Galatasaray Yıllık Konsolide Finansal Sonuçları Açıkladı | 434 Milyon TL Zarar

fenerden 2 kat daha fazla zarar yazmayı nasıl başardık

onlar da yüksek maaşlar ödüyor
Soylemek istedigim bir kac sey var:
1. Fener'in zararina inanmiyorum. O devasa borc ile taraftar ve Sampiyonlar Ligi gelirlerinin olmadigi surecte nasil 200 milyon TL zarar yapiyorlar aciklasinlar. 20 milyon Euro'nun altinda zarar yapar. Dalga mi geciyorsunuz insanlarla?
2. Bizim butcemizi burada cok uzun suredir elestiriyorum. Hayirlayanlar bilir, Galatasaray'in maas butcesi 25-30 milyon Euro olmali demistim. Bunun en buyuk nedeni sen gecmiste, hem de Sampiyonlar Ligi'ne katilma orani acisindan en ust seviyendeyken sadece yuzde 50 oraninda gruplara kalmayi basarmisken, butceni ucu ucuna sanki her yil Sampiyonlar Ligi'ne kalacak gibi yaparsan batmaya mahkumsundur. Butce maksimum 35 milyon Euro olsaydi, Galatasaray su anda borcunu cok ciddi dusurmus, gelecege nispeten rahatca bakan, bu ulkeyi uzun yillar tek basina domine edecek bir takim olabilirdi. 35 milyon Euro olur mu, o rakamlarla imkansiz diyeceklere PSV'nin maas butcesine bakmalarini tavsiye ederim. 1 edecek oyuncuya 5 verilmese, o butce 35 degil 15 de olur. Yeter ki kadro kalitesi gercekten 35 milyon Euro olsun, bu ulkeyi o butceyle domine edersin.
3. Fener ve BJK battilar ve kurtulamazlar demistim. Galatasaray da su noktadan sonra belini dogrultamaz. Kaliteli bir baskan olsaydi kucuk bir ihtimal belki derdim.

Hakikaten biri şu 1.4 milyar alacağı açıklasın kimden bu alacak neye dayanıyor bu alacağı kanıtlayacak bir vesika varmı.
Kafadan atmaca gibi duruyor 618 milyon gelir elde eden klüp 1.4 milyar borça gül gibi idare edilir.

Klübün borcu benim için 2.8 milyardır

Pandemi falan anlatmayın. Pandemideki gelir kaybından 100+ milyon lira zarar var.

Burada bakılması gereken nokta gelir/zarar oranı olmalı.

Sen ŞL varken 900 kazanmışsın, hangi kafayla 1 milyarlık bütçe oluşturursun hem de yaklaşık 15 m euro maaşlı kiralık oyunculardan kurtulmuşken!

Utanmaz herifler, Dursun'dan farkları yok.

Son düzenleme:
Gelirleri bu seviyede olan bir kulüpte maaş üst sınırı 1.5 milyon euro olmalı.

Yapılandırmada yaklaşık 6.5 milyar ödeyecekmişiz, kafamdaki gibi.

Fener 10 milyardan fazla ödeyecek.

Kulüpler kapatılmalı veya satılmalı, bu şımarık iş adamlarının oyuncağı edilmemeli daha fazla. Bilançoların hepsi şok edici.

Soylemek istedigim bir kac sey var:
1. Fener'in zararina inanmiyorum. O devasa borc ile taraftar ve Sampiyonlar Ligi gelirlerinin olmadigi surecte nasil 200 milyon TL zarar yapiyorlar aciklasinlar. 20 milyon Euro'nun altinda zarar yapar. Dalga mi geciyorsunuz insanlarla?
2. Bizim butcemizi burada cok uzun suredir elestiriyorum. Hayirlayanlar bilir, Galatasaray'in maas butcesi 25-30 milyon Euro olmali demistim. Bunun en buyuk nedeni sen gecmiste, hem de Sampiyonlar Ligi'ne katilma orani acisindan en ust seviyendeyken sadece yuzde 50 oraninda gruplara kalmayi basarmisken, butceni ucu ucuna sanki her yil Sampiyonlar Ligi'ne kalacak gibi yaparsan batmaya mahkumsundur. Butce maksimum 35 milyon Euro olsaydi, Galatasaray su anda borcunu cok ciddi dusurmus, gelecege nispeten rahatca bakan, bu ulkeyi uzun yillar tek basina domine edecek bir takim olabilirdi. 35 milyon Euro olur mu, o rakamlarla imkansiz diyeceklere PSV'nin maas butcesine bakmalarini tavsiye ederim. 1 edecek oyuncuya 5 verilmese, o butce 35 degil 15 de olur. Yeter ki kadro kalitesi gercekten 35 milyon Euro olsun, bu ulkeyi o butceyle domine edersin.
3. Fener ve BJK battilar ve kurtulamazlar demistim. Galatasaray da su noktadan sonra belini dogrultamaz. Kaliteli bir baskan olsaydi kucuk bir ihtimal belki derdim.

Doğru mantıkta senin ligin de 1 verilecek oyuncuya 1 vererek olmuyor işte.

Atıyorum PSV'de götze 1 milyona oynuyorsa sen buraya getirmek istesen 1 milyona oynatamıyorsun işte.

o değil arsalarda beleşe gitti hani borç kapanacaktı

borç olmasa fatih terim genç oyuncu istemez shaqiri gibi adamları ister

Taraftar işin muhasebe tarafına bakmaz diyorlar, bu gidişle kulübün kapısına kilit vurulacak. Başarısız sezonları kabul edebilirim ama kapısını kilit vurulmasını, Rangers gibi alt liglere düşürülmesini asla kabul edemem.

Yav borçsa hepsi borçlu, hele ts batık ama bak nasıl kadro kuruyo, bjk desen borç çok, gayrimenkulü bile yok. Fb zaten batmış okeye dönüyor başkanları bile dedi 10 milyara gelmiş nerdeyse. İçlerinde en iyisi biziz hala. Yani demem o ki biz borçdan dolayı kadro kuramayacaksak hiçbiri kuramazdı. Elbet yüksek masşlardan kurtulmak doğru politika ama kötü kadro kurmayı kabul edemem. Rangers benzeri durum olacaksa enson bize olurdu.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yalniz al-sat dengesini tutturmak icin bol miktarda oyuncu kiralayip, maasini - muhasebe acisindan - bizim odemeye devam ettigimiz formul uygulandi.

Maas yuku bir nebze o sayede sismis olabilir diyecegim ama bu formulun zirvesini aslinda 2019/2020 sezonunda yasamistik, ornegin Babel/Ajax Diagne/Brugge.

Yav borçsa hepsi borçlu, hele ts batık ama bak nasıl kadro kuruyo, bjk desen borç çok, gayrimenkulü bile yok. Fb zaten batmış okeye dönüyor başkanları bile dedi 10 milyara gelmiş nerdeyse. İçlerinde en iyisi biziz hala. Yani demem o ki biz borçdan dolayı kadro kuramayacaksak hiçbiri kuramazdı. Elbet yüksek masşlardan kurtulmak doğru politika ama kötü kadro kurmayı kabul edemem. Rangers benzeri durum olacaksa enson bize olurdu.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Bu zihniyet sayesinde buralara geldik, aynı kafa devam. Bravo.

Muslera 2.5 m euro garanti + bonuslar
falcao 5 m euro garanti + bonuslar
feghouli 3.9 m euro garanti + bonuslar
babel 3.2 m euro garanti + bonuslar
diagne 2.4 m euro garanti + bonuslar
-------------------------------------------
17 m euro garanti + bonuslar

Durumun vahameti gözler önünde. Daha saymadığım aldığı paranın karşılığını veremeyen topçular da var. Hayır kurumu gibiyiz, karşılığını almadan durmadan para ödüyoruz. böyle gidersek 1-2 sene daha anca dayanırız. Belmas ekibi yeni kontratlar da şimdilik iyi gidiyor. Şu saydıklarımı da yollayabilirlerse biraz olsun nefes alırız.

Geri
Üst Alt