Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Takımda neden bu kaos ve telaş var anlamıyorum.kopenhag maçında sakin mantıklı hücum yapsak set oyunu oynasak eminim yenerdik.2-3 futbolcu haricinde takım fizik olarak dökülüyor.bu kadro ile ligde şampiyon olmak başarı değil.ne zaman büyük takım gibi organize oynayacağız çok merak ediyorum.

Biraz uzun bir yazı olacak okuyana da saygım var okumayana da saygım var.

Fener 2021/22 sezonunda İsmail Kartal ile ligin sonunda hedefsiz bile kalsa bir seri yakalamıştı ona rağmen Jesus riskine girdiler kaliteli hoca Portekiz ligi oynattığı futbol derken sene sonunda Jesus gitti İsmail geri geldi. Gidip yabancı hoca arayışında olmadılar.

Ya da beşiktaş cephesinden bakalım Şenol Güneş milli takıma gitti o oldu bu oldu sonunda yine Şenol Güneş'i getirdiler çünkü onlarda biliyor.

Anlamadığım konu niye hep kısa vadeli bir plan düşünüyoruz ki geçen sene hoca o kadar hakem hatasına rağmen son 30 yılın puan rekorunu kırarak şampiyon oldu dersin ki lig kalitesiz en yakın rakibine içeride dışarı toplam 8 büyük maçta 6 galibiyet aldı bunun hiçbir tarafı tartışılmaz ve bunu ilk senesinde yaptı şu ana kadar 11 maçta 8 galibiyet 3 beraberlik o beraberlik maçlarını da kazanabilirdik bunlar eleştirilebilir.

Bu lig gayet kaliteli yabancı hocalar gördü %90'ı vasat altı futbol oynattı ister sevin ister sevmeyin ama uzun vadede Okan hocayla gidebildiğimiz yere kadar da gitmeliyiz hiçbir ışık olmasa yarın görevi bıraksın derim ama bugün gitse bir yabancı hoca sonrası Fatih hocaya yapılanlar gibi hoca geri dön denecek. Kaldı ki hocamız gayet iyi futbol oynatabiliyor Zaha, Ziyech, Tete, Angelino, Icardi herkes hazır olduğunda belkide geçen seneden de iyi futbol seyrettirecek.

Hoca sistem değiştirmesi gerekecekse de değiştirecektir mesela oyuncu değişikliklerine kızılıyor hatta bende eleştirmeme rağmen buna tam katılmıyorum sonuçlanmış bir maç üzerine konuşuyoruz. Konyaspor maçında risk aldı maçı kaybettik, Beşiktaş maçında rakip domine ederken değiştirmesi lazımdı yapmadı maçı kaybettik, Molde maçında maçı kaybedebilirdik. Ama dün ki maçta 45 dakika da gayet iyi futbol varken 60'a kadar niye bekledi demem.

Geçen sene kazandırdıklarına da bakalım Antalyaspor maçı 4-4-2'ye döndü Gomis golü attı, Trabzonspor devre arası Yunus'u aldı gayet iyi oynadı penaltı kazandırdı 2-1 kazandık, Kadıköy'e Berkan-Barış ile oynadı oyunu domine etti, Beşiktaş maçı Kerem'i kesti Barış'ı koydu o maç Barış şov yaptı 2-1 kazandık bu örnekler daha arttırabilir bir çok olumlu ve olumsuz örnekleri var ama olumlular daha fazla...

Futbol olarak kendisine de güveniyorum son 5 maçın 4'ünde rakipler kaleyi görememiş çektikleri şutlar orta sahadandı bu çok net bir sistemi ve oyunu gösterir 4 maç toplam 0.5 xG filan verdik öyle taktiksiz bir takımın yapabileceği şeyler değil.
Zaha PPni kutlarim

maalesef takım içi dengeler bozuldu. bu saatten sonra toparlaması çok zor. karizması da fazla olmadığından fazla dayanamaz diye düşünüyorum.

hocamın en önemli sorunlarından biri değişikliklerde geç kalması ve bazen anlamsız değişiklikler yapması. kendi de açıklamasında değişiklik yapacakken gol yedik diyor ama bu ilk defa olmuyor. geçen sene de beşiktaş'tan yemiştik. gol geliyorum diye bağırdığında dahi 60a kadar bekliyor. bu konuda biraz daha hızlı aksiyon almalı, gerekirse ilk yarı sonunda 1-2 değişiklik yapmalı

Rakip yari saha da yaptik tempoyu maci acip tekrar izleyebilirsin

Senin futbol dan anladigin seviye neymis cok merak ediyorum,büyük ihtimal mancini’yi begeniyordun bizdeyken eger yasin yetiyorsa o döneme

Yapilan ön alan baskisindan takim defalarca gol buluyorsa ve pozisyon üretiyorsa ezbere yapilan birsey degildir calisilmis birseydir

Görmek isteyen gecen sezon zaten görürdü calisilmis seyleri ama sen o sezona bile bok atmissin yorumlarinda gördügüm kadariyla

Bu memnuniyetsizlik ile bir yere varamazsin
Fm oynayan kendini futbol dahisi sanıyor. Geçen sene her alanda istatistikte üstün rakiplerini ezmiş takıma bok atmanın başka açıklaması yok.

Eleştiri makamlarına hakaret etmeyi kesin kibir içinde boğuluyorsunuz

Fikir boktansa alıntılayıp çürütün

Günlerdir ağlıyorsunuz

Fm oynayan kendini futbol dahisi sanıyor. Geçen sene her alanda istatistikte üstün rakiplerini ezmiş takıma bok atmanın başka açıklaması yok.

Futbolda boyle bir anlayis yok. Biz ne takimlar gorduk bir sene rakiplerini ezip diger sene yoklari oynayan. Ayrica en buyuk rakibin gecen seneden cok daha kuvvetli olmus.

Mesela bu sene rezil bir oyunla ligden uzaklasip Avrupa’dan daha ilk kademede elenirsek sen ne yazacaksin?

Takim gozle gorulur bir sekilde rezil bir oyun oynuyor. Zalgiris ve Molde maclari kolay unutuldu. Sans yanimizda olmasa CL’e girmemiz imkansizdi. Bu iki takimda baska dusuk seviye Avrupa takimlarina ezildiler.

Takimi elestirmek bu taraftarin en buyuk hakkidir.

Oynadığımız en ciddi rakibin kadro değeri bizim dörtte birimiz falan şu ana kadar.

Teknik direktörün görevi de elindeki kadrodan maksimum verimi almaktır, şu ana kadar daha çok bireysel ayaklarla alınan skorlar ve buna bağlı olarak da savunmada çok pozisyon verip az gol yemek birleşince ortada bir eleştiri olması ziyadesiyle doğal. Geçen seneki ana problem de hızlı hücum aksiyonlarına bağlı sık top kayıpları ve geri koşarak harcanılan efordu. Çözememekle beraber daha da kötüleştik.

Takımın önemli bir bölümünün geçen seneden bu yana taşındığını da belirtmek gerek.

Dolayısıyla şu anki rakipleri Zaha ve Ziyech olmadan da zaten ezmek gerekiyordu. Bizse Avrupa’da özellikle çoğu maçta daha kötü oynayarak kazandık.

Oynadığımız en ciddi rakibin kadro değeri bizim dörtte birimiz falan şu ana kadar.

Teknik direktörün görevi de elindeki kadrodan maksimum verimi almaktır, şu ana kadar daha çok bireysel ayaklarla alınan skorlar ve buna bağlı olarak da savunmada çok pozisyon verip az gol yemek birleşince ortada bir eleştiri olması ziyadesiyle doğal. Geçen seneki ana problem de hızlı hücum aksiyonlarına bağlı sık top kayıpları ve geri koşarak harcanılan efordu. Çözememekle beraber daha da kötüleştik.

Takımın önemli bir bölümünün geçen seneden bu yana taşındığını da belirtmek gerek.

Dolayısıyla şu anki rakipleri Zaha ve Ziyech olmadan da zaten ezmek gerekiyordu. Bizse Avrupa’da özellikle çoğu maçta daha kötü oynayarak kazandık.
Geçen yıl da böyle başlamıştık hocam sene başında uyumsuzluk baki oluyor, sebebi bilinmez ama geçen yıldan diğer seneye aynı tempoda uyumlu bir ekip taşıyan bir Türk takımı pek hatırlamıyorum. Erden Timur kendi söyledi bu kalitede oyuncu almak istiyorsak free yada düşünülmeyen oyuncu almamız gerekiyor bu da geç oluyor diye. Yani bu biraz da tercih. Tek başına hocaya yüklenmek doğru olmaz ancak fizik-kondisyon anlamında her sene fail ettiğimiz de bir gerçek. Tek başına Kerem A.’nun 45-75 arası düşüşünden de bu anlaşılabilir.

Futbolda boyle bir anlayis yok. Biz ne takimlar gorduk bir sene rakiplerini ezip diger sene yoklari oynayan. Ayrica en buyuk rakibin gecen seneden cok daha kuvvetli olmus.

Mesela bu sene rezil bir oyunla ligden uzaklasip Avrupa’dan daha ilk kademede elenirsek sen ne yazacaksin?

Takim gozle gorulur bir sekilde rezil bir oyun oynuyor. Zalgiris ve Molde maclari kolay unutuldu. Sans yanimizda olmasa CL’e girmemiz imkansizdi. Bu iki takimda baska dusuk seviye Avrupa takimlarina ezildiler.

Takimi elestirmek bu taraftarin en buyuk hakkidir.
Sadece bu sene ki oyun eleştirilmekle kalmıyor geçen seneki oyuna laf ediliyorsa bende geçen seneyi savunurum kusura bakma. Gayette futbolda böyle anlayış vardır. Sana başarı kazandırmış adamın en az 1 sene kredisi olur eğer oyuncularla ciddi bir sıkıntı yaşamazsa. O maçlardan sonra sürekli üzerine koyan bir takım var Kopenhag maçında da abarttığınız gibi kötü bir oyun yoktu Molde maçındaki gibi bir oyun oynamadık Kopenhag'a karşı.

İki farklı görüş hakim teknik heyet ve takım konusunda, iki görüş arasında da siyahla beyaz gibi ciddi farklar var, nasıl mümkün oluyor bu anlamadım. Ben mesela negatif yönleri çok çok daha ağır basan taraftayım, hangi eleştiri yapılırsa yapılsın bir şekilde onu yoksayabilecek bir bahane/sebep kenarda köşede duruyor hep.

Taraftarın fikir açısından bu kadar ayrılması normal mi? Herkes aynı maçı izliyor, aynı gollere tepki gösteriyoruz, maç bittiği anda birbirinden farklı iki ciddi görüş hakim.

Mesela ben oyun olarak Galatasaray’a yakıştıramıyorum pek oynadığımız oyunu, ciddi anlamda da hoca dokunuşundan yoksun gözüküyor bana, bireysel ekstralar olmazsa bir b.k yapamayacakmışız gibi hissediyorum, bir diğer karşı taraf bambaşka düşünüyor. Eskiden bir şekilde daha fazla ortak paydalarda buluşabiliyorduk da nedense Okan Buruk geldiğinden beri bu olamadı maalesef

Çok acayip ya.

Sadece bu sene ki oyun eleştirilmekle kalmıyor geçen seneki oyuna laf ediliyorsa bende geçen seneyi savunurum kusura bakma. Gayette futbolda böyle anlayış vardır. Sana başarı kazandırmış adamın en az 1 sene kredisi olur eğer oyuncularla ciddi bir sıkıntı yaşamazsa. O maçlardan sonra sürekli üzerine koyan bir takım var Kopenhag maçında da abarttığınız gibi kötü bir oyun yoktu Molde maçındaki gibi bir oyun oynamadık Kopenhag'a karşı.
Ilk 35 dakikadaki oyun gayet guzeldi. Ancak geri kalan zamandaki oyunu gordukten sonra hocanin takiminin kapasitesini bilmedigi ve fiziken bizi rezil hazirladigi ortaya cikti. Fizik olarak resmen ezildik. Adamlar 9 kisiyle bizden 10km civarinda fazla kostu. Hangi maci izledin anlamadim. 50 bin taraftar arkamizda olmasina ragmen Copenhagen gibi bir takima karsi ilk golu yedikten sonra baski kuramadik.

Bu arada ben Okan hocaya destegin olmasi gerektigini cok zamandir soyluyorum. Ancak gorunen koy kilavuz istemez. Ya hoca kendini degistirecek ya da hoca degisecek. Kendisinin hala bu durumdan cikma sansi var ama bildiginde israr ederse sonu iyi olmayacak.

İki farklı görüş hakim teknik heyet ve takım konusunda, iki görüş arasında da siyahla beyaz gibi ciddi farklar var, nasıl mümkün oluyor bu anlamadım. Ben mesela negatif yönleri çok çok daha ağır basan taraftayım, hangi eleştiri yapılırsa yapılsın bir şekilde onu yoksayabilecek bir bahane/sebep kenarda köşede duruyor hep.

Taraftarın fikir açısından bu kadar ayrılması normal mi? Herkes aynı maçı izliyor, aynı gollere tepki gösteriyoruz, maç bittiği anda birbirinden farklı iki ciddi görüş hakim.

Mesela ben oyun olarak Galatasaray’a yakıştıramıyorum pek oynadığımız oyunu, ciddi anlamda da hoca dokunuşundan yoksun gözüküyor bana, bireysel ekstralar olmazsa bir b.k yapamayacakmışız gibi hissediyorum, bir diğer karşı taraf bambaşka düşünüyor.

Çok acayip ya.
İki taraf da özünde aynı.

Biri mevcut yapıda skor alıyoruz zamanla daha iyi oluruz diyor.

Diğeri ise mevcut yapıda alınan skorlar dolayısıyla eksikler göz ardı ediliyor diyor. Gelecek konjonktürü ise belirsiz.

Yani biri mevcutu diğeri geleceği yorumluyor.

Şu an takımın sahada sorunları olmadığını kimse iddia edebilir mi? Ha temel sorunlar da fizik kaliteyle alakalı olunca iş teknik ekibe patlıyor. Bir noktada iki yönden birisine kırılma olacaktır.

Geri
Üst Alt