vizyonlu, daha kendisi gibi düşünen, hakemlerle medyayla ilgilenmeyen bir takımın olmasını istiyordu bana kalırsa. Bu yüzden de ilk iş sanki şampiyonluktaki tek payları onunmuş gibi gözüken Albayrak ve Ali Dürüst'ü aforoz etti yönetimden. Çünkü medyada Ünal Aysal'ın başarısı yok bütün başarı FT, Albayrak ve Dürüst'ünmüş gibi gösterildi. Yönetimi de futbolla alakası olmayan daha çok siyasi, yönetici, iş adamlarından oluşturdu. Profesyonellik olarak ilk adım buydu bence. Ha istediği gibi gitmedi ama gidiş yolu olarak doğru.

Dogru yola gelmissin, ama isimi yanlis koyuyorsun güzel kardesim :D Evet aynen bahsettigin nedenlerden dolayi temizledi adam kulübü, ama bunun adi profesyonellik degil, kibirdir bunun adi.

Fatih Terim'e de Florya dahil, futbolla ilgili bütün yetkileri ona verdi. Sneijder, Drogba gibi transferleri başkan almıştır. Başkan futbola karışmama aldı. Bu da profesyonel anlamda doğru bir adım. Fb'yi görüyoruz. Teknik direktör aziz mi ersun, ismail, vitor mu belli değil.

Senin de son paragrafta söylediğin gibi o yönetim içindeki hamlelerden sonra FT de belki kendisini kovdurtmak istedi takımdan. Çünkü Albayrak ve Dürüst olmadan bir hiçmiş. Bunlar yoksa ben de yokum dedi belki de.

Kovdurtmaya ihtiyaci yok, adam istedigi an istifa edebilirdi.
Milli takım parası daha cazip gelmiş de olabilir. O da doğrudur. Kimse milli takıma gitti diye FT'yi eleştiriyor mu medya, diğer takım taraftarları, hatta içimizdeki azımsanmayacak kadar Galatasaraylı ? Eğer realist olarak bakıyorsa MT'yi Rio'ya mevcut şartlar altında götüremeyeceğini o da biliyordu. Bir mucize olup da gruplardan çıkartsaydı +2 milli takım maçı daha oynayacaktı sezon ortasında. Ve garanti değildi yani.

O 4 maclik olayda para almadi, turnavaya gitseydi yine almazdi. Galatasaray´da kovulunca, adam dogal olarak Milli takim ile imzaladi ve götürdü turnavaya. Galatasaray´da aldigi net ücret 3.2 Mio´du, Milli takimda ise 3.5 Mio Euro. Arada pek fark yok...

Fatih Terim olursa eger, Milli takimi da calismak, ve iki takimi da basarili hale getirip, bir ilk gerceklestirmek istiyordu.

Kendisi de kalmayı tercih etmiyordu ama bir yandan da Galatasaray Camiasıyla ters düşmek istemiyordu; türlü manevralarla bunu da halletmiş oldu kendince...
Aysal ilk fırsatta kendisinden kutulmak istiyordu zaten, bu konuda hemfikiriz...

Ilkine katilmiyorumda, ikincisine ise katiliyorum. Cünkü yapilan hamleler ile, özellik ile o dönem bir cok GS´li ile ters düsürüldü o hoca.

Son düzenleme:
Terim hainlik yapmistir, ama Aysal ondan önce hainligi yapmisti yönetimi degistirerek. Birde utanmadan kameralara genel bir yorgunluk var demisti. Sonra zaten sicti batirdi ozellikle kendi emeklerine yazik etti.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Evet işte o isteyince ülke şartlarında herkes onun söylediğinin dışına çıkamadığı için kendisinin yazıp kendisinin oynadığı bir hikayede mutlu yada kötü sonu belirleme meziyeti var.

Bu kadar ekonomi ile elinde böyle büyük imkanlar ile 2008 deki başarıyı yeterli görüyor iseniz ben birşey diyemem sizin vizyonunuzla alakalıdır.

Ama bu adam bu kadar başarılı iken kimsenin gel bizim takımı çalıştır hoca diye buna bir teklif gelmemeside manidar.Anca biz sarılırız işte.

Ekonomi ile ne alakasi var bu olayin ? Transfer yapamiyorsun Milli takimda benim bildigim. Türkiye Milli takimi 90´lardan önce Azerbaycan seviyesindeydi. Son 20 senede seviye atladi zaten. Son 20 senede katildigi turnavalara, önceki 50 senenin toplaminda katilamadi zaten. Bir kere yazi tura sayesinde katilmistik galiba, ama o dönemi yasamis insanin oldugunu düsünmüyorum burada.

Son düzenleme:
Ilkine katilmiyorumda, ikincisine ise katiliyorum. Cünkü yapilan hamleler ile, özellik ile o dönem bir cok GS´li ile ters düsürüldü o hoca.

Bizzat kendi manevralarıdır bunun sebebi, ''Kendince'' ibaresini o yüzden eklemiştim...

Hoca yüksek kibir-ego su ile kendini çok zeki zanneder ama gerçekten öyle olduğuna dair bir emareye rastlamadım. Onun zeka tanımı ''Kurnazlık'' ın karşılığıdır muhtemelen...

Terim kendini bilerek kovdurmusmus. Ali Durust, Adnan Öztürk ve Abdürrahim Albayrak da bilerek yonetimden çıkmışlardı zaten.

Aysal'ın bilincli şekilde Terim'in ayağını kaydırmak için strateji geliştirdiği çok açık. Ama Aysal, işleyen düzeni bozup hangi tdyi, hangi yönetimi getirirse getirsin, ilk 2 sezonki başarıları devam ettirebileceğini sanacak kadar da salak biri.Galatasaray'ı, kendi şirketlerini yönetir gibi yönetebilecegi sanrısına kapıldı Aysal efendi. Sonrasında da Galatasaray'a tarihi borcu çakıp kaçtı gitti zaten.

Son düzenleme:
Bizzat kendi manevralarıdır bunun sebebi, ''Kendince'' ibaresini o yüzden eklemiştim...
Hoca yüksek kibir-ego su ile kendini çok zeki zanneder ama gerçekten öyle olduğuna dair bir emareye rastlamadım. Onun zeka tanımı ''Kurnazlık'' ın karşılığıdır muhtemelen...

Bende Terim´in bir genius oldugunu düsünmüyorum, ama Galatasaray´in o dönemki havasini bozmayacak yegane insan da kendisidir. Hep "yapariz ederiz" diye düsünür. Yoksa coktan istifa edip, gitmisti o dönem... Kibir ve egosuna ragmen bence son dönem iyi dayandi.

Ve gönderilmesinde, sevincli gibi bir hali de yoktu. Adama dagilmis bir milli takim kaldi.

giphy.gif

Tapa'dakilerin parmaklarına eziyet çektirmemek için alıntı yapmıyorum, ayrı bir entry gireceğim. Adem Çakar'ın entry'sini alıntı yapıyorum bu arada.

Yazdıklarına paralel olarak paragraf paragraf gideceğim ;

Orduspor maçında hakem doğru kararlar verdi. Skor saçma sapan yediğimiz gollerle 0-2 olunca, takım da kötü oynayınca ne alakaysa FT ve yardımcıları hakemle tartıştı ve doğal olarak tribüne çıkardılar. O maçta ben hakemlik bir şey göremiyorum. Ergin Hoca da ara sıra takımı ateşlemek için hakem haklı bile olsa hakemle tartışır teknik faul alır. Oyuncular gazlanır maçı alırdık. O maçı da öyle kazandık. Mersin maçında doğradılar katılıyorum. Diğer maçlarda o kadar hakemlik bir şey yoktu. Çünkü taraftarlar, yönetim de en az FT kadar o süreç içerisinde hakemlerle ve federasyonla savaştı. Sadece FT'nin çabası değil bu.

Sana göre kibir olabilir bana ve başkana göre profesyonellik. Ali Dürüst ve Albayrak olmadan FT yapamayacak mıydı ? FT'yi FT yapan demek ki onlarmış kendisi değilmiş. Bunu öğrendik bu tartışmadan.

Yetki konusunu ben yazmıştım, onu da alıntı içine alacaktın unutmuşsun heralde :)

Kovdurtmaya ihtiyacı yoktu, ama böylesi onun menfaatine geldi. İstifa etse o kadar destek almayabilirdi GS taraftarından ama belki de kovdurtarak bir yandan mağdur duruma düşmüş oldu böylelikle.

Yalnız son paragrafta bir şeyi yanlış hatırlıyorsun. Terim Galatasaray'dan kovulmadan önce de MT'yi çalıştırıyordu. Andorra maçı 5 Eylül'deydi. FT ise 24 Eylül'de gitti. Hayali ise çok büyük bir şey , tabi ki yapsaydı heykeli bile dikilirdi ama ütopik bir şey gerçekleşmesinin imkanı yoktu. Kimse aynı anda iki takımı çalıştıramaz. Mourinho'ya Portekiz MT teklifi geldi kaç kere benim için kulüp kariyeri daha önemli, bana çok ihtiyaç varsa da iki takımı aynı anda çalıştıramam dedi.

Şu kadroyla hiçbir şey yapamazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Yapar, yaptıda yaşında var defaten görmüş olman lazım. Hadi ergenler atıp tutuyorda sen yapma be renktaş 6 defa şampiyonluk 1 uefa, takımın hertakıma nasıl tecavüz ettiğini görmüşlüğün var.

Ekonomi ile ne alakasi var bu olayin ? Transfer yapamiyorsun Milli takimda benim bildigim. Türkiye Milli takimi 90´lardan önce Azerbaycan seviyesindeydi. Son 20 senede seviye atladi zaten. Son 20 senede katildigi turnavalara, önceki 50 senenin toplaminda katilamadi zaten. Bir kere yazi tura sayesinde katilmistik galiba, ama o dönemi yasamis insanin oldugunu düsünmüyorum burada.

Ne demek ekonomi ile ne alakası var ekonomiden senin anladığın transfermi sadece?Türkiye futbol federasyonunun neden bu kadar bütçesi var o zaman evrak işlerine oyuncu transferi yapmak içinmi?

Adem laf olsun diye konuşmaya çalışıyorsun 90 lardan önce soba ile ısınıyorduk ne yapalım şimdi?Herşeyi meydana geldiği tarih ve sürecin içerisinde değerlendireceksin.Letonyaya karşı bir galibiyetin dahi yoksa kalkıpta 90 lı yıllarda şöyleydik böyleydikle olmaz bu işler yıl 2016 hala letonyayı yenememişsin.Her turnuvada zorlanıyorsun ve bütün rakipler senden puan alabilme potansiyeline rahatlıkla sahip.Türkiyedeki futbol ekonomisi ile karşılığında sundukları arasında dağlar kadar fark var.Ve bu ülkede futbolu yönetenlerde bellidir ama siz kendinizi uluslararası şartlarda başarılı görüyorsanız birşey diyemiyeceğim.

Çünkü bütün liseli tayfası biliyordu Terim 3 yıl üstüste şampiyon yapsaydı artık başkanlık için en büyük adaydı taraftar gözünde ( Özellikle yaşı küçük olan) itibarını bitirmek istediler bir nebzede başardılar. Şu para mevzusu filanda komik gerçekten adam osursa zaten o paraları kazanır.

Tapa'dakilerin parmaklarına eziyet çektirmemek için alıntı yapmıyorum, ayrı bir entry gireceğim. Adem Çakar'ın entry'sini alıntı yapıyorum bu arada.

Yazdıklarına paralel olarak paragraf paragraf gideceğim ;

Orduspor maçında hakem doğru kararlar verdi. Skor saçma sapan yediğimiz gollerle 0-2 olunca, takım da kötü oynayınca ne alakaysa FT ve yardımcıları hakemle tartıştı ve doğal olarak tribüne çıkardılar. O maçta ben hakemlik bir şey göremiyorum. Ergin Hoca da ara sıra takımı ateşlemek için hakem haklı bile olsa hakemle tartışır teknik faul alır. Oyuncular gazlanır maçı alırdık. O maçı da öyle kazandık. Mersin maçında doğradılar katılıyorum. Diğer maçlarda o kadar hakemlik bir şey yoktu. Çünkü taraftarlar, yönetim de en az FT kadar o süreç içerisinde hakemlerle ve federasyonla savaştı. Sadece FT'nin çabası değil bu.

Bu olayin teorigini cok fazla tartismaya lüzüm yok. Istedigin gibi isimlendir, istedigin gibi adini koy. Benim temel mesajim, bunu Galatasaray adina yaptigi stratejilik hamleler oldugudur. Farkli bir sekilde olsa da, bunu sende dogruluyorsun zaten.

Sana göre kibir olabilir bana ve başkana göre profesyonellik. Ali Dürüst ve Albayrak olmadan FT yapamayacak mıydı ? FT'yi FT yapan demek ki onlarmış kendisi değilmiş. Bunu öğrendik bu tartışmadan.

Baskalarinin ön planda olmasini cekememek, kibirdir. Ünal Aysal´in kendisi de yeterince bulunuyordu kamera önlerinde. Böyle bir düsünceye kapilmasi, net kibirdir.

Kovdurtmaya ihtiyacı yoktu, ama böylesi onun menfaatine geldi. İstifa etse o kadar destek almayabilirdi GS taraftarından ama belki de kovdurtarak bir yandan mağdur duruma düşmüş oldu böylelikle.

Bunun hesabini yapan adam, milli takim ile devam etmezdi.

Yalnız son paragrafta bir şeyi yanlış hatırlıyorsun. Terim Galatasaray'dan kovulmadan önce de MT'yi çalıştırıyordu. Andorra maçı 5 Eylül'deydi. FT ise 24 Eylül'de gitti. Hayali ise çok büyük bir şey , tabi ki yapsaydı heykeli bile dikilirdi ama ütopik bir şey gerçekleşmesinin imkanı yoktu. Kimse aynı anda iki takımı çalıştıramaz. Mourinho'ya Portekiz MT teklifi geldi kaç kere benim için kulüp kariyeri daha önemli, bana çok ihtiyaç varsa da iki takımı aynı anda çalıştıramam dedi.

Ben Milli takimdan önce gönderildigini iddia etmedim zaten. Ama adam hem Milli, hemde Galatasaray ile basarili olmayi istiyordu. Adamin hedefi buydu. O yapabilmis, o yapamamis olayi degil bu, adam basaracagina inandi ve büyük hedef koydu.

Olur, olmaz farkli bir olay. Milli takimda Letonya macindan sonra, "bu turnavaya gideriz" deseydim, ve terim kovulsaydi, herkes ayni sekilde utopik, imkansiz derdi. Ama degerli hocamizin dedigi gibi güzel kardesim.

mucizeB.jpg

O zamani vermeyenleri, tarih yargilayacaktir.

Ahmet Kaya- Beni tarihle yargıla - YouTub

Hacım mevzu şu ki; at ölmedi, buradaki sahipleri gitmesi için yol yaptı, o da yeni sahibine gitmek için pek bir istekliydi, sonuçta gitti...

Şimdi yeniden gelme durumu olsa sevinçten havalara uçacak çok kişi var...Konuşulması doğaldır, fazla uzatıyoruz ayrı konu...

Ne demek ekonomi ile ne alakası var ekonomiden senin anladığın transfermi sadece?Türkiye futbol federasyonunun neden bu kadar bütçesi var o zaman evrak işlerine oyuncu transferi yapmak içinmi?

Adem laf olsun diye konuşmaya çalışıyorsun 90 lardan önce soba ile ısınıyorduk ne yapalım şimdi?Herşeyi meydana geldiği tarih ve sürecin içerisinde değerlendireceksin.Letonyaya karşı bir galibiyetin dahi yoksa kalkıpta 90 lı yıllarda şöyleydik böyleydikle olmaz bu işler yıl 2016 hala letonyayı yenememişsin.Her turnuvada zorlanıyorsun ve bütün rakipler senden puan alabilme potansiyeline rahatlıkla sahip.Türkiyedeki futbol ekonomisi ile karşılığında sundukları arasında dağlar kadar fark var.Ve bu ülkede futbolu yönetenlerde bellidir ama siz kendinizi uluslararası şartlarda başarılı görüyorsanız birşey diyemiyeceğim.

Kim laf olsun diye konusmaya calisiyor yahu :D Ekonomin ile oyuncularinin yeteneklerini mi arttiracaksin ? Türkiye´nin futbol ekonomisi, vizyon transferlerine para sacmaktan ibarrettir. Hic bir kulübün, uluslararasi seviyede alt yapi orgazasyonu ve yatirimi bulunmuyor. Mesele yabanci oyunculara milyonlari gömebilme özgürlügü olsa, Arap ülkeleri de basarili olurdu...

Kulüpler parayi transfere harcadiklari kadar, zerresini egitime harcadiklari gün bazi konular degisir. Kulüplerin ülkenin mali durumuna göre para sacabilmesi, cogu illerde alt yapi hocalarin, aclik sinirinda yasadigi gerceyi degistirmiyor.

We Have Ahmet ÇAKAR
They don't
!

Siz hepiniz Adem Çakar tek.

NUFF SAİD.
:yeah:​

Kim laf olsun diye konusmaya calisiyor yahu :D Ekonomin ile oyuncularinin yeteneklerini mi arttiracaksin ? Türkiye´nin futbol ekonomisi, vizyon transferlerine para sacmaktan ibarrettir. Hic bir kulübün, uluslararasi seviyede alt yapi orgazasyonu ve yatirimi bulunmuyor. Mesele yabanci oyunculara milyonlari gömebilme özgürlügü olsa, Arap ülkeleri de basarili olurdu...

Kulüpler parayi transfere harcadiklari kadar, zerresini egitime harcadiklari gün bazi konular degisir. Kulüplerin ülkenin mali durumuna göre para sacabilmesi, cogu illerde alt yapi hocalarin, aclik sinirinda yasadigi gerceyi degistirmiyor.

Biz ne diyoruz işte tff bu paraları nereye aktarıyor?Gerçek anlamda bir akademi gibi bu ülkede futbolun gelişmesi için ne yapıyor?

Hem benim dediğime geliyorsun hemde benimle tartışmaya çalışıyorsun hayret bir olay.

O ekonomi ile yetenekli oyuncular ortaya çıkartılır ve düzgün kişilerin ellerinde yetişir.Bize gelen yabancı teknik hocalar neden başarılı olamıyor peki?Beceriksiz mi bu adamlar?

Çünkü ülkenin futbol sistemi baştan sakat.Ft bunun için ne yapmış sen neyi savunuyon oda belli değil birşeyi savunuyomuş gibi yapıyosun sonra burada bizim yazdıklarımızı destekler nitelikte konuşuyosun senin kafan karışık galiba.

Baskalarinin ön planda olmasini cekememek, kibirdir. Ünal Aysal´in kendisi de yeterince bulunuyordu kamera önlerinde. Böyle bir düsünceye kapilmasi, net kibirdir.

Bunun hesabini yapan adam, milli takim ile devam etmezdi.

Ben Milli takimdan önce gönderildigini iddia etmedim zaten. Ama adam hem Milli, hemde Galatasaray ile basarili olmayi istiyordu. Adamin hedefi buydu. O yapabilmis, o yapamamis olayi degil bu, adam basaracagina inandi ve büyük hedef koydu.

Olur, olmaz farkli bir olay. Milli takimda Letonya macindan sonra, "bu turnavaya gideriz" deseydim, ve terim kovulsaydi, herkes ayni sekilde utopik, imkansiz derdi. Ama degerli hocamizin dedigi gibi güzel kardesim.

Ben kibir değil profesyonel bir yapıya geçmenin bahanesi olarak görüyorum aforoz hamlelerini.

Dediğim ile alakasını anlamadım. Direkt istifa etseydi taraftarları arkasına alamazdı. Belki sonraki yıllarda bir şans olur da Galatasaray'a geri dönerim diiye düşünmüş de olabilir. Zaten Türk milleti mağdura yatanları sever.

Bro, #16127. entry'nin son paragrafında Galatasaray'dan kovulunca adam doğal olarak milli takımla imzaladı demişsin de ona binaen söyledim. Yani 24 Eylül'e kadar hem MT hem de takımla aynı anda idare ediyordu. MT'de iyi sonuçlar aldı kabul ama ligi bocalamış bir Galatasaray vardı o gerçeği de gözardı etmeyelim.

Olur, olmaz diye bir şey mi var. Olmayan duaya amin demek gibi bir şey bu. Sen San Marino'nun Dünya şampiyonu olabileceğini düşünüyor musun ? Olur olmaz futbol bu demekle olmuyor. FT milli takıma geldikten sonra da 4.'ydük tamamladıktan sonra da 4. olduk. Sadece puan farkını azalttık bu kadar. Hedefi yüksek görmesi iyi bir şey ama realist olmak lazım bazı konularda. Futbolda duygusallığa, hayalperestliğe yer yok.

Edit: Tek tek alıntı işini çözemedim böyle ayrı ayrı yazıyorum kb :)

Son düzenleme:
yazdığın textbox ın üzerinde alıntı butonu, baloncuğu var yasin ona tıklayıp kopyala yapıstır yap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt