Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Burada en önemli unsur teknik direktör değil; teknik direktörün otoritesini hiçe sayan, isterse performans göstermeyip teknik direktörü şutlatabileceğini düşünen futbol ahlakı eksik futbolcu ve bu yapıya prim tanıyan yönetsel organizasyondur.

sizi mi kıracağım!...''en önemli unsurlardan biri de teknik direktördür'' diye değiştiriyorum,buna da itiraz etmezsiniz umarım...

Rijkaard oyun içinde değişiklik yapamıyor yada yapmıyor bilmiyorum ama eksikeri olduğunu düşünüyorum

Arkadaşlardan biri, Van Gaal'in batırdıgı kadroyu Rijkaard toparladı anlamında birseyler yazmış. Pes diyorum.

- Bakalım şimdi Van Gaal ve Rijkaard donemine:

Van Gaal'in takımında Riquelme(pek oynatmazdı) Rochemback, Geovanni(sonrasında Benfica ve Hull'da oynayan), F.De Boer, Saviola, Kluviert, Reiziger, Gabri, Cocu, Patrik Andersson, Overmars gibi oyuncular vardı.

Rijkaard gelmeden once kim bu oyuncuları gonderip dogru oyuncuları seçmişse O'dur, Barca'yı ilerideki yıllarda zirveye taşıyan. O yaz takım neredeyse baştan aşagı değiştirildi. Rijkaard direkt yeni kadro ile çalışmaya başladı. Yeni kadro o kadar dogru seçimlerden oluşmuştu ki kim olsa başarılı olurdu.

Deco(Porto), Eto'o(mallorca), Sylvinho(Celta vigo), Belletti(Villareal), Guily Ludovic(Monaco), Gio Van Broc., Marquez(Monaco), Queresma(S.Lizbon) ve Ronaldinho(PSG) alındı. Unutmadan ekleyeyim Rijkaardçılar, bir onceki sezon Ş.Ligi finalini Monaco - Porto oynamıştı. O takımlardan Deco, Marquez, Guily Ludoviç gibi oyuncular alındı. İspanya içinde yıllardır başarılı olan Syvinho gibi bir bek alındı. Mallorca'da patlama yapan Eto'o alındı. Riquelme gibi maç içi kopan bir adam yerine Ronaldinho alındı.

Kısacası 2002-2003 van Gaal kadrosu ile 2003-2004 Rijkkard kadrosu cok farklı. Ve bu trasnferler takımın başına geçmeden yapıldı. Goruldugu gibi 9-10 tane direkt ilk 11 oynayabilecek adam alınmış ve eski kadrodan yine bir o kadar adam gonderilmiş.

Bir başka arkadaş 3-5 sene sonra pişman olacagımızı, M.United ferguson orneğinden yola çıkarak anlatmış.

- M.United hiçbir zaman barca gibi transferci bir kulup olmamıştır. Barca ozunde transferci bir kuluptur, babanıza abinize sorun. Ya da arastırın, R.Madrid'ten bu yonden cok farkı yoktur. Alt yapıdan iyi bir jenerasyon yakalamıştır o başka, transfere sıkça başvurmak başkadır. Yukarıda yazdıgım gibi 2002 oncesinde de, sonrasınında da neredeyse takımı iki sefer baştan asagı değiştirmişlerdir. Bir de lutfen somut yazalım. Manu ile Barca cok farklı. Manu 92'den beri iskeleti daima koruyarak gelmiştir. Yaptıkları cogu transfer yeri gelmiş takıma bile girememiştir, Manu'da gelenekeleri yıkmak, fomayı almak oyle bi,rgun de pek olmaz. Barca oyle değil, basarısız oldugu anda F.bahçe'den farkı yoktur. Manu ise bizim 92-200 arası gibi transfer yapsa da ana kadroyu kolay kolay bozmaz.

Bir diger arkadas ise, Rijkaard'ın basarısını sadece transfere baglarsak kolay kaçmış, kahve yorumundan farkımızı kalmayacagını belirtmiş.

F.De Boer, P.Andersson vb pili bitmiş eski yıldızlar, Geovanni vb. olmayacak genç yıldız adayları, işe yaramayan kadro oyuncuları gonderildi. Yerine o donem en formda olan orta sınıf takımlarının yıldızları, 1-2 superyıldız, ve performansı istikrarlı İspanya içinde kendini kanıtlamış adamları topladılar ve başarı geldi, kim geçse bir onceki basarılı olurdu. Şimdi kalkıp durum somut olarak buyken, sırf entellektuel olsun derinde daha baska sebepler bulayım diye, olmadık soyutlamalar, cıkarımlar yapmanın anlamı var mı? Transferci bakış acısı sizi entellektuel olarak tatmin etmese de gercek bu. Ben ne yapayım?

Birseyler yazacaksak lutfen somut yazalım. gerek Rijkaard'ın artıları ve eksileri konusunda, yaptıgı değişimler konusunda, Barca'nın yakın tarihi ve transferlerin etkisi konusunda vs.

Not: Rijkaard kotu antrenor demiyorum. Bunu demekle orta yolcu-idare eden gorunmek istememin zerre alakası da yoktur. Rijkaard kompleksim ya da onyargım olmadıgı gibi, herhangi bir aşırı sevgim, idol yapma, tabiri caizse tapınma durumumda yoktur. Daha once de yazmama rağmen bir kez daha yazayım: Rijkaard, Klinsmann, Hagi, van Basten, Vialli, Leonardo, Oguz Çetin, Maradona vb.(hatta Beckenbaur-Almanya'da buyudum bu arada) buyuk futbolcuların, futbolculukları sayesinde basamakları atlayarak, olumlu onyargılarla, kendilerini kanıtlamadan cok onemli takımların başına geçirilmiştir. Yoksa bu buyuk oyuncuların hiçbiri bulndukları konumla, td'likleri arasında bir bağ yoktur. Bu tip antrenorlere karsıyım. Mourinho, Udo lattek, Rahhagel, Van Gaal, Bilardo, Hiddink gibi antrenrlukte butun basamakları kazıyarak gelenlerle bu adamlar aynı sartlarda yarışmıyorlar. Hagi direkt Romanya Milli takımının başına geçti, Rijkaard Hollanda'nın, Klinsmann Almanya'nın, Maradona Arjantin'in. Hangisi td'lik basarısı nedeniyle Milli takımın başına geçti? Hiçbiri, hepsi de buyuk oyuncuydu ondan geçti. H.Şükür'ü bugun Milli takımın başına geçmesi gibi birsey bu olay. Magath gibi hem buyuk oyuncu hem de buyuk hocalarda olabilir. İkisi birbirinden bağımsız iki olaydır bana gore. Ama buyuk oyuncular, oyunculuktaki artılarını antrenorlukte kullanarak haksız guc saglıyorlar bu adil gelmiyor bana.

bu yazdıkların rijkaard'ın iyi bir t.d olmadığını ortaya koyuyor çünkü barca haricinde çalıştırdığı takımlarda bir başarısı yok, hollanda'da küme düştü, milli takım sanırım yarı final oynadı, galatasarayda durum ortada ve barca'da şampiyonlar ligi başarısı hariç yine başarısız, barca'da ki başarı kimine göre rijkaard'a maledilse de onun da nasıl elde edildiğini sen gayet güzel açıklamışsın.

Yahu Rijkaard dışında Barcayı başarıya götüren herkesin ismi var. Teknik direktörün ismi geçmiyor ama. Van Gaal'in kovularak ayrıldığı, takımın ligi 6. bitirdiği sezonun ardından Laporta ve Rijkaard ikilisi Barcayı Barca yaptı kim ne derse desin.

Öyle bir anlatılıyorki Rijkaard dışında sadece gelen oyuncular sayesinde taktiksiz sistemsiz başarılı olmuş sanki Barcelona. Van Gaal'in Cruyff'ın yapamadığını Rijkaard yaptı işte kabul edin artık. Ayrıca Guardiola'nın başarısında 6 kupayla kapatılan sezonda Guardiola kadar Rijkaard'ın da Laporta'nın da emeği vardır.

Fatih Terim'in oluşturduğu ilk 11'in, yabancıları yerine türk oyuncuların gelmesiyle oluşan Milli takım ilk 11'i ve o kadroyla Dünya Kupasında 3. olmamız benzerliği gibi.

Rijkaard'ın yaptığı transferler ve alt yapıdan çıkarttığı Messi, İniesta vs. gibi oyuncuların aşağı yukarı tamamen aynısının (Marquez yerine Pique) aynı taktik ve oyun anlayışıyla oynaması ile Guardiola'nın başarısı.

Skor ne olursa olsun geçelim turu geçmeyelim Rijkaard kalır

Rijkard gidene kadar bu takımdan başarı beklemiyorum.

Hoca takımı bitrdin hoca.. Eğer Biraz iyi veya başarı isteyen hoca olsan. Keita yı sattırmaz. Kewell la anında imza attırır. Transferler için sözünü alırdın.

Transfer olmazsa da istifanı basar giderdin. PARA için herşeye EVET dedin .Şimdi de o rezillik içinde çıkmaza girdin. Takımda senin ne kadar yumuşak mizaçlı ve vurdum duymz olduğunu anladı seni takan da yok savaçşanda bari tek bi iyilik yap çek git!

Hoca takımı bitrdin hoca.. Eğer Biraz iyi veya başarı isteyen hoca olsan. Keita yı sattırmaz. Kewell la anında imza attırır. Transferler için sözünü alırdın.

Transfer olmazsa da istifanı basar giderdin. PARA için herşeye EVET dedin .Şimdi de o rezillik içinde çıkmaza girdin. Takımda senin ne kadar yumuşak mizaçlı ve vurdum duymz olduğunu anladı seni takan da yok savaçşanda bari tek bi iyilik yap çek git!

Rijkaard ne zamandır karışıyor transfer işlerine. Gelene - gidene .

Rijkard gidene kadar bu takımdan başarı beklemiyorum.

Rijkaard gidince ne olacak da basari beklenecek? Yerine gelecek kisi onun kadar kariyerli olacak mi? Yonetim muhtemelen para vermemek adina genc bir hoca ile anlasacak. Bu taraftar o gelen kisiye ne kadar sabredecek? Son birkac senedir kac hoca degistirdi bu takim, birsey olmadigini hala goremiyoruz.

R. Benitez, koskoca Liverpool'un tarihinde 18. teknik direktör.

Biz son 10 yılda "gerçekleri görmemeye hala devam ederek" 10 küsür teknik adam değiştirdik de ne başarı geldi? Sorarım size?

Mourinho gelse UEFA Kupasını mı kazanacağız?

Mustafa Sarp ve benzerleri takımda varken siz neden bahsediyorsunuz.

Mourinho dediğiniz adamın elindeki oyunculara şöyle bir bakın. Her dediğini yapabilecek oyuncular. En kötüsü Quaresma (İnter'deyken).

Açık açık söylüyorum. Mourinho takımın başında olsa "Türklerin yemekleri çok güzel, İstanbul son derece güzel bir şehir ama futbolundan bir b.k anlamadım" der.

Sistem sistem diye yediniz bitirdiniz takımı be bu takımın zaten bi sistemi vardı bi alman sistemi getircez bi barçanın oynadığı gibi ispanyol sistemi yiyim sisteminizi. Türk oyuncusunu adam gibi motive edersen canını dişine takar aslan gibi oynar yeteneği ne olursa olsun bu ne ruhsuzluktur ya. Alex Ferguson da zamanında şöyleydi böyleydi hikaye takıma olan inancım gittikçe azalıyor.

O golü yer yemez yapılan değişikli neydi Batdal'ı ıslıklattı resmen adamı kurban etti sivas maçında oynatmaz gelir avrupa liginde 11de çıkartır. Sonra da tribunde Rijkaard pankartları sevgi gösterileri. Hayranlar desteklemeye devam Rijkaard'ı kendinizi kandırın siz transfer yapılmıyo istediği adamlar alınmıyo falan diye.

Bugün 1 tane bile hatasını görmedim.Adam ne yapsın bu kadro ile.

Bugün 1 tane bile hatasını görmedim.Adam ne yapsın bu kadro ile.

kadro hoşuna gitmiyorsa bassın istifayı gitsin.geçen seneki kadro ligin en iyi kadrosuydu ne yaptı peki?

Galatasaray dan soğudum bu adam yüzünden...kariyeri varmış takımda tutalım diyor birileri.yemişim onun kariyerini.rotterdamı kim küme düşürdü peki?

umarım yarın gazeteleri acarken reijkaard istifa etti yazısı görürüm.yoksa haftasonu kendi takımım yenilsinde reijkaard gitsin demek istemiyorum.

kadro hoşuna gitmiyorsa bassın istifayı gitsin.geçen seneki kadro ligin en iyi kadrosuydu ne yaptı peki?

Galatasaray dan soğudum bu adam yüzünden...kariyeri varmış takımda tutalım diyor birileri.yemişim onun kariyerini.rotterdamı kim küme düşürdü peki?

umarım yarın gazeteleri acarken reijkaard istifa etti yazısı görürüm.yoksa haftasonu kendi takımım yenilsinde reijkaard gitsin demek istemiyorum.

Peki.Tamam.

Kimi insanlar yarı yolda bırakmayı sevmezler. Bende istifa etmezdim şahsen.

Pekte sandığınız gibi kimse istifa etmez.

Olmuyor fazla zorlamamak lazım.Bu takımlara bu kadar zorlanırken yarın italyan fransız ingiliz rakipler gelince ne olur allah bilir

oynadığımız rakip 3. sınıf bir takım adını ilk defa duyuyoruz daha öyle değilmi?

Sen Galatasaray'sın sözde başındaki adamda dünyaca ünlü teknik direktör ve sen sahanda ilk 45 dakikayı sut atamadan kalende 2 gol yiyerek bitiriyorsun

bunamı tamam diyorsun?hoşunamı gidiyor Galatasaray'ın bu hali?

olmuyorsa olmuyor kimsenin kariyeri zedelenicek diye ben Galatasaray'ın erimesini izlemek istemiyorum

oynadığımız rakip 3. sınıf bir takım adını ilk defa duyuyoruz daha öyle değilmi?

Sen Galatasaray'sın sözde başındaki adamda dünyaca ünlü teknik direktör ve sen sahanda ilk 45 dakikayı sut atamadan kalende 2 gol yiyerek bitiriyorsun

bunamı tamam diyorsun?hoşunamı gidiyor Galatasaray'ın bu hali?

olmuyorsa olmuyor kimsenin kariyeri zedelenicek diye ben Galatasaray'ın erimesini izlemek istemiyorum

Tamam.Doğru.

Kimilerine önerim, sadece futbol yok. Basketbolda var, tenis var, golf var, vs.

Ancak siz gider bu sefer baskette "neden iki tane Power Forvet oynamıyoruz ki?" diye eleştirirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt