Ali Burak Uz
Aslan Üye
- 28 Temmuz 2011
- 7.974
- 12.154
- 2.158
Ara bir tonda uzlaşalımpoşetteki renk sorunu düzeltilir umarım
İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ara bir tonda uzlaşalımpoşetteki renk sorunu düzeltilir umarım
En kötü parçalı renkleri de bu bana göre.Kuruluşta olan tok sarı diyor ama armada olan bu kadar ağır sarı değil
Hatta "Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı." Mottosuyla yapılan ilk forma seti buydu diye hatırlıyorum ben.
![]()
Renkler ve zevkler durumu dostum. Saygı duymak lazımEn kötü parçalı renkleri de bu bana göre.
Alttaki arzulanmaz be. Show tv reklamlı formalar vardı bu kadar cırt. Kubilay Türkyılmazlı, Uğur Tütünekerli zamanlar. Başka hatırlayamadım böyle.Elbette ama şu varken;
Ekli dosyayı görüntüle 291028
şunu arzulamak garip geliyor bana.
Ekli dosyayı görüntüle 291027
Neyse ki kulübün düşüncesi üstteki renkler.
bu o kadar da zevkler renkler meselesi degil biraz da matematik. moda tasarim okullarinda ilk ders ogretilir. eger iki kontrast rengi yanyana kullanacaksan renklerden birini bir ton asagi ya da yukari kirarsin kontrasti bozmak icin. ornegin kirmizi mavi degil bordo mavi yaparsin, sari mavi degil sari lacivert yaparsin, kirmizi yesil degil pembe yesil yaparsin. sari kirmizida ise sariyi ya turuncu veya somona dogru veya kirmiziyi mercana dogru kirman lazim. diger turlu renkleri patlatirsin.Renkler ve zevkler durumu dostum. Saygı duymak lazım
Doğrudur pek bilgi sahibi olduğum konu değil dostum tekstil/moda. Ben mesela biraz daha 2006/2007 tonlarında kaldım. Ama arkadaşların dediği doğru ilk tonlar baya cırt sarıydı.bu o kadar da zevkler renkler meselesi degil biraz da matematik. moda tasarim okullarinda ilk ders ogretilir. eger iki kontrast rengi yanyana kullanacaksan renklerden birini bir ton asagi ya da yukari kirarsin kontrasti bozmak icin. ornegin kirmizi mavi degil bordo mavi yaparsin, sari mavi degil sari lacivert yaparsin, kirmizi yesil degil pembe yesil yaparsin. sari kirmizida ise sariyi ya turuncu veya somona dogru veya kirmiziyi mercana dogru kirman lazim. diger turlu renkleri patlatirsin.
sen poseti giy o zaman renktas.
renktas dedim ama renktas degiliz belli ki.
3 tane ana renk vardir. sari mavi kirmizi. diger tum renkler bunlarin tonudur. renk gecislerine sonsuz sayida farkli isim verebilirsin. bordo dedigin renk de bir kirmizidir. kirmizi nedir desem milyon tane farkli kirmizi var. sadece kendi kafandaki kirmizi tonunu kirmizi sayip diger kirmizi tonlarina baska isim veremezsin. senin begendigin renk de kirmizi degil skarlet o zaman.80 sene giydiğin forma rengini inkar et. Biri çıksın aslımız turuncu bordo desin devam et.
3 tane ana renk vardir. sari mavi kirmizi. diger tum renkler bunlarin tonudur. renk gecislerine sonsuz sayida farkli isim verebilirsin. bordo dedigin renk de bir kirmizidir. kirmizi nedir desem milyon tane farkli kirmizi var. sadece kendi kafandaki kirmizi tonunu kirmizi sayip diger kirmizi tonlarina baska isim veremezsin. senin begendigin renk de kirmizi degil skarlet o zaman.
80 sene once turk bayraginin kirmizisi daha koyuydu. bunlara takilmaya gerek yok sartlara gore degisir. su an oncelik dijitalde guzel dursun, renkler muted konturler belirgin olmak zorunda.80 sene giydiğimiz forma rengini kastediyorum. Kırmızının tonlarında boğulmaya gerek yok bunu anlamak için. Roma forması güzel ama Roma için güzel. Aynısını bizim için istemem çünkü renklerimiz aynı değil. Alternatif olarak çıkarırlar o ayrı zaten çıkarılıyor.