pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Tamam çürümüşlük her yerde kabul ama öyle biri var ki sırtımızdaki çıban, beynimizdeki ur gibi. O olmasa sanki her şey daha iyiye gidecek, en azından gider belki umudumuz olacak.

Sayın Kılıçdaroğlu lütfen ama ya.

Merak ediyorum o cahil bunaklarin anlattığı dönemlerde insanlar salata yaparken patates kizartirken pisi yaparken maliyet hesabı yapiliyor muydu ?
Hiç sanmıyorum inanılmaz günler yaşıyoruz..

Ek olarak insana daha fazla koyan diğer şey çalışıp emeğinin karşılığını alamamasıdır. Çalıştığım yer sürekli mesai yapmaya başladı. Mesaiye çağırıyorlar lakin ben gitmiyorum. Emeğimin karşılığını alamadıktan sonra, fazla çalıştığım için erkenden vergi dilimine girdikten sonra ne diye mesaiye gideyim ki? Son zamanlarda neden çalıştığımı dahi sorgulamaya başladım. 10 yıldır gece gündüz çalışıp yaptığım birikimle giriş segment sıfır araba dahi alamıyorsam, çalışmanın da bir anlamı kalmamış oluyor. Into The Wild filminde ki elemana evrilmeye başladım. Şu hayat da kafamı dağıttığım iki şey var. Biri forum diğeri oyunlarım... Arkadaşlarla buluşunca da kafa dağıtmak mümkün olmuyor. Muhabbet dönüp dolaşıp iş ve pahalılığa geliyor. Oyunlar ve forum da olmasa kafayı yemeye başlarım herhalde?
Aglattin omiccock

Ek olarak insana daha fazla koyan diğer şey çalışıp emeğinin karşılığını alamamasıdır. Çalıştığım yer sürekli mesai yapmaya başladı. Mesaiye çağırıyorlar lakin ben gitmiyorum. Emeğimin karşılığını alamadıktan sonra, fazla çalıştığım için erkenden vergi dilimine girdikten sonra ne diye mesaiye gideyim ki? Son zamanlarda neden çalıştığımı dahi sorgulamaya başladım. 10 yıldır gece gündüz çalışıp yaptığım birikimle giriş segment sıfır araba dahi alamıyorsam, çalışmanın da bir anlamı kalmamış oluyor. Into The Wild filminde ki elemana evrilmeye başladım. Şu hayat da kafamı dağıttığım iki şey var. Biri forum diğeri oyunlarım... Arkadaşlarla buluşunca da kafa dağıtmak mümkün olmuyor. Muhabbet dönüp dolaşıp iş ve pahalılığa geliyor. Oyunlar ve forum da olmasa kafayı yemeye başlarım herhalde?
helal olsun

Burada da de herşey pahalı oldu. 2 odalı bir evin kirası £1450. Asgari ücret ortalama £1650. Boris emmi vergileri de arttırdı.

Benim anlamadığım, olan maaşlı çalışana oluyor. Işyeri sahiplerinin hepsi geliri düşük gösterip vergi kaçırıyor. Ben her ay £1200 vergi veriyorum. Benim kazandığım maaşın 3-4 kat katını kazanıp sadece £200 civari vergi veriyorlar. Çevremde £1200 her ay vergi verdiğini duyan kebabçıların, marketcilerin, taksicilerin gözleri fal taşı gibi açılıyor.

Ben 10 yıl önceye kadar asgari ücretle çalışırken daha mutluydum. o zaman markete gittiğimde fiyatlara bakmazdım evde ne fazla tüketilirse alır çıkardım. şimdi markete girdiğimde ne ihtiyaç varsa onu alıyorum sadece. 10 yıl önce asgari ücretle şimdikine eş değer 15-20k rahat eden pc toplamıştım dolar olarak ortalama 1300$ ediyordu. şimdi? sıfırdan pc toplamam imkansız hele ki 1300$ edecek bir pc.

2020-21 yılında bundan daha kötüsü olmaz diyorduk kat ve kat daha kötüsü geliyor başımıza

söyleceklerim bu kadardı teşekkür ediyorum.

Burada da de herşey pahalı oldu. 2 odalı bir evin kirası £1450. Asgari ücret ortalama £1650. Boris emmi vergileri de arttırdı.

Benim anlamadığım, olan maaşlı çalışana oluyor. Işyeri sahiplerinin hepsi geliri düşük gösterip vergi kaçırıyor. Ben her ay £1200 vergi veriyorum. Benim kazandığım maaşın 3-4 kat katını kazanıp sadece £200 civari vergi veriyorlar. Çevremde £1200 her ay vergi verdiğini duyan kebabçıların, marketcilerin, taksicilerin gözleri fal taşı gibi açılıyor.
emlak fiyatı oturduğun yere göre değişen bişey. orada etin, domatesin,salatalığın kilosu ne kadar, sıvı yağ nekadar şuan orası önemli

emlak fiyatı oturduğun yere göre değişen bişey. orada etin, domatesin,salatalığın kilosu ne kadar, sıvı yağ nekadar şuan orası önemli
Kiralar çok pahalı İngiltere'de. Hele Londra'da millet anca oda kiralayıp yaşayabiliyor. Kirasıydı, belediye vergisiydi, TV vergisiydi, faturalardı filan derken, asgarî ücret alan birisine pek bişey kalmıyor. Ev kira derdin yoksa, asgarî ücretle rahat yaşarsın. Burada zaten ev olayı en büyük sorun. Bu yıllardır tartışılan bir konu burada.

Senelerdir bu foruma üyeyim . Sadece okur geçerim bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim. Babam işçi emeklisi 2020 yılında 10500 günle emekli oldu suanki maaşı 3690 lira.Suan hala ağır şartlar altında çalışıyor mecbur olarak.Bu yılın şubat ayında birikim kredi ile 35 yaşında daire aldık.2019-2020 yılında birikim elimizde olsaydı Eskişehir'de kenar mh de sıfır daire alabiliyorduk.26 yaşındayım sosyal hayatım nerdeyse sıfıra yaklaşmak üzere . Bu şekilde nasıl gider bilmiyorum ama ben ve benim gibi olan gençlerin bir çoğu fırsatını bulsa 2 dakika ülkede durmaz.

Kiralar çok pahalı İngiltere'de. Hele Londra'da millet anca oda kiralayıp yaşayabiliyor. Kirasıydı, belediye vergisiydi, TV vergisiydi, faturalardı filan derken, asgarî ücret alan birisine pek bişey kalmıyor.
bizde herşey pahalı. gıda,giyim, elektronik eşya fiyatları falan ne durumda.

akaryakıta her gün yeni zammın geldiği o bir ay vardı ya. artık işi makaraya vurmaya başlamıştı insanlar

işte o günlerin acısını yaşıyoruz

bizde herşey pahalı. gıda,giyim, elektronik eşya fiyatları falan ne durumda.
Şöyle söyliyeyim. Burada isteyen herkes en iyi telefonuda alabiliyor, iyi kotü arabayada binebiliyor. Gerçi telefon fiyatları da inanılmaz arttı. Eskiden son model bir iphone £500 iken, şimdi £1200 filan.

Türkiye'ye kıyasla alım gücü kesinlikle daha iyi ama son 30 yılın en yüksek enflasyonu olmuş. Genel olarak fiyatlar arttı. Elektrik ve gaza ortalama %40 zam geldi. Burada Türkler devletten ev kirası yardımı almasa hepsi memlekete döner. Adam gibi resmi çalışan yok.

Türkiye'nin belini büken döviz. Ona çare bulamadıktan sonra maalesef çok zor. Allah Türkiye'de yaşayan herkese sabır versin, gerçekten çok zor.

Şöyle söyliyeyim. Burada isteyen herkes en iyi telefonuda alabiliyor, iyi kotü arabayada binebiliyor. Gerçi telefon fiyatları da inanılmaz arttı. Eskiden son model bir iphone £500 iken, şimdi £1200 filan.

Türkiye'ye kıyasla alım gücü kesinlikle daha iyi ama son 30 yılın en yüksek enflasyonu olmuş. Genel olarak fiyatlar arttı. Elektrik ve gaza ortalama %40 zam geldi. Burada Türkler devletten ev kirası yardımı almasa hepsi memlekete döner. Adam gibi resmi çalışan yok.

Türkiye'nin belini büken döviz. Ona çare bulamadıktan sonra maalesef çok zor. Allah Türkiye'de yaşayan herkese sabır versin, gerçekten çok zor.

Yaprağını döner onlar bir tanesi bile dönmez isterse yardımı kessinler her türlü Türkiye’den çok daha rahat hayat Almanya’da.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yaprağını döner onlar bir tanesi bile dönmez isterse yardımı kessinler her türlü Türkiye’den çok daha rahat hayat Almanya’da.

Çok spesifik bir kesim var hocam. Adamlar kendilerini bi gram geliştirmemiş. Valla onlar döner. Adam kebab işletiyor, üstüne az kazanıyorum diyip cüzi miktarda vergi veriyor, kiramı ödüyemiyorum diyip devlet desteği alıyor, üstüne 4-5 çocuk yapıp çocuk yardımı alıyor ve yazın vergisini vermediği paralarla Türkiye'de şow yapıyor. Üstüne birde Türkiye'de hayat çok güzel diyip milletle yaprak geciyor. Bunlardan nefet ediyorum. Böyle diyen tiplere denk gelirseniz lütfen ciddiye almayın. Hee heee diyin geçin.

Hani bazen haberlerde belki görmüşsünüzdür, gümrükte şukadar parayla yakalandı diye. Işte vergisini vermediği parayı Türkiye'ye sokmaya çalışan tipler bunlar.

Bu arada Almanya değil Ingiltere, Almanya'yı pek bilmiyorum.

Çok spesifik bir kesim var hocam. Adamlar kendilerini bi gram geliştirmemiş. Valla onlar döner. Adam kebab işletiyor, üstüne az kazanıyorum diyip cüzi miktarda vergi veriyor, kiramı ödüyemiyorum diyip devlet desteği alıyor, üstüne 4-5 çocuk yapıp çocuk yardımı alıyor ve yazın vergisini vermediği paralarla Türkiye'de şow yapıyor. Üstüne birde Türkiye'de hayat çok güzel diyip milletle yaprak geciyor. Bunlardan nefet ediyorum. Böyle diyen tiplere denk gelirseniz lütfen ciddiye almayın. Hee heee diyin geçin.

Hani bazen haberlerde belki görmüşsünüzdür, gümrükte şukadar parayla yakalandı diye. Işte vergisini vermediği parayı Türkiye'ye sokmaya çalışan tipler bunlar.

Bu arada Almanya değil Ingiltere, Almanya'yı pek bilmiyorum.

Türkiye şu an döneni öperler öperler

Gelsin burada çalışıp parasını kazansın bakalım nasılmış.

Gerçi ben de gurbetçi oldum ama ailem Türkiye’de eşim çalışıyor

Bu durum sadece yok araba alamadım, market pahalı, akaryakıt fiyatları yüksek diye de bitmiyor ki insanı psikolojik olarak da etkiliyor. İşin içinden çıkamıyorum kız arkadaşımla 2 yıllık ilişkim bitti ekonomik durum doğrudan değil ama dolaylı yoldan büyük etken , ailemle sorunlar yaşıyorum, hayal kuramıyorum, gündelik yaşam sıkıntı stres ile geçiyor.

İşin en kötü yani bu zalımlar seneye gitti diyelim gelenlere de bir gram güvenmiyorum. Kim gelirse gelsin başa bir boku düzeltemezler. Gençliğimiz harap oldu ziyan oldu

Pandemi sürecinin gevşemesiyle birlikte son birkaç ayda üniversiteden tanıdığım o kadar çok kişinin yurt dışına yerleştiğini gördüm ki.. Resmen insanlar kendi ülkelerinden soğutuldular. Aileler çocuk büyütebilmek için kendi ülkelerinden uzağa Avrupa’nın çeşitli ülkelerine taşınır olmuşlar. Bu gidişat ne olacak belli değil. İyi kötü eğitim almış insanlarımızı batıya kaybederken yerlerini de eğitimsiz mültecilerle dolduruyoruz.

Konu gurbolukla başlıyor ,konu yurtdışına kaçmakla devam ediyor .

Bilinçli bir şekilde fakirleştiriliyoruz.
Bu her ülkede aynı ,oranları değişik sadece
Evet işviçrede yaşayan anlamayacak ama Türkiye’de yaşayan iliklerine kadar hissediyor şu anda.
Bu dalga sadece oralarda kalmaz.
Politik molitik bilemem ama nakitte kalmaya çalışın

Valla o kadar haklısın ki acayip bir dönemden geçiyoruz kafa dağıtacak film, dizi, oyun, forum olmasa insan acayip şekilde bunalır ve psikolojik olarak çöker. Herkesin sosyal yaşamı ciddi bir şekilde bitme durumuna geldi dışarıdaki fiyatlar arttıkça insanlar çıkmamaya başladı eve hapsoldu herhangi birileriyle aynı ortama geldiğin zaman ya da tanıdık biriyle karşılaştığın zaman konu direk ekonomi, ev fiyatları, araba fiyatları, yiyecek ve içecek gibi konulara ister istemez geliyor. Yani artık normal sohbet konusu dahi kalmadı insanlar o kadar bunalmış durumdalar... 2013-14'lere kadar herkes az çok birikim yapabilir bir şekilde araba veya ev sahibi olabilir hatta istediklerini yapabilir seviyedeydi şu an acayip bir dönemdeyiz diyecek hiçbir şey yok.

Geri
Üst Alt