GSCimbom Ekonomi Sohbetleri | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Açıklanan fonun şartlarını bilmeden bir şey diyemeyiz.

Ne kadar kısa vadeli kazanç sağlarsa o kadar pozitif görülür. Vade uzadıkça negatif görülmeye başlar.
Şeytan ayrıntıda gizli zaten.bunu 1 yıllık vadeli hesaplara falan uygularlarsa yaptıkları ters teper.

Söylenen 6 ay ve 1 yıllık mevduatlara uygulanacağı.sorun şu ki ülkede ortalama mevduat 45 gün!

Açıklanan fonun şartlarını bilmeden bir şey diyemeyiz.

Ne kadar kısa vadeli kazanç sağlarsa o kadar pozitif görülür. Vade uzadıkça negatif görülmeye başlar.
Ekonomik reformlar ile desteklenmediği sürece orta ve uzun vadede bizden götürüsü çok daha fazla olur o zaman anladığım.

TL Mevduatların çok büyük bir bölümü 32 günde duruyor. Bundan sonraki ekonomik hayat bu vadeye kilitlenecek. Ani kur artışları Hazinenin, azalışları ise dövizde kalanın canını yakar..

Her zaman, ne olursa olsun TL'de kalınmasından yanaydım. Umarım herkes tercihini bu yönde yapar. Ne kadar olanları bitenleri beğenmesek de bu ülke bizim.

Şeytan ayrıntıda gizli zaten.bunu 1 yıllık vadeli hesaplara falan uygularlarsa yaptıkları ters teper.

Söylenen 6 ay ve 1 yıllık mevduatlara uygulanacağı.sorun şu ki ülkede ortalama mevduat 45 gün!

Burada amaçlardan biri yastık altındakileri bozdurtmak, bu kadar hızlı düşüş olması buna yaramaz ama yarın sabah ciddi panik olacaktır ondan sonra ise açıklamalara göre denge rakamını göreceğiz. Dağ fare doğurabilir ama bu seviyelere indirmişken çok da kötü şartlar olacağını sanmıyorum çünkü bu sefer planladıkları ve sürekli vurguladıkları modelin işlemediği tescillenmiş ve kendi bacaklarına sıkmış olurlar.

Dolar 13.50 e mı çıktı yine ben mı yanlış görüyorum? 12 ye kadar düşmemişmiydi

Ekonomik reformlar ile desteklenmediği sürece orta ve uzun vadede bizden götürüsü çok daha fazla olur o zaman anladığım.

Eee tabi orası bariz bu sürdürülebilir bir model değil, bir nevi pansuman çabası. Üretim desteği falan da çok mümkün sayılmaz.

Ama kur 12-13lerde denge bulursa asgari ücret artışı kısmen sönümlenmiş olur, memur ve emekli zamlarıyla da yakında erken seçim kararı alınabilir.

Sürdürülebilir olmadığı için 2022 yazında seçim olması olasılığı bence artmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt