Çok yüksek ihtimalle 2.defa covidi gecirmis bulunuyorum. Yuksek ates halsizlik beldeki anlamsiz sinir agrilari bitti gibi. Tat alma ve koku alma yari yariya azaldi toparliyor o da yavastan.

Çok geçmiş olsun. Bir öncekini ne zaman geçirmiştin?

1 hafta oluyor testim pozitif çıkalı. Favicovir sayesinde sahip olduğum hafif semptomlar bile kayboldu ilk birkaç günden. Diğer ilaçları bilmem ama verilen Favicovir'i kesinlikle kullanın. (Karaciğer probleminiz vs. varsa doktorunuza danışın tabi) Dozu ağır gözükebilir, bünyeyi de biraz yoruyor. Ama virüsün çoğalmasını direkt engelliyor. Ek olarak kan sulandırıcı, C ve D vitamini aldım. Şu ana kadar hiçbir şikayetim yok. Umuyorum hafta sonuna kadar negatife döner.

geçmiş olsun renktaş. favicovirle favire aynı ilaç sanırım.
bu kan sulandırıcıyı bir ay 45 gün falan kullanmak gerekiyormuş..doğrumudur

Çok yüksek ihtimalle 2.defa covidi gecirmis bulunuyorum. Yuksek ates halsizlik beldeki anlamsiz sinir agrilari bitti gibi. Tat alma ve koku alma yari yariya azaldi toparliyor o da yavastan.
wuhan'a yollasaydik covidsiz gezerdin gibi duruyor
batman havasi yaramadi
gecmis olsun reys

geçmiş olsun renktaş. favicovirle favire aynı ilaç sanırım.
bu kan sulandırıcıyı bir ay 45 gün falan kullanmak gerekiyormuş..doğrumudur

Favicovir, yerli üretim Favipiravir diyor. Teknik detay çok bilmiyorum. Kan sulandırıcıyı da aslında kimse vermedi ama doktor tanıdık tavsiye etti. Ne kadar süre kullanmak gerek bilmiyorum. Aspirin, coraspin, ecopirin hepsi aynı görevi görüyor bildiğim kadarıyla.

Toktor Jr. Mrna hücrelerin yapısını değiştiren bir şey değil mi? Çalışmasını filan
mrna mesajcıdır abi
proteinlerin üretiminde gerekli mesajı hücreye taşır
insanların vücuduna verilen bu mrna ile hücrelere (virüsün hücrelerimize girerken kullandığı protein) için yapım emri veriliyor
sonrasında bağışıklık sistemimizin hafıza hücreleri bu proteine karşı duyarlı hale geliyor ve virüsle olası ikinci karşılaşmada bu proteini hatırlayıp virüse '' sen hayırdır birader ? '' diyor

"Newcastle stars Jamaal Lascelles and Allan Saint-Maximin are suffering from long Covid and struggling to walk and have sores and mouth ulcers as Steve Bruce fears for their long-term health."

"The infected players cannot even walk for 30 mins before needing to go to bed."

Umarim bizim Coronaya yakalanan oyuncularda böyle sorun olmaz. Iki topcuda 30 dakikalik yürüyüs bile yapamiyorlarmis...

Bu virüs malesef grip gibi olacak sanki. Aşı olayida her yıl yapılması gerekecek gibi. Böyle birşey olursa her yıl tüm dünya nasıl aşılanacak? Yine ilaç firmaları götürdü paraları. Eğer olay bu noktaya gelirse bence aşı yerine daha etkili tedavi yöntemlerine yoğunlaşmak gerek. Mesela korona olup ağır mı geçiyorsun, gel abi tedavisi hazır, şipşak hal olacak.

Testim bugun geldi. Yaptim yolladim, bakalim 2-7gun arasinda cevap gelecek. Genel durumum iyi. Tat ve koku kaybi var 5 gundur ve hafif öksuruk var. Insallah böyle hafif atlatirim.

Gecen sene kasim-aralik gibi akcigerim iltahaplanmisti ozaman cok fenaydim öksuruk, ateslenme nefes darligi cekmistim hastaneye gitmistim ve doktor antibiyotik yazmisti öyle gecmisti

Geri
Üst Alt