Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ABD'deki yeni tip #koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Senato'ya sunulan 2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketi Demokrat senatörler tarafından ikinci kez engellendi.

ABD Başkanı Trump, el dezenfektanı ve maske gibi tıbbi malzemelerin stoklanmasının suç olarak değerlendirileceğini duyurdu.

10 gün kapalı kalacak diye sarsılacak iş yeri de kapatsın başka iş yapsın zaten abi boşa kürek çekiyordur.
Sarsılır yav. Kolay değil öyle. Bak mesela bizde lokanta var 10 kişi çalışıyor maaşlar 40-50 bini buluyor nerdeyse. Günlük 8 lira gelirden 3-4 lira gelire düştü. Paket sisteme geçince 1.5-2 ye düştü. Öyle düşün.

İş veren cebinden çıkıyor tüm zararlar bu süreçte. Devlet ödemiyor sonuçta maaşları sigortaları. Bunun dışında da çok masraf var.

Ama umarım yasak gelir daha çabuk atlatılır.

Abi ben 28 yaşındayım şu yaşa kadar ne olsa ülke batar ülke batar yav ne batması hiçbir bok olmaz. Sen aylık 3000 borç ödüyorsan 2 ay bu katlanır içeri girersin daha çok borcun olur olacak olan bu. Bunu da yapılandırırsın yada neyse ne. Zaten hayatın boyunca bu ülkede borç ödeyeceksin, daha fazla sıkışırsın geri gidersin. Olan olmuş virüs yayıldı artık, herkes böyle dediği için bu adamlarda bunlardan cesaret alıp karantina getirmiyorlar. 1-2 aydan kimse batmaz, belki geriye gidersin 1 sene ama canından önemli mi yani anlamıyorum ben.

Sarsılır yav. Kolay değil öyle. Bak mesela bizde lokanta var 10 kişi çalışıyor maaşlar 40-50 bini buluyor nerdeyse. Günlük 8 lira gelirden 3-4 lira gelire düştü. Paket sisteme geçince 1.5-2 ye düştü. Öyle düşün.

İş veren cebinden çıkıyor tüm zararlar bu süreçte. Devlet ödemiyor sonuçta maaşları sigortaları. Bunun dışında da çok masraf var.

Ama umarım yasak gelir daha çabuk atlatılır.
Yav bizim ofisin karşısında da dönerci var. Adam maaş ödeyemiyor krediyle dönüyor niye bu kadar inat ediyor anlamış değilim. Böyle yerler sarsılır zaten. Ama şu saatten sonra artık bazı şeyleri gözden çıkarmak gerekiyor. Ekonomi bence böyle devam ettiği sürece daha büyük yara alır. Yasağı al, ülkeye girişleri yasakla 1 aya 0 vakaya ulaşırız.

Yav bizim ofisin karşısında da dönerci var. Adam maaş ödeyemiyor krediyle dönüyor niye bu kadar inat ediyor anlamış değilim. Böyle yerler sarsılır zaten. Ama şu saatten sonra artık bazı şeyleri gözden çıkarmak gerekiyor. Ekonomi bence böyle devam ettiği sürece daha büyük yara alır. Yasağı al, ülkeye girişleri yasakla 1 aya 0 vakaya ulaşırız.
Öyle tabi yav. Bizim için önemli değil pek olmasa da olur. 1-2 ay sonra yine açılır.

Sadece sallamaz dediğin için örnek verdim. Çok olmasada sallıyor bir şekilde :D

Dediğin gibi dükkanları neden hala döndürme derdindeler belli değil zaten

Abi ben 28 yaşındayım şu yaşa kadar ne olsa ülke batar ülke batar yav ne batması hiçbir bok olmaz. Sen aylık 3000 borç ödüyorsan 2 ay bu katlanır içeri girersin daha çok borcun olur olacak olan bu. Bunu da yapılandırırsın yada neyse ne. Zaten hayatın boyunca bu ülkede borç ödeyeceksin, daha fazla sıkışırsın geri gidersin. Olan olmuş virüs yayıldı artık, herkes böyle dediği için bu adamlarda bunlardan cesaret alıp karantina getirmiyorlar. 1-2 aydan kimse batmaz, belki geriye gidersin 1 sene ama canından önemli mi yani anlamıyorum ben.
Aynen öyle yasak bence ekonomiye de en büyük çözüm olur. Bu süreç böyle devam ederse haziran-temmuza kadar rahat sürer ve yıkım daha büyük olur

içişleri bakanlığı genelgesine göre;
- il ve ilçelerdeki küçük, büyük tüm marketler en fazla 09: 00-21: 00 saatleri arasında hizmet verebilecek
- market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak
- il ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıyacak.
- market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise, içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.
Bu marketlere tekel dâhil mi hocam

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Millet bir tutturmuş neymiş Türkiyede gripten yılda 15 bin kişi ölüyormuş bu olay çok abartılıyormuş falan falan.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk
O canan karatayla oytun erbaş yok mu milleti zehirledi bildiğin. Biri kelle paça için dedi diğeri gribin biraz daha ağırı dedi halkı rehavete soktu resmen. Bunların doktorluk diploması geçersiz sayılmalı

O canan karatayla oytun erbaş yok mu milleti zehirledi bildiğin. Biri kelle paça için dedi diğeri gribin biraz daha ağırı dedi halkı rehavete soktu resmen. Bunların doktorluk diploması geçersiz sayılmalı
Canan Karatay zaten ciddiye alınacak birisi değil bence bunamış . Oytun Erbaş ise yalancı sahtekar doktor bile olduğuna inanmadığım birisi. Bir insan bir doktor nasıl böyle bir açıklama yapabilir.
“Bizim genlerimiz Asya’dan geliyor, ama Akdenizlileştik. O yüzden korkmaya gerek yok bizim genlerimiz corona virüsüne uygun değil bizde yayılmaz"

Yok virüsün vücuda yayılması 4 gün sürüyormuş tuzlu su ile gargara yapmamız lazımmış kelle paça yememiz lazımmış.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt