Galatasarayla ilk sezon şampiyon oldum bende. Play-off'lara 7 puan önde girmeme rağman play-off'ta 6 maçta 3 galibiyet 3 mağlubiyet alınca biraz sıkıntılı geldi şampiyonluk. Özellikle play-off'ta ki ilk 2 maçımda fener'e ve ts'ye gol atamadan kaybetmem kötü olmuştu. Neyseki gruptaki 2.takım Antalya'ydı da biraz rahat nefes aldırdı bana. İlk sezonu sadece devre arası kiraladığım Amauri ve Serdar Gürler transferleriyle gecistirmistim, sezon sonu ikisiyle de yolları ayırdık.
Kadroda da bir takım değişiklikler oldu. Sözleşmeleri biten Drenthe, C.Rodriguez, E.Enoh, Adriano takıma katıldı. Toplam 10 milyon bonservisle Cezayir'in iki stoperi Bougherra ve Yahia takıma katılan diğer yabancılar oldu. Ujfalusi'nin uzun süreli sakatlığından dolayı futbolu bırakmasıyla ve Melo'nun ayrılmasıyla elimdeki gecen sezondan kalan 5 yabancıya transfer ettiğim 6 yabancı eklendi ve 11 yabancı ile giriyorum sezona. Ligde sürekli rotasyon halinde tutup Avrupa'da yabancı ağırlıklı Selcuk ve CKR'nin dahil olduğu ilk 11'le mücadele etmeyi düşünüyorum. Yerli olarakta satış listesindeki Mevlüt'ün yanı sıra, Bursa'dan sözleşmesi biten Serdar Aziz, Dortmund'tan 17'lik stoper Koray Günter, Bayern'den 18'lik defansif orta saha Emre Can, Reading'den Selcuk'a alternatif olarak Jem Karacan, St.Pauli'den CKR'ye alternatif Deniz Naki kadroya dahil oldu.
Sercan, Servet, Gökhan, Çağlar, Engin, Aydın, Emre, Stancu, Culio, Pino gibi isimler şu anda Paf takımla antremanlara çıkıyor, transfer dönemi bitene kadar bir kısmı bonservisiyle bir kısmı kiralık olarak takımdan ayrılıcaklar.
Ligde;
Adriano-Mevlüt
Riera-Selcuk-Enoh-Kazım
Hakan-Bougherra-Serdar-Eboue
Muslera
Baros-Elmander
C.Rodriguez-Jem-Emre Can-Deniz Naki
Drenthe-Yahia-Koray-Sabri
Muslera
Tarzında sürekli rotasyon halindeki kadrolarla ligi rahatca götürebilirim 2.sezonda da.
Şampiyonlar Liginde ise;
Adriano-Elmander
C.Rodriguez-Selcuk-Enoh-Kazım
Drenthe-Yahia-Bougherra-Eboue
Muslera
Yedekler;
Aykut Hakan Sabri Riera Jem Deniz Baros
Tarzı bir kadroyla mücadele etmeyi düşünüyorum. Ligde ilk sene de şampiyon olduktan sonra bu sezon işim daha da kolay olur artık, Avrupa'da başarılar elde edebilirsem 2 sezon icerisinde, o zaman ayrılmayı düşünebilirim. Transfer yapmadan gecirdiğim ilk sezonun sonunda da Başkan 20 milyonluk bütce ayırdı 2.sezonda transfere, buna da gecen sezonki oyunlardan sonra çok şaşırdım.
Kadro da beni şüphelendiren sadece Enoh ve Kazım'ın nasıl performans gösterecekleri. Enoh'un profilinin cok iyi olması biraz olsun rahatlatıyor şimdilik beni. Melo sezon sonu katılmayı kabul etmemişti takıma, bende gelmeyi kabul edenler arasından Enoh ve Hargreaves arasından Enoh'u secmistim. Su anda tekrardan kiralayabilirim Melo'yu ancak böyle bir hamleyi de devre arasına bırakacağım büyük ihtimalle artık. Ligde bir sıkıntı yaşamam zaten ama umarım Avrupa'da şubat ayında bir kupadan devam ediyor olurum.