# Ryan Babel

Cevap: # Ryan Babel

Olsun maça çıkıp çıkmadığına bakmıyorlar. Örnek veriyorum ; Biz Babeli aldık ilerleyen turlarda Liverpoolla eşleştik ve Babel son dk golü kaçırdı elendik. Bu düşünce oluşmasın diye kural uygalanıyor.

Tabi bu mantık tahmini bir mantık ve genel olarak katıldığım bir mantık. Ancak bu mantıkla Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp oynamamış olması ne değiştirir? Aynı şüpheler adam daha önce Şampiyonlar Ligi'nde oynamadıysa da geçerli değil mi? Yani kural böyle ama sebebinin detayları pek açık değil...

Tabi bu mantık tahmini bir mantık ve genel olarak katıldığım bir mantık. Ancak bu mantıkla Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp oynamamış olması ne değiştirir? Aynı şüpheler adam daha önce Şampiyonlar Ligi'nde oynamadıysa da geçerli değil mi? Yani kural böyle ama sebebinin detayları pek açık değil...

ŞL oynamadıysa oynayabiliyor.

ama ayni durum neillde de var??

Neill'in durumu işte karmaşık ama aynı durum değil, çünkü Neill daha önce Avrupa Kupaları'nda bu sene hiç oynamamış, yani kuralların o kısmına dahil değil. Ancak, kurallarda başka bir cümle daha var, o cümlede

"Eğer oyuncunun yeni takımı Avrupa Ligi'ndeyse, eski takımının aynı sezon içerisinde Avrupa Ligi'nin hiçbir aşamasında bulunmamış olması gerekir"

şeklinde bir ifade var. Ancak bu cümle biraz muallakta kalıyor, muallakta olan o cümlede bahsi geçen oyuncun da Avrupa'da oynayıp oynamamasının farkedip etmediği. Bu sebeple biz de Neill için UEFA'ya başvurarak izin oynayıp oynayamadığı konusunda fikir alıp, oynayamıyorsa izin isteyeceğiz hiç maça çıkmadığı için.

Arda'nın orta saha olduğu bir diziliş görürsek ondan çok

--------Arda--------

-Topal/sarp--Elano--

şeklinde olacaktır. Burada isimler aynı olsa da farklı bir diziliş etkisi bariz belli oluyor. Zaten son maçta 4-4-1-1 gibi oynadık Caner ve Barış tercihleri ile birleşince ama bu orta saha varken Kewell(Babel)-Keita kanatlarda olursa o zaman o diziliş 4-2-3-1'e yakın şekil alacaktır. Tabi yine bir 4-3-3 varyasyonu sayılır bu da ama Arda hem savunma yönü zayıf, hem de serbest oynayacağı için Elano daha bir ön libero gibi olacaktır, Ayhan gibi oynayacaktır. Zaten 4-4-1-1 oynadığımız Denizli Belediye maçında da öyle oldu.

Arda(Ofansiv) - Elano(Cift Yönlü)

Mustafa/Mehmet(Defansiv)​

orta sahamiz artik böyle olucak gibi ama mactan maca degisir bence

Kanatlarda Kewell/Caner/Babel(sol taraf) ve Keita/Babel(sag taraf) olur

Baros dönene kadarda böyle oynariz

Kewell/Caner - Babel - Keita

Arda - Elano​

insallah Babel Transferi gerceklesir ilac gibi gelir bize

ŞL oynamadıysa oynayabiliyor.

Anlamadın. Oynayabildiğini biliyorum arkadaşım, demek istediğim o değil. Sadece diyorum ki Şampiyonlar Ligi'nde oynadıysa oynayamamasının sebebi senin söylediğin olası durumsa, oynamamış olsa da son dakikada gol kaçırdğında aynı durum ve şüpheler ortaya çıkar. Sebebi o olsa, oynamamış oyuncuyu da yasaklamaları gerekmez mi?

Anlamadın. Oynayabildiğini biliyorum arkadaşım, demek istediğim o değil. Sadece diyorum ki Şampiyonlar Ligi'nde oynadıysa oynayamamasının sebebi senin söylediğin olası durumsa, oynamamış olsa da son dakikada gol kaçırdğında aynı durum ve şüpheler ortaya çıkar. Sebebi o olsa, oynamamış oyuncuyu da yasaklamaları gerekmez mi?

niye uzatıyorsunuz kuralı ve durumu bilmiyoruz deyin

Tobi'yi yazmana gerek yok o artik düzelmez :D

Arda(Ofansiv) - Elano(Cift Yönlü)

Mustafa/Mehmet(Defansiv)​

orta sahamiz artik böyle olucak gibi ama mactan maca degisir bence

Kanatlarda Kewell/Caner/Babel(sol taraf) ve Keita/Babel(sag taraf) olur

Baros dönene kadarda böyle oynariz

Kewell/Caner - Babel - Keita

Arda - Elano​

insallah Babel Transferi gerceklesir ilac gibi gelir bize

Tobi demedim zaten. Ayrıca, ben senin gibi düşünmediğimi nedenleri ile birlikte anlattım. Sen ise sadece yazdığın şeyi tekrar etmişsin...

Diyorsunki oynamayan oyuncuda bize gelip gol kaçırsa aynı durum söz konusu olmaz mı ? Bunu tam olarak bilmiyorum ama benim mantığım sonuçta ŞL liginde mücadele etmediği için takımınla bence herhangi bir şike iddasıda oluşmaz.

Ben ihtimal vermiyorum geleceğine genç olduğu için çok zor.

Haldun'un bile kendi sınırlarını zorlaması lazım :D

durumu bilen insan kesin konuşur oynar ya da oynamaz bu kadar basit

Ben oynayıp oynamadığı konusunda kesin konuşuyorum yahu. Nereden çıkartıyorsun? Yazılanları bile anlamadan cevap vermeyin sağa sola. Kurala göre oynamıyor ama nedense ben kesin konuşunca illa birileri çıkıp itiraz ediyor ve sonra tartışma uzuyor, o sebeple "ben kurallardan böyle anlıyorum" dedim. Sana forumda aynı kuralı kesin yazdığım 10'larca mesaj daha gösteririm. Transfer döneminin başından beri Avrupa Ligi talimatlarının ilgili kısmını ezberledim zaten resmen. Bakmadan bile yazarım buraya. Zaten geriliyorum şu konuda sürekli birileri ile tartıştığım için, şimdi de "bilmiyorsanız bilmiyorum deyin" diyen birisi ile uğraşmak istemiyorum, bu forumda bu konuyu en iyi bilenlerden birisi olduğuma inanıyorum. Neill'in şüpheli durumunu da foruma ilk yazan benim.

Diyorsunki oynamayan oyuncuda bize gelip gol kaçırsa aynı durum söz konusu olmaz mı ? Bunu tam olarak bilmiyorum ama benim mantığım sonuçta ŞL liginde mücadele etmediği için takımınla bence herhangi bir şike iddasıda oluşmaz.

Ne alakası var ki şike iddiası ile Şampiyonar Ligi'nde oynamış olup olmamasının?

Geri
Üst Alt