Football Manager Hikayeleriniz ve Daha Fazlası...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Football Manager Hikayeleriniz ve Daha Fazlası...

Portsmouth ile başladım. Transfer parası yok, A takımda az sayıda futbolcu var ve hepsi çok yüksek maaş alıyorlar. Özellikle Utaka'nın aldığı maaş aşırıya kaçmış ama cezalı olduğu için satamıyorum. İstediğim çoğu oyuncuda gelmiyor. Pires, Dida, Fazio, Brahimi, Mangala, Jorgensen gibi oyuncuların yanı sıra kiralık olarak da Arsenal, Manchester United, Liverpool ve Chelsea'den istediğim oyuncuların hiçbiri gelmedi. AB dışı oyuncuda alamıyorum. Jonathan Reis, Teymourian, Kramaric gibi AB dışı futbolcularla anlaşmama rağmen izin çıkmadığı için alamadım. Yani çok zor durumdayım. :)

Birkaç oyuncumu satıp, boştaki futbolculara abandım. Düşük fiyatlarada oyuncular aldım, almaya devam etmeyi düşünüyordum ama kısa süre sonra ambargo geldi transfere.

Yalnız bu kariyer başarılı olursa kendimden utanacağım. :D

Portsmouth ile başladım. Transfer parası yok, A takımda az sayıda futbolcu var ve hepsi çok yüksek maaş alıyorlar. Özellikle Utaka'nın aldığı maaş aşırıya kaçmış ama cezalı olduğu için satamıyorum. İstediğim çoğu oyuncuda gelmiyor. Pires, Dida, Fazio, Brahimi, Mangala, Jorgensen gibi oyuncuların yanı sıra kiralık olarak da Arsenal, Manchester United, Liverpool ve Chelsea'den istediğim oyuncuların hiçbiri gelmedi. AB dışı oyuncuda alamıyorum. Jonathan Reis, Teymourian, Kramaric gibi AB dışı futbolcularla anlaşmama rağmen izin çıkmadığı için alamadım. Yani çok zor durumdayım. :)

Birkaç oyuncumu satıp, boştaki futbolculara abandım. Düşük fiyatlarada oyuncular aldım, almaya devam etmeyi düşünüyordum ama kısa süre sonra ambargo geldi transfere.

Çok benzer sıkıntılar çekiyorum Wigan'la. Takımı almadan önce ilk baktığım şey oyuncularının yaşı ve maaşlarıydı. Allah'tan Wigan'da maaşlar minimum düzeyde,o açıdan problem olmuyor. Ligde 9.'yum şu anda. Manchester'ı 1-0 yendikten sonra Arsenal'e 4-1 , Blackburn'e 5-1 yenildim :D

Yine de bütün büyük takımlarla oynamış olmam 14 maç sonrası rahatlatıcı biraz. En azından bu orta sıralarda tutunabilirim devre arasına kadar umarım. Kaleci lazım ama kaleci yok bulamıyorum. Ve herkes rakibe göre taktik ayarla falan diyor ama ne zaman büyük takımlara karşı taktik ayarlasam yenildim, hemen takımın kimyası bozuluyor. Takımın fix taktiğini uyguladığımda ise Man. U'ya kök söktürdüm, anlamadım ben bu işi. Tight Man marking falan hiç işlemiyor bende,yardırıp geçiyorlar.

Bu arada Lig kupasında da Porstmouth'a elendim :D 3-2 bitti,efsane bi maçtı.

2 kanat oyuncusu 1 forvet bi de stoper önerin arkadaşlar Galatasaray için.

west ham unıtedla 2. sezonum ligi 8. bitirdim 14 milyon pound gibi bir ödül verildi ancak hala transfer bütçem artmadı neden acaba renkdaşlar yardımlarınızı bekliyorum

Çok benzer sıkıntılar çekiyorum Wigan'la. Takımı almadan önce ilk baktığım şey oyuncularının yaşı ve maaşlarıydı. Allah'tan Wigan'da maaşlar minimum düzeyde,o açıdan problem olmuyor. Ligde 9.'yum şu anda. Manchester'ı 1-0 yendikten sonra Arsenal'e 4-1 , Blackburn'e 5-1 yenildim :D

Yine de bütün büyük takımlarla oynamış olmam 14 maç sonrası rahatlatıcı biraz. En azından bu orta sıralarda tutunabilirim devre arasına kadar umarım. Kaleci lazım ama kaleci yok bulamıyorum. Ve herkes rakibe göre taktik ayarla falan diyor ama ne zaman büyük takımlara karşı taktik ayarlasam yenildim, hemen takımın kimyası bozuluyor. Takımın fix taktiğini uyguladığımda ise Man. U'ya kök söktürdüm, anlamadım ben bu işi. Tight Man marking falan hiç işlemiyor bende,yardırıp geçiyorlar.

genel diziliş olarak deplasman ve iç saha olmak üzere 2 dizlişin olsun, her maç rakibe göre dizlişi , taktiği değiştirirsen takım dağılır, uyum sorunu yaşar , genel dizlişler üzerinden rakibe göre ve rakibin oyuncularına göre ufak değişiklikler yap. Örneğin Torres'e adam adama savunma verirsen ve stoperin çok üst düzey değilse Torres her topla buluştuğunda gol tehikesi yaşarsın , mantıklı olan sert bir alan savunması olabilir , yada rakibin kanat oyuncuları etkiliyse beklerine sıkı markaj verirsin, eğer rakibin daha çok ortadan hücum eden bir takımsa, stoperler çakılı defans yapabilir , DM ve diğer orta saha oyuncularına pres yaptırıp, sert yıldırıcı bir görev verebilirsin , rakibin kontra atak takımıysa süratli stoperleri sahaya sürer önüne sağlam kesici DM oynatırsın vs..

Ama seninde dediğin gibi her maç rakibe göre taktik değiştirirsen sıkıntılı bir mağlubiyet serisi gelebilir. Önce genel diziliş ve taktiği oturtmaya bak , sonra rötuşlarla maça ve rakibe göre sahaya sür.

Şahsen ben Karabük'te 4 sezondur aynı taktikle (deplasman - iç saha olmak üzere 2 ayrı taktik, tabi bazı deplasmanlarda iç saha taktiğini kullandığım maçlarda oldu.) oynuyorum, 5.sezonda da aynı taktiklerle başladım gayet güzel gidiyor.

sağlam bir stoper ve taş gibi bir orta saha söylermisiniz 10m aşmamak şartıyla

2 kanat oyuncusu 1 forvet bi de stoper önerin arkadaşlar Galatasaray için.

As forvet olarak kesinlikle Cardozo. Galatasaray'da ilk sezonumda 10 Milyona aldim muhtesem gidiyor 10 mac 12 gol ve her mac harika oynuyor.

Yedek olarak 2.1 Milyon Avro + Sonraki Satistan %40'la Bogdan Stancu'yu al Cardozo'yla hem yanyana hemde tek forvet cok iyi is yapiyor.

Orta Saha icin Matias Fernandez kesinlikle.

turkishpremierdivisioni.png

Geçen sezonun ilk 10 haftasından sonraki formum devam ediyor. 34 maç sonra Beşiktaş'a yenildim 17. haftadaki maçta. Şampiyonlar Ligi'nde ise Real Madrid, Pana ve Jerusalem vardı grupta, 11 puanla çıktım. Real Madrid'i evimde yendim. Bu sezon Avrupa'da iyi bir yere gelip Premier Lig'de bir takıma geçmeyi düşünüyorum.

turkishpremierdivisioni.png

Geçen sezonun ilk 10 haftasından sonraki formum devam ediyor. 34 maç sonra Beşiktaş'a yenildim 17. haftadaki maçta. Şampiyonlar Ligi'nde ise Real Madrid, Pana ve Jerusalem vardı grupta, 11 puanla çıktım. Real Madrid'i evimde yendim. Bu sezon Avrupa'da iyi bir yere gelip Premier Lig'de bir takıma geçmeyi düşünüyorum.

Bence gecme zevki kacar oyunun. Galatasaray'i dünya takimi yap kupalar kazan öyle gec.

Bence gecme zevki kacar oyunun. Galatasaray'i dünya takimi yap kupalar kazan öyle gec.

Yahu bu sene iyi bir başarı yakalarsam giderim zaten. Geçen yıl Çeyrek Final'e kaldım mesela. Finale falan kalırsam geçerim. Öbür türlü Türkiye Ligi hiç zevk vermiyor, Avrupa Maçları için oynuyorsun koca sezonu. Premier Lig'de alt sıralarda bir takımı alıp çıkaracağım Galatasaray'dan sonra.

Ha bir de Türk sol bek isteyen Atila'yı kaçırmasın, 2 sezondur düzenli oynatıyorum, sırıtmıyor ve bayağı güzel gelişiyor.

atilaturanprofileattrib.png

genel diziliş olarak deplasman ve iç saha olmak üzere 2 dizlişin olsun, her maç rakibe göre dizlişi , taktiği değiştirirsen takım dağılır, uyum sorunu yaşar , genel dizlişler üzerinden rakibe göre ve rakibin oyuncularına göre ufak değişiklikler yap. Örneğin Torres'e adam adama savunma verirsen ve stoperin çok üst düzey değilse Torres her topla buluştuğunda gol tehikesi yaşarsın , mantıklı olan sert bir alan savunması olabilir , yada rakibin kanat oyuncuları etkiliyse beklerine sıkı markaj verirsin, eğer rakibin daha çok ortadan hücum eden bir takımsa, stoperler çakılı defans yapabilir , DM ve diğer orta saha oyuncularına pres yaptırıp, sert yıldırıcı bir görev verebilirsin , rakibin kontra atak takımıysa süratli stoperleri sahaya sürer önüne sağlam kesici DM oynatırsın vs..

Ama seninde dediğin gibi her maç rakibe göre taktik değiştirirsen sıkıntılı bir mağlubiyet serisi gelebilir. Önce genel diziliş ve taktiği oturtmaya bak , sonra rötuşlarla maça ve rakibe göre sahaya sür.

Şahsen ben Karabük'te 4 sezondur aynı taktikle (deplasman - iç saha olmak üzere 2 ayrı taktik, tabi bazı deplasmanlarda iç saha taktiğini kullandığım maçlarda oldu.) oynuyorum, 5.sezonda da aynı taktiklerle başladım gayet güzel gidiyor.

Match preperationdan 3 tane farklı dizilişim var. Bir tane çok uçuk 4-2-3-1 taktiğim var,Wigan'ın ana taktiği yaptım. Ama fazla ofansif,böyle oynadığımda büyük takımlara karşı fark yerim diyorum. Man. U'ya karşı böyle oynadım 1-0 yendim, City'e karşı böyle oynadım 0-0 bitti ki iki maçta da maç boyunca attackingdi mantalite.

Defans kurgum var, iki AML ve AMR'yi MR-ML yapıyorum, AMC MC oluyor, bir DMC de MC'ye kayıyor. 4-1-4-1 gibi ortasahayı bol tutan bir taktik ve daha sağlamcı. Ama Arsenal'e bu taktikle 3-0 yenildim :D Çok enteresan yani,oyuncuların morali falan da etkiliyor sanırım.

Son taktiğim ise daha dengeli,iki taktik arası. Defansım pek sağlam olmadığı için böyle dengeli bi taktiğe dönmeyi düşünüyorum ama kaptanım (4 ay sakattı oyunun başında ve kendisi stoper) gelince toparladı biraz.

Zonal Marking'i daha çok atak oynadığımda kullanıyorum Yiğit,çünkü çok geniş ve hızlı tempoda oynadığı için takım man-to-man ağır kaçar gibime geliyor. Man Marking'i ise büyük takımlarla karşılaştığım her maçta uyguladım şu ana kadar. Büyük ihtimalle o yüzden Liverpool'a 4-1 kaybettim senin dediğini dikkate alınca :D

Bilmiyorum yine de çok zevk alıyorum Wigan'dan. Çok genç,hızlı oynayıp pas yapan ve dikine oynayan enteresan bir takımım var :D Bazen fark yiyorum (Blackburn maçı 5-1 bitti mesela, alıcağım maçı verdim :( ) bazen de müthiş oynuyorum. Boselli,Rodallega ikilisi gerçekten çok çok iyi oynuyorlar şu ana kadar. Bu arada ana taktiğim match preperationda bütün özellikleri doldu. Herhalde takım tam olarak oturttu taktiği artık.

Namık, İngiltere Ligi'ne geçmen de çok doğru bir tercih olur. Neden bilmiyorum ama İngiltere çok zevkli :D

Kolay gelsin, alt yapı desteğiyle, eldeki malzemeden en iyi şekilde faydalanmak için taktik yaratma menüsünde bol bol vakit geçireceksin demek ki :D

Alt yapı adeta hurda yığını. :D 3 tane 16 yaşlarında -8 PA değerine sahip elemanlar var, onların dışında kullanabileceğim kimse yok. Tabii o 3 ismi A Takıma çıkarmak için yıllar var. :)

Yalnız bu kariyer başarılı olursa kendimden utanacağım. :D

Hazırlık maçları iyiye işaret değil. :D

Nadiren rakibe göre ayrı taktik uyguladığım olur. Normalde 2 tane taktik oturtmaya çalışırım takıma. Böylesi daha sağlıklı. Portsmouth ile hazırlık maçlarında taktikler denedim ama pek işe yaramadı. Ligin ilk haftalarını feda etmem gerekecek. :)

28 kişik kadro oluşturdum. Lige göre yetersiz bir sayı. Ki çok boş oyuncularda var kadroda. Mesela Manchester United'den Eikrem'i kuru kalabalık yapsın diye aldım. :D Transferlerim bunlar.

4775.jpg

Galatasaray'a ilk sezon Selçuk İnan, Emana ve Traore'yi aldım nasıl bi taktik ve dizilişle oynasam başarılı olurum?

28 kişik kadro oluşturdum. Lige göre yetersiz bir sayı. Ki çok boş oyuncularda var kadroda. Mesela Manchester United'den Eikrem'i kuru kalabalık yapsın diye aldım. :D Transferlerim bunlar.

Dave Nugent'ı satmanın nedeni fazla para alması falan mı? Çünkü benim oynadığım oyunda Portsmouth'u adam bayağı taşıyor :D

Edit: Bu arada beyler bu genç oyuncuların PA'sı dediğiniz olay ne ve nereden bakılıyor :D Benim altyapı rezil rüsva.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt