Okan Buruk | Teknik Direktör

Aynı senaryo, aynı sorunlar artarak devam ediyor. Bir takımın başında 5. yılına girmiş bir hoca hala bunlara çözüm bulamıyorsa benim söyleyecek sözüm yok.

Valla çok üzücü bir durum insan ister istemez sinirleniyor...
Aslinda görüntü besinci degilde ilk yili gibi, takima daha sistemini otutturmamis, hangi oyuncu nerde iyi oynar bilmedigi icin denemeler yapan hoca görüntüsü ciziyor.

Okan Buruk takimdan ayrildiktan sonra büyük cöküs baslar eger ciddi anlamda kadro yenilemeye gidilmezse, cünkü yeni hoca disiplinli biri olursa bu düzene alisan hic bir oyuncu o hoca ile calismak istemiyecektir. Sonuc olarak yeni hoca basarisiz olacaktir. Sonra Okam gitti düsüs basladi olacak.
niye la? Bu kadroyu herkes şampiyon yapar nasıl olsa. çöküş niye olsun.

niye la? Bu kadroyu herkes şampiyon yapar nasıl olsa. çöküş niye olsun.
Cünkü adam gibi calismiyor takim, bol bol izin yapabiliyor, oyuncularin istediklerini yapan bir hocalari var, ve bundan dolayi oyuncular memnun ve elinden geleni yapiyorlar hocalari gitmesin diye ama oda iste biryere kadar oluyor.

Simdi düsün cok sert bir hoca geliyor hergün iki üc antreman ,belki mac önceleri kamp, Izin minimum seviyede, sen bu hoca ile calismak istermisin? Sanmiyorum, onun icin takimin yarisi gitmeli yeni hoca gelirse. Yoksa ikinci bir Tudor faciasi yasanir.

Okan Buruk takimdan ayrildiktan sonra büyük cöküs baslar eger ciddi anlamda kadro yenilemeye gidilmezse, cünkü yeni hoca disiplinli biri olursa bu düzene alisan hic bir oyuncu o hoca ile calismak istemiyecektir. Sonuc olarak yeni hoca basarisiz olacaktir. Sonra Okam gitti düsüs basladi olacak.
Rntaş hiçbirşey olmaz.
Doğru hamlelerle çok daha iyi oluruz.
Disiplinli hoca gelecek izinler az olacak falan hepsi olsun Ayrıca bence Bu konuda çok abartılıyor..Oyuncularda eşşek gibi çalışacak.Merak etme hiç sorun olmaz.
bir icardi vardı tembel izin çok kullanan oda yok.

Şu an için sıkıntı olan değişimler olacak.
Mesela kanatlara doğal olarak yunus ve leao olsun diyoruz.Ama bu orta sahadaki adamlarla bu kanatlar olursa ciddi anlamda defansif sıkıntı yaşarız.Bunuda düşünmeliyiz.
Yani işimiz zor.

Cünkü adam gibi calismiyor takim, bol bol izin yapabiliyor, oyuncularin istediklerini yapan bir hocalari var, ve bundan dolayi oyuncular memnun ve elinden geleni yapiyorlar hocalari gitmesin diye ama oda iste biryere kadar oluyor.

Simdi düsün cok sert bir hoca geliyor hergün iki üc antreman ,belki mac önceleri kamp, Izin minimum seviyede, sen bu hoca ile calismak istermisin? Sanmiyorum, onun icin takimin yarisi gitmeli yeni hoca gelirse. Yoksa ikinci bir Tudor faciasi yasanir.
her gün 3 antrenmanı kim yapıyor Tuncay avrupada?
Maç önceleri kampa giren kaldı mı genelde bilmiyorum
Gs menfaatleri için hoca kalmalı o zaman zaten oyuncular elinden gelip şampiyon yapıyorlar avrupada da iyi kötü götürüyorlar mı?

Rntaş hiçbirşey olmaz.
Doğru hamlelerle çok daha iyi oluruz..

Şu an için sıkıntı olan değişimler olacak.
Mesela kanatlara doğal olarak yunus ve leao olsun diyoruz.Ama bu orta sahadaki adamlarla bu kanatlar olursa ciddi anlamda defansif sıkıntı yaşarız.Bunuda düşünmeliyiz.
Yani işimiz zor.
Leao tamamda Yunus, Osi den sonra top rakipteyken en çok rahatsız eden, baskı yapan oyuncun senin

İlk yarıda topa daha fazla sahip olduğumuz halde rakipten 1 km daha fazla koştuğumuzun paylaşıldığı bir an vardı işte o an anladım ki ikinci yarı benzin bitecek ve oyundan düşeceğiz.

İyi görünmemizin esas sebebi rakipten daha fazla benzin yakmamızdı sonuca dönüşmeyince Bayern maçı gibi 2. Devre 60 tan sonra roller değişti.

Hoca daha dengeli bir oyun planı oluşturmadığı sürece ne Avrupa da kariyer yapabilir ne de biz Avrupa da fark yaratabiliriz.
Aziz'im ben sanki Monaco maçının birebir kopyasını izledim. Tamam penaltının penaltı ile alakası yok. Ben de hakeme baya bir sövdüm ama Avrupa deplasmanlarında yediğimiz baskı ve bunu kıramama kronik sorun oldu. Penaltı olmasa da adamlar bize o gidişatta her türlü atacaktı.

Aziz'im ben sanki Monaco maçının birebir kopyasını izledim. Tamam penaltının penaltı ile alakası yok. Ben de hakeme baya bir sövdüm ama Avrupa deplasmanlarında yediğimiz baskı ve bunu kıramama kronik sorun oldu. Penaltı olmasa da adamlar bize o gidişatta her türlü atacaktı.
penaltıya kadar herhangi bir baskı yemedik ki 2. yarı

monaco maçında adamlar 2 dkda bir gol kaçırıyordu

Merkezimiz her zaman yol geçen hanı gibi.

Bunun en önemli nedenlerinden biri de şuursuzca pres yapmamız. Saha içinde kaymaları doğru ayarlayamıyoruz. Az biraz top oynayabilen rakip olunca, ki CL'ye katılmayı beceren takımların büyük bir kısmı bunu yapabiliyor, senin orta sahanı maksimum 3-4 pasla anında geçiyorlar ve çaresizce geriye koşmaya çalışıyorsun.

Bu pres oyununu gerçekleştirebilecek akla ve kondisyona sahip futbolcu sayımız çok az açıkçası. Sonuç olarak Okan'ın tek bir plan üzerinde durup başka hiç bir şey düşünmemesi bizi çok sıkıntıya sokuyor.

Kabul etmek lazım ki hocada pratik ve pragmatik zeka çok az. Oyuna müdahalelerde istisnasız her zaman geç kalıyor bu kabul edilebilir bir şey değil. 4 yıldır kaç kere yaşadık bunu ben saymaktan bıktım artık.

Actio = reactio.

Illa önce gol yiyeceğiz ki sonra hamle yapacak iş işten geçince.

penaltıya kadar herhangi bir baskı yemedik ki 2. yarı

monaco maçında adamlar 2 dkda bir gol kaçırıyordu
Uğurcan sakatlanana kadar penaltı dahil 5 tane falan gol çıkardı ya o maçta. Bağıra bağıra geliyordu. Mağlubiyetin duygusallığıyla abartılıyor bence Sporting maçı. 55-70 arası düştük maçtan ama kalemizde vızır vızır pozisyon da olmadı. Bir tane Altimira'nın savunma arkasına sızdığı pozisyon var yani.

Bu adam bizden önce de böyleydi. En ufak bir olumsuz sonuçta hemen hakem, hakem. Evet, hakem kötüydü de sen çok mu iyiydin? Burda da Tudor için neler demiş. Şimdi Tudor'un yaptıklarının daha fazlasını kendisi yapıyor. İnsan bazen çıkıp bir özeleştiri yapar. Sana kaç defa dediler teknik ekibe takviye yap. Sen ne yaptın? Koca Galatasaray kulübüne kaleci antrenörü olarak Eray İşcan'ı reva gördün. Senin en kritik bölgenin antrenörü Eray İşcan nasıl olur Allah aşkına? Çık biraz da bunlardan konuş. Bu kulübün kaleci antrenörü zamanında Taffarel'di. Muslera bir efsane olduysa bunda Taffarel'in de katkısı büyük. Soruyorum, Eray Uğurcan'a ne katabilir? Sonra da adama laf ediyoruz. Eray'ın çalıştırdığı kaleciden gelişim göstermesi beklenmemeli zaten.

Bu adam bizden önce de böyleydi. En ufak bir olumsuz sonuçta hemen hakem, hakem. Evet, hakem kötüydü de sen çok mu iyiydin? Burda da Tudor için neler demiş. Şimdi Tudor'un yaptıklarının daha fazlasını kendisi yapıyor. İnsan bazen çıkıp bir özeleştiri yapar. Sana kaç defa dediler teknik ekibe takviye yap. Sen ne yaptın? Koca Galatasaray kulübüne kaleci antrenörü olarak Eray İşcan'ı reva gördün. Senin en kritik bölgenin antrenörü Eray İşcan nasıl olur Allah aşkına? Çık biraz da bunlardan konuş. Bu kulübün kaleci antrenörü zamanında Taffarel'di. Muslera bir efsane olduysa bunda Taffarel'in de katkısı büyük. Soruyorum, Eray Uğurcan'a ne katabilir? Sonra da adama laf ediyoruz. Eray'ın çalıştırdığı kaleciden gelişim göstermesi beklenmemeli zaten.

Antrenörleri geçmişte iyi futbolcu olmalarından mı seçmeliyiz?
Geçen sene uçan kaçan Uğurcan da etkisi kimindi o zaman?

Şunu bence anlaması lazım. Bu oyuncular robot değil insan bunlar ve sen onlardan insan üstü bir press oyununu neredeyse 90 dakika yapmasını istiyorsun.

Geldiğinden beri kritik lig maçları da dahil skordan bağımsız skor 2-0, 3-0 bile olsa 2. yarıları salavatlar içinde izliyoruz. Avrupa'da çoğunu 2. yarı kaybediyoruz.

Bunun sebebi adamları ekonomik kullanmıyor bunu anlamak için futbol profesörü olmaya gerek yok yani...

Yoksa diğer takımlar mal mı? Herkes atletik takım kurar 90 dakika rakibin ağzına kadar basın der. Bence bu bir taktik asla değil ve olamaz.

Hadi diyelim ben buyum böyle oynarım diyorsun o zaman 83'te yaptığın 3 orta saha değişikliğini 60'ta yapacaksın buna mecbursun çünkü orta sahan öldü.

Mesela o geçen 20 dakikada oyunda tuttuğun orta sahalar ne iş yaptılar? veya ne bekledin abi onlardan da 20 dakikamızı çöpe attın?

Bunlar hep yıllardır konuştuğumuz sorunlar. Bunları çözecek ne doğru oyuncu profili transfer ediliyor ne de hoca oyun olarak bir çözüm buluyor.

Bu iş bir yerde patlayacak yani aslında patladı da ligde şampiyonluk geldiği için bir şekilde ilerliyormuş gibi duruyor ama sorunlar artarak devam ediyor.

Antrenörleri geçmişte iyi futbolcu olmalarından mı seçmeliyiz?
Geçen sene uçan kaçan Uğurcan da etkisi kimindi o zaman?
Kaleci antrenörünü evet. O kritere göre seçmelisin. Kalecinin uçup kaçması onun yetenekleriyle alakalı. Kendi geliştirmesinde, daha iyi kaleci olmasındaysa antrenörün net olarak çok büyük rolü var. Eray gider kendisini başka yerlerde kanıtlar gelir, eyvallah derdim. Ama hiçbir kalecilik yeteneği olmayan birinin direkt Galatasaray'da kaleci antrenörü olarak başlaması kabuledilebilir bir şey değil. En azından bana göre.

Maçı izleyememiştim özet görüntülere baktım, izleyen arkadaşlar tabi daha iyi yorumlar ama karambol golü haricinde, bir tek Sane'nin çok ciddi pozisyonu var onun harici tek bir tehlike göremedim.

Evvela kadroya bakıyorum, yapılan 5-6 transfer var, bir tek Batrakov sahada, geri kalanı hep geçen sezonun isimleri.

Şunu gerçekten konuşan eden yok, topçular değişmiyor, hoca değişmiyor, oyun formatı değişmiyor ama her nasılsa hep farklı sonuçlar bekleniyor. Yani bu ekip deplasmanlarda ve zorlu maçlarda geçen sezon hep çuvalladı, hiç üretemedi. Avrupa kupalarında zayıf takımlara bile 3 sezondur neredeyse hiç diş geçiremedi. Hedefimiz sezonda içeride 2-3 iç saha maçı kazanıp sükse yapmaksa tamam, bize bunu söylesinler anlayalım. Ama bunun için de 150 milyon euro maaşlı takıma ne gerek var?

5 sezondur takımın başındasın, 1 tane tehditkar maçımız olmaz mı, resmen öğrenilmiş çaresizlik gibi, tek devre biraz mücadele et, ikinci yarılarda postu ser 2-3 tane ye. Bide gördüğüm kadarıyla çok da vasat bir Sporting ile oynamışız, bunları böyle yakalayıp puan alamamak hakikaten artık baygınlık verdi. Transfere 100 milyon bayılacak lüksümüz var ama Avrupa'da 50 yıl öncesinin Türkiye'si gibi şerefli yenilgi peşindeyiz.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt