Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Adam bunu oynatmak istiyordu ve belki de ilk kez bu kadar başarılı oldu . Halen gitsin diyen var mı ?

Emre Colak biraz erken girebilirdi diyerek kücük bir elestiri yapacagim ama Frank Rijkaard isini bilir. Düsündügü kesinlikle birsey vardir. Ayrica Arda ve Gio yu alkislatmak istemesi ne kadar Büyük bir Hoca oldugunu tekrar göstermis oldu.

Frank Rijkaard Frank Rijkaard OleyOleyOley :)

Rijkaard 3 tane toptan çakmayan adamdan vazgeçti ya yeterli benim için..

Ne sövdüydüm kendisine burda, uzun zamandır futboldan dolayı o kadar sinirlenmemiştim..

neyse ki artık 2 ye düşürdü o sayıyı, 1e de düşürdü mü tamam diyecem Rijkaard adam etti takımı :p

Yalvarırım bu kadar müthiş hücum gücü olan bir takımı iyi de oynarken geri çekme.Yine çekildik anında gol geldi.

Yalvarırım bu kadar müthiş hücum gücü olan bir takımı iyi de oynarken geri çekme.Yine çekildik anında gol geldi.

hacım ben öğrendimki bu defans yapma işi bi nevi 'korkaklık' bütün teknik direktörlerde olan bişey, Guardiolada böyle, Fergusanda böyle..

yapacak bişey yok kabullenecez !

O geri çekme işini Daum harika yapıyor hayranım bu konuda ona :asd:

hacım ben öğrendimki bu defans yapma işi bi nevi 'korkaklık' bütün teknik direktörlerde olan bişey, Guardiolada böyle, Fergusanda böyle..

yapacak bişey yok kabullenecez !

O geri çekilme işi teknik direktör ile alakalı değil. Rakip takım baskı yapmaya başlarsa, yapacak tek şey geriye çekilip, kısa paslarla rakibi yormak ve kontra ataklarla gol aramaktır. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz.

O geri çekilme işi teknik direktör ile alakalı değil. Rakip takım baskı yapmaya başlarsa, yapacak tek şey geriye çekilip, kısa paslarla rakibi yormak ve kontra ataklarla gol aramaktır. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz.

yok ben mentalite olarak değil kadro olarak diyorum..

Düşünce o olabilir ancak kesinlikle yapamıyoruz.Yarı sahamıza çekiliyoruz ve rakibi izliyoruz.Kaç maçtır aha gol yiycez şimdi dedim ve cidden yedik.Bu benim şom ağzımla alakalı değil maalesef.Demek istediğim Sami Yen'de rakibe bu kadar top vermek hayırlı değil.Ayrıca bu kadar ofansif oyuncuyla önde oynamanın ligde her türlü galibiyeti getireceğine inanıyorum.Önde oynamaktan kastım da tabii ki bütün maç saldırmak değil.En azından topa daha çok sahip olup rakibin oynamasına izin vermemek lazım.Çünkü hala çok kolay gol yiyebiliyoruz.

Birşey söylemek istiyorum bu geri çekilme konusuyla ilgili.

Öncelikle herşey teknik direktörün talimatlarına bakmaz. Bu geri çekilme olayı da bazen böyledir. Çok puana ihtiyacın vardır, rakipte gol atmak ister ve sen de öndeyse "psikolojik" olarak elinde olmayan nedenlerden dolayı geri çekilme isteği olur bir anda ve öyle yaparsın. O riskli anda yani 1-0 gibi skorlarda ve son dakikalarda hep hücumu düşünürsen "Gol yerim kesin, rakip gol arıyor, bunun için defans yapmalıyım." gibi elinde olmadan psikolojik olarak böyle şeyler gelir aklına ve işte dediğim gibi geri yaslanırsın bir anda.

Burada da teknik direktörün yapacağı birşey yoktur.

Zaten biz Belediye'ye felan böyle yenildik.

Psikoloji olayına kesinlikle katılıyorum ancak takımın bundan kurtulması için de hocanın müdahale etmesi gerekir.Gerek sözlü,gerek hareketlerinle ya da oyuncu değiştirerek bunu hoca bilir.Dün golleri bulduk çok da güzeldi ama her maç böyle olmuyor işte.Golü bulsak dahi çekiliyoruz sonrası sıkıntı.Bu benim gördüğümü herkes görüyordur eminim.Özellikle kapalı oynayan takımlara karşı bu daha da büyük bir sıkıntı oluşturabiliyor.Manisa,Belediye,Es-es(o kadar kapalı oynamasa da) beraberlikleri hep aynı yanlış yüzünden.

Geri çekilme olayının Rijkaard ile pek alakası yok. Özellikle Arda ileride sürekli işaret veriyordu ileride basalım diye. Rijkaard stoperleri orta çizgiye yakın görmek istiyor ve bu rakibi yarı sahasına hapsediyor. Eğer ileride Arda, Jo, Keita gibi oyuncular basmazsa her daim rakibi üzerinizde kabullenirsiniz mecbur olarak. Hatta bunun sancılarını ilk yarıda Manisa ve Belediye maçlarında çektik. İleride top tutabilen bir forvetinizin olması çok önemli.

Rijkaard'ın hücum futbolundan örneklerini bu maçta net bir şekilde gördük. Güzel günler yakın, güneşli günler...

yazık bu adama. vermişler eline sarp, topal, barış ve ayhan gibi hepsini toplasan yarım ön libero etmez adamları, total futbol bekliyoruz.bıraktım total futbolu normal düz futbol bile oynayamıyoruz.

yazık bu adama. vermişler eline sarp, topal, barış ve ayhan gibi hepsini toplasan yarım ön libero etmez adamları, total futbol bekliyoruz.bıraktım total futbolu normal düz futbol bile oynayamıyoruz.

Gel Musa Çağıran,gel Semih Kaya...

Vermişler eline Keita,Jo,Arda,Neill,Caner,Sabri,D.Santos...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt