parfüm önerileri

Gucci por homme 2 (üretimiyor artık bayadır ,hava limanlarında denk gelirsem alıyorum )
cay bazli kokular da muthis bir koku. <gucci markasi ozelinde orj pour homme den beri ilk defa kult olabilecek bir koku daha cikarmalari takdire sayan......

koku sinifi ozelinde, gozu kapali alinabilecek bir koku.
sise tasarimi futurist minimalist... koku,dizayn her yonden dort dortluk benim adima.

Parfüm sürecek kadar nereye gidiyosunuz yahu bu ortamda. Rexonamı yanımdan ayırmıyorum mis gibi en kral patfüme değişmem yeminle. Ama kadınlar için olan rexonalardan alcaksınız, ince uzun kutulu olanlar.

İlla parfüm sıkcaksam ayda yılda bir, ölmez itmez fahrenheit ve the body shop dükkanlardan aldığım sevdiğim bir edt yetiyor.

Dior Homme Intense .. vazgecilmezim.
Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme .. simdilik ikinci vazgecilmezim
Paco Rabanna One Million .. arada sirada

Son düzenleme:
Parfums de marly Layton

Pantydropper

:)
koku hafizamdan hatirladigim kadariyla , layton su kokudan ilham almis gibi kimi yonlerden> hugo boss ; boss bottled(1998)
-bunun disinda,bir yandan da, dip notasinda burnuma ysl la nuit de l'homme nin daha tatlimsi olani gibi geldi layton.....
layton ozelinde, karamel,kahve sonlanisi layton da sevdigim yon....
*tabiki ust segment markalarin kullandiklari icerikler cogunluklu olarak kaliteli oluyor bu da ayri bir baslik konusu.

designer ve parfum evlerinin makul ucrete ayni koku cagristiran orjlar mevcut bence.
ornekler cogaltilabilir. misal rochan man orj 1999 , bond n9 new harlem 2003 de tipatip rochas man v2 goruldu resmen.

ote yandan,ben rochas'i daha cekici ve klas buldum misal. sise tasarimi biraz aykiri olsa da.

Dior Homme Intense .. vazgecilmezim.
Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme .. simdilik ikinci vazgecilmezim
Paco Rabanna One Million .. arada sirada
*homme intense bayagi trend di bir donem.
ben orj olani begenmistim, farkli bir tarzi vardi,iris cicegi bu modelin yildizi olarak one cikiyor.
intense daha cok gece cikmali,klub,bar vs gibi tatlimsi tarafi olan bir modeli ,koku hafizamn beni yaniltmiyorsa.

*ysl la nuit kult oldu keza. muthis bir koku ,dort dortluk denilen tur....
ben bu kokuyu ilk bir filmde gormustum johny depp filmi ismi sanirim public enemies(2009)
bu koku da zaten ayni yil cikmisti yanilmiyorsam.
filmde oda da bas ucu sehpada gorunmustu ysl la nuit de'lhomme......
ruya degilse tabii :) ,
american pyscho filminde ysl pour monsieur banyo cekiminde gorunmustu keza...
the punisher filminde hatirladigim ,bucheron pour homme,jaipur ph, chanel'in bir modeli, cartier modeli, birde lea'u de issey summer siseleri gorundu......

*paco rabanne one milion koku genel kitlenin sevecegi tur sinifinda, sise tasarimi da dikkat cekici,
bu koku seri olarak sonraki yillar devam etti basarili sekilde...
ancak, ben bu marka da paco rabanne black xs'i tek gecerim.......

20210706_105656.webp

ben bundan aldim bir tane
bu yaz bunu kullanacagim
kokusu cok hosuma gitti

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

En az iki üç notasi çok belirgin mükemmel bir parfumdur özel veya günlük her zamanın kült kokusu odunsu ağır koku sevmeyenlere şiddetle tavsiye edilirimages%20(2).webp

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Koku delisi biri olarak Zara'nın çoğu kokusunun başarılı olduğunu da söyleyebilirim ama kalıcılığı çok kötü. Buna yoğunlaşıp fiyatı bir tık arttırmaları çok zor olmamalı.
klasik zara kokularinin mudavi fazladir tahminim. ayrica gece cikmalik tobacco/tutun/leather/deri agirlikli olan serileri de tutulan populer serileri... birde ''no lu'' baslayan serileri dikkate deger tarafsiz gozle bakarsam.

Tom ford çoğu çok ağır kokusu var
Tabacco vanilla sı var o mukemmel ama fiyatı 🤦
Channel bleu da harika

tom ford markasinda kararsiz kaldigim tek kokusu tobacco vanille oldu.
salt versatile gormedigim ama basarili buldugum koku ;tuscany leather modeli...(baska bir kokuyla karisimi ilginc olabilir)
basarili ve ozellikle gece cikmalik sonbahar kis; noir de noir......
ilk bahar yaz ise mavi serilerden bir kaci var cok begendigim.
bir de grey vetiver kokusu etkili olmus. iyi bir gri takim elbise /beyaz gomlek muthis yakisir bu kokuya bence....
gerci iki versiyonu var edt edp.

chanel blue ilk cikanda tutsu/incense vs biraz agir kacabilir yogun kullanimda ozellikle.
son cikan parfum olani( en son baslikta fotosu eklenen) cok basarili,icerigi kaliteli kanimca.

baska markalarda var basarili buldugum designer sinifinda....

Geri
Üst Alt