Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

B_92593552ba3781dd873f98fe138adfd3.jpg

9. haftayı 3 puanla kapatın, takım olarak canımızı isteyin verelim sizlere reyiz. Canımızı isteyin verelim size...

Bu sene de çok farklı olacağını sanmıyorum maalesef, inşallah yanılırım.

O sezon 3 santrafor, hatta 5'li forvet hatti ile oynuyoduk cogu macta. Antep'e ve bir kac takima daha 4-5 falan atmistik, yani suan icinde bulundugumuz durumun tam tersi. Senin tabirinle buyuk macta bugune kadar sahit oldugum en aciz oyunla gidip 4 yiyip geldik. Dahasi cok iyi bir sezonda bir buyuk macta tabiri caiz ise hurda olduk. Buyuk maclar genel performanstan cok anlik mental ve fiziki yapiya bakiyo. Hele de Turkiye'de.

O sezon 3 santrafor, hatta 5'li forvet hatti ile oynuyoduk cogu macta. Antep'e ve bir kac takima daha 4-5 falan atmistik, yani suan icinde bulundugumuz durumun tam tersi. Senin tabirinle buyuk macta bugune kadar sahit oldugum en aciz oyunla gidip 4 yiyip geldik. Dahasi cok iyi bir sezonda bir buyuk macta tabiri caiz ise hurda olduk. Buyuk maclar genel performanstan cok anlik mental ve fiziki yapiya bakiyo. Hele de Turkiye'de.

Büyük maç olarak sadece fener maçlarını görmemek lazım artık.Ligdeki çoğu takım çok çaba harcamadan bizi yenebilir bu futbolla.Fenere karşı rezalet oynadığımız çok maç sayabiliriz ve fenere kaybettik diye falan Rijkaard'ı eleştirmem,hatta şu oynadığımız futbolu öyle maçlarda oynasak yine ağzımı açmam.Ama sene boyunca (geçen senenin büyük bölümünü de sayıyorum) tamamen çağdışı oynarsan, sonra da tüm suçu kalitesizliğe atarsan o zaman sonuna kadar eleştiririm.Gerets dönemindeki durum çok farklıydı o sene oyuncuların kenetlenmesiyle mucize yaratıldı.Ama şimdi kadromuza bakarsak mucize aramamıza gerek yok belli bir seviyede oynarsak cidden şampiyonluk uzak değil ama biz vasata yaklaşamıyoruz bile.O dönemden çok daha güçlü ve bana göre Türkiye'nin çok üzerinde bir hücum gücümüz olmasına rağmen neredeyse pozisyon bulmaktan aciz bir takım olduk,rakipler Sami Yen'e gelirken korku duymuyor artık.Beklediğimiz çok fazla birşey değil varsın yine şampiyon olmasın bu takım ama en azından çıksın sahaya Galatasaray gibi oynasın.Her zaman gördüğümüz,bildiğimiz,sevdiğimiz gibi.

Fenerbahçe maçıyla ilgili sadece şunu söylemek istiyorum,

Ben Şükrü Saraçoğlu'nda galibiyeti alacağımz sezon (artık ne zaman olur bilmiyorum) hiç beklemediğimiz bir şekilde galibiyet alacağımızı hem söyledim ve bunu savunuyorum.

Açık açık söylemek gerekirse, bu sene çok sürprizler olacaktır kendi adımıza. Bekleyip göreceğiz.

şu 10 kişi kaldığımız 18 yaşındaki 3 genç futbolcunun aydının ferhatın uğur uçarın oynadığı maç olmalı ve de songda oynamamıştı fenerde iyyidi o zaman alabilcekleri bir galibiyetti ama sezon sonunda şampiyon olmuştuk açıkçası fener maçları umrumda değil yani ya hakem hataları ya da saçmasapan hatalarımız sonucunda fener yenyo bizi ve ben aldıkları galibiyetleri galibiyet olarak saymıyorum galatasarayda yenildi saymıyorum

Bunlarin hepsi bahane. Manu'da bize yari kadrosu 20'lik oyuncularla kurulu halde gelip 4 tane atip gitti. Fener en iyi oyuncusu Emre'den yoksun gelip bizi iceride yendi. Dostluk kupasini hatirlatmama bile gerek yok.

İsterse Barcelona ile 5 sene üst üste şampiyon almış olsn ama Galatasarayıma birşey katamadıktan Galatasarayımı aciz duruma düşürdükten sonra Benim gözümde Mustafa Sarptan farkı yoktur..

Büyük maç olarak sadece fener maçlarını görmemek lazım artık.Ligdeki çoğu takım çok çaba harcamadan bizi yenebilir bu futbolla.Fenere karşı rezalet oynadığımız çok maç sayabiliriz ve fenere kaybettik diye falan Rijkaard'ı eleştirmem,hatta şu oynadığımız futbolu öyle maçlarda oynasak yine ağzımı açmam.Ama sene boyunca (geçen senenin büyük bölümünü de sayıyorum) tamamen çağdışı oynarsan, sonra da tüm suçu kalitesizliğe atarsan o zaman sonuna kadar eleştiririm.Gerets dönemindeki durum çok farklıydı o sene oyuncuların kenetlenmesiyle mucize yaratıldı.Ama şimdi kadromuza bakarsak mucize aramamıza gerek yok belli bir seviyede oynarsak cidden şampiyonluk uzak değil ama biz vasata yaklaşamıyoruz bile.O dönemden çok daha güçlü ve bana göre Türkiye'nin çok üzerinde bir hücum gücümüz olmasına rağmen neredeyse pozisyon bulmaktan aciz bir takım olduk,rakipler Sami Yen'e gelirken korku duymuyor artık.Beklediğimiz çok fazla birşey değil varsın yine şampiyon olmasın bu takım ama en azından çıksın sahaya Galatasaray gibi oynasın.Her zaman gördüğümüz,bildiğimiz,sevdiğimiz gibi.

Oynamiyo iste ve bunun sorumlusuda kesinlikle Rijkaard degil. Zira Hollanda'ya muthis futbol oynatiyodu bu adam ve Barcelona'ya Cruyff'dan sonra suan ki populeritesini kazandiran isim oldu. Sami Yen olayi ise tam cingene pazari. Ego tatmin etme ugruna her tribun farkli ninniler soyluyo. Ali Sami Yen yapi olarak rakibi baski altina almaya cok musayit bir stad, ama dogru kullanildigi taktirde.

İsterse Barcelona ile 5 sene üst üste şampiyon almış olsn ama Galatasarayıma birşey katamadıktan Galatasarayımı aciz duruma düşürdükten sonra Benim gözümde Mustafa Sarptan farkı yoktur..

Galatasaray'a birseyler vermek gunluk basarilarla mi olmali yoksa ileride Sampiyonlar Liginde rakip tanimayacak bir takim kurularak mi? Unutma ki, SL'de bir yerlere gelmemiz Werder Bremen'e elenmekle baslayan 9 senelik bir surecin eseridir.

Galatasaray'a birseyler vermek gunluk basarilarla mi olmali yoksa ileride Sampiyonlar Liginde rakip tanimayacak bir takim kurularak mi? Unutma ki, SL'de bir yerlere gelmemiz Werder Bremen'e elenmekle baslayan 9 senelik bir surecin eseridir.

Avrupada keita gibi oyuncularla başarılı olabilirsin, savaşan, pino-serdar özkan gibi her darbede sakatlanan adamlarla annemizin liginde oynarız anca.... Burda bile şampiyon olamayız. Napıp yapıp keita yı sattırmıcaktı. Napalım artık çok geç, ne zaman sağ kanada iyi bi adam gelse kaybediyoruz, bknz ribery-keita.

Şu an CL düzeyinde 4 tane adam var takımda, oda baros ve arda + neill + servet

İnşallah Ufuğuda aralarında görürüz.

Misimovic, Cana, Kewell, Elano ?

Şu an CL düzeyinde 4 tane adam var takımda, oda baros ve arda + neill + servet

İnşallah Ufuğuda aralarında görürüz.

Keita, Emre G, Mehmet T, Ufuk eder 7. Yanlis transfer politikasi, kulubun amacinin menfaatlerinden cok maddi menfaatleri koruma. Maneviyati gec, kulup aslinda kaybetmeye zorlanildigi hedefler sayesinde maddi anlamdada ekside. Mesela bir Avrupa liginin 10 milyon euro getirisi vardir herhalde.

Frank Rijkaard ,Johan Cruyff ve Barcelona Gercegi

Gerek Turk medyasinda olsun gerek forumda olsun bir kac kisi disinda deginilmeyen fakat Ispanyada futbolla ilgili sokaktagi cocugun bile bildigi bir konuyla ilgili bir tartismaya bir gercege kisaca deginmek istiyorum.

Rijkaard'in Barcelona basina getirilmesi cogu kesim icin buyuk bir suprizdi ve beklenilmeyen bir hamleydi.Haksizda degillerdi . 2 senelik Hollanda milli takimi deneyiminin ardindan calistirdigi ilk kulup takimi olan Sparta Rotterdam ise Rijkaard gibi kendi ilkini yasacayacak ve tarihinde ilk defa kume dusecekti Rijkaard'in komutasinda.

Herkesin sordugu soru suydu nasil olurda toplam 3 senelik teknik direktorluk tecrubesi bulunan ki bunun sadece 1 senesi kulup takimi ve hayatinin hic bir doneminde Barcelonada forma giymemis bir isim olan Rijkaard hangi sebeblerle nasil olupta Barcelona gibi bir takimin basinda buluvermisti kendisini.

johan-cruyff-joan-laporta-2010-4-8-10-0-31.jpg

Elbetteki cevap Barcelonayi taniyanlar icin zor degildi.Oda bunun Barcelonayi Barcelona yapan,klubun onursal baskani bir efsane ,hollandali Johan Cruyff 'un projesi olmasi gercegiydi.Baskan Laporta ve Cruyff isbirliginde ortaya konulan bu projede Rijkaard'in yardimciligi gorevinde ise Cruyyf'un takim icindeki kolu unvanini almis Henk ten Cate vardi.Bir nevi Cruyff'un yasindan ve saglik sorunlari nedeniyle sahaya inememesinden yola cikilan bu projede amaclanan, Cruyff yonetiminde tekrar yapilanma ve bu surec icresinde sistemin uygulanmasinda sorun cikarmayacak ve ileridede devam ettircek bir teknik adam kazanmakti.Ilk uc senede sistem meyvelerini vermis ve bu sure zarfinda gelen iki lig sampiyonlugu ve uzun bir aradan sonra kazanilan sampiyonlar ligi sampiyonlugu prrojenin acik bir basarisiydi.

frank-rijkaard-ten-cate-277x277.jpg

Sira ikinci hedefe yani sistemi devam ettirecek birinci adam pozisyonu deneme asamasina gelinmis ve Cruyff 'un sag kolu lakapli Henk ten Cate ile yollar ayrilmisti.artik direksiyon tamamen Rijkaard'in elindeydi ve kendi kanatlari ile ucamasi bekleniyordu.Sampiyonlar ligi sampiyonlugu ve lig sampiyonlugunun ardindan gelen ilk sezon basarisizlikla gecirilmis ve onu takip eden sezon basarisizlik ve oyuncularin kendi arasinda ve Rijkaard'la yasadiklari kaosla sonlanmisti.Gecen iki sezon gostermistiki Rijkaard bu goreve hazir degildi yada kimilerine gorede bu gorev icin yeterli ozelliklere sahip degildi.Her ne sekilde olursa olsun bir gercek vardi oda barcelona defteri Rijkaard icin kapanmisti.

Sonrasi bir sene bos gecen bir donem ve Galatasaray macerasi.Barcelonanin basina gecmesi nasil supriz ise Galatasarayin basina gecmeside cogu kesim icin suprizdi.5 sene Barcelonayi calistirmis bir isim neden Turkiyeyi tercih etmisti avrupanin onde gelen baska takimlarini calistirabilirdi nihayetinde.Ama cogu ispanyol ve isin ic yuzunu bilenler icinse supriz degildi.

Bazilarimiz bunu kabul etmeyebilir,inanmayabilir sacma bulabilir ama gelin gorunki bazen gercekler cogu kimsenin kabul etmekte zorlanacagi kadar acik ve basittir.Insanlar ya gormek istemez yada gorduklerine inanmak istemezler. Rijkaard goreve getirildiginde ben, kardesim ve bir kac Galatasarayli arkadasim dahil hepimizde buyuk bir tedirginlik vardi acaba diye,ama artik emin oldugum bir sey var. Galatasaray performansi gosterdi ki bizler devrimi yanlis insandan bekliyoruz. Kral Ciplak aci ama gercek.

Cevap: Frank Rijkaard ,Johan Cruyff ve Barcelona Gercegi

Eğer Rikard tek başına gelseydi, yanında Neskens olmasaydı belki kapasite tartışması yapılabilirdi, ama Neskens bu açığı kapatıyor.

Geçen seneden bu zamana ligdeki konumumuz ve oynanan futbola baktığımızda Rikard başarısızdır.Fakat Rikard bu başarısızlıkda yalnız değildir,yapılan transferler Rikardla uygulanmak istenilen sisteme uyumlu değildir,yerli kalitemiz çok düşük.

Devrim dediğin şey söylem ve sloganla değil planla programla olur.Bu sebeple Galatasaray yönetiminde futbolla alakalı ne kadar yönetici ve idareci varsa hepsi Rikarddan daha çok başarısızdır.

Cevap: Frank Rijkaard ,Johan Cruyff ve Barcelona Gercegi

evet evet öyle.

Hangi inanından vazgeçsin Yaser?

Sarp ısrarı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt