Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Hayatın hangi alanı olursa olsun siyaset felsefe vs. benim için bir kişiyi bir fikri tabulaştırmak körü körüne ona bağlanmak beynimizin diğer varlıklardan farkı olan ayırd edebilme yetisini kullanmamak ile eşdeğerdir. Ben rijkaardı kovalım demiyorum. ama öyle bir durumdayız ki hala bu durumu tamamen futbolculara yüklemek veya teknik heyeti acımasızca savunmanın bu takıma vereceği bir katkısı yoktur. Neyse dediklerim 2-3 haftaya daha da anlaşılır.Gelir biri alıntılar belki

Takım gol sıkıntısı çekiyor ama defansif olarakta bir o kadar toparlandı takım. Öyle aptalca bireysel hatalar olmuyor. Az pozisyon veriyoruz. Bunların yanında en büyük problemimizi de çözdük mü yani ortasahaya Cana geldi mi hücumdaki etkinlikte artacaktır. Son Buca maçında sürekli ayağa pas yapmaya çalıştık. Kötü zemine rağmen bunu başardık.

Sezon başındaki maçlarda kötüydük, Sivas, Bursa, Karpaty hep saydığım saçma hatalar defans ve kaleci hatalarından goller, pozisyonlar yedik.

Kim ne derse desin takım toparlandı 3'te 3 yaptık. O çok övdüğünüz bjk ile maçımızda da görürsünüz bjk'nın defansı nasıl kevgire dönecek. Tamamen ofansif oynamaya çalışarak bu ülkede şampiyon olunmaz bjk'da sezon sonu ancak nal toplar. 4-3-3, 4-2-3-1 vs. dizilişten çok kontrollü oyun ve kazanmak önemli.

23 yaşındayım.Galatasarayı daha önce bu kadar kötü bukadar ruhsuz görmedim.bir fatih terim dönemi var olimpiyatta 5 tane falan yerdik rizesporlardan.o zamanlar bile takım daha arzuluydu.Alisamiyende oynanan bir maç ve bitsede evimize gitsek diyen G.Saray seyircisi var artık.inşallah düzelir herşey.ama sorunun hocada oldugunu düşünüyorum.takım geçen sene 4 5 tane atarkende kötü oynuyordu.herkes skor taraftarlığı yapıyordu.yan pas geri pas yan pas geri pas şeklinde oynardık oyunu.kişisel oyuncuların yaratıcılığla gol bulurduk.buna rağmen hala hocamız ortasahaya oyuncu istemedi.istemedi diyorum istese yönetim alırdı.takım kötü oynuyorsa sebebi hocadır.iki senedir kötü oynuyorsa kesinlikle hocadır.körü körünede bağlanmaya gerek yok. hani noldu sistem 4 2 3 1 e döndük :) hocayı herkes gibi bizde seviyoruz ama.destek vere vere.bu sene şampiyonluk yine gelmeyecek.gelirse,süpriz olur kanımca.olursakta herkesten çok sevinirim.ama çok zor.sezon sonu hoca alacak bavulunu gidecek.olan G.Saraya ve taraftara olacak.körü körüne bağlanmayın bir adama.eksiklerini söyleyin.başarısızsa gitsin.özellikle bu sene şampiyon gelmezse,hiç durmasın.

Yönetimin, tribündeki taraftarın birşey yapacağı yok. Edmundo zamanında Völlere çaktırmadan yaptığını yapıyor, mazoşist taraftar alkışlıyor, yönetim ise put gibi tepkisizlik içinde. Futbolcularımızın kazan kaldırmaktan başka bir çaresi kalmamıştır. Cevat hoca gibi bizi şampiyon yapan mütevazi hocaları bir çırpıda atmanın ceremesini çekiyoruz ve çekeceğiz biz. Soyunma odasına girip futbol şairi melek gibi insan Lincoln'a racon kesip aşağılayan ve kaçırtan yöneticiler, Elano, Misimoviç gibi milyonluk soru işaretlerinin altında daha da ezilip büzülecekler.

Geçen sene neredeyse her maç sonrası eleştirdim kendisini sonradan bunu gereksiz buldum çünkü hiçbir düzelme yoktu,belki de bir sonraki sezon düzelir diye ümitlerim vardı.Gel gör ki bu sene düzelmeyi boşverelim çok daha zayıflamış durumdayız.Çağa ayak uyduralım derken hiç olmadığımız kadar çağdışı futbola sahip olduk ve benim cidden gidip takımımı izleyesim gelmiyor.Eskiden sadece hücumda iyi olan takım artık onu da yapamaz hale geldi.Daha az gol yediğimiz doğru ancak seri bir forveti ve en azından bizden iyi orta sahası (ki çoğu takımın daha iyi) olan takımlar bizi çok rahat yenebilir.Oyuncular arasındaki huzursuzluk da çok açık.Rijkaard geldiğinden beri takımda bir uyumsuzluk var.Bu ondan kaynaklanmayabilir ancak futbolcular onun için bir şeyler yapmaya çalışmıyor.Bu kadar sorun nasıl halledilebilir bilmiyorum, yerine gelecek iyi bir hoca yoksa gitmesinin bir anlamı olduğunu da düşünmüyorum ama bu sene de başarı beklentisinde olmamaya karar verdim çünkü bir hayal kırıklığı daha zor olucak.

Yani bu takım bu sistemle işlemiyor hocam başka bir yol bul bir değişiklik üret ne bileyim oyunda bir anda bir bir şey yap ki işte bu be bizim teknik direktörümüz diğer hocalardan farklı sistemi kötüye gidince oyuna müdehale etti diyelim. ama hakkaten top oynamıyoruz ve bu sisteme devam ediyoruz. Üstüne bir de futbolcuların kötüye giden performansları eklenince iş içinden çıkılmaz oluyor. Yav hocam gerekirse saçmala ne bileyim millet sana deli desin ama sen en azından ben bişeyleri değiştirmek istedim de o sistemde olmuyordu ben de böyle bir hamle yaptım de ama nafile. Ya gerekirse uçuk ama

1285091947223572.jpg

böyle bir kadro ile oyna ben seni gene alkışlayacağım yemin ediyorum en azından adam çabaladı diyeceğim

Ben Rijkaard'ı savunurum, şu sebepten dolayı, sabretmek diye bir kelimeyi çok sık kullanmaya başladı Türk Futbol'u, sabretmek kelimesi nedir; bir olayın etkilerine dayanmak, bir kişinin davranışlarına boyun eğmek, bir şeyi başarmak için direnmek.Biz kime sabrediyoruz? Rijkaard'a, oysa sabretmemiz gereken şey Şampiyonluk değil mi? Neden sadece T.D'lere karşı sabretmek kelimesi daha fazla kullanılıyor, Rijkaard'dan önce kaç tane teknik direktör'e SABRETMEDİK'te ne oldu, bakın 5 senedir C.L'de yokuz, bunun sorumlusu Teknik Direktörler mi hep.Biz "beklemek" deyimine kendimizi alıştırmalıyız bence, bir T.D getiriyorsan hele yabancı ve Türkiye'yi fazla tanımıyorsa, sabretmek kelimesi çok ayıp oluyor bence, bu Rijkaard da olabilir, Skibbede, Gerets de, Löw de, Shucster de, 5 yıl bekliyeceksin, sabır değil beklemek yani.

biz hala arkandayız Rijkaard , söz verdiğimiz gibi.

eminim herşeyi yoluna sokucak ve sene sonunda herkesi utandırıcak.

Hiç kimse utanmaz..Rijkarda bugüne yapılan eleştirilenlerin hepsi haklı.Zaten de bunu son haftalarda ispatladı ve takım yine de berbat oynasa da 3 galibiyet aldı.Ne yani şampiyon yapınca ben veya bi sürü kişi utanacak mı ne utanıcam..Rijkardd yanlışlarından döndüğü zaman bu takım şampiyon olur yani milletin eleştirdiği şeyleri düzelttiğinde..Zaten de son haftalarda hatalarını düzelterek takım kurdu hala bir sürü hatası varda sonuçta az boz düzeltmeye başladı

Sanki geçen sene sezon başı onlarınkinin 3 katı futbolu biz oynamıyorduk.

İddiasına girelim mi 3 katı futbolu biz mi oynuyorduk.6 da 6 yaptığımız maçlarda tek iyi oynadığımız maç Kayseri maçıdır belki de..

Antep maçında orta sahanın hakimiyeti hakan bayraktarlı antepteydi.Belki biz önde olduğumuz için olabilir aman aman oynamadık..Normal.

Denizlispor maçının ilk yarısında sıfır pozisyon bulduk saçma sapan penaltı yapmasalar ilk yarıyı 0-1 önde kapatacaklardı.

Kayseri maçında iyiydik..

Ankaraspor maçında 55 dk vasat bir futbol oynadık nonda kewell girince maç çözüldü..

K.paşa maçında ilker meralın hatası olsa da ilk 45 dk vasat futbol oynadık 2.yarı hırsla bitiricikle nondayla maçı bitirdik

Bjk maçında hiç iyi oynamadık

Sadece 18 puan aldık oyun olarak harika falan değildik.Daha sonra da zaten esesle berabere kaldık a.gücüne 3-0 yenildik a.gücü maçından önce herkes Galatasaray’ın bu galibiyetlerine aldanmamak lazım diyordu

Beşinciydik sayesinde üçüncü olduk Rijkaard hocamız dedi.

Fenerbahçe maçının skoru ne olursa olsun, takımın durumu 9. haftadan sonra belli olacak. Rijkaard'ın önümüzdeki 3 haftayı en az kayıpla kapatmak istediği açık. Dikkat edin, çok iyi oynamayacağız ama kazanacağız bu maçları. Fenerbahçe maçına kadar 3 maçı da öyle ya da böyle kazanırsak, ki amaç kesinlikle bu, hem moral olarak hem form olarak iyi durumda oluruz. Ayrıca 9. hafta için kredimiz de artmış oluyor, kaybedersek çok koymayacak. Şimdi böyle konuşuyor olmak acı ama takımın durumu belli, gerçekçi olmak lazım, hayallerde yaşamanın anlamı yok.

Ben Rijkaard'ı savunurum, şu sebepten dolayı, sabretmek diye bir kelimeyi çok sık kullanmaya başladı Türk Futbol'u, sabretmek kelimesi nedir; bir olayın etkilerine dayanmak, bir kişinin davranışlarına boyun eğmek, bir şeyi başarmak için direnmek.Biz kime sabrediyoruz? Rijkaard'a, oysa sabretmemiz gereken şey Şampiyonluk değil mi? Neden sadece T.D'lere karşı sabretmek kelimesi daha fazla kullanılıyor, Rijkaard'dan önce kaç tane teknik direktör'e SABRETMEDİK'te ne oldu, bakın 5 senedir C.L'de yokuz, bunun sorumlusu Teknik Direktörler mi hep.Biz "beklemek" deyimine kendimizi alıştırmalıyız bence, bir T.D getiriyorsan hele yabancı ve Türkiye'yi fazla tanımıyorsa, sabretmek kelimesi çok ayıp oluyor bence, bu Rijkaard da olabilir, Skibbede, Gerets de, Löw de, Shucster de, 5 yıl bekliyeceksin, sabır değil beklemek yani.

Takımda olumlu bir şeyler olsa elbette ki beklersin ama millet hala geçen senenin ilk 6 haftasını anlatıyor.Bu takım belki de tarihinin en kötü futbollarından birini oynuyor ama pollyannacılık oynamak kolay geliyor kimilerine.Sabretmek iyidir ama o sabır sonunda 5 sene kaybolacaksa büyük hüsran olur,bazen olmuyorsa olmuyordur maalesef.Herkes ister Rijkaard gibi bir markayla başarılı olabilmeyi ama insanların umudu kaybolmaya başladı.

Sabır önemli. Bundan öncekilere gösterilmedi pek. Ayrıca artık 90'lardaki gibi hatta 2005-2006'daki lig de yok. Eskiden 5-6 iyi takım olurdu, şimdi bakıyorsun 10-12 iyi takım var. Birini yensen diğerine takılabiliyorsun. Kolay değil artık işler. Ama taraftar psikolojisi, sabretmek ister ama yanında başarı da gelsin, iyi top oynansın ister. Rijkaard'ın şanssızlığı geçen sene eline istediği kadro verilmemişti, bu sene de verilmedi. Emanet kadroyla oynuyor iki senedir. Bana kimse demesin Insua ile Misimovic, Rijkaard'ın istediği futbolculardı diye. Geri kalanlar ne oluyor? Adnan Sezgin'in takımı ile oynuyor Rijkaard. Dolayısıyla istediği oyunu da oynatamıyor ve kendi kendini modifiye ediyor. Daha çok gol atayımdan, daha az gol yiyeyim mantığına geçiyor. Bundan doğal birşey olamaz.

Sabretmenin anlamını bilmeyen insanlar sürekli muhalefet etmekte Rijkaard'da. Halbuki son 3 maçta 9 puan almışız kayıpsız gidiyoruz. Takım yavaş yavaş toparlanmaya başlıyor. Bunlara göre kaosun içindeyiz rezil top oynuyoruz Rijkaard futboldan anlamıyor vs. vs.

Kardeşim sizi sayıyla mı yolladılar yoksa maaş mı alıyorsunuz anti-Rijkaardcı olunca. Buca maçını tarlada oynayıp 3 puan alıyoruz ama beğenilmiyor. Antep maçında kazanıyoruz yetmiyor. Eskişehir'de çok kritik bir maç çeviriyoruz eleştiriliyor.

Rijkaard Türkiyeyi tanıdı skora yönelik oynuyor. Süper total futbol oynamıyoruz ama kazanıyoruz. Bakın Schuster'e göreceğiz onları da, bu ofansif mantaliteyle ancak ligde 5. olacaklar. Schuster tanımıyor ligi, Rijkaard için söylenilenlerin aynısı şimdi bu adam için söyleniyor. Rakibe, skora göre değil sistemli ve ofansif oynatıyor takımı vs. Rezil bir defansları var. Birde kalelerinde bizim Aykut gibi bi kaleci olsaydı tamamen batmışlardı.

Sezon sonuna kadar az gollü galibiyetler alıp şampiyon olursak, o zamanda sevgili muhalifler nerede total futbol, biz bu adamı sistem getirsin diye çalıştırıyoruz falan filan diye söylenmeye başlarlar adım gibi biliyorum. :o

rijkaard makukulayı istememiş doğru ise yazık yani tam ihtiyacımız olan forvet kafada etkili...

3 haftada 9 puan aldık diye oynadığımız aciz futbolu kabullenebiliyorsak yazık cidden.O sonuca yönelik futbolu gördük büyük maçlarda. :)

F.Rijkaard! Mustafa sarp isimli futbolcuda bizim göremediğimiz ne gördüğünü ve neden oynattığını anlayamadığım teknik adam.

İddiasına girelim mi 3 katı futbolu biz mi oynuyorduk.6 da 6 yaptığımız maçlarda tek iyi oynadığımız maç Kayseri maçıdır belki de..

Antep maçında orta sahanın hakimiyeti hakan bayraktarlı antepteydi.Belki biz önde olduğumuz için olabilir aman aman oynamadık..Normal.

Denizlispor maçının ilk yarısında sıfır pozisyon bulduk saçma sapan penaltı yapmasalar ilk yarıyı 0-1 önde kapatacaklardı.

Kayseri maçında iyiydik..

Ankaraspor maçında 55 dk vasat bir futbol oynadık nonda kewell girince maç çözüldü..

K.paşa maçında ilker meralın hatası olsa da ilk 45 dk vasat futbol oynadık 2.yarı hırsla bitiricikle nondayla maçı bitirdik

Bjk maçında hiç iyi oynamadık

Sadece 18 puan aldık oyun olarak harika falan değildik.Daha sonra da zaten esesle berabere kaldık a.gücüne 3-0 yenildik a.gücü maçından önce herkes Galatasaray’ın bu galibiyetlerine aldanmamak lazım diyordu

Arkadaş şu forumda gördüğüm en mantıksız kişisin sen yahu.Sen '' En iyi maçımız Kayseri maçıydı'' demişsin de kendine göre şu maçımız iyi şu maçlarımız berbattı diyorsun.Neye göre, kime göre ya.Kafandan uydurup söylüyorsun. Ankaraspor maçında ise Nonda Kewell girince maç çözüldü demisşin.Arkadaş o maçta Rijkaard üç oyuncu değişikliği yaptı Aydın Kewell ve Nonda olmak üzere.Kewell ilk golü attı, Aydın ikinci golün asistini yaptı nonda ikinci golü yazdı rakip fileye.Bu maçta bile şu hamleler Rijkaarn büyük göstergesidir.At gözlüklerinden kurtulmaya bak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt