Köpek alacağım yardım!

Cevap: Köpek alacağım yardım!

takılıyorum hacı bakma sen bana kafam güzel

yok ona demedim zaten yav, hani ben alıyorum sanmışsın ya onun için dedim :D

1721.png

1726.png

1668.jpg

bir iki resim daha benim cavar :D

kendisi diğer pitbullar dan ziyade daha iri ve çalıştırmadığım halde orjinalinden kaslıdır :D 38-42 kilo arası değişken bir yapıya sahip, disiplinli lakin yeri geldimi tavrını koyan bir canlı kendisi :D

yorumlasanıza arkadaş , benim canavar :D

1721.png

1726.png

bir iki resim daha benim cavar :D

kendisi diğer pitbullar dan ziyade daha iri ve çalıştırmadığım halde orjinalinden kaslıdır :D 38-42 kilo arası değişken bir yapıya sahip, disiplinli lakin yeri geldimi tavrını koyan bir canlı kendisi :D

Hoca bu seni yer bacakları seninkinden kalın.

Şuan ne yapıyo? Hayati tehlike altındasın :D

şuan bahçede uyuyor dur sanırım, yada 4-5 saat önce bir dana kavalı vermiştim onu bitiriyordur "hoş çoktan bitmiştir o" uyuyor dur herhalde

Köpek almak istiyen herkes köpek alabiliyormu?

Köpek almak istiyen herkes köpek alabiliyormu?

e tabi, seçtiğin cinse bağlı birazda tabi ama her cinsi alabilirsin, tabi agrasif huyluları aldıktan sonra mikro çip uygulaması ile devlet, belediye'ye kayıt ettirmen lazım yoksa cezası var mesela pitbull aldın ve çip taktırmadın oldu ki veteriner yerine belediye veterinerine gittin adam kontrol etti çipi varmı ? makine ile üzerinde tarama yapıyo "ense kısmı" bakıyo çip yok numara çıkmadı uyarı vermedi makine, cart 1000 lira ceza 70 liralık alet için 1000 lira ceza yedin değdimi :D.. gerekli önlemleri aldığında herkes besleyebilir.

e tabi, seçtiğin cinse bağlı birazda tabi ama her cinsi alabilirsin, tabi agrasif huyluları aldıktan sonra mikro çip uygulaması ile devlet, belediye'ye kayıt ettirmen lazım yoksa cezası var mesela pitbull aldın ve çip taktırmadın oldu ki veteriner yerine belediye veterinerine gittin adam kontrol etti çipi varmı ? makine ile üzerinde tarama yapıyo "ense kısmı" bakıyo çip yok numara çıkmadı uyarı vermedi makine, cart 1000 lira ceza 70 liralık alet için 1000 lira ceza yedin değdimi :D.. gerekli önlemleri aldığında herkes besleyebilir.

Hm enteresan bir ayrinti bilmiyordum, tesekkürler.

Yani bir petshopa gidip istedigim bir köpegi alabiliyorum, bir belge gibi birsey elimde mevcut olmasina gerek yok?

Sibirya Kurdu almayi düsünebilirim belki, ilerde. Bunlarin egitimi nasildir? Cabuk ögrenirlermi yoksa adami hasta mi ederler :D

Hm enteresan bir ayrinti bilmiyordum, tesekkürler.

Yani bir petshopa gidip istedigim bir köpegi alabiliyorum, bir belge gibi birsey elimde mevcut olmasina gerek yok?

Sibirya Kurdu almayi düsünebilirim belki, ilerde. Bunlarin egitimi nasildir? Cabuk ögrenirlermi yoksa adami hasta mi ederler :D

açıkcası zeka olarak diğer köpekler gibi değil, kafası biraz oyuna çalışan cinsler, petshoptan aldığında ya secere kağıdı verir yada fatura verir, gidersin veterinere kontrol etirirsin hastalığı varsa tedaviye başlatırsın, aşılarını yaparsın veteriner sana karne verir yani kimlik çıkarır, 6 aydan sonrada çip taktırırsın "biraz acıtan bir işlem olduğu için yaş byümesini beklemen lazım", güzel hayvandır ama çok viyaklar geceleri..

açıkcası zeka olarak diğer köpekler gibi değil, kafası biraz oyuna çalışan cinsler, petshoptan aldığında ya secere kağıdı verir yada fatura verir, gidersin veterinere kontrol etirirsin hastalığı varsa tedaviye başlatırsın, aşılarını yaparsın veteriner sana karne verir yani kimlik çıkarır, 6 aydan sonrada çip taktırırsın "biraz acıtan bir işlem olduğu için yaş byümesini beklemen lazım", güzel hayvandır ama çok viyaklar geceleri..

Bu iyi degil. Ben geceleri ufak bir sese kalkan bir adamim.Kötü gercekten.

Peki bu asi olayi falan nasildir, belirli bir zamanimi vardir, aydan aya mi gider, senede bir kac keremi?

Ayrica sigorta olayi nasil, köpegin cinsine göre miktari falan degisiyor mu?

Beagle veya Golden Retriever al.

Bu iyi degil. Ben geceleri ufak bir sese kalkan bir adamim.Kötü gercekten.

Peki bu asi olayi falan nasildir, belirli bir zamanimi vardir, aydan aya mi gider, senede bir kac keremi?

Ayrica sigorta olayi nasil, köpegin cinsine göre miktari falan degisiyor mu?

Aslında bir çok yasal zorunluluk var; yasaklı ırk için kısırlaştırma ve gezdirirken kısırlaştırma belgesini yanında taşıma, kimlik karnesini yanında taşıma, ağızlık ile dolaştırma, mikro çip uygulaması, kesinlikle tasmasız dolaştıramazsın. cezaları ise, mikro çip sanırım yasaklı ırklar için 1000 liraydı tam emin değilim, yasaklı ırklar için tasmasız gezdirmek 500 lira, ağızlıksız gezdirmek yasaklı ırklar için 300 lira, kısır olmayan olmayanlar yasaklı ırk için 3000 lira ve köpeğini alıp kısırlaştırdıktan sonra bayağı bir uğraştan sonra alıyorsun.

Diğer ırklar için; Kimlik Karne, Tasmasız dolaştırmak ve mikro çip uygulaması şart, diğer ırklardaki cezalar tasmasız ise 100 lira, mikro çip uygulaması aynı olması lazı 1000 lira civarı. tabi taslak olduğu için kimse uygulamıyor.

Gelelim Aşı olayına; 3 lü karma, 5 li karma , Corona , kuduz, Kist, Bronchicine Aşıları var, ortalama fiyatları bölgeye göre değişir atıyorum etiler de yaptırırsan 100 lira ödersin, ataköyde yaptırırsan 40 lira, ama genelde 40-30 lira arası değişir fiyatları 15-20 günde bir aşı yapılması önerilir, aşılar bittikten sonra bir sonraki sene yılda yalnızca 1 kez kuduz ve karma aşı yapılır, 3 ayda bir iç parazit hapı yuturulur bunun fiyatı hayvanın kilosuna göre değişir huskyler için ortalama 2 hap yeterli olur sanırım 20-25 kilo civarı hayvanlar sonuçta şöle açıklayayım yada her 10 kilo için 1 hap yurtturman lazım, 1 hap 10 lira, dış parazit için özel damlalar var 2-3 ay bit, pire ve keneden korur her türlü böcekten, her bir tüp 10 liradır, her 10 kilo için 1 tüp kullanılır aynı iç parazit hapındaki gibi, yalnız bu aşı deri dışndan damlatılarak yapılr, 3 gün damlanın döküldüğü yere el sürülmez 1 hafta boyuncada su değmemesi lazım, kışın ortalama dediğim gibi 2-3 ay götürsede yazın 20-30 günde bir tekrarlanmalı çünkü yazın serinlesin diye ıslatırsın, her yıkanışta veya ıslatılışta etkisi azalır. köpeğin sigortasıda senin parandır :D

Oha Dogo :D.

Geri
Üst Alt