Cevap: Muntari'nin Menajeri İle Anlaştık
Muntari'yi alacağımızı sanmıyorum. Son dönemde transfer işlerinin nasıl planlandığına baktığımızda bu daha net anlaşılabilecek bir durum. Gerçi plan demekte pek doğru değil, direkt plansızlık. Çoğu yöneticiye yetki vererek, yöneticilerin bağlantıları sonucu kimi oyuncular ile anlaşma bir noktaya getiriliyor. Ardından Ünal Aysal maddi uygunluğu konusunda sorumluluk alıp transferin gerçekleştirilme olasılığına bakıyor ve son söz Fatih Terim tarafından söyleniyor. Bu yüzden Muntari transferinin henüz ikinci aşamada olduğunu ve son aşamada Fatih Terim tarafından kabul edilmeyeceğini düşünüyorum. Tabi Terim transferin son günlerinden dolayı zorlama transferlere sıcak bakarsa durum farklılaşır. Bu noktada da transferin taktiksel sorunu ayyuka çıkacak. Üçlü orta sahadan bir forvet arkası oyuncusu alınması durumunda zaten feragat edilecekti. Böyle bir transferin takıma ofansif katkı anlamında mutlaka ihtiyacı var. Böyle bir transferin olmadığını ve Muntari'nin geldiğini düşünürsek, yaratıcılık anlamında sıkıntısı olan orta saha varlığına devam edecek. Muntari'nin sol bek için düşünüldüğünü sanmıyorum. Ancak sol kanatta oynayabilmesi de mümkün ki, bu ihtimale değinmek bile takım açısından pek iyi değil. Çünkü Muntari'nin yetenekleri bir kanat oyuncusunda, özellikle bizim aradığımız kanat oyuncusunda bulunması gereken özelliklerden değil. Bu yüzden onun için en olası mevki orta saha oluyor. Bu da Sabri'nin yedek kalması demek. Orta sahada Sabri'nin topla iyi işler yapamaması, Muntari transferine sıcak bakılmasını sağlamış sanırım. Ancak Muntari'nin bu konuda ufak fark yaratabilmesi transferinin gerçekleşmesi için bir sebep olamaz. Zaten Sabri'nin orta sahada topla bu kadar sık buluşması, Arda'nın gidişi ve Selçuk'un orta sahada farklı bir göreve çekilmesiyle oluştu. Sol kanada aranan oyuncu transfer edildiğinde, Sabri'nin bu kadar göze batmayacağını da hesaba katmak lazım.
Transferin gerçekleşme olasılığı ve taktiksel açıdan uyumu bir yana, diğer bir sorun Muntari'nin de arıza bir adam olması. Sezon başında takıma liderlik yapabilecek nitelikte oyuncular aranıyordu. Yapılamaması normal olabilir, ancak aranan oyuncu niteliğinin bu derece değişmeye zorunlu bırakılması pek normal değil.