Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında en iyi seçenek bilgisayarda gece ışığı ayarını aktif etmek.

ben de sıkıntı var heralde yaw geçen facebook teması değişmiş diye facebooka girdim gece teması yaptım 5 10 dk takıldım sonra başka siteye geçince gözlerim tuhaf oluyo bi karanlık bi aydınlık, hep aydınlık olsun daha iyi benim için :D

Benim de pek inanasım gelmiyor ama bi yandan da orası Çin. Mesele önlem almaksa, insan hayvan ayrımı pek yapmazlar, en katı uygulamaları gerçekleştirirler.
yinede henüz ilaci bulunmamisken bu kadar düzelme hic inandirici degil, eger varsada böle bi ilac italya, ispanya manyakmi derhal göndertirdi, bi dolaplar dönüyor bu cinde

Sadece öksürdükleri için test yapılıyor bu insanlara ve erkenden yakalıyorlar(bilmiyorum erken tanının bir önemi var mı?) sen ya da benim gibi insanlar artık nefes bile alamayacak duruma gelene kadar ya da ateşten bayılana kadar yapılmıyor mu bu testler?
Virus once bogaza yerlesiyor sonra akcigerlere iniyor diye bir sey soyluyorlardi.

Tabii ki erken tespit etmenin buyuk bir avantaji vardir ama vogu ulke cogu kisinin kendisinin atlatmasini ve bu surede kendilerini karantinaya almalarini bekliyor. Boyle olmazsa hicbir saglik sistemi yeterli olmaz. Bu yuzden test icin dusmeyen yuksek ates, kuru oksuruk ve nefes darligini yani hastanede yogun tedavi gerektiren bir durumu sart kosuyorlar.

Bunun icin insanlarin evlerinde kalmasi cok onemli. Cin ne yapti? Virus olan yerleri karantina altina aldi, sehirleri karantina altina aldi, sokaga cikmak yasak dedi. Sehri kapatti. Insanlari evden cikmadan kendilerini karantinaya alarak hastaligi atlatmaya sartladi. Cok agirlasanlar icin devasa hastanr insa etti.

Kore ne yapti? Hastaligi cok iyi takip etti, seffaf bir yonetim sergiledi, 1 kisi nasil 1000 uzerinde kisiyi etkiledi bunu bile adim adim takip etti her asamayi halkiyla birlikte surdurdu.

Hem insanimizi hem de alinan kararlari dusununce bizim gittigimiz yol yol degil, bugun biz hastaligi onlemek yerine kontrollu yayilmasina izin verme karari aldik. Bu ne demek? Evlerine kapananlar kendi imkanlariyla yetinecek, ucregsiz izne cikanlar daha uzun sure o izinde kalacak ama ulke islemeye devam edecek demek. Saglik sistemi cokmeden bu sekilde uzun sure devam etmeye calisacagiz demek. Yani eve kapananlara enayi ve geri zekali muamelesi yapmak demek.

Bugunku aciklamalardan sonra eger isim olsaydi disari cikardim, allahtan issizim.

yinede henüz ilaci bulunmamisken bu kadar düzelme hic inandirici degil, eger varsada böle bi ilac italya, ispanya manyakmi derhal göndertirdi, bi dolaplar dönüyor bu cinde

İlaçla olacak iş değil. Hasta sayıları malum, az olsa eklenenler de oluyor. İzolasyon ile alakalı büyük çoğunluka. Teması ne kadar azaltırsan hasta sayın o kadar azalır, iyileşen sayısı artar, ölümler de düşer haliyle.

Ya koyun işte 10 gün sokağa çıkma yasağı. Ulan 10 günden hiçbir iş yeri batmaz.

İlaçla olacak iş değil. Hasta sayıları malum, az olsa eklenenler de oluyor. İzolasyon ile alakalı büyük çoğunluka. Teması ne kadar azaltırsan hasta sayın o kadar azalır, iyileşen sayısı artar, ölümler de düşer haliyle.

wuhan dışında böyle olmaması garip bir kere

wuhanda çıkan virüs italyayı kırıp geçirirken çinin diğer bölgelerinde nasıl görülmez ya da az olur

temas olayi insanlara kalmis, baksana bizim cahil milletimize, bütün dünya bukadar mücadele savas veriyorken, ne yaslilari evde tutabiliyorsun, ne sokakta dügünlere veya asker ugurlamalara engel olabiliyorsun, daha net kati yaptirimlar sart.

Bizim ülkemizde kurum ve kuruluşları temastan uzak tutma kararları aldılar güya ama temasın o kurumlara işi düşen halk arasında daha da artmasına sebep oldular. Örneğin her bankanın önünde küçük çaplı kalabalıklar var.

PC olarak soruyorsan, bende Ubuntu (Linux) sarı ışık.

Google'dan windows için baktım gece ışığı özelliği var ama mavi ışık ile ilgili net bir şey bulamadım. Mavi ışık olarak aratınca akıllı telefonlarla ilgili bilgiler var. Telefon için sorduysan telefonda oluyor sanırım mavi ekran.

Mavi ışık ayarı yapılan ekran var mı renktaş nightshift yani?

wuhanda çıkan virüs italyayı kırıp geçirirken çinin diğer bölgelerinde nasıl görülmez ya da az olur

Daha olay sadece Çin'in sorunu iken, Wuhan'ı karantinaya almışlardı. Şehre giriş çıkışlar kapanmış, halk hapis edilmişti. Bunlar haber oluyordu aralık ayında. Etkisi olmuş belli ki.

Bugün bir programda wuhan da virüsün ilk görüldüğü bölgeden enfekte olan insanları çinin içine ve dünyaya nasıl dağıldığı ı gösteren bir simülasyon yayınladı.

Telefon hattı üzerinden testi pozitif çıkanları geçmişe dönük incelemesi dediler. Sadece ocak ayının 1 haftası wuhan dan 7 milyon çıkış olmuş. Ticaret hızlı sanırım o bölgede.

Çin'în uyguladığı teknikleri batının uygulaması hemen hemen imkansız, hem insan yapısı olarak imkansız, hem teknik olarak imkansız (çin whatsapp'ından devletin gps ile takip etmesi vs gibi konular) hem de insan hakları ve hukuken imkansız adamların bu gibi kaygılarının olmaması salgını kontrol noktasında büyük avantaj.

Olayı ilk çıktığından beri takip ediyorum ortada komplo teorilerine ihtiyaç duyulacak açık falan yok her şey dümdük ortada, yalnız her ne kadar kontrol altına almış olsalarda Çin için ikinci , üçüncü salgın atağı olma sıkıntısı varmış. Karantina kaldırılıp yeniden gevşeme olunca ne olacağını kimse bilmiyor. Bu sebeple Avrupa ve Amerika top noktayı görüp virüs peak yapmadan %99 gevşetmeyecekler aynen devam edecekler. Virüs peak yaptıktan sonra tekrar aynı şiddet ve hızda salgına sebep olması imkansıza yakınmış.

Biz daha tepe noktasini gormedik o sokaklarda fink atanlarin tasidiklari onumuzdeki 14 gunde cikacak bir gunde 1000 vala ciktiginda ohal gelir ama is isten gecer devlet halki olebilirsin diye salmistir

#coronavirus'te 23 Mart!

🌏 36748+ v, 1697+ ö

🇮🇹 4789 v, 601 ö
🇪🇸 4321 v, 435 ö
🇫🇷 3838 v, 186 ö
🇮🇷 1411 v, 127 ö
🇺🇸 8617 v, 93 ö
🇩🇪 4183 v, 24 ö
🇨🇭 1073 v, 20 ö
🇬🇧 967 v, 54 ö
🇹🇷 297 v, 7 ö
🇨🇳 39 v, 9 ö

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt