İstiklâl Harbi’nin Başında Enver Paşa Olsaydı Perişan Olmuştuk

Onurcuk maç izlemeye gittim dememiş miydin vakti zamanında :) Neyse hadi hadi yine sen at son mesajını :)
İzlemeye gitmişsem demişimdir nerden hatırlayayım uğurcuk senle olan konuşmaların zaptını tutmuyorum :D Ben bunu demedim diye bir şey söylemedim ki yine laf karışıklığı yapmaya mı çalışıyorsun . Sorun ne biliyor musun 3 kuruşluk aklınla 5 kuruşluk iş yapmaya çalışıyorsun o iş olmuyor . Oysa kabul etsen benim aklım 3 kuruşluk zorlamaya gerek yok desen eminim iyi bir yaver olabilirsin .

İzlemeye gitmişsem demişimdir nerden hatırlayayım uğurcuk senle olan konuşmaların zaptını tutmuyorum :D Ben bunu demedim diye bir şey söylemedim ki yine laf karışıklığı yapmaya mı çalışıyorsun . Sorun ne biliyor musun 3 kuruşluk aklınla 5 kuruşluk iş yapmaya çalışıyorsun o iş olmuyor . Oysa kabul etsen benim aklım 3 kuruşluk zorlamaya gerek yok desen eminim iyi bir yaver olabilirsin .
Valla boşuna başlığı kilitletmeye çalışma 1-ben açmadım 2-söylenmesi gereken herşeyi söyledim 3-millet senin gibi ruh hastası değil maça bakıyor 4-ben de maça konsantreyim ama sen hava cıva olduğundan vız gelir tırıs gidersin bana yine de son post senin olsun onurçuk :)

Valla boşuna başlığı kilitletmeye çalışma 1-ben açmadım 2-söylenmesi gereken herşeyi söyledim 3-millet senin gibi ruh hastası değil maça bakıyor 4-ben de maça konsantreyim ama sen hava cıva olduğundan vız gelir tırıs gidersin bana yine de son post senin olsun onurçuk :)
...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yok bitirmedim Lise 2 terk :) Senin evinde mücahit kalıp kalmadığını bilmiyorum da sen acaba Ümraniye ve Fener Kamplarının yerini biliyor musun ben 2002-2007 arasında maddi yardımda bulunmuş adamım sen açmışsın konuyu bugün kaldırdım engeli gördüm yazdım zoruna mı gitti evet bahsettik bilmem kaç ay önce OMON birliklerinden de spetsnazdan da ama sen spetsnazın rusça konuşulan coğrafyalardaki bir cins ismi olduğunu bilmeden aslında Spetsnaz GRU'yu kastettin ama yazamadın ki Birinci Çeçen Savaşından bahsetmiştik sen bugün araya İkinci Çeçen Savaşını sıkıştırmaya çalışıyorsun...Çünkü Kadirovlardan bahsetmiştik; Gelayev-Basayev-Raduyev'den ilk savaşta baba Ahmet Kadirov çeçen müftüsüydü ikinci savaşta taraf değiştirdi ki Dudayev'den de bahsetmiştik dolayısıyla şehit olduğuna göre İkinci Çeçen Savaşından bahsetme imkanımız teknik olarak matematiksel olarak 0

......

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu fikre iştirak etmemek takiyyecilik olur

Perişan olurduk lafı biraz hafif kaçmış bunun dışında katıldığımı bildiririm.

üzücü sonuçları olacağız şüphesiz.

Evet konuyu güncel tutalım, aramıza katılan yeni arkadaşlarında mutlaka konuya katkısı olacaktır.

Hepimiz Merkel'den direktifler alıyor olurduk.

Kaiser Wilhelm of Germany meeting Enver Pasha, the Turkish Minister of War, on the German battleship GOEBEN at Constantinople. October 1917.

tumblr_oxv7vbnuNp1tmasqro1_1280.jpg

a07382a7c2e08499edea81253ab85bb3.jpg

Başarısız bir komutan olduğunu söylemek için sadece Sarıkamış faciasını bile hatırlamak yeterli. Başarısız bir komutanın liderliğinde perişan olacağımızı söylemekte beis görmeyelim.

Hoşgelişler ola kahraman Enver Paşa,
Bir Emir ver orduya, kafkas dağını aşa...

Enver Bey'in bu hayattaki tek başarısı Trablus Bingazi'de İtalyanları durdurması sanırım.

Ha bir de Saray'a damat olmayı başarmıştı.

IMG_20160928_155531.jpeg

Geri
Üst Alt