Kahramanlar savaş oyunlarıunda ölünce arkalarından gelenler her türlü mirasına sahip çıkarlar, buna ordularda dahildir.
Yedi krallığın iyiliğini ve adaletini isteyen herkes Gendry ye katılacaktır.. Soğan şövalyesi Sir Davos un işi ne, ayarlar meydanı ...

Neyse şimdi boşa konuşuyoruz, seneye göreceğiz. Yalnız dediğin şey akla mantığa aykırı, yazarlar bu gibi eserlerde askeri tarihten feyz alırlar, mesela Tolkien'in kendisi askerdir bu sebeple yüzüklerin efendisi serisinde bu özelliğinin izleri çok net bir şekilde görülür, martin ise asker kökenli değildir, bazı bölümlerde(kitabın) bu çok belli olur ama her şeye rağmen bariz hatalar yapmaz, yapmamaya özen göstermiş en azından ve güller savaşını (wars of roses 15. yy) bire bir kopyalamış bazı konularda. (askeri konularda)

Hane olmadan hiç bir ordu(ateşli silah öncesi) kendi kendini idame ettiremez, çünkü orduyu organize edecek, ikmal edecek, eğitecek kimse yoktur. Bunların tamamı için yüksek miktarda para gerekir, eski dönem ordularının tamamı profesyoneldir çünkü kullanılan silahta uzmanlaşılması gerekir, bir köylü 1-2 haftada kılıç veya mızrak kullanmayı öğrenemez. Bu sebeple azıcık mantık varsa o dediğin şeylerin hiç biri olmaz, baratheon hanesinin ordusu olamaz yani...

Bir de fantazi kitaplarına aşina olanlar yakından bilir, bu evrenleri tasarlayanlar bu gibi konulara sapıkça dikkat eder. Tolkien'den örnek verirdim ama konu aşırı uzar, kimsenin de okuyacağını zannetmiyorum bu yüzden burada kesiyorum.

Tamam da tahtın gerçek sahibi Jon, Jon olmazsa da Dany... Ve bunların hatırı sayılır gücü var, baratheon diye bir hane yok şu an. Cümbüşün başlaması için ordu lazım onu diyorum.

Jon nerden tahtın varisi oluyor anlamadım ..
Taht zaten Baretheon Hanesinindi, Çılgın Targaryen kral ejderhaları ile yakıp, yıkıp tahta oturdu. Jamie sırtından vurunca Robert Baretheon Aile mirasına tekrar sahip çıktı.
Robert domuz avında öldürülünce tahtın Stannis e geçmesi gerekirken Cercie Ned Stark ı katlederek stannis den evvel Joffrey i tahta oturttu.
sonrası malum.

Anlamadığım nokta; bu gelişmelerin neresinde Jon tahtın varisi oldu..
Khalessi bile Çılgın kral ın zorla aldığının sözde varisi olarak ortalıkda dolaşıyo zaten.
Demir Bankası nın bile Stannis e destek vermesi, yasal varisliğinin Yedi krallık içinde rağbet göreceğine dayanıyordu..
Şimdi Son Baretheon olarak Gendry ye de destek vermeleri ihtimali gözardı edilecek bir ihtimal değil..

Jon nerden tahtın varisi oluyor anlamadım ..
Taht zaten Baretheon Hanesinindi, Çılgın Targaryen kral ejderhaları ile yakıp, yıkıp tahta oturdu. Jamie sırtından vurunca Robert Baretheon Aile mirasına tekrar sahip çıktı.
Robert domuz avında öldürülünce tahtın Stannis e geçmesi gerekirken Cercie Ned Stark ı katlederek stannis den evvel Joffrey i tahta oturttu.
sonrası malum.

Anlamadığım nokta; bu gelişmelerin neresinde Jon tahtın varisi oldu..
Khalessi bile Çılgın kral ın zorla aldığının sözde varisi olarak ortalıkda dolaşıyo zaten.
Demir Bankası nın bile Stannis e destek vermesi, yasal varisliğinin Yedi krallık içinde rağbet göreceğine dayanıyordu..
Şimdi Son Baretheon olarak Gendry ye de destek vermeleri ihtimali gözardı edilecek bir ihtimal değil..

Nasıl nereden tahtın varisi oluyor yav, adam rhaegar targaryen'in oğlu.Tamer sen Got evrenini pek bilmiyorsun sanırım, baştan bir daha izle diziyi. Ben bazen bir şey yazarken sadece dizi de olanları değil kitapları da katıyorum işin içine anlamıyorsun dediklerimi.

Şu kadar yazayım;

Jon'un ve Dany'nin uzak atası Aegon westeros'u fethetti, krallık'ı kuran targaryenler yani. Robert Baratheon isyan etti ve savaşı kazandı, ve neticesinde tahta oturdu. Bir nevi baratheon hanesi ve onu destekleyenler tahtı çaldı. Tabi çok fazla detay var bu kadar basit değil dediğim gibi sen baştan bir izle veya oku.

Ayrıca çılgın kral döneminde ejderha falan yok yav o nereden çıktı.

Bence bu sezon senaryo açısından GOT standartlarında berbattı. Senaryodaki mantık hataları baya rahatsız ediciydi GRRM'in kitaplarını geçip bağımsız devam ettiklerini açık açık belli ettiler yani.

İlk 3 bölümdekiler burada güzel anlatılmış:
http://seyler.eksisozluk.com/game-of-thronesun-7-sezonundaki-insani-dusuncelere-iten-mantik-hatalari
4 ve 5. bölümler güzeldi baya.
6. bölüm:
1- Bu Gendry hayatında ilk defa kar görmüşken, ilk defa kuzeye gelmişken nasıl yönü doğru hesaplayıp Duvar'a tam da Eastwatch kalesine varabildi? Daha sonra kuzgun ne ara neredeyse 2500 km'yi (Duvar ile Dragonstone arasındaki mesafe) uçup Daenerys'e ulaştı da Dany atlayıp yetişti. Yetiştikten sonra o karda tipide ekibin durduğu yeri bulmak da epey sürmüştür heral.. Bütün bunları hesaplarsak ekibin en az 5-6 gün donmadan kayada beklemiş olması gerekir. Hadi öyle oldu diyelim. Binlerce ölü neyi bekledi 6 gün boyunca? Tamam ölüler salak da Night King denen eleman Bran'in görüşlerine, her türlü büyüye ve savaş tekniklerine hakim birisi yani. O neyi bekledi?
2- Jon Snow neden hemen ejderhaya atlamak yerine 5-6 tane daha ölü kesecem diye saçmaladı? Aynı şeyi Battle of the Bastards'da da yaptırmışlardı saçmalık resmen. Sonra bir de o kalın zırhla dibe kadar batacak, günlerce yürüyüp saatlerce savaşmasına rağmen o derinlikten yüzeye çıkabilecek? Çıksa bile donar bir süre sonra. (Jaime ve Bronn da aynı şekilde kurtulmuşlardı. O pat pat adam harcayan, her an tedirgin izleten GOT bir çocuğun bile tahmin edebileceği, yan karakterlerin bile ölmediği holywood filmine döndü resmen.) Hayır sonrasında yaşananlara bakıyorsun Benjen'in gelip kurtarması dışında bir bok olmuyor. Ne gerek var o zaman bu saçma sahneye?
3- Night King önünde koca Drogon öylece dururken niye gidip havadakini vuruyor? Drogon'u vursa hem en güçlü ejderha gidecek hem de asıl ekip eline düşecek. Hatta diğer ejderhalar da Dany için inerlerdi onları da çıkarırdı aradan. Bu kadar yüce bir varlık nasıl bu fırsatı teper. Onu yapsa dizi biter demeyin olayı hiç oraya getirmeyecek senarist o zaman.
4- Ekibin başına gelen olaylarda daha önce gözükmeyen bir figuranın ortaya çıkıp harcanması komikti cidden. Her seferinde ekipten biri öldü zannedip devamında kim öldü lan orada diyerek izledim. Bölümü 2. izleyişimde anlayabildim aslını.
5- Arya-Sansa arasındaki gereksiz zıtlaşma ülkemizdeki aşk dizilerinde sırıtmaz. Arya'nın bu kadar anlayışsız olmaması gerekiyor.

Mantık hatası her senaryoda illa ki olur. İlk 4-5 sezonda da olmuştur mutlaka. Ama bu kadar abartılması ve GOT'u GOT yapan özelliklerin artık olmaması sıkıntı. Oberyn'in öldüğü sahne izlediğim tüm film/diziler arasında en şok edici sahnelerinden birisiydi ekrana 5 dakika bakakaldım resmen. GOT'un en büyük artılarından biri buydu zaten. Şimdiyse yukarıda da yazdığım gibi tahmin edilebilir, belli karakterlerin ölmediği basit bir senaryoya dönüştü. CGI ise muazzam. Özellikle ejderha sahnelerinde çok büyük emek var helal olsun cidden ama senaryonun mantık hatalarıyla dolu olduğu CGI görmek istesem gider Transformers izlerim. O hayran olduğumuz GOT bu değil maalesef. He kimisi çıkar der ki "mantıksızlıklar umurumda değil ne yapsalar zevkle izlerim" saygı duyarım onun bakış açısıdır. Ben de zevkle izledim sezonu ama bu tarz şeyleri GOT'ta görmek rahatsız ediyor beni başkalarını etmeyebilir.

Son düzenleme:
Neyse Hakan ın dediği gibi kavram karmaşası çıkmazlarla ve alternatriflerle doludur..
izlemeye devam edip görelim...
Bence güzel bir akşam kritiği oldu...:)

Neyse Hakan ın dediği gibi kavram karmaşası çıkmazlarla ve alternatriflerle doludur..
izlemeye devam edip görelim...
Bence güzel bir akşam kritiği oldu...:)

Derli toplu bir playlist, kısa ve anlaşılır. Bir ara izle istersen.

Youtube'de izlersen playlist açılır, tek video değil.

YouTube

sok edici sahnelerin olmamasina katiliyorum, su biden ekrana ziplayan ayi haric :D son bölümde söyle beklenmedik olaylar olsada senlensek

5- Arya-Sansa arasındaki gereksiz zıtlaşma ülkemizdeki aşk dizilerinde sırıtmaz. Arya'nın bu kadar anlayışsız olmaması gerekiyor.
.

Bunu defalarca söyledim.

Bir sürü daha enteresan character varken 2 ergen kiz ve 1 pedonun kavgasini izliyoruz.

Millet bunu izlemek için 1 sene beklemedi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bunu defalarca söyledim.

Bir sürü daha enteresan character varken 2 ergen kiz ve 1 pedonun kavgasini izliyoruz.

Millet bunu izlemek için 1 sene beklemedi

Kavganın sebebi doğru düzgün mantıklı bir şey olsa yine neyse ortada hiçbir şey yokken Arya'yı ailenin şeref bekçisi yapıp yazmışlar resmen. Ned Stark da son anlarında ailesini korumak için hain olduğunu söyledi ona da laf etsin o zaman.

Baelish de izlenir aslında.Bran'nın chaos is a ladder sözüyle selam çaktığı eski Baelish olsa.Şu an da izlediğimiz ne anlamıyorum.

Aynen öyle Littlefinger en sevdiğim karakterler arasında top 5'i zorlardı şimdiyse saçma sapan ayak oyunları yapan manyağın teki yaptılar adamı. Hele Jon'a gidip durduk yere ananı sevmiştim bacını da seviyorum diyip kışkırtması :D

Baelish de izlenir aslında.Bran'nın chaos is a ladder sözüyle selam çaktığı eski Baelish olsa.Şu an da izlediğimiz ne anlamıyorum.

Resmen bu;

RPMXPG.jpg

Geri
Üst Alt