Galatasaray, Puma ile Anlaştığını KAP'a Bildirdi!

Rakamlar vasat diyen arkadaşların TR ekonomisini bilmediğini düşünüyorum artık. Ekonominin çok iyi olduğu dönemlerde Nike yıllık 7 veriyordu + prim yoktu ve satılan ürünlerde bizim payımız düşüktü. Bunları düşündüğümüzde forma satışlarımız 350-400 bin civarı olursa Tansel kanalda konuşurken senelik 8-10 milyon euroyu bulacak demişti gelirimiz. Nike'ın sponsorluk için teklif vermediği haberleri vardı. İlk konuşulduğunda Adidas, Puma falan 3-4 civarı deniyordu hatta.

Yerli şirket değil + ekonomi kötüyse forma satışı da düşük olacak demektir. Düşmüyorsa bahane kötü ekonomi değildir. Nerden bakarsan bak kötü anlaşma. Üstelik Puma kalitesizliği de ayrı konu.

Herkes ya Nike ya da Adidas ister o yüzden Nike = Adidas > Puma ama mevcut şartlarda Nike ya da Adidas tarafından bu seviyede bir anlaşma yapılamayacağı için Puma tercih edilmiş gözüküyor çok da bir şey denmez.

Nike veya Adidas 5 m euro verip Puma 5 m euro veriyor olsa muhtemelen 2 büyük firmadan biri tercih edilirdi.

Umarım forma tasarımlarından kalitesine en azından beklenti üstü çıkar hem kulüp hem Puma kazanır.

Yerli şirket değil + ekonomi kötüyse forma satışı da düşük olacak demektir. Düşmüyorsa bahane kötü ekonomi değildir. Nerden bakarsan bak kötü anlaşma. Üstelik Puma kalitesizliği de ayrı konu.
Yerli şirket değil ama formalarının çoğunu TR vatandaşlarına satacak. Forma satışı düşmüyor olabilir ama formalar TL üzerinden satılıyor. Kalitesizlik sana göre kalitesiz ben City'nin kalitesiz formasını görmedim kişiye göre tasarım beğenileri de değişir. Ekonominin gayet iyi olduğu zamanlarla aşağı yukarı yakın anlaşma hatta sattığın ürüne göre geçme ihtimali olan bir anlaşma benim nazarımda gayet iyi bir anlaşmadır.

1700512958068.webp

Yerli şirket değil ama formalarının çoğunu TR vatandaşlarına satacak. Forma satışı düşmüyor olabilir ama formalar TL üzerinden satılıyor. Kalitesizlik sana göre kalitesiz ben City'nin kalitesiz formasını görmedim kişiye göre tasarım beğenileri de değişir. Ekonominin gayet iyi olduğu zamanlarla aşağı yukarı yakın anlaşma hatta sattığın ürüne göre geçme ihtimali olan bir anlaşma benim nazarımda gayet iyi bir anlaşmadır.

Geçmiş yılları net şekilde hatırladığımı söylemem ama ekonomi iyiyken kaç dolardı formalar şuan kaç dolar? 80 dolara satılan forma artık 20 dolar diye bir durum yok bildiğim kadarıyla. Tasarımdan ziyade formanın kendisinde bir kalitesizlik var. fb maçlarında göze çarpan bir unsurdu

Geçmiş yılları net şekilde hatırladığımı söylemem ama ekonomi iyiyken kaç dolardı formalar şuan kaç dolar? 80 dolara satılan forma artık 20 dolar diye bir durum yok bildiğim kadarıyla. Tasarımdan ziyade formanın kendisinde bir kalitesizlik var. fb maçlarında göze çarpan bir unsurdu
Hocam bunlar insanların cebini degil emperyalist sermayeyi düşünüyor

City formalarında bir kalitesizlik benim gözüme çarpmadı bizim o kategoride olduğumuz söyleniyor. Onun dışında o zaman gelen sponsorlar şu an gelmiyor yada TL'ye bakıp firmalar ona göre teklif yapıyor. En basitinden o zaman Türk pazarına gelen marka ve firmalar günümüzde TR'den çıkıyor. Bu durumda da totalde neredeyse o zaman ile aynı parayı kazandıracak bir anlaşma bana göre iyidir.

Geri
Üst Alt