Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Ilk 35 dakikadaki oyun gayet guzeldi. Ancak geri kalan zamandaki oyunu gordukten sonra hocanin takiminin kapasitesini bilmedigi ve fiziken bizi rezil hazirladigi ortaya cikti. Fizik olarak resmen ezildik. Adamlar 9 kisiyle bizden 10km civarinda fazla kostu. Hangi maci izledin anlamadim. 50 bin taraftar arkamizda olmasina ragmen Copenhagen gibi bir takima karsi ilk golu yedikten sonra baski kuramadik.

Bu arada ben Okan hocaya destegin olmasi gerektigini cok zamandir soyluyorum. Ancak gorunen koy kilavuz istemez. Ya hoca kendini degistirecek ya da hoca degisecek. Kendisinin hala bu durumdan cikma sansi var ama bildiginde israr ederse sonu iyi olmayacak.
Tamam.

İki taraf da özünde aynı.

Biri mevcut yapıda skor alıyoruz zamanla daha iyi oluruz diyor.

Diğeri ise mevcut yapıda alınan skorlar dolayısıyla eksikler göz ardı ediliyor diyor. Gelecek konjonktürü ise belirsiz.

Yani biri mevcutu diğeri geleceği yorumluyor.

Şu an takımın sahada sorunları olmadığını kimse iddia edebilir mi? Ha temel sorunlar da fizik kaliteyle alakalı olunca iş teknik ekibe patlıyor. Bir noktada iki yönden birisine kırılma olacaktır.

Valla abi nolacak böyle ya, çok iyi bir savunma takımıydık biz geçtiğimiz sene, hücumda ki oyunumuz pek iyi değildi şahsen. Göze hoş gelen, sağlam bi set oyunu oynayamadık adam akıllı ama işin savunma kısmında harbiden başarılıydık. Gerçi bu sene sadece maç sonuçlarına bakılınca pek gol yemediğimiz için yine neticeye bakınca kötüyüz diyemiyorum ama maçı izlerken takım savunmamız delirtiyor insanı, yok gibi. Şans yanımızda olmasa şuan bambaşka bir kaos içinde de olabilirdik. Biraz bi hücum presimiz var o da kaç dakika dayanabilirsek o kadar, ondan sonrası tamamen kabusa dönen, rus ruletine dönen dakikalar.

Ligi her türlü alırız diyorum ama oyun olarak şu kadronun potansiyelinin tavanına yakışır bir oyun asla izleyemeyeceğiz bence, koyuyor valla bu durum.

Sürekli riskli paslar-ortalar, bu paslar başarısız olursa oyunculara söv, bir sonra ki maç o paslar başarılı olursa kral ilan et, hocaya bir hafta giydir, öteki hafta öv

Gına geldi, ligin kalitesizliği sayesinde bir şekilde mayısta vurup geçiyoruz ama yeterli seviyede olamıyoruz sanki.

Ne zaman şöyle adı olan, her çarkın takır takır işlediği sadece Icardi’nin vs bitiriciliğine bakmayan, Kerem’in riskli oyununa bakmayan, daha garantici, daha kompakt bir oyun oynayacak bu takım, kazansak bile yeterince mutlu olamıyorum ya

Topu sisir, rakip uzaklastirmaya calissin, sen o ara üc dört oyuncu ile pres yap , rakibi dengesiz yakala, gol firsati yarat , bunoyun bizim takim kadrosuna göre degil. Bunu sirf 30 dakika degil , 60-70 dakika oynatmak istiyorsan, elinde boey gibi 5-6 adam daha gerekli. Buda bizde olmadigina göre, kesinlikle bu oyun anlayisindan dönmeli.

Cünkü hucum hatti asiri derce yipraniyor bu taktik ile, pres yaramayinca rakipler iki pasla bizim defansa karsi karsiya kaliyor, önde kalan oyuncularin defansa yardim icin geri kosabilmesi neredeyse imkansiz hal aliyor, cünkü hucum ile defans blokun arasi korkunc derece acilmis oluyor, sonucta bir yaparsin iki yaparsin sonra oyuncularin cöküyor, zaten bir iki futbolcu disinda kondisyon sorunu var takimda.

Bu oyun anlayisi bize lig de cok puan kaybettirir. CL de agir yenilgiler yasatir ama bildigim birsey var okan hoca bu oyunu aynen devam eder uster rakip Bayern ister Manu olsun.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Valla gerçek şu ki bir sistem takımı olacaksak bir gün ki niyetimiz budur diye umuyorum görüyorum Okan hoca ile olmayacak günlük başarılar, peşine gelen başarısızlıklar ama bugün ama yarın yollarımız ayrılacak. Bu taraftar profili ile de o sistemi kuracak hocanın şansı olmayacak da işte Okan hocanin eline fırsat geçti, para da harcandı yine böyle oynayacaksak veya geleceğe umutla bakmamızı sağlamayacaksa bir anlamı yok abi biz şunu oynuyoruz, oynamaya çalışıyoruz diyemiyorum kendi adıma. Molde kadar bile organize olduğumuz dönemler bir elin parmak sayısını geçmez üstüne bu durumu rakip CL motivasyonu bahanesiyle geçiştirmeye çalışmak acizce sanki biz niye motive değilsek o zaman?

Valla gerçek şu ki bir sistem takımı olacaksak bir gün ki niyetimiz budur diye umuyorum görüyorum Okan hoca ile olmayacak günlük başarılar, peşine gelen başarısızlıklar ama bugün ama yarın yollarımız ayrılacak. Bu taraftar profili ile de o sistemi kuracak hocanın şansı olmayacak da işte Okan hocanin eline fırsat geçti, para da harcandı yine böyle oynayacaksak veya geleceğe umutla bakmamızı sağlamayacaksa bir anlamı yok abi biz şunu oynuyoruz, oynamaya çalışıyoruz diyemiyorum kendi adıma. Molde kadar bile organize olduğumuz dönemler bir elin parmak sayısını geçmez üstüne bu durumu rakip CL motivasyonu bahanesiyle geçiştirmeye çalışmak acizce sanki biz niye motive değilsek o zaman?

Neden organize olamıyoruz demek biraz haksızlık olur çünkü molde gibi ekipler senelerdir beraber oynuyorlar, biz ise her sene 15 transfer yapıyoruz, emin ol şampiyon olalım, seneye de 15 transfer yapariz

Hoca’ya güveniyorum

Sebebini de yazayim

Gecen sezon göreve geldiginde dogal olarak sifir kredi ile geldi cünkü Galatasaray teknik direktörü olmak kolay degil,her ne kadar basaksehir ile sampiyonluk yasamis olsa bile Galatasaray camia olarak farkli bir ortam bu yüzden sifir kredi ile geldi basladi

ilk maclar genel de ölcü olmaz takim yeni kuruldugu icin hazir olmadigi icin vs ama deplasman da oynadigimiz trabzon macinda dinamik ve tempolu bir oyun vardi ve galiba bu takim olacak dedirtti

Ertesi hafta 60 dakika 10 kisi oynadigimiz antep macinda takim son düdüge kadar mücadele etti ve maci cevirdik,iste o mactan sonra bu takim Okan hoca ile sampiyon olacak dedim

Kayseri maglubiyetinden sonra forum da nerdeyse herkes yangin yaparken hoca’yi linc ederken ben sampiyon olacagimizi yaziyordum cünkü bahsettigim iki macta takim ve teknik heyet bunu göstermisti

6 ay boyunca önde götürdügümüz yarisi rekorlar kirarak derbilerde rakipleri paramparca ederek sampiyon olduk

Ve hoca benim gözümde kesinlikle kredi kazandi cünkü bu basarinin bir karsiligi olmali

Bu sezon icin ise henüz erken ama yine tesadüfün böylesi trabzon ve antep maclarinda takim isik verdi

Son oynadigimiz kopenhag macinda ise skora bakmaksizin ilk yari bana göre cok dominant bir oyun vardi yani o mac ta benim icin gelecek adina umut veriyor

Bu yüzden hoca’yi desteklemeye ve güvenmeye devam edecegim

Umarim taraftar da aklini basina toplar ve linc girisimlerinden vaz gecer,daha saglikli bir ortam olusur ama hic zannetmiyorum cünkü sosyal medya cukuruna düstüler

Şunu da belirteyim milli ara toplam 12-13 gün sürdü bizim için, 5+1 gün izin yaptık.

Icardi milli arayı sakat geçirdi ondan fit değil kolpası çıktı ya şimdi, 2.5 gün salonda çalıştı yani kaçırdığı 2.5 gün.

Gelecek milli takım arasını da böyle yarısını izinli geçireceksek yarın gelip oyuncular hazır değil, takım uyumsuz dememeli.

Bu kadar uzun izin yaptırıp, fizik kalitede bu kadar ezilirsen bir yerlerde hata var demektir.

okan hoca özelikle bu sezon üzerinde haklı olarak cok büyük baskı oldugunu hissetmeye basladı bence simdiye kadar kulagını tıkıyordu sanki
lakin oyuncu degısıklıgıyle ilgili sorulan soruya verdigi gergin cevap ,baskıyı gösteriyor

baskıyı ve kadroyu yönetebilirse zaten alır gider

Geçen sezonun en önemli farkı Alanya maçında başlayarak oynanan hızlı geçiş oyunlarıydı. Atakta çok hızlı ve kaos oynuyorduk. Bu kaos bilerek yaratılan bir kaostu, kaos yetenekli ayaklara fırsat yaratıyordu ve hızlıca kaleye gidiyor, bir şekilde bitiriyorduk. Bu sene genelde ağır hücum ediyoruz. Yatay çok fazla top çeviriyoruz. Tete takıma monte edilip tekrar hızlı geçişe dönmeliyiz. Set oyunu oynamak gereken durumlar olacak ama bu stoper, orta saha kurgusuyla mümkün oldukça uzak durmak lazım. Bir de erken gol buluyoruz genelde, sonrasında hızlı oynamak farka gitmek için önemli

50 milyon meslektaşı, rakibi var. Sorumluluk sahibi olmadığımız için sonuçlara göre yorum yapıyoruz. Ama futbolcularla 24 saat zaman geçiren o, karar verici o. Tıkır tıkır işleyen takımla Kopenhag maçına çıktı. Neresi yanlış? İlk yarı o şutlar gol olsaydı ilk yarı 2-0 bitseydi ve ikinci yarı değişikliklerinden sonra 2-2 olsaydı çalışan makineyi bozdu diyecektik yine saldiracaktik. Kopenhag maçında tüm sorumluluk ona ait değil. Okan'a saldıracak bir konu yok.

Kopenhag maçında ızlı başlangıç ve presle 1 veya 2 gol bulup aktif dinlenerek oynamak istedi .

Muhtemelen 2.yarı da tete ve Barış'ı alıp hızlı uzun top yapacaktı

Bence iyi bir fikir.İşe yaramadı diyen olacak mıdır ?Sonuçta önemli gol pozisyonları bulduk

Gol olmayınca takım yoruldu ve pres gücü düşmeye başladı .İşte tam da burada müdahale ile dinlenmeye geçip set oyunu oynamamız gerekiyordu.Olmadı gol yedik,gol yiyince de sete dönemedik

Bu arada golü sistem yüzünden mi yedik ?

tabiki hayır.Nelsson her zaman yaptığı gibi tam baskı anında Musleraya dönüp adamı ateşe attı.O da kötü bir uzun top ile bizi geride hazırlıksız bıraktırdı.İkinci yarının başında da aynı oyunu oynayıp bu sefer sonuç alırım ümidi vardı fakat takımın kondisyon sorunu başverdi(bunu düşünmesi gerekiyordu)

Sonuç alamayınca da orta sahayı kalabalık tutup Kanat oyuncularını Çizgi oyuncusu yapıp içeride çoğalıp orta sahayı da iyice rakip sahaya yaklaştırıp sonuç almaya çalıştı ve aldı .

Tek eleştirdiğim nokta bu oyunda Barış Alper yerine neden Bakambu'yu terci etmediğiydi

Sağlık olsun böyle sonuçlarda olacaktır

senin düşünceninde yapacağın takımında..

kazım sakatlanıyor angelino alıp rezalet oynayan sergio yerine kerem demirbay alsan birşey yok sen Kaanı stopere abdulkerimi sol beke alarak ne kadar saçmaladığını gösterdin yine.

Al o oliveira ve barışını içine ettiğiniz dakikaları

NR5N.gif

Geri
Üst Alt