- 5 Ağustos 2009
- 3.637
- 2.825
- 2.223
Proje başlar, o günkü ekonomik koşullar, talep yoğunluğu, satış fiyatları vs herşey sonuçlanır, satış biter, sonrasında eldeki mevcuda bakılır ona göre ucuz mu gitmiş, gitmemiş bir yorum yapılır..Herkese göre, yönetime göre bile. İhalenin ilk günü bir çok muhabir yönetimin bu miktardan dolayı büyük hayal kırıklığına uğradığını ve iptal edileceğini söyledi. Ama hararetin düşüp milletin uyumasını beklediler tam osimhen üstü çat diye açıklayıp kazığı geçirdiler. Erden timur bu arsadan 1 milyar dolar kazanılabileceğinş defalarca kez söyledi. Adam gayri menkul konusunda uzman
Kaldı ki şu an bu projenin alternatif maliyetini bilmiyoruz.. Belki de 50 milyon USD düşük fiyatla daha fazla peşinat alıp Bankalar birliğinden çıkarak çok daha fazla maliyetli bir faiz yükünden kurtulacağız..
Bunlar hep varsayım tabi.. Detaylamasına bilgi sahibi değilim, çok açıkçası olmak da istemiyorum..
Benim eleştirim; ne kadar ucuza gittiğinin ya da gitmediğinin bilgi sahibi olunmadan, bu kadar net bir şekilde dile getirilmesi, ahkam kesilmesi.. Orada burada, el altından para alınıp alınmadığının ima edilmesi.. Bu kadar kolay olmamalı bunların söylenmesi..
Erden Timur un işi bu tabiki de, kendi neden girmemiş ihaleye.. Hem kendi, hem de gönül verdiği kulübü kazanırdı.. Win win olurdu.. Belki de tam da benim eleştirdiğim konu yüzünden girmedi.. İhale sonucu ne olursa olsun Galatasaray ın malını peşkeş çekti demesinler diye girmek istemedi..