"Hekimler göçü" Tüm Zamanların Zirvesinde: Son 5 Ayda 491'i Uzman, 445'i Pratisyen 936 Hekim Yurtdışı Yolunda

Hekimim bireysel isteklerin olabilir saygı duyarım.Eşim sağlık çalışanı üniversite hastanesinde.Siz gibi doktorlar hasta ile tanışmadan onlara yüz göz olur, onları hizaya getirir,her türlü afra tafta kızgınlığını çeker (hastalarını bilirsin dışarda yangına verir, doktoru görünce sus pus) üzerine bütün doktorun raporlarını yazar, tanıları girer, giriş çıkışları yapar aldığı maaş 6000 civarı.İki katı tepki alıp bir maaş daha eksik alir.Bu örnekten yola çıkarak söylemek istediğim bu durum ülkenin genel sorunu.Kendim de 11-12 yıllık öğretmenim aldığım maaş 7400+ek ders (olursa). Saygınlık denince çevrene bak bakalım doktora mı kız veriyorlar başka bir meslek grubuna mı?İllaki tatmin etmiyordur bütün meslek grupları gibi şartlar hatta artan nüfus ile iş yükünün artması, hükümet politikaları nedeniyle özgür düşünce ortamının bozulması,hayat pahalılığı nedeniyle alım gücünün zayıflaması da iyice sizi sıkıyor olabilir.Bu şartlarda siz yasayamazsaniz(ayda 50 bin alan doktorları da biliyorum devleti zarara ugratanlari da vs) kimse yaşayamaz.O yüzden diyorum toptan dükkanı kapatalım yurt dışına kapağı atalım.

Hemşirenin bir görev tanımı var , doktor amiridir.Hasta bakımından kan alımına , ilaç verilmesinden hasta takibine kadar birçok işi yapmakla görevlidir.

Hemşire ve diğer yardımcı sağlık personelleri hekim hastanın tanısını ve tedavisini düzgün planlayabilsin işini daha rahat yapabilsin diye yardımcı olmak üzere orada varlar. Son dönemde yardımcı sağlık personeli üzerinden oy devşirmek adına sağlık sendikaları bir hekim nefreti angaje etti.

Bundan 3.04 ay önce hekimlerin aldığı sabit ödeme olan 5000 TL’nin emekli yansıması adına bir düzenleme yapılacaktı bunu 5000 TL zam yapılıyor diye yansıttılar halbuki zam i diye bir şey yoktu. Bu sağlık sendikaları ortalığı ayağa kaldırıp eylem yaptılar hekim maketi bile yaktılar , Kimileri hekimlerin yemek yedi yemekhaneyi basıp Akışta protesto yaptı ardından tabi mecliste bu yasa tasarısı geri çekildi.

Sonuç olarak halk eğitime 5000 TL zam yapıldı sandı basit bir düzenleme bile yasalaşmadı.

Şu an tanıdığım bir çok hekim arkadaşım yardımcı sağlık personelleri ve hemşirelerle arasına mesafe koymuş durumda sağlık çalışanları arasında düşmanlık tohumunu ektiler . Ama kimse kusura bakmasın burada asıl sorumlu olan buna Çanak tutan yardımcı sağlık personelidir.

Hekim olmazsa sağlık hizmeti olmaz dünyanın her yerinde hekim bunun temel öznesidir.

Şu an hemşirelerin aldığı döner sermaye ücreti bile aslında tam gün yasası dahilinde çıkartılan hekimlere ödenen paranın bir parçasıdır.

Döner sermayesi düzgün yatmayan hastanelerde hekim ile hemşire arasında büyük bir maaş farkı kalmadı. Hatta öyle diyeyim ki temizlikten sorumlu sözleşmeli hademe şu an hekim maaşına yakın para alıyor.

Ben yurtdışındayım bir çok ülkenin maaş durumlarını da iyi bilirim yurtdışında bir hemşire hekimin en iyi ihtimalle dörtte bir ücretini alabilir. Çoğu yerdeyse uzman hekim maaşı on kata kadar çıkabilir.

Bunu övünmek amacıyla söylemiyorum bunlar gerçekler.

Bak ben beş yaşından beri hastanede büyümüş olan birisiyim annem de emekli hemşiredir sağlık sisteminin geçmişini çok iyi bilirim.

Eşin de ne güzel kutsal bir mesleğe sahip bence Üniversite hastanesi nde çalışan bir hemşire çok şanslıdır. Ben çapa ihtisaslıyım, Üniversitede hemşireye bir order vermeyi bırak herhangi bir şey yaptırmak imkansıza yakındır çoğu işi orada eğitim almak için bulunan intern hekime ücretsiz yaptırırlar.

Kamuda ve özellikle bir şeylerin yükü çok daha ağırdır, Yani eğri oturup doğru konuşalım.

Urfa’da beyin cerrahı yok ameliyat yapılamıyor. Sen hiç hemşire ya da bir yardımcı sağlık personeli bulunamadı için duran bir sağlık hizmeti gördün mü?

Hekimlerin yeri kolay kolay dolmaz istedikleri kadar mezun çıkarsınlar vasıfsız hekim az sayıdaki hEkim’den daha tehlikelidir.
Bu iş usta çırak ilişkisine benzer hekimlik bir zanaattır ve bu Kaliteyi düşürür gelecek nesillere iyi bir eğitim veremezsen ülkenin sağlık sistemi çürümeye mahkûm olur.

Eğer önümüzdeki 2-3 sene içerisinde ciddi bir reform yapmazlarsa fazla değil 5:10 sene sonra bunun ceremesini çok acı faturalarla yaşamaya başlayacaksınız.

Şurada kaliteli eğitim verebilecek sadece iki jenerasyon kaldı ve bu hocaların hepsi şu an özelde.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hemşirenin bir görev tanımı var , doktor amiridir.Hasta bakımından kan alımına , ilaç verilmesinden hasta takibine kadar birçok işi yapmakla görevlidir.

Hemşire ve diğer yardımcı sağlık personelleri hekim hastanın tanısını ve tedavisini düzgün planlayabilsin işini daha rahat yapabilsin diye yardımcı olmak üzere orada varlar. Son dönemde yardımcı sağlık personeli üzerinden oy devşirmek adına sağlık sendikaları bir hekim nefreti angaje etti.

Bundan 3.04 ay önce hekimlerin aldığı sabit ödeme olan 5000 TL’nin emekli yansıması adına bir düzenleme yapılacaktı bunu 5000 TL zam yapılıyor diye yansıttılar halbuki zam i diye bir şey yoktu. Bu sağlık sendikaları ortalığı ayağa kaldırıp eylem yaptılar hekim maketi bile yaktılar , Kimileri hekimlerin yemek yedi yemekhaneyi basıp Akışta protesto yaptı ardından tabi mecliste bu yasa tasarısı geri çekildi.

Sonuç olarak halk eğitime 5000 TL zam yapıldı sandı basit bir düzenleme bile yasalaşmadı.

Şu an tanıdığım bir çok hekim arkadaşım yardımcı sağlık personelleri ve hemşirelerle arasına mesafe koymuş durumda sağlık çalışanları arasında düşmanlık tohumunu ektiler . Ama kimse kusura bakmasın burada asıl sorumlu olan buna Çanak tutan yardımcı sağlık personelidir.

Hekim olmazsa sağlık hizmeti olmaz dünyanın her yerinde hekim bunun temel öznesidir.

Şu an hemşirelerin aldığı döner sermaye ücreti bile aslında tam gün yasası dahilinde çıkartılan hekimlere ödenen paranın bir parçasıdır.

Döner sermayesi düzgün yatmayan hastanelerde hekim ile hemşire arasında büyük bir maaş farkı kalmadı. Hatta öyle diyeyim ki temizlikten sorumlu sözleşmeli hademe şu an hekim maaşına yakın para alıyor.

Ben yurtdışındayım bir çok ülkenin maaş durumlarını da iyi bilirim yurtdışında bir hemşire hekimin en iyi ihtimalle dörtte bir ücretini alabilir. Çoğu yerdeyse uzman hekim maaşı on kata kadar çıkabilir.

Bunu övünmek amacıyla söylemiyorum bunlar gerçekler.

Bak ben beş yaşından beri hastanede büyümüş olan birisiyim annem de emekli hemşiredir sağlık sisteminin geçmişini çok iyi bilirim.

Eşin de ne güzel kutsal bir mesleğe sahip bence Üniversite hastanesi nde çalışan bir hemşire çok şanslıdır. Ben çapa ihtisaslıyım, Üniversitede hemşireye bir order vermeyi bırak herhangi bir şey yaptırmak imkansıza yakındır çoğu işi orada eğitim almak için bulunan intern hekime ücretsiz yaptırırlar.

Kamuda ve özellikle bir şeylerin yükü çok daha ağırdır, Yani eğri oturup doğru konuşalım.

Urfa’da beyin cerrahı yok ameliyat yapılamıyor. Sen hiç hemşire ya da bir yardımcı sağlık personeli bulunamadı için duran bir sağlık hizmeti gördün mü?

Hekimlerin yeri kolay kolay dolmaz istedikleri kadar mezun çıkarsınlar vasıfsız hekim az sayıdaki hEkim’den daha tehlikelidir.
Bu iş usta çırak ilişkisine benzer hekimlik bir zanaattır ve bu Kaliteyi düşürür gelecek nesillere iyi bir eğitim veremezsen ülkenin sağlık sistemi çürümeye mahkûm olur.

Eğer önümüzdeki 2-3 sene içerisinde ciddi bir reform yapmazlarsa fazla değil 5:10 sene sonra bunun ceremesini çok acı faturalarla yaşamaya başlayacaksınız.

Şurada kaliteli eğitim verebilecek sadece iki jenerasyon kaldı ve bu hocaların hepsi şu an özelde.

Hekim rengim sorunlar konusunda hemfikiriz ama çözüm aşamasında ve bütüncül bakış açısında ayrılıyoruz.Öyleki bu duruma itiraz eden genç hekimler maddi kaygılar nedeniyle yine devlette çalışırken istenilen 50 bin lira maaş alan unvanlı hekimler özele yönelip destek noktasında genç hekimleri yarı yolda bırakmaktadır.İnsanimiz böyle,bencil...Şimdi sen de söyle düşün, diğer meslek grupları da sizin gibi baksa olaya öğretmen,polis,asker,hakim vs. herkes devleti bırakıp kaçsa o zaman da sağlık sektörünü çalıştıracak sağlıklı bir devlet yapısı bulamazsin.Herkes kendince haklı,kendini düşünür ama topluca bir çözüm oluşmaz.Halbuki bizim sorunlarımız yapısal (Özgürlük, eşitlik, adalet, gelir dağılımı, sosyal ekonomik haklar vs.). Bugün belli bir kesimi kurtarırsin(müteahhitlik-yapi sektörü gibi) ama diğer kesimleri ihya edemez isen ekonomik+sosyal bir kriz ortamında yaşarsın.Uzerine demokratik bir yapı da inşa edemez isen bu sorunları dile getirmeye dâhi korkar sıkışmışlik içinde yurt dışına kaçmayı düşünürsün.Halbuki bencil davranmayıp bu mücadeleyi bir meslek grubu etrafında değil de bütün meslek grupları için yapsan;herkesin insanca yaşamayı hak ettiği toplumsal refahı, özgürlükleri destekleyici bir yapıyı inşa etmeyi önceleyip kendi meslek grubunu da bireysel bir örnek olarak ortaya koysan en başta ben desteklerim söylediklerinizi.Aslinda yok birbirimizden farkımız, hepimiz acınacak haldeyiz.En başta da söylediğim gibi herkes daha fazlasını kazansın,hak ettiğini alsın ama sanırsınız ki hiç kimsenin hakkını alamadığı bir yapıda hekimlerimiz hak ettiğini alınca sağlık, sosyal yapı dengeye gelecek.Bu da bizim gibi fakir ve gelişmekte olan ülkelerin açmazı.Giderek ağırlaşan şartlar altında (göçmen sorunu, enflasyon, kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlamaları,polis devleti görüntüsü,hukuk+liyakat sorunları vs.) son bir bilgi, yapılan bir ankette göre imkanı olsaülkeden gitmeyi düşünenlerin oranı%60'larin da üzerinde.Herkes çekip giderse ülkede bir zengin kesim bir de mülteciler kalır, gerisini sen düşün.Kimlere hekimlik, avukatlık, mühendislik, öğretmenlik yapılacak!

Para isteyen adama bencil denmez akilli denir. Kimse kimse icin fedakarlik yapmak zorunda degildir. Eger toplumda biri fedakarlik yapacaksa vasifsizlar vasiflilar icin yapacaktir. Iyi doktor kolay yetismiyor. Uzun vadede zurnayi avuclariz.

ülkede en uzun süreli eğitim alıp uzmanlık yapan meslek için en çok kazanıyor diyor(!)
o eskidendi, bir başbakan çıktı ve dedi ki nasıl olur da bir doktor benden fazla kazanır. Sonucunda o günden sonra bir daha düzenleme yapılmadı, ilçede kaymakam senden daha çok kazanıyor üzgünüm ama çoğu yönetici üslubunu bile bilmiyor. Uzun lafın kısası mevzu para değil ama para bile olsa hekimler- sağlıkçılar haklı sizin gibi zihniyeti bozuklar değil.

Bu arada doktorlarin sikayetci oldugu sayginlik meselesi batida da yok diye mal mal konusanlar burada mesele millet doktora gelip kendi tanisini ilacini kendi koyuyor fakiri cahillikten zengini kibirden hicbiri cekilmiyor. Batida doktorlara isinin ehli gibi davraniliyor doktor ne derse o, bana sunu yaz bunu yaz bence benim hastaligim falan yok. O muamele sadece ozelde olur orada da paranla yapiyon iste.

Kotulemek de istemiyorum memleketime ama, harbiden saglik sistemi inanilmaz kotu.

Hem Ozel olsun hem Devlet olsun.

- Binalar inanilmaz pislik icinde, ve bakimsiz.
- Bir islem tamamlanasiya kadar 7-8 yere gitmeniz gerekiyor.
- Aparatlar ve elemanlar inanilmaz egitimsiz.
- Saglik sistemi, Avrupaya gore yaklasik 30 sene geride.

Hekim rengim sorunlar konusunda hemfikiriz ama çözüm aşamasında ve bütüncül bakış açısında ayrılıyoruz.Öyleki bu duruma itiraz eden genç hekimler maddi kaygılar nedeniyle yine devlette çalışırken istenilen 50 bin lira maaş alan unvanlı hekimler özele yönelip destek noktasında genç hekimleri yarı yolda bırakmaktadır.İnsanimiz böyle,bencil...Şimdi sen de söyle düşün, diğer meslek grupları da sizin gibi baksa olaya öğretmen,polis,asker,hakim vs. herkes devleti bırakıp kaçsa o zaman da sağlık sektörünü çalıştıracak sağlıklı bir devlet yapısı bulamazsin.Herkes kendince haklı,kendini düşünür ama topluca bir çözüm oluşmaz.Halbuki bizim sorunlarımız yapısal (Özgürlük, eşitlik, adalet, gelir dağılımı, sosyal ekonomik haklar vs.). Bugün belli bir kesimi kurtarırsin(müteahhitlik-yapi sektörü gibi) ama diğer kesimleri ihya edemez isen ekonomik+sosyal bir kriz ortamında yaşarsın.Uzerine demokratik bir yapı da inşa edemez isen bu sorunları dile getirmeye dâhi korkar sıkışmışlik içinde yurt dışına kaçmayı düşünürsün.Halbuki bencil davranmayıp bu mücadeleyi bir meslek grubu etrafında değil de bütün meslek grupları için yapsan;herkesin insanca yaşamayı hak ettiği toplumsal refahı, özgürlükleri destekleyici bir yapıyı inşa etmeyi önceleyip kendi meslek grubunu da bireysel bir örnek olarak ortaya koysan en başta ben desteklerim söylediklerinizi.Aslinda yok birbirimizden farkımız, hepimiz acınacak haldeyiz.En başta da söylediğim gibi herkes daha fazlasını kazansın,hak ettiğini alsın ama sanırsınız ki hiç kimsenin hakkını alamadığı bir yapıda hekimlerimiz hak ettiğini alınca sağlık, sosyal yapı dengeye gelecek.Bu da bizim gibi fakir ve gelişmekte olan ülkelerin açmazı.Giderek ağırlaşan şartlar altında (göçmen sorunu, enflasyon, kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlamaları,polis devleti görüntüsü,hukuk+liyakat sorunları vs.) son bir bilgi, yapılan bir ankette göre imkanı olsaülkeden gitmeyi düşünenlerin oranı%60'larin da üzerinde.Herkes çekip giderse ülkede bir zengin kesim bir de mülteciler kalır, gerisini sen düşün.Kimlere hekimlik, avukatlık, mühendislik, öğretmenlik yapılacak!

Sandığının aksine hekimlerin büyük bir kısmı şu an kamuda çalışıyor yani kaçan bir hekim sürüsü yok özelde olan kesim oldukça az sayıda asıl sorun nitelikli hekimlerin ülkeden ayrılması bu konuda kimseyi suçlayamazsınız uzman bir hekimin yetişmesi için harcanan para rahat 10 milyon TL’nin üzerinde bu paranın Büyük bir kesimini devlet ödemiyor sanıldığının aksine insanlar tırnaklarıyla kazıyarak geliyorlar bu noktaya.

O zaman ben çocuğumu hiç yetiştirmeyeyim tüm eğitim için harcadığım parayı kenara atayım 18 yaşında cebinde beş 6 milyon TL parası olsun gitsin evini arabasını alsın bir tane bakkal açsın esnaflık yapıp hangi parti güçlü ise ona oy versin böyle bir Türkiye arz ediyorsunuz sanırım

Sandığının aksine hekimlerin büyük bir kısmı şu an kamuda çalışıyor yani kaçan bir hekim sürüsü yok özelde olan kesim oldukça az sayıda asıl sorun nitelikli hekimlerin ülkeden ayrılması bu konuda kimseyi suçlayamazsınız uzman bir hekimin yetişmesi için harcanan para rahat 10 milyon TL’nin üzerinde bu paranın Büyük bir kesimini devlet ödemiyor sanıldığının aksine insanlar tırnaklarıyla kazıyarak geliyorlar bu noktaya.

O zaman ben çocuğumu hiç yetiştirmeyeyim tüm eğitim için harcadığım parayı kenara atayım 18 yaşında cebinde beş 6 milyon TL parası olsun gitsin evini arabasını alsın bir tane bakkal açsın esnaflık yapıp hangi parti güçlü ise ona oy versin böyle bir Türkiye arz ediyorsunuz sanırım

Yok daha neler doktor.Daha fazla uzatmayayım (Türk insanın doğal yapısı, sosyal statü olarak kendini en üstte görünce kibrinden aşağıda kalanları görmez). Titanik batıyor, toplumun temel yapısını oluşturan kolonlar çöküyor;siz keman çalmaya devam edin!Son olarak "kız alma"espirisi ile bağlayalım.Ne zaman çevrende "doktora kız vermezlerse" o zaman bitmiştir hekimlik diyorum.Sağkicakla kal.

Yok daha neler doktor.Daha fazla uzatmayayım (Türk insanın doğal yapısı, sosyal statü olarak kendini en üstte görünce kibrinden aşağıda kalanları görmez). Titanik batıyor, toplumun temel yapısını oluşturan kolonlar çöküyor;siz keman çalmaya devam edin!Son olarak "kız alma"espirisi ile bağlayalım.Ne zaman çevrende "doktora kız vermezlerse" o zaman bitmiştir hekimlik diyorum.Sağkicakla kal.
zaten vermiyorlar ki millet uyandi artik hekim dedigin zaman ne hekimi diye sorarlar sonra kiz babasi hesap yapar bu bize bakar mi ayda ne kadar kazanir diye.

hic bu kafada insanlar hayatimda olmadi asla girmelerine izin vermedim

senin zihninde boyle bir algi olustuysa olaya neden bu kadar materyalistik baktigini bir sorgula derim aynaya bakarken

zaten vermiyorlar ki millet uyandi artik hekim dedigin zaman ne hekimi diye sorarlar sonra kiz babasi hesap yapar bu bize bakar mi ayda ne kadar kazanir diye.

hic bu kafada insanlar hayatimda olmadi asla girmelerine izin vermedim

senin zihninde boyle bir algi olustuysa olaya neden bu kadar materyalistik baktigini bir sorgula derim aynaya bakarken
Bu malpractice olayı diğer ülkelerde nasıl?

Mevcut siyasi sistem "yuzlesme/hesaplasma" kafasinda oldugu icin doktorlarin basina bu gelenler "normal" diyorum malum zamaninda, olmasi gerektigi gibi, iyi kazanan bir meslek grubuydu. Eee dertleri bu, eziklik. Simdi rovans zamani... Gecin sistemi vs.. Bu arada mevcut saglikNet/aile hekimligi sisteminin ilk yazilim grubundaydim hatta ilk canli gecislerinde de.. Onlarca doktor telasli telasli Ankara'ya gelir ozur vs.. dilerlerdi yanlis/eksik girislerden. Su yuzden diyorum, evet bir otomasyonun gereksinimi elzemdi ancak bu meslegin karakteristigine pek uygun degildi, bunu gelistiricilerden biri olarak altini cizerek soyluyorum cunku hasta = musteri kafasina getirildi bu sisteme birlikte (performansa dayali odeme). Neyse, dedigim gibi hesaplasmanin bir diger boyutu olarak, doktorluk. Askerlerre'de benzeri malum, sonra ogretmenler.. laik sistem, turizm kalitesi (neden herkes gitmesin di mi ?) neyse boyle boyle ulkenin gitmesi gereken seviyesini kendi seviyelerine indirgediler ve o seviyede maalesef Doktor dovmek ve onlarin cok kazanmamasi normal bir durum. Ha bu arada, 90'larda devlet'de calisip hastlarini ozel muayenehanelere yonlendirip cozumu para odakli halleden doktorlara buyuk sovesim var ki bugunleri elleriyle olusturdular, bir cira da onlar atti diyelim tipki isini duzgun yapmamis Belediye baskanlari ya da siyasiler gibi ya da isini ciddiye almamis ogretmenler gibi... Bu arada deginmeyi unuttum; hekimlerini, ya da zor sartlarda calisan memurlarini diyelim, koruyamayan bir devlet ve hukuk sistemi de cabasi. Bu da ayri bir paragraf ister..

Bu malpractice olayı diğer ülkelerde nasıl?
amerika'da cok buyu paralar donuyor ama orda uzman bir hekim yilda en az 150bin dolar kazaniyor ust noktasi ise 500 bin dolar ve uzerinde degisiyor.

bizde maaslar afrika tazminatlar amerika diyebilirim.

asil sorun ise bu davalara bakan hakimlerin saglik hukuku bilmemesi , bilir kisilerin kararlarinin cok tutarsiz olmasi

bu tazminat davalari icin ayri mahkemeler kurulmasi gerekiyor ayrica hastanenin sorumlu oldugu bir olayda hekim sorumlu tutularak dava ona rucu ediliyor.

eger hekimlerim riskli islemleri ameliyatlari yapmalari isteniyorsa devlet sorumlulk almali tazminatlari ustlenmelidir.

komplikasyon riski olan bir ameliyati hekim yapsin , komplikasyon olunca hasta yakini hemen dava acsin devlet hic ustlenmesin yok oyle dunya.

ayda 15000 lira kazanan hekime 5 milyon tl tazminat hukmettiler matematik hesabini sen yap.

acikcasi ben cerrrah olsam asla kamuda hasta bakmazdim cunku hekimi koruyan bir kanun yok ortada.

bu malpraktis duzenlemesinin bir an once gelmesi gerek yoksa bu riskli ameliyatlari yapacak adam bulamayacagiz ozelde de 100 kat fiyat cekiliecek abartmiyorum 100 kat

Suriyeliler için ülkelerini terk edip kaçtılar bunlar vatanını sattı vs diyen bir hekim arkadaş vardı arada atışırdık iç savaş oldu mecbur kaldılar vs derdim hep kendisine arada dertleşirdik iki dost olarak öğrendim ki an itibariyle hollanda ya uçmak üzereymiş

Bahtı açık olsun umarım ırkçılığa maruz kalmaz yaban ellerde çocukluk arkadaşımdı

Elma ile armut.

Yıllar sonra bir mesaj yazayım forumda.
Cahille yapma sohbet küstürürsün
Camla silme totonu kestirirsin..

Burada hekimle başka meslek grubunu karşılaştıran seviyesizlere cevap veren dr arkadaşlarımı kınıyorum.Muhatap olup bu eşşeklere 20 yıldır anlatamadık daha neyi zorluyorsunuz. Adam reyisine inanmış kutuplaşmış kinini atacağı doktoru bulmuş yazıyorda yazıyor.
Şimdi neler neler diyecemde neyse...
Lan dürrük yarın çocuğun lenfoma olduğunda, karın rahim kanseri olduğunda,sen beyin kanseri oldugunda hemşireye gidersin awolu!

Tercihleriyle 20 yıldır ülkenin ebesine atlayan zihniyetteki malum insanımsılara, hastalandığında bakması gerekenler müteahhitler ve o kafada olanlardır. Bu kitlenin layığı budur. Bu forumda da tek tük kalmış ama azalarak biterler umarım. Ne demek lan doktora "Giderlerse gitsinler" demek? Saldırmak, şiddet uygulamak? Doktor lan bu çok kıymetli, yeri gelir canını emanet edersin. Sağlık elden gitti mi hemen doktora gidip gözünün içine bakıyorsun ama "Doktor b.kunu yiyim kurtar beni" diye.

Benim için en mukaddes iki meslek öğretmenlik ve doktorluktur. Hatta doktorlukla sınırlamayıp sağlık çalışanları diyelim. Ne kadar kıymetli ve vazgeçilmez olduklarını pandemide bir kez daha gördük ve hatırladık. Kolay mı yetişiyor bir doktor? Tabi ki ülkede en çok kazanan meslek gruplarından biri olmalı, amele ile aynı maaşı almamalı. Sıkıntılarına çözüm bulunmalı, sahip çıkılmalı. Yoksa giderlerse gitsinler diyenler çok ağlarlar ileride aman diyim.

En son ne zaman hastaneyle işiniz oldu bilmiyorum ama Arap, Hintli, Pakistanlı doktorlar doldurmaya başladı ülkemizi. Ucuz işçilik için çalıştırılan örfü adeti farklı bu doktorlara karnının gurultusunu bile anlatamaz Anadolu insanı !!!

En son ne zaman hastaneyle işiniz oldu bilmiyorum ama Arap, Hintli, Pakistanlı doktorlar doldurmaya başladı ülkemizi. Ucuz işçilik için çalıştırılan örfü adeti farklı bu doktorlara karnının gurultusunu bile anlatamaz Anadolu insanı !!!

Türkiye’de Hintli doktor hiç görmedim olacağını sanmam ilk tercihleri Türkiye olmaz açıkçası

Ege Üni full azeri çalıştırıyor zaten. Yakında arap ve pakistanlıya geçerler.

Geri
Üst Alt