Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard

Mağlubiyetin psikolojisi ile çok yanlış tespitlerde bulunulabiliyor. Sakin bir şekilde düşünüldüğünde bu tespitlerin hatalı olduğu çok iyi anlaşılacaktır. Total futbol sökmedi, geçen sene daha iyi total futbol oynuyorduk, pas sistemi bu mudur gibi söylemler var. Oysa ki takım 5-6 aydır pasa dayalı olmayan, total futbolun t'sini barındırmayan bir anlayışla oynuyor. Bunun nedeni ise teknik heyetin bu ülke futbolunun şartlarını biraz daha anlıyor olmasıdır. Tabi bunun en büyük nedeninin yaşanılan sakatlıklar olduğunu da söylemek lazım. Bunun etkisiyle bu değişikliklere gidildi ve çok pas yapan oyun anlayışından vazgeçildi.

O yüzden pek panik yapmamak lazım. Kötü sonuçlar ile moraller bozulup günlük kararlar verilmesin. Bıkkınlık yaratıyor çünkü bu.

bu takımın ortasahası 3 pas yapamadı.yapamaz.yapamayacak.üç tane vasat oyuncu transfer edebilirsek.eh idare eder belki.ama parantez içinde anadolu topçusu ayarında isimlerle oynarsan.kusura bakma ben bu kararı veririm

eldeki kadro ile total futbol oynamak imkansız ama devre arası niye orta sahaya takviye yapmadın sevgili hocam bu senede bitti hepimize geçmiş olsun.

Sallayın Rijkaard'a bakalım yerine Wenger'i alcaksınız zaten. Olmadı Koko bu sene giderse onu alırız. Yazıklar olsun bu taraftara be. Mustafa Sarp, Topal, Caner ile total futbol bekliyoruz.

Sallayın Rijkaard'a bakalım yerine Wenger'i alcaksınız zaten. Olmadı Koko bu sene giderse onu alırız. Yazıklar olsun bu taraftara be. Mustafa Sarp, Topal, Caner ile total futbol bekliyoruz.

Madem kadronda total futbol oynayabilecek adamların yok ona göre değiştir taktiğini.çok zor bişey mi bu yani.yada transfer sezonunda oynatacağın taktiğe uygun adamları getir takıma.Gören de Rijkaard'ı devre arasında geldi zanneder.İstediği oyuncular alındı işte daha ne verilecek bu adamın eline.Bütçemize göre transfer yapabiliyoruz biz.Gidipte dünya klasında adamları aldıktan sonra total futbola yada Rijkaard'a gerek kalmıyor zaten.

Rijkaard sana güveniyoruz. Bu maçı kaybettik ama bu yolda sana desteğimiz sonsuz.

Rijkaard'a sallayıp Fatih Terim'i isteyenler pas futbolundan ziyade gaz futbolunu daha çok seviyor galiba.

olmadı rijkaard yakısmadı sana

Madem kadronda total futbol oynayabilecek adamların yok ona göre değiştir taktiğini.çok zor bişey mi bu yani.yada transfer sezonunda oynatacağın taktiğe uygun adamları getir takıma.Gören de Rijkaard'ı devre arasında geldi zanneder.İstediği oyuncular alındı işte daha ne verilecek bu adamın eline.Bütçemize göre transfer yapabiliyoruz biz.Gidipte dünya klasında adamları aldıktan sonra total futbola yada Rijkaard'a gerek kalmıyor zaten.

Evet madem elinde total futbol oynayacak oyuncu yok, sezon sonu transferlere kadar total futbol falan boşver dandun oynat takımı. Ondan sonra da bu ülkede futbol hiç ileri gitmeyecek mi, ulan adamlara bak takır takır oynuyolr bıdı bıdı bıdı. Ayıp yahu, Rijkaard gitsin, Gerets gelsin, Geretsi gectim Fatih Terim gelsin diyen bile var. Geçmişte yaşamaya alışmışsınız. Yazık size. Siz isteseniz de istemeseniz de Frank Rijkaard en az 1 sezon daha bu takımda, ve sezon sonu yapılacak 3 takviye ile, total futbol nedir, sistem taktik vesaire nedir, bu adamın varlığı sadece Galatasaray için değil tüm Türk Futbolu için neden önemli hepsini göreceksiniz. Göreceksiniz de acaba bugünkü saçmalıklarınızı hatırladığınız da ne yorum yapacaksınız.

Ayrıca gidip de dünya klasında adamları aldıktan sonra ne gerek var total futbola ya da Rijkaard'a gibi 3-6 yaş zekasıyla yorumlar yaparak kendinizi rezil ettiğinize değmezdi hiç bir şey. Umarım sakinleştiğinizde, yaptığınız saçmalığın farkına da varırsınız.

Tamam.

Rijkaard ne yapsın. Pozisyon vermemıssın kalecı topu ıcerı almıs. en asagı 4 pozısyon olmus 2 tanesı gırmezse ayıp cınsınden olmamıs gırmemıs. Kendısı gırıp mı oynasın. Bazen sans da yanımızda olmalı. Ama olmuyor gecen hafta ılk pozısyonlar gırseydı bu haftada pozısyonlar gol olsaydı sımdı lıderdık ve Rijkaard da bastacıydı.

Benım gorusum sozlesmesı uzatılmalı, orta sahaya adam gıbı 2 topçu alınmalıkaleye de adam gıbı kalecı geçmelı. O zaman görün oynanan futbolu.

2001den beri hep 1 senelık basarı ıstıye ıstıye ne gectı elımıze 9 senede koca bır hiç. 1 seneyı kaybetmeyı goze alıp çok seneyı kazanma ıhtımalını artık bu taraftarın goze alması gerekıyor.

Sende haklısın hocam bugün için konuşmuyorum,ne Servet ne Caner,ne Sarp ne Topal senin istediğini verecek oyuncular ne de Leo Franco senin sisteminin kalecisi olur,o yüzden ben inanıyorum,bu maça kahrolamam,olmayınca olmuyor yapacak birşey yok,seneye ancak eleştirebilirim şuanda birşey söylemek yanlış,istikrardan yanayım,bu sene 4.cü bile olsak arkandayız!

kusura bakmayın ama bence Rejkaard bizim için fener maçlarının önemini anlamamış daha...

arda nın ne işi var? bir adam ya sakattır yada değildir, bakın kansız emreye ben sakatım dedi kadroyada girmedi takımın oyununuda bazmadı oldu bitti...

arda daha ısınırken acı çekiyo hali yok ayağını uzatacak belini tutuyor, zaten hiç bir yakın pozisyona girmedi acısından ne yapsın o da haklı, böyle durumdaki ardanın ne işi var takımda birisi bana bunu anlatsın? yada girdikten sonra ne yaptı onu söylesin de zaten bişey yapamazdı SAKAT idi arda... o mehmet topam bence tam sakatlayamamış bir daha girsin antremanda...

sağlam temizlik var sene sonu...

Rijkaard sana güveniyoruz. Bu maçı kaybettik ama bu yolda sana desteğimiz sonsuz.

Rijkaard'a sallayıp Fatih Terim'i isteyenler pas futbolundan ziyade gaz futbolunu daha çok seviyor galiba.

Rijkaarda güveniyordum ama vaadedilen hiçbirşeyi göremiyorum. Hiçbir parıltı ışıltı yok. Pas futbolu diyorsun ama,

Hangi pas futbolu ben ligin ikinci yarısında Galatasarayın hiçbir takıma karşı pas futbolu oynadığını görmedim.

''Olur da Gs mallik yapıp Rijkaard'i yollarsa, sezon sonunda Mustafa Denizli ile anlasilmayacaksa ya da kendisi saglık sebebiyle bırakmak isterse, bizim yönetim B planını şimdiden hazırlayıp Rijkaard'i takımımızın basına getirebilir.

Ben şahsen, eleştirilse de, Rijkaard'in sistemini beğeniyorum. Avrupa'da basarı bu sistemden geçiyor, her maca ayrı bir sistemden değil. Üstelik bu sezon ona Turkiye tecrübesi de kazandırdı, tıpkı Lucescu gibi.''

Bu da BJK forumlarında yapılan muhabbet.

Tek suçu;

Hadi Allah yardımcınız olsuuuuuuun! diye bir tarafını yırtmamak, Baros/Arda gibi isimleri oyuna sokarken Hadi koçum, aslansın, herşeysin, sen kurtarırsın yerine buraya gel, ordan koş, oraya pas at, onla yer değiştir demesedir.

Herkesin olduğu kadar Rijkaard'ın da suçu vardır ama acımasızca eleştirilmemelidir. Hala diyorum, gelecek sezonu bekleyin.

Şu an ki oynadığımız futbolun dan dun futboldan ne farkı var.Bu adamlar antremanlarda neler konuşuyorlar da maça gelince bu denli saçmalıklar görüyoruz.bir teknik direktör eğer ki oyuncularının hatalarını görüp de müdahale etmezse niye durur kulübede.Madem total futbol oynamaya çalışıyorsun o zaman kadronu ona göre kuracaksın.

Ayrıca Gerets-Fatih terim muhabbetlerine bişey demiyorum beni ilgilendirmiyor onlar.Ancak ışık göremiyorum şu an ki takımda.Ayrıca yabancı kontenjanı olduğu sürece de total futbol falan beklemeyin bu takımdan.Total futbolu oynayabilecek yapıda adamlar yok bizim ülkemizde.Yabancı kontejanı da bu yüzden büyük engel teşkil ediyor.Eğer ki ben bu takımı tutuyorsam desteğimi veriyorsam düzgün oyun ve sonuçlar görmek isterim.Şu an ki takım bu konuda büyük sıkıntı çekiyor.Deplasmanda özellikle ne denli kötü oynadığımız aldığımız sonuçlarla belli zaten.Ayrıca 3-6 yaş arası gibi saçma sapan yazılar yazmak biraz tuhaf.Kendinizi herkesten üstün görmenize gerek yok

Şu an ki oynadığımız futbolun dan dun futboldan ne farkı var.Bu adamlar antremanlarda neler konuşuyorlar da maça gelince bu denli saçmalıklar görüyoruz.bir teknik direktör eğer ki oyuncularının hatalarını görüp de müdahale etmezse niye durur kulübede.Madem total futbol oynamaya çalışıyorsun o zaman kadronu ona göre kuracaksın.

İşte bu yüzden kızıyoruz Rijkaard'a. Yedekte Xavi, Iniesta gibi isimleri bekletip Topal-Sarp ikilisiyle nasıl başlanır yahu maça, nasıl?

Ben neden maçın başından beri ısrarla top şişridiğimizi anlayamıyorum. Total futbol diyoruz, sabır diyoruz ama işte bunları gördükçe insanın içinde azıcık umut varsa da tükeniyor. Hiç bir ilerleme olmaz mı sene başından beri? Hiçbir şey mi öğrenemez takım? Ben artık takmın o istenilen düzeye geleceğinden büyük şüphe duymaya başladım. Tamam sabredelim de artık bizi sabretmeye teşvik edecek birşeyler de görmek istiyorum sahada. Hala top şişirenleri, iki pas üstüste yapamayanları gördükçe insan neye sabrediyoruz diye sormadan edemiyor kendine.

Top şişiren adamlar genelde eleştirilen adamlar zaten. Caner, Leo, Servet bazen Elano. Belki de sorun Rijkaard'da değil de bu isimlerdedir.

Bugün naapsaydı arkadaş sen söylesene? Topal ve Sarp'ı oynatıp kimi yedek bıraktı Lampart'ı Essien'i falan mı? Eldeki en iyi kadro bu. Ötesi yok. Eee Elano, Keita, Gio, Jo, Neill ar bizde süper de mi? Süper de Caner, Topal, Sarp, Servet'i napacaz? Leo'nun saçma sapan bir gol yiyeceğini hissedememesi mi hatası? Yedek klubesinden Guiza'nın gördüğü penaltıyı, ceza sahası önündeki Cüneyt Çakır göremiyosa maçtan önce gözlük falan vermediği için mi kabahat Rijkaard'da?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt