Balotelli maalesef biraz kötü ün yaptı ama bu ülkede ve diğer ülkelerde medya aynı olayda kişilerden dolayı farklı tepkiler verebiliyor. Mesela Balotelli o yaptıklarını 19-20 yaşlarında değil 27-28 yaşında yapsa tepkiler farklı olurdu. Veya Balotelli gibi agresif çok futbolcu var ama özel hayatları gündeme gelmiyor, ki birçok arkadaş insani olarak ne kadar iyi bir insan olduğundan örnekler vererek bahsetmiş.
Ben şahsen yaşı 23-24 yaşında olgunlaşmaya başlayan ve teknik direktör olarak Mancini'nin başında olduğu Galatasaray'da Balotelli'yi görmek isterim.
Beni de Balotelli'nin saha disinda ne yaptigi hic ilgilendirmiyor. Benim takildigim o Roma macinda yaptigini yaparsa ne olacagi, yalnizca sahadaki performansiyla ilgili.
Ornek vereyim, bu forumda Salih geldiginden beri cok elestiriliyor, kotu oynadigi icin. Ama kimse iyi niyetinden, oyun icindeki gayretinden suphe etmiyor, sadece "yeteneksiz" diye kiziyorlar. Balotelli'nin o Roma macinda gosterdigi ise tam tersi. Ne kadar yetenekli oldugunu herkes biliyor, kimse tartismiyor. Ama o toplari daglara taslara vurup, kosarken bile laubali kosuyor o macta, rakiplere cirkeflik yapiyor, hakem bakmazken arkadan itiyor, gorse kendini attiracak, kac mac ceza aldiracak hareketler yapiyor. Yeteneksiz oldugu icin degil, resmen oynamak icinden gelmedigi icin cok cok kotu oynuyor.
Melo'yla kiyaslayanlar var. Bulun Melo'nun bu kadar laubali oynadigi bir maci gosterin bana. Kotu oynadigi degil, gereksiz sertlik yapip kart gordugu degil, boyle laubali oynadigi bir mac gosterin.
Bu cocuk gelirse ucuza gelmez. Bruma'nin boyle seyler yapmadigi halde sirf 10 milyona geldi bilmem ne diye aldigi elestirileri dusunun. Bunu rahat birakmazlar bir macta boyle bir sey yaparsa, yonetimi de cok elestirirler, yonetim de huzursuz olur, takimin ahengi bozulur diye endise ederim. Yoksa hic aldirmam Balotelli saha disinda ne yapmis, ne demis, karakteri nedir. Anlatabiliyor muyum?
Eger boyle bir sey yapmayacagini, hic bir macta boyle oynamayacagini bilsem, cok cok da isterim gelmesini.