Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Frank Rijkaard | Teknik Direktör

pardon ya haklısın M.Sarp cok iyi oynadı.Seneye kesin Barcelonada öyle hissettim bian.Sana tavsiye akraban mı bilmiyorum ama M.sarp la temasa gec senıde yanında gotursun.ıyı olur senın ıcın avrupa gorursun.Tekırdağspor:D

Çok iyi oynadı diye birşey demedim.Ama en azından orta sahanın en iyisiydi.Yapılması gerekenleri en fazla Mustafa yaptı.

Çok iyi oynadı diye birşey demedim.Ama en azından orta sahanın en iyisiydi.Yapılması gerekenleri en fazla Mustafa yaptı.

Ben ortada en fazla Ayhani begendim ama Mustafada öyle elestirilecek kadar kötü degildi. En berbati Yaserdi. Ayagina gelen bütün toplari ezdi saolsun.

Kanka bısey demıyom sana artık ya.Yanlız bundan sonra bısey yazıcaksan ıyı arastır transfermarkt.co falan ıyı oluyo:D İşini iyi yapıyon kankaaaaaaaa

İyimiş ya.Nerelisin kankaaaaaaaaaaaaa

Kusura bakma birader yaptığım yorumlarda ne seni küçük görmeye çalıştım nede futbol dışı yorum yaptım ben yalnızca GALATASARAYı ve GALATASARAYı sevenleri seviyorum buradaki herkes gibi...

İyi akşamlar...

Rijkaard bu takıma bişey yapamaz. 2 orta saha lazım takıma. Yoksa Mourinho gelse kurtaramaz bu sistemi.

Kusura bakma birader yaptığım yorumlarda ne seni küçük görmeye çalıştım nede futbol dışı yorum yaptım ben yalnızca GALATASARAYı ve GALATASARAYı sevenleri seviyorum buradaki herkes gibi...

İyi akşamlar...

eyvallah sen kusura bakma yanlısımız olduysa

Rijkaard eğer Servet ve muhteşem G.Zan ikilisine güveniyorsa bence boşuna çıkmayalm maçlara bu yorumum tek maçlık değil Milli takım ve hazırlık maçlarının toplamı oluşan bir yorumdur...

Şu bi gerçek ki Galatasaray'ın çok iyi takım olabilmesi için 4 transfere ihtiyacı var. Bunlardan takımın bişeyler yapabilmesi için olmazsa olmazı iyi bir orta saha oyuncusudur. Bence ikinci sıradaki ihtiyaç da iyi bir orta saha oyuncusudur. Bir tanesi Xabi Alonso bir tanesi de Emena tarzı adamlar benim kafamdaki profil. Üçüncüsü ayağı iyi top yapan bir defans oyuncusudur. Emre Güngör bu eksikliği nispeten giderir. Ama Popescu gibi bir lider bize Avrupa'da kupa istiyorsak şart. Dördüncü isimse bence Sercan gibi bir forvet yedeği. Çünkü Baros sakatlanırsa işimiz gerçekten zor...

Tabiki dört oyuncu birden transfer etmemiz imkansız. 1 orta saha ve belki bonservissiz iyi bir adam daha. Şu ana kadar adı geçenlerden Colloccini harika olurdu. Diğer 2 eksiği gidermek de büyük teknik direktörlerin görevidir. Misal uzun vadede Emre Çolak bu çözümlerden bir tanesi olabilir.

Sistemin işleyip işleyemeyeceğini görebilme imkanımız yok. Ne bu sistem tutar diyenlerin ne de tutmaz diyenlerin görebilmesine imkan yok. Çünkü ideal kadro ile daha bir araya gelmemiş ve futbol babalarının sahaya çıkmadığı bir ortamda hazır olmayan rotasyon elemanlarının oyunlarına bakarak şimdiden sistemin tutmayacağını söylemek erkencilik ve temelsiz eleştiri olsa gerek. En iyi oyuncular sahaya çıkar, hazır duruma gelmelerini ve formda olmalarını bekleriz, bir kaç zaman geçer ve işte o zaman gerçek yorumları yapabiliriz sisteme dair.

Rijkaard ve ekibi

G.Saray’ın Hollanda ve Almanya’da tamamladığı 15 günlük hazırlık kampının özeti şuydu; son iki sezonu teknik heyet curcunası ile geçiren sarı-kırmızılı takım nihayet bu sorunu kökten çözmüş durumda. 20 yıldır G.Saray’ın kamplarını izleyen biri olarak şunu söyleyebilirim, 1998 ve 1999 hazırlık kamplarının temposunu bile aşan bir kamp dönemi yaşadık.

Önce Rijkaard ve yardımcılarını anlatmalıyız. Başta Johan Neeskens ardından kondisyonerler Albert Pujol ve Carlos Cuadrot ekip çalışmasının nasıl olabileceğini gösterdiler. Aralarında akıl almaz bir hiyerarşi ve saygı olduğunu hissettik en başta. Örneğin taktik çalışmada Neeskens, Rijkaard’a bakmadan oyunu durdurabiliyor ve antrenmanın gidişatını değiştirebiliyor. Rijkaard ‘0’ ego ile durumu izliyor ve gerek duyarsa soruna el atıyor. Oysa yerli bir hocamız, yardımcısının öne çıktığını hissettiği an, ne büyük sorunlar çıkar!

15 günlük kamp döneminde, öncelikle Rijkaard, kan dökmeden otoritenin nasıl sağlanabileceğini gösterdi. Tabii ki futbolculuk ve hocalık kariyerindeki parlak geçmiş işini kolaylaştırıyor. Her futbolcu ister istemez saygı duymak zorunda kaldı Hollandalı’ya. Gençler ise Rijkaard’ın aşırı ilgisinden şaşkına döndüler. Taktik antrenmanlarda oyun durdurduğunda Rijkaard çoğunlukla PAF’tan gelen Serdar ya da Emre Çolak’a sarılmış eksiklerini anlatırken resim verdi. Hazırlık maçlarında Rijkaard rahat rahat bankta otururken, Neeskens 90 dakikayı ayakta izliyor. Aralarındaki bu anlayış şaşkınlık verecek düzeyde saygın. Rijkaard birinci adam olmasına karşın kendisinden daha tecrübeli olan Neeskens’e sınırsız müdahale yetkisi tanıyor. Ama önümüzdeki günlerde uyanık (!) Türk Spor Medyası bunu çok daha farklı şekillerde yorumlayacaktır.

Rijkaard ve ekibi şunu iyi anlamış; G.Saray geçen sezon sakatlıklar yüzünden büyük handikap yaşadı. Bu yüzden kamp öncesi bugüne kadar görülmemiş bir yığın sağlık testlerinden geçirildiler. Eksikler tespit edilip, antrenman programları ona göre hazırlandı. Albert Puyol ve Carlos Cuadrat her antrenmandan önce idman sahasına gelip, çalışma öncesi hazırlıkları tamamladılar. Ağır antrenmanlardan da kimse şikâyetçi olamadı. Çünkü çoğunlukla eğlenirken yoruluyorlardı.

G.Saray’ın hazırlık kampının ana öğretisi ise şuydu. Milli Takım kampı nedeniyle çalışmalara geç katılan futbolcular idman programları için asla acele edilmedi. Bunu niye vurguluyorum. Geçen sezon Skibbe, S.Bükreş maçı yüzünden Avrupa Şampiyonası’ndan dönen futbolculara fizik yükleme yapmadan taktik çalışmalara geçmişti. Hatırlayın iki Steau maçında Emre Güngör ile Linderoth sakatlandılar ve sezonu tek 90 dakika oynamadan tamamlamak zorunda kaldılar. Sonrasında M.Topal ve Servet sezonu çoğunlukla sakatlıkla geçirdiler.

Rijkaard ve ekibi ise Tobol maçını riske ederek, taktik anlayışı bu maça göre değiştirmediler. Son olarak oynanan Leverkusen maçında bile Tobol maçı düşünülmedi. Bu da şunu gösteriyor Rijkaard kendine ve ekibine büyük güven duyuyor. Dileriz olmaz ama Tobol maçında karşılaşılacak kötü bir sürpriz bile Rijkaard’a geri adım attırmayacaktır.

Kadir Çetinçalı

Hooijdonk'tan Rijkaard yorumu!

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Pierre van Hooijdonk dün Hollanda'da ziyaret ettiği Gaziantepspor kampında vatandaşı Rijkaard'la ilgili soruları yanıtladı.

Gaziantep'in kadrosunda bulunan eski takım arkadaşları Mehmet Yozgatlı, kaleci Recep ve Hakan Bayraktar ile sohbet eden Hooijdonk, Rijkaard için de, "Çok kaliteli, sağlam karakterli, kendini ispatlamış bir teknik adam. Galatasaray'a çok şey verecektir. Ancak sonuçta elinde sihirli değnek yok. Futbolcular çıkıp oynayacak" yorumunu yaptı.

Kaynak : Sabah

Rijkaard: "Taraftarla buluşacağım için çok heyecanlıyım"

"TARAFTARLA BULUŞACAĞIM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM"

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Kazakistan’ın Tobol takımı ile yarın oynayacakları Avrupa Ligi 2. Ön eleme turu rövanş maçı öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Tobol ile oynayacakları maçı ve takımın durumunu değerlendiren Rijkaard’ın basın toplantısından MARATON.COM.TR olarak derlediklerimiz.

“TARAFTARLA BULUŞACAĞIM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM”

Beraberlik iyi bir sonuçtu. Şu anda kendi sahamızda ve seyircimizi önünde oynayacağız. Hep beraber bütünleşip zafer için çalışmamız lazım. Şu anki amacımız bu. Taraftarla buluşacağım için çok heyecanlıyım. Çok özel bir maç olacak.

“ÇOK CİDDİ BİR MAÇ OLACAK”

Kazakistan takımı ligin yarısına gelmiş bir takım. Taraftarlarımıza güzel bir oyun seyrettirmek ve turu geçmek çok önemli. Kadroda yer alan Ayhan, Arda ve Hakan Balta gibi oyuncularımız bizle beraber çok çalışma fırsatu bulamadı. Onlar için özel çalışma programı hazırlamıştık. Milli takımda olmaları nedeniyle aramıza geç katılmışlardı. Bizim amacımız onları bütün bir sezon kullanmak. Yarın çok ciddi bir maç olacak. Aramıza daha sonradan katılan futbolcularımızın taraftarlardan ekstra bir desteğe de ihtiyacı olacak. Kolay değil çünkü maç içinde sadece üç değişiklik yapabiliyorsunuz. Takım olarak galibiyeti ve tur atlamayı istiyoruz.

“YENMEK İÇİN ACI ÇEKMEMİZ LAZIM”

Kağıt üzerinde baktığınızda Tobol kolay gözüküyor ama sonuçta bakıldığı zaman kolay değil. Takımımızın acı çekmesi lazım tabiri caizse. Herkesin yüzde yüzünü vermesi lazım. Kendi sahamızda oynayacak olmamız bizim için ekstra bir heyecan yaratıyor. Umuyorum taraftarla futolcuların güzel bir bütünleşmesi olacak ve güzel bir sonuç alacağız.

“EMRE ÇOLAK İLERLEYEN ZAMANLARDA ARAMIZA KATILABİLİR”

Takım kadrosu 25 ya da 24 olabilir. Bunlara çok odaklanmamak lazım. Benim için Emre Çolak iyi bir futbolcu. İlerleyen zamanlarda tekrar aramıza katılabilir. Takımın ritme ihtiyacı var. Linderoth uzun bir sakatlık döneminden geçti ve tam hazır değil. Bu zamana kadar sadece bir hazırlık maçında biraz oynama şansı oldu. PAF takımıyla yaptığımız maçta 45 dakika oynamıştı. Onun performansından da memnunum. Kendini geliştirdiğini görebiliyorum. Bu tip futbolcular 90 dakika oynayamayacaktır ama Linderoth gibi futbolcular takım için önemlidir. Aynı şekilde Kewell ve Keita için de aynı değerlendirmeyi yapabiliriz. Sadece 18 kişi seçebiliyoruz ve hazır olanları tercih ediyoruz. Emre Çolak gayet yetenekli ve ileride faydalanabileceğimiz bir oyuncu.

“BAZI FUTBOLCULARIN FİZİK KAPASİTELERİ HENÜZ YETERLİ DEĞİL”

Taktik tabii ki çok önemli futbolda ama bundan önce de söylediğimiz gibi takımla ilgili açıklamalar yaptım. 4-3-3 oynamak veya bir 10 numarayla oynamak önemli değil. Önemli olan fiziksel olarak oynamak. Bazı futbolcularımız şu an için 90 dakikayı çıkaracak fiziksel kapasitede değil. Ne zaman fiziksel kapasite olarak hazır oluruz? Bu sorunun yanıtını verebilirim ama bazı aksaklıklar olabilir ve bu nedenle istenen seviyeye gelemezsek yalancı durumuna düşmek istemem.

“TRANSFER YAPACAĞIZ YA DA YAPMAYACAĞIZ DEMEK DOĞRU OLMAZ”

Transfer konusunu basınla pek paylaşmak istemiyoruz. Devamlı fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Şu an için transfer yapacağız ya da yapmayacağız demek pek doğru olmaz.

“MEHMET TOPAL İÇİN ERKEN, BARIŞ OYNAYABİLİR”

Mehmet Topal için daha çok erken. Şu anda bir toparlanma döneminde. Barış’ın durumunu ise bugünkü idmanda değerlendireceğiz. Bir sıkıntısı olmazsa onu değerlendirebiliriz.

Cevap: Rijkaard: "Taraftarla buluşacağım için çok heyecanlıyım"

''Rijkaard ve ekibinin sonuna kadar arkasındayız'' tarzında bir pankart açılmaz umarım. :( :)

Ondan önce açılacak pankart tercüman istifadır.

Bu basın toplantısında da üstün ingilizcesini konuşturmuştur. fedakarlıktan bahsederken rijkaard, kendisi acı çekmemiz lazım diyerek olayı tamamen başka boyuta taşımıştır.

biz daha heyecanliyiz rijkaard

Bilet durumları nasıl acaba ne kadar satılmış belli mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt