Marcao-Kerem Krizinden En İyi Nasıl Çıkarız?

Olabilecek en iyi senaryo marcao nun 4 milyon euro veya üzerine satılması olur. Şimdi affetsen sıkıntı bunun yolunu açarsın o zaman iyi git kafa at yumruk at nasılsa bir şey olmuyor diye düşünmezler mi topçular ? Geçen sene ben her ne kadar gitmesini istediysem de çimi eleştirdi diye sözleşmesini feshettiler Belhanda’ nın. Nzonzi meselesi var ne olduğunu bile bilmediğimiz. Bunlar bir çırpıda hatırladıklarım. Şimdi bunlar olmuşken böyle bir şey görmezden mi gelinecek, hadi öpün barışın mı denilecek ? Bunu melo riera olayıyla kıyaslamayın bence o kapalı kapılar ardında kendi içimizde olmuştu dün yaşanan hadise milyonların gözü önünde canlı yayında oldu. Bir de tabi hadi affedildi marcao e zaten kafadan 8-10 maç ceza yiyecek yani faydalanamayız da. Her türlü sıkıntı hayırlısı olsun.

Bu olayda su net ortaya cikiyor:

-Marcao'nun siddete basvurmasi kabul edilemez ve hic bir sekilde onaylanamaz, sahada ne olursa olsun.
-Kerem'in de takim arkadasinin verdigi uyarilara kulak asmamasi onunda kulagin cekilmesi gerektigini gosterir.

Ne olursa olsun Marcao gidip bu siddete basvurmamaliydi. Kerem seni dinlemiyor mu? Tamam ben seni soyunma odasinda gorurum kocum dersin saha icinde o mesaji Kerem alirdi zaten (aha bu bana icerde dalacak galiba) sonra devre arasinda: noluyor kocum hayirdir sen beni dinlemez oldun, her top kaybinda senin bokunu temizliyoruz defansta, orta sahaya gelip top da almiyorsun sonra surekli el kol hareketleri cekiyorsun, illa dovelim mi , diye konusma havalarda ucusurdu. Zaten burada takim arkadaslari da olaya mudahil olur ama kavga olacaksa en azindan kapali kapilar ardinda olurdu. Zaten genelde boyle oluyor, bundan once de bir cok defa boyle seyler yasandi bundan sonra da yasanacak.

Kerem'de takimin yildizi veya lider konumunda olan bir oyuncu olmadigini birileri soylemesi gerekir, bunu bilmesi gerekir. Eger sen surekli top kaybediyorsan defansta mevcut kadroda tecrubeli oyuncu olarak sayilabilecek Marcao sana tepki ve uyari veriyorsa tamam sorry dersin, topun pesinden kosarsin. Sus be, sonra sus isareti sen kimsin gibi tripler yapmaya kalkarsan karsinda manyak biri ciktiginda bu olay buraya kadar gelir. Burada saha kenarindan Kerem'e neden mudahele edilmedi onun da sorulmasi gerekir. Kerem'in bu hareketleri de simarmis bir hali var gibime geliyor. Cunku ilk harekette Marcao henuz bir sey yapmadi sadece indir o kolunu dedi Kerem de inatla devam etti.

Zaten daha macin basinda hemen Kerem el kol hareketleri yapmaya baslamisti:

1629194886441.png

Ne demek en iyi nasıl çıkarız?

Marcao 'nun takımla ilişkisi kesilmesi lazım işte daha neyi tartışıyoruz ki ? Bazı taraftarlarımıza kalsa Marcao hayranlığından sanki hiçbir şey olmamış gibi öpüşüp tatlıya bağlansın olay diyorlar da kolay değil o iş o kadar

20 bin taraftarın önünde üstelik milyonların izlediği canlı yayında ruh hastası herif koşarak takım arkadaşının üstüne geliyor kafa yumruk sallıyor defalarca öyle bir anlık sinir patlaması filan değil bu çok belli, Diagne tutup uzaklaştırıyor hala Kerem 'in üzerine gitmeye çalışıyor herif.

Bu adamla Kerem aynı antrenman sahasına çıkmak ister mi ? haydi bunu geçtim çıksa bile kafasını futbola verip başarılı olabilir mi ? Çocuğun güveni hiç mi umrunuzda değil ? Mesela yerli futbolcular ile Marcao 'nun arkadaşlık edeceğini mi sanıyorsunuz ? antrenmanlara, sahaya hiç mi yansımayacak bu olay ?

Bayağı sahanın içinde koşarak gelip Galatasaray forması giyen oyuncuyu dövmeye çalışıyor ruh hastası herif, bunu yapan Marcao değil kim olursa olsun Galatasaray'la ilişkisinin kesilmesi lazım. Marcao hiçbir şey olmamış gibi göstermelikten bir özür dileyip sahaya çıkmaya devam ederse ben razı değilim inşallah Kerem 'de razı olmaz bu olayın üstü öyle kolay kolay örtülmemeli ...

Marcao için alınacak aksiyonlar.

1. Kadro dışı: bu futbolcuya ceza değil kulübe cezadır hem parasını ver hemde faydalanma
2. Sözleşme fesih: Bu en saçma karar genellikle bunu fb ve gs düşmanları istiyor. Marcao yu kovarsan kendine kulüp bulur bedava gider. Ve ayrıca bundan sonra bonservisini eline almak isteyen her oyuncu olay çıkarır. emsal teşkil eder
3. Para cezası: futbolcuya verilecek en büyük ceza para cezasıdır. verilebilecek En baba para cezası verilmeli.
4. Özür dileme göül alma organizasyonu yapılmalı. Ama Marcao efendiye çok sert tepki gösterilmeli. sen kimsin bir GS oyuncusuna saldırıyorsun. Değerini bulduğu an satılmalı.
5. Kerem ve genç oyuncular uyarılmalı. Saha içinde bir büyüğü uyardığı zaman sus işareti nedir. Bir çok maçta oluyor böyle şeyler adam önüne bakıp devam ediyor. Kerem çıkmış sus işareti yapıyor. Hatalı

Bir çok arkadaş bahsetmiş ben de katılıyorum, sadece Marcao odaklı tepki gösterilmemesi lazım. Dünkü maç olsun st. johnstone maçı olsun içinde olduğu pozisyonlardan sonra pası aldığı veya alamadığında vücut dili hiç iyi değil, sen messi olursun takıma dün de gelsen söylediklerin dikkate alınır ama 2 sezon önce 3. ligde oynayan biri bu kadar çabuk ben bilirim edasıyla hareketler yaparsa takım içi tepki görmesi normal. Özetle Marcao en büyük amatörlüğü yapan kişi olmuştur ama diğer açıdan da bakarız umarım.

En güzel satılarak çıkılır.
Zaten piyasa değeri artmışken çokdan elden çıkarılmalıydı.

Aksi durumda hiçbir şekilde faydası olmaz.

Artık kaç senedir futbolu takip ediyorum bilmiyorum da hayatımda izlediğim en iğrenç olaydı, üstelik bu olay Galatasaray forması giyen oyuncular arasında yaşandı

Siz kafayı mı yediniz ya. Koyayım parasına da sol stoperine de. Herif milyonların gözü önünde takım arkadaşına yumruk atıyor, bazıları da hala idare etmekten bahsediyor. Defolsun gitsin. Chaves denilen takımın bokunda boğulurken aldık adam ettik, 3 senede götü arşa değmeye başladı.

Her seferinde Avrupa'dan örnek vermeyi biliyorsunuz. Bu olay Avrupa'da yaşansa ne olur söylememe gerek var mı? Herifi ülkeden sınır dışı ederlerdi. Ne anlatıyorsunuz siz.

Hadi bunu geçeyim. Bugün bu olayı '' idare etmeye '' kalkarsan ilerde hiçbir şeyi idare edemezsin. Bütün takım arkadaşları tarafından cephe alınacak. Özellikle yerli topçular özelinde. Siz GS takımında topçu olsanız bu herife selam verir misiniz bundan sonra?

Yok BJK'de de o oldu, yok öbür takımda da şu oldu... Bir yanlışı başka bir yanlışı örnek göstererek mi doğruya çevireceksiniz? Zihniyetiniz batsın.

Siz kafayı mı yediniz ya. Koyayım parasına da sol stoperine de. Herif milyonların içinde takım arkadaşına yumruk atıyor, bazıları da hala idare etmekten bahsediyor. Defolsun gitsin. Chaves denilen takımın bokunda boğulurken aldık adam ettik, 3 senede götü arşa değmeye başladı.

Her seferinde Avrupa'dan örnek vermeyi biliyorsunuz. Bu olay Avrupa'da yaşansa ne olur söylememe gerek var mı? Herifi ülkeden sınır dışı ederlerdi. Ne anlatıyorsunuz siz.

Hadi bunu geçeyim. Bugün bu olayı '' idare etmeye '' kalkarsan ilerde hiçbir şeyi idare edemezsin. Bütün takım arkadaşları tarafından cephe alınacak. Özellikle yerli topçular özelinde. Siz GS takımında topçu olsanız bu herife selam verir misiniz bundan sonra?

Yok BJK'de de o oldu, yok öbür takımda da şu oldu... Bir yanlışı başka bir yanlışı örnek göstererek mi doğruya çevireceksiniz? Zihniyetiniz batsın.

Bowyer ve Dyer saha ici kavgalari sonra devlet disi edolmemisti ve normal devam oynamisti.

Bencede satilmali ve geri dönüsü olmamali, ama avrupalilar bile direk sözlesme fesih edip oyuncu yollamaz. Sonucta elinden milyonlar kacmis olur, ve bir daha bir oyuncu transfer olmayi istiyor ve sen teklifleri kabul etmiyorsan, adamin ne yapacagi belli olur...

Marcao 'nun istagramda son paylaşımına 95 bin yorum gelmiş, taraftarlar nefret kusuyor ki haksız da değiller olayda %100 suçlu Marcao, iğrenç bir olay

Öyle yalandan öpüştürüp barıştırdıkla bitecek bir olay değil bu, bu saatten sonra ne taraftar ne futbolcular Marcao 'yla yakın ilişki kurmaz, kurmamalı da

Ya olaya Irkçı düşünceler karıştırmak istemiyorum da Kerem veya herhangi bir Türk oyuncu bu hareketi gidip Avrupa 'da mesela Fransa'da Fransız bir oyuncunun üzerine 40 metre koşup saldırsa kafa atıp yumrukları sallasa ne olurdu ?

Sizce bişey olamış gibi öpüştürüp barıştıralım olayın üstünü örtelim derler miydi ? Daha önce Milli takım kampında silah olayları oldu, Arda Turan 'ın olayları oldu Fatih Terim göz yumdu bu olaylara, o olaylar kendisinin Milli takım kariyerinin sonunu getirdi şimdi bu olaya da göz yumar bişey olmamış gibi yapmaya çalışırsa sonuç yine farklı olmaz

Bowyer ve Dyer saha ici kavgalari sonra devlet disi edolmemisti ve normal devam oynamisti.

Bencede satilmali ve geri dönüsü olmamali, ama avrupalilar bile direk sözlesme fesih edip oyuncu yollamaz. Sonucta elinden milyonlar kacmis olur, ve bir daha bir oyuncu transfer olmayi istiyor ve sen teklifleri kabul etmiyorsan, adamin ne yapacagi belli olur...
Orda mübalağa var elbette.
Ama futbol tarihinde bu verdikleri örnekten sonra şu olayın gerçekleştiği nadir ülkelerden biriyizdir zaten. Belki de tekizdir.

Şu anda herhangi bir Avrupa ülkesinde şu olay olsa, herifin sözleşmesini direkt fesh ederlerdi, o ülkede de başka bir takımdan sözleşme alamazdı.

daha önce bu tip kavgalardan genelde şampiyon olarak çıktık, gene şampiyon olursak ne kavga kalır ortada, ne sus, ne tokat.

Bu olayda su net ortaya cikiyor:

-Marcao'nun siddete basvurmasi kabul edilemez ve hic bir sekilde onaylanamaz, sahada ne olursa olsun.
-Kerem'in de takim arkadasinin verdigi uyarilara kulak asmamasi onunda kulagin cekilmesi gerektigini gosterir.

Ne olursa olsun Marcao gidip bu siddete basvurmamaliydi. Kerem seni dinlemiyor mu? Tamam ben seni soyunma odasinda gorurum kocum dersin saha icinde o mesaji Kerem alirdi zaten (aha bu bana icerde dalacak galiba) sonra devre arasinda: noluyor kocum hayirdir sen beni dinlemez oldun, her top kaybinda senin bokunu temizliyoruz defansta, orta sahaya gelip top da almiyorsun sonra surekli el kol hareketleri cekiyorsun, illa dovelim mi , diye konusma havalarda ucusurdu. Zaten burada takim arkadaslari da olaya mudahil olur ama kavga olacaksa en azindan kapali kapilar ardinda olurdu. Zaten genelde boyle oluyor, bundan once de bir cok defa boyle seyler yasandi bundan sonra da yasanacak.

Kerem'de takimin yildizi veya lider konumunda olan bir oyuncu olmadigini birileri soylemesi gerekir, bunu bilmesi gerekir. Eger sen surekli top kaybediyorsan defansta mevcut kadroda tecrubeli oyuncu olarak sayilabilecek Marcao sana tepki ve uyari veriyorsa tamam sorry dersin, topun pesinden kosarsin. Sus be, sonra sus isareti sen kimsin gibi tripler yapmaya kalkarsan karsinda manyak biri ciktiginda bu olay buraya kadar gelir. Burada saha kenarindan Kerem'e neden mudahele edilmedi onun da sorulmasi gerekir. Kerem'in bu hareketleri de simarmis bir hali var gibime geliyor. Cunku ilk harekette Marcao henuz bir sey yapmadi sadece indir o kolunu dedi Kerem de inatla devam etti.

Zaten daha macin basinda hemen Kerem el kol hareketleri yapmaya baslamisti:

Ekli dosyayı görüntüle 134983
Bu gorusune katiliyorum.

Su cok net: Marcao'ya verilebilecek maksimum para cezasi verilmeli. Oyle arkadaslarinin onunde ozur falan gibi aptalca islere basvurulmamali. Bunlar profesyonel oyuncu. Para cezasi her zaman disiplin icin en iyi yoldur. Ama saglam para cezasi olmali. UEFA'nin kabul edecegi en yuksek rakam verilmeli.

Kerem'in el kol hareketlerine ise hic dikkat etmedim. Eger dogruysa, soru isareti olmasi gereken bir durum. Cunku cok fazla geriye yardim eden bir adam degil. Ben gol ve asistler yapiyorum, geriye gelmem fazla konusma diyorsa da, kendisin gelecegi icin endiselenirim.

Orta saha oyuncularinin defansa yardim etmemesinden ve stoperler topla cikmaya calisirken bosa gecmemesinden cok rahatsiz olan biriyim. Bu nedenle Marcao'ya o konuda hak veriyorum. Mac icinde uyarmasini da dogru buluyorum. Ama siddete basvurarak hakli oldugu noktada tamamen haksiz duruma dustu.

Bu arada her seyin basi Fatih Terim bunu unutmayin. Takimin her noktasinda disiplinsizlik mevcut.

Marcao tarafında çok kafa patlatmaya da gerek yok artık, salak saçma instagram postlarını like 'layan elektronik sigarayla video paylaşan kontrolsüz bir herif

Futbolcuları transfer ederken sadece ayağının kalitesine, fiziksel özelliklerine değil kişiliğine, zihinsel özelliklerine de bakmak gerektiğinin en güzel kanıtı Marcao oldu

Marcao kafa atmıyor diyenler. Aynı pozisyonu bizim futbolculara başka bir oyuncu yapsa gözdağı mı veriyor diyecek. Yapmayın etmeyin. Kafayı ittirir gibi vuruyor. Marcaoyu değersizleştiren dünden itibaren biz değiliz kendisi. Elin Brezilyalısını utanmasak iyi yaptı diyecek gsc üyeleri görüyorum

Bence Marcao %100 satilmali ama yeterli teklif yoksa kiralanmali. Fakat ortada buyuk sorun var. Burada aldigi ceza gittigi yerde de onanirsa kimse almaz gibi. Mutlaka baski altina alip maksimum 5 mac ceza verilmeli.

Geri
Üst Alt