Ülkede ki sistemsizliği zaten konuşmaya gerek yok, o konuda ben zaten bir şey demiyorum. Ama her seferinde suçu sistemsizliğe atıyoruz, bu adamlar da kendilerini kurtarıyorlar bu sayede. Hadi bizde sistemsizlik vardı kabul. Peki Rijkaard neden bizden sonra adam gibi bir kulübe gidemedi? Bizim verebileceğimiz imkanların çok daha fazlasını verebilecek ve "sistem ülkesi" olan bir ligde neden böylesine elit bir adamı çalıştırmadılar?
Herkes kendine göre bir şeyleri savunabilir, ama benim nazarımda iyi antrenör dediğin elinde ki malzemeden en iyisini çıkarabilendir. Sistemini elinde ki oyuncuların tarzlarına göre belirleyen, dengeli bir kadro mühendisliği yapan ve sahada maceracı değil de doğru olan sistemi kullanan hocalara saygım vardır. Yani benim elimde 3 santrafor var bir de 10 numara var diyip, bunların hepsini oynatmak için kırk takla atan, takımı şekilden şekile sokan değil, gerekirse bazılarını yanında oturtup, takımın menfaatini gözeten hocalar saygıyı ve sabrı hak eder.
Ha dediğim gibi sistemsizlik, alt yapı sorunu, adaletsizlik hepsine varım. Hepsi de doğru. Şampiyon da olamayabilirsin, bundan doğal bir şey yok. Ama rakiplerin de Premier Lig takımları değil, bunları da göz ardı etmemek lazım. Senin geleceğe dair bir ışık vermen lazım ki, biz de sabredelim. Ama ufak bir umut kırıntısı bile yok şu an.