Parliament 7 Lira Oldu

Nasil yoktu olm cesitli otlari sarip icmek, dumanini cekmek her zaman vardi. Yapim tarzi, malzeme farkli mantik ayni.

SM-P602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dini olarak bakarsak böyle bi' mantık yok la :) O zaman sirke de haram olurdu.

O zaman sigaranın sadece zevk veren bir şey olarak bilindiği, sağlığa zararlarından haberi olmadıkları için yasaklamadıklarını söyleyebiliriz.

Haram olan şeyleri tanrı belirler, Allah'ın haberi yok muydu tütünün zararlarından?

Dini kismina karismam, tarihi bilgi olarak aktarip cekildim :D

SM-P602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben mekruh dedim ama çok uzun bir konu ve birçok ayrı düşünce mevcut, en yaygını normal kullanımda mekruhtur.

Gerçi şöyle de bir durum var, "İmam-ı Muhammed, tahrimen mekruh haram demektir buyurdu. İmam-ı a’zam ile imam-ı Ebu Yusuf ise, harama yakındır dedi."

sigara konusunda din muhabbeti:rolleyes:

Herşeye dinen bakmak buraların adeti olmuş. Adam 24 saat cünüp gezer ama dine geldimi o günah bu günah der.

Gönül isterki tamam herşeyi dört dörtlük yaşayalım ama dininde kendi içinde totalde tutarlılığı vardır. Sen her günahı işle ama başkası bişey yaptımı hemen Hoca kesil.

Keşke işlediğimiz günahlar sigara kadar masum olsa gençler.

★SⅢ Tapatalk★

2014 sigara zamlarına göre yeni sigara fiyatları

Winston 7,5 liraya satılırken zamla birlikte 8 lira; Parliament 9,5 liradan 10 liraya, Camel 8 liradan 8,5 liraya, Muratti 7,5 liradan 8 liraya, Viceroy 6,5 liradan 7 liraya ve Lark 6,5 liradan 7 liraya yükseldi.

bu ne aga bi pakete 10 lira ne

Dini olarak bakarsak böyle bi' mantık yok la :) O zaman sirke de haram olurdu.

Haram olan şeyleri tanrı belirler, Allah'ın haberi yok muydu tütünün zararlarından?

ilginc ama malesef dogru bir tespit kardesim..misal hadislere baktiginizda namaz konusu üzerinde önemle durulmustur . fakat kurana baktiginizda ise durum hadislerdeki gibi değil.kuranda namaz konusundan kisa gecistirmelerle bahsediliyor. öyle önemli bir konu görüntüsü vermiyor.yani demek istedigim o kadar önemli bir konu(detaylari) olsaydi yüce rabbim detayli yazdirmasini bilmezmiydi?yani Allah´in tütünün zararini bilmemesi(HASA) imkansiz...

Bence Sazan.avi

Geri
Üst Alt