- 26 Kasım 2012
- 179.066
- 241.065
- 5.688
dr işe yararsa nasyonalitesi mühim değil açıkçası bilhassa hintli ise işinin erbabı olması muhtemeldir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Futbolda yabancı sınırı var ama tıp için yok!dr işe yararsa nasyonalitesi mühim değil açıkçası bilhassa hintli ise işinin erbabı olması muhtemeldir
Mesleğin 9 uzmanlığın 2. yılındayım henüz ve tükendim. Günde 54 tane randevulu hasta veriliyor, üzerine acilden gelen, yaşlı, kanser hastaları, uzaktan gelenlerle 100 hasta ediyor, aynı gün sonuçlara da bakıyorum. Böyle bir sağlık sistemi olamaz. Malesef sadece çok gerekli olan durumlarda hastaya dokunabiliyorum. İçerde ki hastanın işi 3 dk sürdüğü an dışarda söylenmeler başlıyor. Odada sekreter de yok, yaptığım işlemi not etmek zorundayım, tetkik istemi, rapor reçete hepsini kendim yazıyorum. Zamanla yarışarak gözümü ekrandan ayırmadan hasta muayene ediyorum. Bilmiyorum nasıl düzelecek ama insanlarımız da 2 dk da işinin bitmesinden mutlu. Mesai saatleri içinde ne çay molası ne sigara molası veriyorum telefona bile bakamıyorum arandığımda. Ayrıntılı muayene yapmam gereken hasta olduğunda hastaya dışarda beklemesini tüm hastalar bittiğinde ayrıntılı ilgileneceğimi söylüyorum hasta mutlu olmuyor tartışıyoruzhastayla o anda ilgilensem en az 15 dk sürecek kapıda bekleyen 50 hasta ile tartışıyorum ki ben çok sabırlı sakin bir insanım. Tükendim malesef. Ben yine kolay bulunan bir branşım, zor bulunan branşlara randevu imkansız, adamın kanser şüphesi var endoskopiyi özele gitmezse 1 ay içinde yaptırması imkansız. Hasta içinde doktor içinde çok kötü bir durum, ancak yurtdışına gitmeyi hiç düşünmedim sanırım aptallık ediyorum. Bu sistem devam ederse mecbur özele geçerim maaş olarak farketmese bile insanca hasta muayene edebilmek gereken özeni gösterebilmek için. Sanırım istenilen de bu.
Mesleğin 9 uzmanlığın 2. yılındayım henüz ve tükendim. Günde 54 tane randevulu hasta veriliyor, üzerine acilden gelen, yaşlı, kanser hastaları, uzaktan gelenlerle 100 hasta ediyor, aynı gün sonuçlara da bakıyorum. Böyle bir sağlık sistemi olamaz. Malesef sadece çok gerekli olan durumlarda hastaya dokunabiliyorum. İçerde ki hastanın işi 3 dk sürdüğü an dışarda söylenmeler başlıyor. Odada sekreter de yok, yaptığım işlemi not etmek zorundayım, tetkik istemi, rapor reçete hepsini kendim yazıyorum. Zamanla yarışarak gözümü ekrandan ayırmadan hasta muayene ediyorum. Bilmiyorum nasıl düzelecek ama insanlarımız da 2 dk da işinin bitmesinden mutlu. Mesai saatleri içinde ne çay molası ne sigara molası veriyorum telefona bile bakamıyorum arandığımda. Ayrıntılı muayene yapmam gereken hasta olduğunda hastaya dışarda beklemesini tüm hastalar bittiğinde ayrıntılı ilgileneceğimi söylüyorum hasta mutlu olmuyor tartışıyoruzhastayla o anda ilgilensem en az 15 dk sürecek kapıda bekleyen 50 hasta ile tartışıyorum ki ben çok sabırlı sakin bir insanım. Tükendim malesef. Ben yine kolay bulunan bir branşım, zor bulunan branşlara randevu imkansız, adamın kanser şüphesi var endoskopiyi özele gitmezse 1 ay içinde yaptırması imkansız. Hasta içinde doktor içinde çok kötü bir durum, ancak yurtdışına gitmeyi hiç düşünmedim sanırım aptallık ediyorum. Bu sistem devam ederse mecbur özele geçerim maaş olarak farketmese bile insanca hasta muayene edebilmek gereken özeni gösterebilmek için. Sanırım istenilen de bu.
Geçtiğimiz sene covid hastanesinde çalıştım 5 ayda toplam 30-40 hasta bakmamışımdır
Türkiye’de kazanacağımın 4-5 katını kazandım
Şu an günde 40-50 vaka alıyorum yoğunum ama rahat işler de var
Türkiye’de kamuda çalışmak bence hammmallık istifa edin bakkal falan açın daha iyi kazanırsınız
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yalniz baya para endeksli bir yorum olmamis mi bu ? Gercekten bu isi sevdigi icin yapan insanlar da var.
ogretmen polis vs kacamaz o nitelikleri olan kisi sayisi az nitelikleri olsaydi zaten yurtdisi imkani olan yerleri degerlendirilerdi biraz rasyonel olun lutfen , size dogma edilen suni duygusal argumanlarla yaklasmayin olaya.Hekim rengim sorunlar konusunda hemfikiriz ama çözüm aşamasında ve bütüncül bakış açısında ayrılıyoruz.Öyleki bu duruma itiraz eden genç hekimler maddi kaygılar nedeniyle yine devlette çalışırken istenilen 50 bin lira maaş alan unvanlı hekimler özele yönelip destek noktasında genç hekimleri yarı yolda bırakmaktadır.İnsanimiz böyle,bencil...Şimdi sen de söyle düşün, diğer meslek grupları da sizin gibi baksa olaya öğretmen,polis,asker,hakim vs. herkes devleti bırakıp kaçsa o zaman da sağlık sektörünü çalıştıracak sağlıklı bir devlet yapısı bulamazsin.Herkes kendince haklı,kendini düşünür ama topluca bir çözüm oluşmaz.Halbuki bizim sorunlarımız yapısal (Özgürlük, eşitlik, adalet, gelir dağılımı, sosyal ekonomik haklar vs.). Bugün belli bir kesimi kurtarırsin(müteahhitlik-yapi sektörü gibi) ama diğer kesimleri ihya edemez isen ekonomik+sosyal bir kriz ortamında yaşarsın.Uzerine demokratik bir yapı da inşa edemez isen bu sorunları dile getirmeye dâhi korkar sıkışmışlik içinde yurt dışına kaçmayı düşünürsün.Halbuki bencil davranmayıp bu mücadeleyi bir meslek grubu etrafında değil de bütün meslek grupları için yapsan;herkesin insanca yaşamayı hak ettiği toplumsal refahı, özgürlükleri destekleyici bir yapıyı inşa etmeyi önceleyip kendi meslek grubunu da bireysel bir örnek olarak ortaya koysan en başta ben desteklerim söylediklerinizi.Aslinda yok birbirimizden farkımız, hepimiz acınacak haldeyiz.En başta da söylediğim gibi herkes daha fazlasını kazansın,hak ettiğini alsın ama sanırsınız ki hiç kimsenin hakkını alamadığı bir yapıda hekimlerimiz hak ettiğini alınca sağlık, sosyal yapı dengeye gelecek.Bu da bizim gibi fakir ve gelişmekte olan ülkelerin açmazı.Giderek ağırlaşan şartlar altında (göçmen sorunu, enflasyon, kişisel hak ve özgürlüklerin sınırlamaları,polis devleti görüntüsü,hukuk+liyakat sorunları vs.) son bir bilgi, yapılan bir ankette göre imkanı olsaülkeden gitmeyi düşünenlerin oranı%60'larin da üzerinde.Herkes çekip giderse ülkede bir zengin kesim bir de mülteciler kalır, gerisini sen düşün.Kimlere hekimlik, avukatlık, mühendislik, öğretmenlik yapılacak!
Geçen gün bir çocuğu muayene edebilecek kadar zaman buldum ve çocuğun iyileşip gulumsedigini görünce gün boyu yaptığım ve diğer sekreterlik işlerine küfür ettim.Mesleğin 9 uzmanlığın 2. yılındayım henüz ve tükendim. Günde 54 tane randevulu hasta veriliyor, üzerine acilden gelen, yaşlı, kanser hastaları, uzaktan gelenlerle 100 hasta ediyor, aynı gün sonuçlara da bakıyorum. Böyle bir sağlık sistemi olamaz. Malesef sadece çok gerekli olan durumlarda hastaya dokunabiliyorum. İçerde ki hastanın işi 3 dk sürdüğü an dışarda söylenmeler başlıyor. Odada sekreter de yok, yaptığım işlemi not etmek zorundayım, tetkik istemi, rapor reçete hepsini kendim yazıyorum. Zamanla yarışarak gözümü ekrandan ayırmadan hasta muayene ediyorum. Bilmiyorum nasıl düzelecek ama insanlarımız da 2 dk da işinin bitmesinden mutlu. Mesai saatleri içinde ne çay molası ne sigara molası veriyorum telefona bile bakamıyorum arandığımda. Ayrıntılı muayene yapmam gereken hasta olduğunda hastaya dışarda beklemesini tüm hastalar bittiğinde ayrıntılı ilgileneceğimi söylüyorum hasta mutlu olmuyor tartışıyoruzhastayla o anda ilgilensem en az 15 dk sürecek kapıda bekleyen 50 hasta ile tartışıyorum ki ben çok sabırlı sakin bir insanım. Tükendim malesef. Ben yine kolay bulunan bir branşım, zor bulunan branşlara randevu imkansız, adamın kanser şüphesi var endoskopiyi özele gitmezse 1 ay içinde yaptırması imkansız. Hasta içinde doktor içinde çok kötü bir durum, ancak yurtdışına gitmeyi hiç düşünmedim sanırım aptallık ediyorum. Bu sistem devam ederse mecbur özele geçerim maaş olarak farketmese bile insanca hasta muayene edebilmek gereken özeni gösterebilmek için. Sanırım istenilen de bu.
Özeti yapmışsın hocam.Derdini yine biz dinliyoruz,biz yorumluyoruz,biz paylaşıyoruz.Halbuki çözüm merci "sizi idare eden Sağlık Bakanı, başhekim, bölüm başkanınız" da dahil olmak üzere yine hekimler.Onlarda sizin gibi "tamamen duygusal" bakıyor ki duruma nasıl bizden para için giden varsa gelişmiş ülkelere,biz de yine para ile bize göre az gelisimis ülkelerden doktor alırız mantığındalar.Spor forumundayiz ya, bir nevi transfer yani.Ha bana sorsan bugün haberlere düşen "ÇAPA"birincisi kız gibi "bu deveyi de biz gudeceğiz, bu diyarda da biz kalacağız der"mucadeleme devam ederdim.saglik sektoru cok buyuk miktarda paranin dondugu bir mecra hekimleri ozel sektorun kolesi haline getiren bir sistemin son halkasini yasiyoruz biz.
doktorlar arasinda malesef birlik yok herseyin basi bu mendebur performans sistemi.Özeti yapmışsın hocam.Derdini yine biz dinliyoruz,biz yorumluyoruz,biz paylaşıyoruz.Halbuki çözüm merci "sizi idare eden Sağlık Bakanı, başhekim, bölüm başkanınız" da dahil olmak üzere yine hekimler.Onlarda sizin gibi "tamamen duygusal" bakıyor ki duruma nasıl bizden para için giden varsa gelişmiş ülkelere,biz de yine para ile bize göre az gelisimis ülkelerden doktor alırız mantığındalar.Spor forumundayiz ya, bir nevi transfer yani.Ha bana sorsan bugün haberlere düşen "ÇAPA"birincisi kız gibi "bu deveyi de biz gudeceğiz, bu diyarda da biz kalacağız der"mucadeleme devam ederdim.