GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada son 1 haftada yollarda ciddi boşalma oldu, insanlar servis ve toplu taşıma kullanmaya yönelmeye başladı.

Direkt her gün gidip geldiğim yoldaki tespitim bu.
reis 40 yıllık trafik problemini çözdü işte. bu millet kıymet bilmiyor

Bundan bahsediyorsan cevabi Ablamiz vermiş, sen faizi indirirsen Kur yükselir, Peki Faiz yüksek olunca kim kazaniyor yurt içinde ve dışında devlete para satan komisyoncular, gelismis bütün ülkelerde Faiz yüzde 1 bile değil, oraya ancak yatırım yaparsan kazanirsin Buda yeni iş imkanlari saglar, misal burda çok bilmisler elindeki dolarla riske girip para kazanmakmi ister yoksa devlete ve bankalara para satip oturdugu yerden risk olmadan milyonlari götürmekmi, Ekonomi çok kuvvetli olmadığı için yeterli döviz rezervin olmadığı için onlarin baskisina boyun eğer faizi yüksek tutarsin o zaman Halk kaybeder devlet yatirim yapamaz,bu hükümet faizi indirmekle risk aliyor ama bunu keyfinden yapmiyor Dünya artık faizi kaldirmaya çalışıyor.. son sözümde burdaki Gurbetçi düşmanlarina ulann ben Almanya'dan Türkiye'ye sizden daha faydali oluyorumdur, bu ülkenin döviz ihtiyacini yillarca Gurbetçiler kardiladi bunu Ecevit, Özal kendi agziyla söyledi, neymis ben Almanya'da yaşıyorum söz hakkim oy hakkim olamazmis ulann Alanya'da yaşayan Hans oy kullaniyor,Çesmede yaşayan Michael Ingiltere'de oy atıyor biz niye müdahil olmayalim..

Bu arkadaşın burada yeri yok ama yine de bu yazıyı okuyan ve doğru sananlar için bir kaç bilgilendirme yapacağım.

Çok olmadı daha bir kaç gün önce FED 3 adet faiz arttırımından söz etti, tüm dünyada enflasyon var ve tüm dünya ülkeleri faiz arttırımını konuşuyor yani tüm dünya faizi kaldırmaya çalışıyor diye bir şey yok.

Ha o bahsettiği tüm dünyada araçlar 10 sene önce de 20 sene önce de 10 bin euroydu, burada sadece 5 sene önce 50 bine alınabilen B segment hatchbackler şu an 330 bin liradan satılıyor, o günden bu yana maaş artışları % 200 civarı ama hemen her şeye en az 5, bazı kalemlere 8-10 kat zam geldi.

Daha da öne gidelim sene 2018 aylardan Mart, dolar kuru 3.75. Bahsettiğim araçların fiyatları 70-90 bandındaydı ya da nasıl örnek vereyim 1-2 liraya süt vardı, şimdi 7-8 liradan satılıyor.

İnsanların son 3 senedeki alım gücü en az % 100-200 düştü, bunu da kimsenin görmüyor olmama ihtimali yok ama sen gelip de bunlara rağmen yok kurun kaç olduğu sadece Türkiye'de tartışılır dersen burada yerin olamaz. Yukarıda boldladığım kısım ise ayrı bir konu sen faydalı olma kardeş git Almanyanda kal buraya da dönme, yakınından dahi geçme, bu ülke sen ve senin gibilere kaldıysa zaten bir halt olmaz.

Arabayı tam zamanında değiştik yoksa kucağa alıyorlardı iyice

Bir arkadaşıma Eylül Ayı’nın sonunda 700.000 TL’ye Mercedes GLB aldık.

İhtiyacı olduğundan değil tamamen yatırımlık elinde tuttuğu para değerlensin diye aldı çünkü araç bulmak çok zorlaşmıştı Ocak ayından sonra da zam geleceği kesindi.

Daha bir ay geçmeden aracın fiyatı 900.000 TL oldu dolar bu esnada 8.5lira idi.

Şimdi 1 trilyon üzerindedir diye tahmin ediyorum. Hoş parayı tamamen dolara yatırsa da kar ederdi ama o dönem doların böyle fırlayacakğını kimse ön görmüyordu ama aracın fiyatını artacağı kesin gibi bir şeydi. Çünkü bayilerde bulmak imkansız ve geliş fiyatı da aynı sınıftaki diğer araçlara göre bence daha uygundu.
Artık bu Araçları almak tamamen hayal

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt