GSC Futbol Nöbeti | Hedef #26

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fransa ligleri,Eminönü dolapdere gibi git çeşit çeşit oyuncu var ,tabi turkiyeden kaziklanmak istemiyorsan

17-18 sezonundan bazı maçlarımızı izledim maicon ve latovlevici hariç tudor müthiş bi takım kurmuş yav parçalar çok doğru seçilmiş

Ulan ya biraz ılımlı olsaydın nolurdu

Sportif direktör olarak kendisini öneriyorum
Maicon'un nesi vardi? Az kazma idi ama gayet guzel uzun toplar atiyordu ayrica oldukca hirsli bir kardesimiz idi. Kendisini bitiren 4-0 yenildigimiz Trabzon deplasmani oldu. Mesela simdi hakemlere soyle posta koyacak birine ihtiyacimiz var.

1000028032.webp

Bizim kolpacilara göre ugarte ismi ön plandaymis. Manu 25 falan sarsa alınacakmış. Ugarte iyi topçu. Çıkış yapacağı yaşta. Ha o paraya vermezler. Bi de şu bonservisleri duyunca torrik belki de son 10 yılın transferidir. 6 milyona alındı torrik. Kaçırdığı maç yok.

17-18 sezonundan bazı maçlarımızı izledim maicon ve latovlevici hariç tudor müthiş bi takım kurmuş yav parçalar çok doğru seçilmiş

Ulan ya biraz ılımlı olsaydın nolurdu

Sportif direktör olarak kendisini öneriyorum
Lato zaten Asamoah işi son dk yatınca mecburiyetten alınmıştı bedavaya filan.

Maicon yerine istenilen herifler ise çok daha iyiydi, Acerbi vs. Ama alamamışlardı. O da biraz son tercih oldu yani.

Özellikle Ndiaye müthiş bir şeydi yav. Şimdi bizde o tarz bir adam olsa takım 10X filan daha iyi olur yani. Belhanda Ndiaye Fernando üçlüsü makine gibiydi. O dönem beğenilmeyen Belhanda bile Sara'nın yanında Faslı Zidane filan kalır. Sıfır abartı yani.

Feghouli-Mariano ikilisinin total IQ'su 300 filandır. O dönemki Feghouli'nin yanından Sane bile geçemez şu an. Hele Mariano, daha da o seviyede oyun aklı ve oyun kurucuculuğu olan beki nah alırız.

Dediğin gibi genel olarak çok çok iyi kadro kurulmuştu.

Yaw 17-18 takimina alinan isimlerden Belhanda ve Gomis o sezindan onceki ik uc yaz hep Turk takimlarina yaziliyordu zaten.

Çapraz bağdan sonra Yusuf Yazıcı ne durumda? 10 numaraya alternatif olarak düşünülebilir mi?

Bu sezon ligde ve kupada oynuyor gibi sanki.

Ama Şampiyonlar liginde listeye yazılmamış ya da oynama izni yok gibi görünüyor. Nedir durum?

Çapraz bağdan sonra Yusuf Yazıcı ne durumda? 10 numaraya alternatif olarak düşünülebilir mi?

Bu sezon ligde ve kupada oynuyor gibi sanki.

Ama Şampiyonlar liginde listeye yazılmamış ya da oynama izni yok gibi görünüyor. Nedir durum?
Yusuf Yaziciyi onceden de cok begenmezdim ama cok geriye gitti yerli olarak illa alinacaksa Ozan Kabak her acidan mantikli hem alt yapidan cikma hem defansi komple yedekler.Gurbetci Aral Simsir gibi oyunculari da ayrica dusunebiliriz.

Lato zaten Asamoah işi son dk yatınca mecburiyetten alınmıştı bedavaya filan.

Maicon yerine istenilen herifler ise çok daha iyiydi, Acerbi vs. Ama alamamışlardı. O da biraz son tercih oldu yani.

Özellikle Ndiaye müthiş bir şeydi yav. Şimdi bizde o tarz bir adam olsa takım 10X filan daha iyi olur yani. Belhanda Ndiaye Fernando üçlüsü makine gibiydi. O dönem beğenilmeyen Belhanda bile Sara'nın yanında Faslı Zidane filan kalır. Sıfır abartı yani.

Feghouli-Mariano ikilisinin total IQ'su 300 filandır. O dönemki Feghouli'nin yanından Sane bile geçemez şu an. Hele Mariano, daha da o seviyede oyun aklı ve oyun kurucuculuğu olan beki nah alırız.

Dediğin gibi genel olarak çok çok iyi kadro kurulmuştu.

feghouli hiçbir zaman sanenin yarısı kadar adam olmadı yav

Afrika Kupası da bittikten sonra sakatlık belasız gidersek 2. yarı için kadromuz

1. Uğurcan
2. Günay
3. Singo
4. Sallai
5. Sanchez
6. Kaan
7. Bardakçı
8. Jakobs
9. Eren
10. Kazımcan / Yerli Bek
11. Torreira
12. Lemina
13. Sara
14. İlkay
15. Berkan
16. Barış
17. Sane
18. Yunus
19. Osimhen
20. İcardi

şeklinde olacak.

2. yarı için:

Gitmesi gerekenler:

1. Arda (kiralık Süper Lig)
2. Yusuf (bonservisi ile)
3. Metehan (fesih)
4. Kutucu (kiralık)

Gelmesi gerekenler:

1. Lemina profili orta saha
2. Kanat forvet
3. Ozan Kabak (Yerli Stoper)
4. Yerli Bek (Kazımcan yerine)

Bunları yaparsak kadroda ki yedekten girince düşüş problemi ortadan kalkar.

Lemina profili orta saha en kritiği transferlerin arasında.

Çünkü:

1. Lemina yokken takımın düşüşü olağan üstü oluyor.
2. Lemina stoperde de şahane oynuyor ve onu yaş aldıkça orada değerlendirmek güzel tercih olur.

En kritik 2. transfer: Kanat forvet

1.
Barış-Sane-Yunus yeterli görünüyor ama Yunus olmayınca takımın yaratıcılığı sıfıra iniyor.
2. Yunus'un forvet arkası performansı iyi ve bence ön alan baskısında çok değerli. Mertens ve Sneijder gibi oynuyor orada.
3. Hücumda tekniği de olan ve güçlü 3. bir kanat takımın çehresini değiştirir. (Sane 55 sonrası bitiyor ve idare ediyor, Barış'ta 30-40 dakika yüksek efor sonrası düşüyor)

Yedekten Kutucu yerine böyle biri girdiği an takım 2 seviye atlayacak bana göre.

Olmazsa olmaz üçüncü: Yerli stoper

1. Arda tecrübesiz.
2. Bardakçı'nın alternatifi yok ve yaşı artıyor.
3. Metehan ceza aldı, almasa da bizde işi yoktu zaten.

Buraya Ozan Kabak tek aday olmalı.

Çünkü:

1. Alt yapımızdan ve o kontenjana takviye şart.
2. Sakatlık sonrası yeni dönüyor ve oynamaya ihtiyacı var.
3. 11 seviyesinde Sanchez dahil herkesi zorlayabilir. (Vazgeçilmezlerin biraz rekabete sokulması lazım. Nelsson varken daha formda idi Sanchez)

Bu üç hamle yapılırsa 4. elzem değil o kadar.
Yusuf gittiğinde yerli almaya gerek yok ki.

4 tane kontenjan oluyor 2+2 şeklinde geleceğe yatırım 2 tane alırsın mis gibi geçer 4 tane taze güç.
Yerli diye kendimizi frenlemeye gerek yok.

Yusuf gittiğinde yerli almaya gerek yok ki.

4 tane kontenjan oluyor 2+2 şeklinde geleceğe yatırım 2 tane alırsın mis gibi geçer 4 tane taze güç.
Yerli diye kendimizi frenlemeye gerek yok.

Yok yok biliyorum tabi ki.

Ama kaliteli yabancı alamıyorsan kaliteli yerli alıp şampiyonluğu da garantileyecek hamleyi yapmak da mantıklı.

Hakan ayarında biri gelirse bana göre hücumda da savunmada da, duran topta da takım çok rahatlar.

Onun ayarında yabancı alabiliyorsak o mevkiye yabancı da olur.

Stoperde Ozan'ı isteme sebebim alt yapı kontenjanından olması. CL de Metehan'da gidecek hem yeterli değil performans olarak hem de şu şamadan sonra olsa da kalamazdı bizde. Ozan sakatlık sorunu yaşamazsa seviye olarak da daha tutarlı olur Metehan'dan her türlü.

Stopere yeni yabancı almak bence lig arasında çok mantıklı gelmiyor.

Sanchez
Singo (bana göre stoper)
Bardakçı
Lemina (gerektiğinde ve muhtemel orta saha sonrası önemli aday buraya)
Kaan (çok tercih etmesem de)

Bu mevkide oynar. Ama sakatlık olduğunda çok mevkili oyuncular için (Lemina, Kaan, Singo gibi) takım bir anda çok dar rotasyona sahip oluyor. O noktada Ozan tarzı biri değerli olur.

Sanchez varken, Singo yeni gelmişken stopere başka biri bence lüks. Onu da ondan yazdım açıkçası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt