Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Genclerbirligi'ni bu hafta yeneriz, sonrasinda basaksehir deplasmaninda dunku oynadigimiz oyunun aynisini oynayip yeniliriz ve tekrar ayni seyler yazilacak, bu korkak teknik adam ile buyuk mac kazanmayi birak pozisyona bile giremiyoruz, kaleye sut bile cekemiyoruz, berbat oynuyoruz

Kardeşim adam 60da gomis çıkarıp ereni sokuyor sen de burada laga luga yapıyorsun. Baban veya abin olsa bu kadar savunmazsınız ya

SM-N920C cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

ya tamam hadi kovalım verelim tazminatı getirelim Terim'i. %100 şampiyon oluruz diyor musunuz? Ben de hata yaptı diyorum,oyun bile oynamadık diyorum ama "hoca değil,korkak,kovulsun" demiyorum.

Terim sonrası; Mancini,Prandelli,Hamza,Denizli,Rierekerink ve şimdi Tudor. Hepsi mi kötü hoca? Hepsi mi futbolu bilmiyor? Hep Terim'le başarı yakalayacağız biz?

Terim bundan belki 5-6 sene sonra bırakacak. Ne yapacağız o zaman? FM'deki gibi regen falan mı çıkacak? 39 yaşında genç bir hoca yakalamışız. Kovulmayı hak eden bir performansı falan da yok. Prandelli'ye bile Aralık'a kadar sabredildi yahu.

Eksikleri çok ben de biliyorum ama eleştiri boyutu aşıldı. İlk yarıyı bir bitirelim bakalım ne durumdayız..

Bu heriften bir halt olmayacağı belli. Kovmak için puan farkının kapanmasını mı bekliyorsunuz?
Şu an kovup şampiyonluğu kaybetseniz bile kimse size Tudor'u kovduğunuz için kızmaz, merak etmeyin.

ya tamam hadi kovalım verelim tazminatı getirelim Terim'i. %100 şampiyon oluruz diyor musunuz? Ben de hata yaptı diyorum,oyun bile oynamadık diyorum ama "hoca değil,korkak,kovulsun" demiyorum.

Terim sonrası; Mancini,Prandelli,Hamza,Denizli,Rierekerink ve şimdi Tudor. Hepsi mi kötü hoca? Hepsi mi futbolu bilmiyor? Hep Terim'le başarı yakalayacağız biz?

Terim bundan belki 5-6 sene sonra bırakacak. Ne yapacağız o zaman? FM'deki gibi regen falan mı çıkacak? 39 yaşında genç bir hoca yakalamışız. Kovulmayı hak eden bir performansı falan da yok. Prandelli'ye bile Aralık'a kadar sabredildi yahu.

Eksikleri çok ben de biliyorum ama eleştiri boyutu aşıldı. İlk yarıyı bir bitirelim bakalım ne durumdayız..
Onur Bey 4 hafta sonra görüşelim. Puan tablosuna bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız

Cevap alamadım Tudor yalakalarından hala.

Ben hala gonderilmemesi gerektigini dusunen biri olarak cevap vereyim

Konya'yi 2-0 yendi deplasmanda. Fener'le iceride 0-0 berabere kaldi. Trabzon'a da deplasmanda 2-1 yenildi.

Takim sezona basladigindaki futboldan cok uzakta bir goruntu sergiledi. Puan kayiplari olan maclarda kirmizi kart(lar) gordu.

Yine de bu hocaya 2 haftalik olumsuz sonuc veya 3 haftalik olumsuz futbol yuzunden tahammul edemyeceksek biz bir sistem takimini hak etmiyoruz.

Tabii onumuzdeki 4 macta verecegi reaksiyon onemli. Kariyeri icin belirleyici olacaktir.

Hem gereksiz hem de saçma bir genelleme yapmışsın kusura bakma. Benim Terim'e karşı mesafeli duruşumu herkes bilir burada.

Ben de Terim gelsin dedim dün ilk defa yıllar sonra. Benim derdim Terim'in gelmesi değil böylece tezini çürütmüş olduk. Ha bu düşünceyi paylaşan tek kişi de değilim. Aynı benim gibi Terim'e kızgın olan mesafeli olan çok kişi dün gelsin diye mesajlar attı burada. Ilk aklıma gelen mesela @Erman Türker abi. O da benim gibi mesafelidir Terim'e karşı.

Iyi puan topladık takımla evet bunu kimse inkâr etmiyor ama insanlar hep temkinliydi. Neden temkinli oldukları neden hocaya bu kadar topladığımız puana rağmen güvenemediklerini son 2 maçta anladık ve gördük. Tabi anlamak ve görmek istemeyenler var hâlâ. Bunlardan birisi de sensin. Dün 3 puan önde alan takımın hocası falan diye birşeyler yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam. Eh iyi de 8 puan farkı tamamen kendi enayiliği ile eriten hoca da aynı hoca.

Iyi puan topladık takımla evet ama hâlâ hiç bir belirgin oyun planımız yok özellikle de hücum da. Benim gibi bunu kazanmamıza rağmen dile getirenler hep eleştiri almıştı tepki görmüştü burada haftalar önce. Hep kötü oldum burada ama sonunda benim dediğime geldik işte yine. Amacım haklı çıkmak falan da değil sakın kimse öyle düşünmesin ama 2 yıl sonra ilk maçlarda iştahlı ve ıssırgan bir takım görünce insanların gözü boyandı ve sorunları göz ardı ettiler.

Olay işler kötü gidiyorken değil iyi gidiyorken bile sorunları problemleri görmekte bitiyor. 2 büyük maç oynadık ve ikisinde de hiç bir hücum planımız yoktu. Garry nin attığı gol de tamamen kendi becerisiydi dün. Bu plansızlık ile daha çok kabız oluruz biz büyük maçlarda derbilerde. Bu kısır oyun anlayışının yanında bir de başımızdaki herifin lüzumsuz korkaklığı var.

Adım gibi eminim dün maça teknik direktörsüz çıksak ve her oyuncu orijin mevkisinde oynasa biz bu maçı kaybetmezdik. Bu konuda çok iddialıyım hatta.

sent via GSC

Can senin söylediklerinde haklılık payı büyük. Ama arkadaşın dediği gibi öenmli bir kitle de var. Şu an başımızda Tudor olmasa da şu an gelmesini isteyeceğimiz Tuchel, Blanc filan olsa yine Terim gelsin diye ortalığı velveleye verirlerdi. Terim dışında bir düşünceleri olmayanlar yani. Bu da forumdaki tepkinin önemli bir kısmını oluşturuyor bence.

Sana katılmadığım nokta ise kazanırken oyun planımız yoktu cümlesi. Aslında ilk 5-6 hafta bence vardı oyun planımız. Ani preslerle top kapıp hızlıca kaleye gitmek, Fernando öncülüğünde atak yönünü hızlı çevirerek Mariano ve Rodrigues ile çizgiye inmek. Bunu da gollerin geliş şeklinme bakarsan yaptık. Yani bence bir oyun planı vardı. Ama bence asıl eleştirilerin haklı çıktığı 2 nokta var. Hocanın bir alternatif oyun planı yok ve bazı şeylere takıntılı.

1. Rakip takımalr bizim bu taktiği çözdüler. Özellikle savunma çıkışlarında yapılan baskı bize ters tepti. Bir de dikkat edin takımalr artık bize karşı oyunu savunmadan kurmuyorlar. Uzun topar atıyorlar. böylece pres şansı da bırakmıyorlar. Jannsen ve Ndoye en çok bu işe yaradılar. Peki bunun karşılığında biz ne yapıyoruz. Israrla rakip basarken gereksiz kısa pas denemeleri. Oysa iki kanat koyup topları uzun şekilde onalrın önüne ya da Gomis'in kafasına atarak başlatsak ve gerekirse dönen topa orada bassak yine oyunu bizim istediğimiz şekle sokacağız. Ama bunu yapamadık çünkü hoca bunu tercih etmiyor.

2. Oyunu dar alana sıkıştıran diziliş. Mariano ve Garry ile kanatlara açılan oyun artık yok çünkü hoca bir anda o sistemden vazgeçti ve hücumda 3-4-3 şeklline alan, forvet arkasında gezgin şekilde içeri giren iki oyuncuyla oynamaya karar verdi. Geçen sene Bruma ve Sneijder ile denemişti bunu. Oyun müthiş sıkışıyor böyle olunca. Sadece Feghouli veya dün solda oynayan Tolga için değil, arkadan topla gitmesini beklediğimiz Ndiaye için de Belhanda içinde sıkışıyor. Bu inadından da vazgeçmiyor.

Yani bence Tudor'un bir oyun planı vardı ilk haftalarda. Yoktu dersek haksızlık olur. Ancak rakipler bu işi çözünce alternatif planı yoktu ve o da takıntısına geir döndü. Yani kendi eliyle çomak soktu işleyen takıma.

Mancini, Prandelli ve hatta Mustafa Denizli kötü hocalar değil, ellerindeki kadro çok kötüydü; Mancini ve Prandelli için yabancı sınırı belası da vardı. Şu anki anki kadro ile gayet başarılı olurlar.
Hamza, Riekering ve Tudor ise rezalet hocalar.
Tudor'un tek bir önemli maçta katkısı yok. Tersine yaptığı saçmalıklarla daha kötü olmamıza sebep oluyor.
Şampiyon olsa bile, bu rakiplerin kötü olması sayesinde olabilir ancak. Bu kadar para harcanan bir sezonda Tudor ile devam etmek anlamsız bir risk, rakiplerin insafına bırakıyoruz şampiyonluk şansımızı.

Bu arada eger ki bu sene Tudor toparlar, seneyi de bekledigimiz gibi rahat bir sampiyonlukla noktalarsak, yine de Terim'in gelmesini ister misiniz?

Cevap alamadım Tudor yalakalarından hala.

Yalaka felan doğru ifadeler değil bunu söyleyeyim başta

Diğer arkadaşları bilmem bana göre yanlışları var,bunları düzeltebileceğini düşünüyorum.Mesela işleyen sağ tarafı bozdu,Badoudan 6 numara yapmaya çalışıyor,Tolga'yı sola yakın oynatması gibi vb

Ama doğrularını da konuşmak lazım.Şu son senelerde kimsenin beceremediği revizyon işini başardı.Kağıt üstünde çok sağlam kuruldu,o kadar oyuncu alındı fire diyebileceğimiz bir kaç isim var bu çok büyük başarı

Yine kağıt üstünde baktığın vakit ligde 13 maç sonra yenilmişsin.Geçen sene en çok eleştirilen takımda ki savunma sorunları aza indirgenmiş,en büyük problem olarak sadece yan top olayı kaldı diyebiliriz

Büyük maçlar olayı örneği çok veriliyor ama çözülmeyecek bir olayda değil Biliç örneği veriliyor sürekli.Biliç İngiltere'ye gittikten sonra mesela büyük takımlara kök söktürdü çoğu maçını da kazanmıştı diye hatırlıyorum

Çok fazla söz ettim belki ama en büyük korkum ve endişem Tudor'un gönderilmesi yerine ondan daha vasıfsız bir adam getirilerek sezonun çöpe atılması.Yoksa bende ölüp bitmiyorum Tudor'a

Bak mesela Tudor bize gelmeden Karabük'ü yönetirken şöyle bir açıklaması var ;

Türkiye ligi italyan ligi seviyesinde değil belki ama önemli olan öğrenmek,açık fikirli olmak.Bazı t.dlerden iyi şeyler almak hatta kötü olan şeyleri izlemek ve iyi olmayan şeyleri de görmek.Ama tabi açık olmanız lazım bir şeyler öğrenmeniz lazım.Daha iyi olmak için birşeyleri üstüne koymak ve uyarlamak zorundasınız.Mesela takımınız agresifse iki maç arasında geçen bir hafta boyunca bu agresifliği yerleştirmezsiniz Pazar günü bunu göremezsiniz.Çünkü oyuncular çok kolay unutuyorlar

Yani Tudor öğrenme aşamasında olan genç bir hoca yanlışlarını söylemek doğru fakat bir kalem de silmek de doğru değil kanımca

Mancini, Prandelli ve hatta Mustafa Denizli kötü hocalar değil, ellerindeki kadro çok kötüydü; Mancini ve Prandelli için yabancı sınırı belası da vardı. Şu anki anki kadro ile gayet başarılı olurlar.
Hamza, Riekering ve Tudor ise rezalet hocalar.
Tudor'un tek bir önemli maçta katkısı yok. Tersine yaptığı saçmalıklarla daha kötü olmamıza sebep oluyor.
Şampiyon olsa bile, bu rakiplerin kötü olması sayesinde olabilir ancak. Bu kadar para harcanan bir sezonda Tudor ile devam etmek anlamsız bir risk, rakiplerin insafına bırakıyoruz şampiyonluk şansımızı.

Tamamen Tudor'dan bağımsız yazıyorum Mancini'nin kadrosu kötü filan değildi. Muslera, Eboue, Chedjou(formda iken), Melo, Selçuk(dibe vurmamış), Riera, Hamit, Sneijder, Drogba, Burak ve Bruma vardı.

Tudor'dan farklı değildi Mancini. O da belki büyük maçlarda ekstra puan topladı ama Anadolu deplasmanlarında 1 puana kar gözüyle bakıyordu.

Bu arada eger ki bu sene Tudor toparlar, seneyi de bekledigimiz gibi rahat bir sampiyonlukla noktalarsak, yine de Terim'in gelmesini ister misiniz?
Ben sahsen istemem, bunun Fatih hoca ile bir ilgisi yok.
Devamli ayni adamin etrafinda dönüyoruz, bu adam bir kac sene sonra birakacak.
Yeni biseyler denemeliyiz ama su an icin Tudor ile devam etmekten baska bir caremiz oldugunu düsünmüyorum.
Tek ümidimiz, iki macta böyle sorunlar olmasini görüp, iki macta oldugu icin kabul edip, hatalarindan vazgecmesi.

Son düzenleme:
Onur Bey 4 hafta sonra görüşelim. Puan tablosuna bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız

Yapamayacağını anlarsam ben de istifa derim merak etme. Östersunds maçı sonrası bile burada savunduysam gerektiğinde yermesini de bilirim. Ama bir maçla asılmasını yanlış buluyorum. Bu kadar basit.

Çok basit şey söylüyorum; Prandelli adlı şahıs o kadar rezilliğe rağmen Aralık ayına kadar kaldı. Gelen geçen 4 atıyordu. Kazanılan maçlar bile ite-kaka kazanılıyordu. Burada öyle birşey de yok.

Prandelli'ye tahammül eden taraftar Tudor'a edemiyor. Üstelik Prandelli çok daha tecrübeli,çok daha yüksekle maaşla çalıştı. Bu adam kariyerinin başında,eksikleri de çok ama potansiyelini görüyorum ben.

Ben gelmesini isterim çünkü Galatasaray ile Terim arasında çok kuvvetli bir uyum var ve Terim kariyerini bitirmeden önce son bir kez başımıza geçsin isterim.
Bunu bir kenara bırakırsak Terim'in gelmesi şart değil ancak Tudor'un gitmesi şart. Bu sene Tudor'un şampiyon olması rakiplerin kötü olmasına bağlı. Kendisinin verdiği bir katkı yok.

Tamamen Tudor'dan bağımsız yazıyorum Mancini'nin kadrosu kötü filan değildi. Muslera, Eboue, Chedjou(formda iken), Melo, Selçuk(dibe vurmamış), Riera, Hamit, Sneijder, Drogba, Burak ve Bruma vardı.

Tudor'dan farklı değildi Mancini. O da belki büyük maçlarda ekstra puan topladı ama Anadolu deplasmanlarında 1 puana kar gözüyle bakıyordu.

Bence asıl sorun yabancı sınırıydı o sene ama Mancini'yi kötü bulabilirsin, tartışmaya açık bir konu. Asıl söylemeye çalıştığım Tudor'un gerçekten yetersiz olduğu, boşuna zaman kaybediyoruz.

Ben gelmesini isterim çünkü Galatasaray ile Terim arasında çok kuvvetli bir uyum var ve Terim kariyerini bitirmeden önce son bir kez başımıza geçsin isterim.
Bunu bir kenara bırakırsak Terim'in gelmesi şart değil ancak Tudor'un gitmesi şart. Bu sene Tudor'un şampiyon olması rakiplerin kötü olmasına bağlı. Kendisinin verdiği bir katkı yok.

Rakiplerin nesi kötü abi ben de bunu anlamıyorum. Geçen seneki BJK'nin durumu gibi bir durum yok ortada. Senin kadar transfer yapmış Fener var. Aldıkları adamlar kağıt üstünde kötü mü? Isla, Dirar, Valbuena, Janssen vb. BJK desen zaten oturmuş takıma bir sürü takviye yaptı. Başakşehir de aynı şekilde. Bu takımalrın hepsinin santrafor alternatifleri bizden daha çok mesela. Bu rakipleri küçültme işinden vazgeçmek gerekiyor. Onlar da kötü gitti bir ara sadece o.

Bu tür eleştirilere cevap veriyorum çünkü bu Tudor ile ilgili değil. Takımı da küçük düşürmüş oluyoruz böylece. Yapmayın Allah aşkına. Tudor'un eleştirilecek yönü çok zaten bu tür şeyelre gerek y

Bence asıl sorun yabancı sınırıydı o sene ama Mancini'yi kötü bulabilirsin, tartışmaya açık bir konu. Asıl söylemeye çalıştığım Tudor'un gerçekten yetersiz olduğu, boşuna zaman kaybediyoruz.

Buna saygı duyuyorum tabi. Benim de hala kafamda soru işaretleri var ama devre arasına kadar en azından bakmak lazım.

Yapamayacağını anlarsam ben de istifa derim merak etme. Östersunds maçı sonrası bile burada savunduysam gerektiğinde yermesini de bilirim. Ama bir maçla asılmasını yanlış buluyorum. Bu kadar basit.

Çok basit şey söylüyorum; Prandelli adlı şahıs o kadar rezilliğe rağmen Aralık ayına kadar kaldı. Gelen geçen 4 atıyordu. Kazanılan maçlar bile ite-kaka kazanılıyordu. Burada öyle birşey de yok.

Prandelli'ye tahammül eden taraftar Tudor'a edemiyor. Üstelik Prandelli çok daha tecrübeli,çok daha yüksekle maaşla çalıştı. Bu adam kariyerinin başında,eksikleri de çok ama potansiyelini görüyorum ben.
2 maçla değil ama sorun . Adam geldiginden beri büyük maçlarda atılan gol sayısı 1 . Bakın galibiyet demiyorum gol sayısı. Bjk ve Basak maçlarını berabere bitirirse bile helal olsun derim düşünün yani

biri buna galatasarayın türkiyedeki hiç bi takımdan korkmaması gerektiğini öğretsin artık yoksa daha çok derbi kaybeder. derbi maç gelince herif bütün düzeni bozuyor şanzımanı dağıtıyor,kendi futbolunu oynamaya devam etseydin böyle olmazdı be adam

Rakiplerin nesi kötü abi ben de bunu anlamıyorum. Geçen seneki BJK'nin durumu gibi bir durum yok ortada. Senin kadar transfer yapmış Fener var. Aldıkları adamlar kağıt üstünde kötü mü? Isla, Dirar, Valbuena, Janssen vb. BJK desen zaten oturmuş takıma bir sürü takviye yaptı. Başakşehir de aynı şekilde. Bu takımalrın hepsinin santrafor alternatifleri bizden daha çok mesela. Bu rakipleri küçültme işinden vazgeçmek gerekiyor. Onlar da kötü gitti bir ara sadece o.

Bu tür eleştirilere cevap veriyorum çünkü bu Tudor ile ilgili değil. Takımı da küçük düşürmüş oluyoruz böylece. Yapmayın Allah aşkına. Tudor'un eleştirilecek yönü çok zaten bu tür şeyelre gerek y

Rakipler kötü demiyorum. Bizim şampiyon olmamız için rakiplerin kötü olması, potansiyellerinin altında puan almaları gerek diyorum. Yani biz Tudor ile normal şartlarda onları geçemeyiz, ancak rakipler saçmalarsa şampiyon olabiliriz. Hamza'nın şampiyon olduğu seneye benzer bir durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt