Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

Cevap: Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

Bundan bir şey çıkacağı yok da seneye ne olursa olsun Mahmut Özgener ve tayfasından kurtulmalıyız. Anasını ağlattılar Türk futbolunun.

Şaka yapmış sadece, takmayın kafanıza bu kadar :D

fener resmi sitesinden de bi açıklama gelmedi demekki bişeler var

Yanitlanmasi gereken sorular:

1. Mesajlasan Ankaragucu'lu futbolcunun yerine koyun bir an kendinizi. Bagli bulundugunuz, yani senin haklarini savunan, gelecegin ile ilgili kararlar veren, senin daha iyi transferler yapmani saglayan menerjerlik sirketine bagli veya ortagi birisinden boyle mesajlar geliyor. Siz bu futbolcunuz yerinde olsaniz, neden ve hangi sartlar altinda size gelen o mesajlari Kulup baskaniniza veya Kulup menejerine gosterirdiniz?

2. Bu futbolcu bir sekilde kendi gelecegini tehlike altina atmiyor mu sizce? Yoksa bir sekiklde gelecegini garanti altina mi aldi?

3. Mac oncesinde olayi ogrenen Ankaragucu'nun diger futbolculardan birisi olsaydiniz, bu mesajlasma olayini ogrendikten sonra kimyaniz mi bozulur du yoksa daha da hirslanir maca motive mi olurdunuz?

4. Trabzonspor lu yoneticlerin bu mesajlasmadan aninda nasil haberleri oluyor? KIm hangi amacla Trabzonspor'a haber veriyor?

Aslinda sorulmasi gereken daha baska bir cok soru var ama bence en can alicilari bunlar.

Suna da inanabilirim, sampiyonluga oynayan takimlarin indirek yollarla bazi arayislar icine girebiliyorlar.

Sahada oynadiginiz futbol maalesef Turkiye'de yeterli olmuyor.

Bu sampiyon olmus tum takimlar icin gecerli. Hepsi birbirini cok iyi taniyor. Izlenen yollar, yontemler.

Elinizi vicdaniniza koyun ve bir an GS li, BJK li veya FB li oldugunuzu unutun, objektif dusunmeye calisin.

Sanki bu yontemleri sadece bir takim uyguluyor ve diger takimlar analarin ak sutu gibi helal sampiyonluklar elde ediyorlar, bu mu gercek?

pislikleri birer birer çıksın ortaya

Hep ayni yorungede dolasiyoruz. Problem sadece fb olayi degil , anlatmaya calismistim bunu. Futbol ortami kirli , bu kirliligin icinde isini iyi yapan one cikiyor. Burada kimse tek suclunun fb oldugunu , yoksa futbolun cok tertemiz oldugunu iddia etmiyor ama fb lilerin hepsi ,savunma stratejilerini "neden suna laf etmediniz ,neden oteki takima bisey demediniz" gibi bir soylem uzerine kuruyorlar. Yani kendini aklamanin yolu digerlerinin pisliklerini ortaya koymak midir ? Hirsiza neden caldin dediginde , "kim yapmiyor ki" derse cezadan kurtulur mu ? Bizim burada objektif olmamiz beklenemez (bizden kastim fb karsiti olan mecralar ,bjksi ,bursasi vs) .. Ama fb lilerin kendilerini savunurken kendi olaylarini degil , baskalarinin olumsuzluklarini masaya yatiriyorlar (cogunda da haklilar) ama cevap bu olmamali...

hakem hatalarinda da boyle .. bulent yildirim neden selcuk u atmadi diye soruyorum , cevap "cuneyt cakirin ts ye verdigi penaltiyi sormuyosun" ... yahu sen kendi olayini cevapla , sonra da sen de ts nin olayini sorgula .. hatanin 90% i burada.

utanmadan konusan fenerliler var forumda birde, neymis so soru, neymis bu soru daha önemli kanimca diyen, saka olmali.

utanmadan konusan fenerliler var forumda birde, neymis so soru, neymis bu soru daha önemli kanimca diyen, saka olmali.

dostum su utanma vs kelimelerini kullanmayalim , fb li uyeleri tehdit etmeyelim , kotu soz soyleyip onlar ayni sekilde cevap verince ihrac etmeyelim .. birakin karsi taraf da konussun , dusuncesini iletsin , kufur kiyamet edeni zaten atariz , ama bakalim karsi cephedeki savunmalar , fikirler neler .. bunlari ogrenmek bizim de faydamiza ..

Hep ayni yorungede dolasiyoruz. Problem sadece fb olayi degil , anlatmaya calismistim bunu. Futbol ortami kirli , bu kirliligin icinde isini iyi yapan one cikiyor. Burada kimse tek suclunun fb oldugunu , yoksa futbolun cok tertemiz oldugunu iddia etmiyor ama fb lilerin hepsi ,savunma stratejilerini "neden suna laf etmediniz ,neden oteki takima bisey demediniz" gibi bir soylem uzerine kuruyorlar. Yani kendini aklamanin yolu digerlerinin pisliklerini ortaya koymak midir ? Hirsiza neden caldin dediginde , "kim yapmiyor ki" derse cezadan kurtulur mu ? Bizim burada objektif olmamiz beklenemez (bizden kastim fb karsiti olan mecralar ,bjksi ,bursasi vs) .. Ama fb lilerin kendilerini savunurken kendi olaylarini degil , baskalarinin olumsuzluklarini masaya yatiriyorlar (cogunda da haklilar) ama cevap bu olmamali...

hakem hatalarinda da boyle .. bulent yildirim neden selcuk u atmadi diye soruyorum , cevap "cuneyt cakirin ts ye verdigi penaltiyi sormuyosun" ... yahu sen kendi olayini cevapla , sonra da sen de ts nin olayini sorgula .. hatanin 90% i burada.

Yuzde yuz katiliyorum,. Haklisiniz..

Ama ayni hassasiyeti objektifligi kendi takimimiz da sampiyonluga oynarken, kendi takimimizin maclarinda da (siz de oyle davraniyorsunuz demek istemiyorum kesinlikle) gosterebilsek keske..

Bu sene Fenerbahce lehine bir cok kararlar verildi. Atilmasi gereken oyuncular atilmadi, verilmemesi gereken penaltilar verildi.

Ama alehine de hatalar yapildi. Penaltilari verilmedi, rakiplerinden oyuncular atilmadi.

Acikcasi Fenerbahce bu isten ne kadar kazancli veya zarali cikti hesabini yapmadim.

Keske bir sekilde, basketboldaki gibi hatalar aninda duzeltilebilseydi.

emre çocuğunun üstüne yemin edip şike yapacak kadar karaktersizdir emre nin yemininede fb liler hariç inananda yok

Herşeyden önce, bir Fenerbahçeli olarak bu formu takip ederim, ezeli rakip taraftarların konulara yaklaşımı ve düşüncelerini öğrenmek için, ve bu güne dek her hangi bir konuda aksi yönde cevap yazmaktan ajitasyona yol açmamak amacıyla hep kaçındım, ama bu konuda bazı Galatasaray'lı taraftarların kantarın topuzunu kaçırdığını gördüm ve gördüğüm karalayıcı ve iftiraya varan ifadelerden sonra bu konuda bir şeyler yazma zamanımın geldiğini düşünüyorum.

Öncelikle, geçen sene ozan ipek efendi bursa tv ye çıkıp son maçtan önce ts kalecisine gol yemediği taktirde istediği herşeyi alırım dediğinde neredeydi ts yönetimi? o iki futbolcu arasında olan şey şakaydı di mi ? bu sene fener-bursa maçından sonra bursa başkanı 'ts'ye diyetimizi ödedik'' dediğinde neredeydi bu şikeci şaibe'ci arkadaşlar ?

bu tür olaylar fenerin aleyhine olduğunda nedense Cimbomlu kardeşlerimizden en ufak bir tepki bile göremedik, biz 2 kere son maçta şampiyonluk kaybettik bu kadar ağlamadık, kimseye çamur atmadık.

cihan oskay denilen adamı sözde delillerle gündeme taşıyanlar da bunlar değil miydi, sorarım size ne oldu o adamın akıbeti, yoksa aziz yıldırım bağımsız türk yargısını da mı ele geçirmiş?

yok öyle 17 de 16 yapan takımı bu kadar aşşağılıkça karalamaya çalışmak!!

bir futbolcu düşünün ortada hiç bir şey yokken emre'nin menejerine emre abiye söyleyin ona çok sert dalacağım bana kızmasın yazacak ve çanak tuttuğu sorulara gelen mesajları kopyalayarak, saklayacak azıcık kafası çalışan herkes bu durumun tezgah olduğunu anlar. ancak taraftar tepkisini dindirmek isteyenler buna mal bulmuş mağribi gibi sarılırlar.

bir de mecnun otyakmazın elini 4 yapan resmini koyarak bunu kendi takımının 4 yol yiyerek Fenerbaçe'ye yardımcı olacağı şeklinde yorumlamak artık ilokul çocuklarının bile aklına gelmeyecek bir durum, adamın böyle bir niyeti olsa zaten bunu açığa vurmaz, gerizekalı değilse tabi.

gargamel denen hakkında hapis kararı olan iftiracının önde gideni iblisin ayak izlerini takip ederesek Türk futbolunun bir kaos ortamına sürüklenmesinin önüne geçemeyiz. Fenerliyi Cimbomluya, Cimbomluyu Beşiktaşlıya düşman eden bu adamlar işte, artık bunu görmemiz gerek!

Fenerbahçe kulübü bu konuda yargı yoluna başvurdu, ve bu adam hakkında hapis emri var ve aynı suçu ikinci defa işlemesi durumunda kodesi boylayacak, umarım yakın bir zamanda bu herif demir parmaklıkların arkasına tıkılır, o ve tetikçileri erman ve çakar da tabi...

Galatasaray ve Fenerbahçe camiaları ve taraftarları arasında kıskançlık ve çekememezlik hep olmuştur olacaktır da bu rekabetin büyüklüğüne dalalettir, evet bu sene Fener şampiyon olmuştur ve Galatasaray kötü bir sezon geçirmiştir, ancak Galatasaraylıların bu duygularını biraz dizginlemeleri şarttır ve akıl ve vicdanı elden bırakmamaları gerekir, olur da gelecek sene kendileri şampiyon olursa bunun ne derece can sıkıcı ve üzücü birşey olduğunu anlarlar.

Kim olursa olsun, şerefine haysiyetine tükürmeden önce etraflıca bir düşünün yargısız infaz yapmayın, Türkiye artık bunu görmeli telegol denen bu şer yuvası programın tek amacının sansasyon yaratıp insanlara çamur atarak reyting ve şöhretini arttırmak olduğunu anlamalı.

Ben bir TC vatandaşı ve Fenerbahçeli olarak bu kişilere söyleyeceğim tek söz şudur: Attığınız bütün iftiralardan dolayı tez zamanda Allah cezanızı versin ve inşallah adalet önünde hesap veririsiniz.

Not: bu yazı kimseye ayar vermek veya haddini bildirmek amacıyla yazılmamıştır, hepimizin hataları olabilir, bazı olumsuz duygulara kapılıp yanlış ifadeler kullanabiliriz.

Bu isin kaderi budur , herkes kirli olabilir ama istedigine ulasanin kirliligi konusulur , ciksa bir fb li dese ki , bu ortam kirli , biz de bunun geregini yapip , ve en iyisini yapip basariyoruz , suanki kivirmalara gore cok daha saygi gorur ... etik midir degildir , ama bilip de bunu disa vuramamak diger takim taraftarlarini daha da hirslandirip ortami iyice soguk savastan baya sicak catismaya donduruyor..

hakem hatalarina gelirsek , bu seneki hakem probleminde esas sorunu kartlar cikartti .. bazi sezonlar penaltilar , bazi sezonlarda tribun olaylari , bazi sezonlarda hukmen galibiyetler , vs vs ... ama bu seneki esas anahtar nokta , fb li bir cok oyuncuya farkli sebeplerden cikmayan kirmizilardi .. guven ortamini esas zedeleyen bunlar oldu... penaltilar isin kremasi ... bir kac tanesi asagida .. ornekleri ozellikle fb den verdim, benzerleri baska takimlar icin de turetilebilir.

- ozer in GS macinda firat aydinusa ***** atmasi , fiziksel temas direk kirmiziyi gerektiriyor

- alex in ibb macinda rakibin dizine yaptigi net kirmizilik , en az 2-3 maclik ceza gerektiren hareketi

- selcuk un son adam olarak karabuk macinda angelov u indirmesi

- g gonulun buca macinda yan hakeme dogru topu firlatmasi

- luganonun en bariz olarak antep macinda yerde yatan wagner in uzerine kasten basmasi

- emre nin hatirlayamadigim bir macta sari karti olmasina ragmen israrli ve artik yeter dedirtircesine hakemle dalasip sari gormemesi

gecen sezonlarda ise en barizleri

- hala konusulan penalti noktasinin kazinmasi

- carlos un su attigi yan hakemin bunu yutmasi ve gecistirilmesi

- emrenin bogaz kesme isareti yapmasi ama sahada kalmasi

fb liler ozellikle bilsin ki , bu yazdiklarim diger takimlarda boyle seyler olmadigini dusundurmesin , belki daha cok vardir , ama fb li bazi oyuncularin cok simarikca hareketleri ,asagilayici tavirlari kamuoyunda cok tepki goruyor , bunlarin cezasiz kalmasi da isi iyice guven bunalimina surukluyor

yazıklar olsun skandal diyorum hadi görelim şanlı türk futbol tarihini bunun bir mantıklı izahı açıklaması yoktur.Birde diyolarki çok uğraştık çalıştık şerefimizle kazandık.

Sizin şerefinize tüküreyim..

sdfgb.png

yanlış oldu cevap olarak atacaktım:) kalabalık için özürler...

Herşeyden önce, bir Fenerbahçeli olarak bu formu takip ederim, ezeli rakip taraftarların konulara yaklaşımı ve düşüncelerini öğrenmek için, ve bu güne dek her hangi bir konuda aksi yönde cevap yazmaktan ajitasyona yol açmamak amacıyla hep kaçındım, ama bu konuda bazı Galatasaray'lı taraftarların kantarın topuzunu kaçırdığını gördüm ve gördüğüm karalayıcı ve iftiraya varan ifadelerden sonra bu konuda bir şeyler yazma zamanımın geldiğini düşünüyorum.

Öncelikle, geçen sene ozan ipek efendi bursa tv ye çıkıp son maçtan önce ts kalecisine gol yemediği taktirde istediği herşeyi alırım dediğinde neredeydi ts yönetimi? o iki futbolcu arasında olan şey şakaydı di mi ? bu sene fener-bursa maçından sonra bursa başkanı 'ts'ye diyetimizi ödedik'' dediğinde neredeydi bu şikeci şaibe'ci arkadaşlar ?

bu tür olaylar fenerin aleyhine olduğunda nedense Cimbomlu kardeşlerimizden en ufak bir tepki bile göremedik, biz 2 kere son maçta şampiyonluk kaybettik bu kadar ağlamadık, kimseye çamur atmadık.

cihan oskay denilen adamı sözde delillerle gündeme taşıyanlar da bunlar değil miydi, sorarım size ne oldu o adamın akıbeti, yoksa aziz yıldırım bağımsız türk yargısını da mı ele geçirmiş?

yok öyle 17 de 16 yapan takımı bu kadar aşşağılıkça karalamaya çalışmak!!

bir futbolcu düşünün ortada hiç bir şey yokken emre'nin menejerine emre abiye söyleyin ona çok sert dalacağım bana kızmasın yazacak ve çanak tuttuğu sorulara gelen mesajları kopyalayarak, saklayacak azıcık kafası çalışan herkes bu durumun tezgah olduğunu anlar. ancak taraftar tepkisini dindirmek isteyenler buna mal bulmuş mağribi gibi sarılırlar.

bir de mecnun otyakmazın elini 4 yapan resmini koyarak bunu kendi takımının 4 yol yiyerek Fenerbaçe'ye yardımcı olacağı şeklinde yorumlamak artık ilokul çocuklarının bile aklına gelmeyecek bir durum, adamın böyle bir niyeti olsa zaten bunu açığa vurmaz, gerizekalı değilse tabi.

gargamel denen hakkında hapis kararı olan iftiracının önde gideni iblisin ayak izlerini takip ederesek Türk futbolunun bir kaos ortamına sürüklenmesinin önüne geçemeyiz. Fenerliyi Cimbomluya, Cimbomluyu Beşiktaşlıya düşman eden bu adamlar işte, artık bunu görmemiz gerek!

Fenerbahçe kulübü bu konuda yargı yoluna başvurdu, ve bu adam hakkında hapis emri var ve aynı suçu ikinci defa işlemesi durumunda kodesi boylayacak, umarım yakın bir zamanda bu herif demir parmaklıkların arkasına tıkılır, o ve tetikçileri erman ve çakar da tabi...

Galatasaray ve Fenerbahçe camiaları ve taraftarları arasında kıskançlık ve çekememezlik hep olmuştur olacaktır da bu rekabetin büyüklüğüne dalalettir, evet bu sene Fener şampiyon olmuştur ve Galatasaray kötü bir sezon geçirmiştir, ancak Galatasaraylıların bu duygularını biraz dizginlemeleri şarttır ve akıl ve vicdanı elden bırakmamaları gerekir, olur da gelecek sene kendileri şampiyon olursa bunun ne derece can sıkıcı ve üzücü birşey olduğunu anlarlar.

Kim olursa olsun, şerefine haysiyetine tükürmeden önce etraflıca bir düşünün yargısız infaz yapmayın, Türkiye artık bunu görmeli telegol denen bu şer yuvası programın tek amacının sansasyon yaratıp insanlara çamur atarak reyting ve şöhretini arttırmak olduğunu anlamalı.

Ben bir TC vatandaşı ve Fenerbahçeli olarak bu kişilere söyleyeceğim tek söz şudur: Attığınız bütün iftiralardan dolayı tez zamanda Allah cezanızı versin ve inşallah adalet önünde hesap veririsiniz.

Not: bu yazı kimseye ayar vermek veya haddini bildirmek amacıyla yazılmamıştır, hepimizin hataları olabilir, bazı olumsuz duygulara kapılıp yanlış ifadeler kullanabiliriz.

Gurkan soylediklerin icinde tutarli ve tutarsiz seyler var .. serhat uluereni koruma amacim yok ancak aziz yildirimin da hakkinda askere uydurma curuk raporu verdigi ile ilgili konular vardi .. ben burda ne uluc u , ne ulusoy u ,ne de benzer kisileri aklarim , hepsinin bu kirlilikte payi vardir .. yalniz ortada bu islerin oldugu bir durumda , fb li herkesin , baskanindan medyasina , hakeminden yoneticisine , oyuncusuna , herkesin hatasiz ve temiz oldugunu iddia etmek dogru degil . bunu artik kabullenin , o platform uzerinden konusalim ..

Bu isin kaderi budur , herkes kirli olabilir ama istedigine ulasanin kirliligi konusulur , ciksa bir fb li dese ki , bu ortam kirli , biz de bunun geregini yapip , ve en iyisini yapip basariyoruz , suanki kivirmalara gore cok daha saygi gorur ... etik midir degildir , ama bilip de bunu disa vuramamak diger takim taraftarlarini daha da hirslandirip ortami iyice soguk savastan baya sicak catismaya donduruyor..

Bu son sampiyonlugu saymazsak, iki takimin da sampiyonluk sayisi 17.

Anlatabildim sanirim.

Galiba esit sayida kirliyiz:)

Tabiki Fenerbahce genelde saibe yoluyla sampiyon olurken, Galatasaray'in sampiyonluklari anasinin ak sutu gibi helaldir diye dusunmuyorsan.

Anlatabildim sanirim.

Tabiki Fenerbahce genelde saibe yoluyla sampiyon olurken, Galatasaray'in sampiyonluklari anasinin ak sutu gibi helaldir diye dusunmuyorsan.

aha fenerli bir kuş. yok arkadaş biri gidip biri geliyo bunların. sen kimsinde GS a laf sokuyosun. size kapı gibi kanıtta sunmuşlar. git GS hakkında kanıt bul sonra GS I SUCLA lan adamın canını sıkma..

Anlatabildim sanirim.

Bakın Seçkin amca bu yaşta üşenmemiş *****bahcesini koruyor.49 yaşına gelmişsin hala fb ezikliğini üzerinden atamamışssın.Canlı yayında herkes ne olduğunu gördü dün boşuna konuşma.

aha fenerli bir kuş. yok arkadaş biri gidip biri geliyo bunların. sen kimsinde GS a laf sokuyosun. size kapı gibi kanıtta sunmuşlar. git GS hakkında kanıt bul sonra GS I SUCLA

Forum yoneticilerin tavsiyelerini bekliyorum.

Madem bu foruma uye oldun, o zaman bu tur hakaretlere katlanacaksin, baska yolu yok mu diyorsunuz?

Yoksa forumdan ayrilmami mi onerirsiniz?

Geri
Üst Alt