6 tip animate canli sinifi ve bunlarin egilimleri vardir uzay ve zaman dahilinde;
1. demonik-seytani - bilincli yahut bilincsiz olabilir, fakat sadece tuketmek ve zarar vermek uzre yasar, zarar vermekten zevk alir, baska bir ozelligi yoktur
2. gerizekali - nufusu en bol olan ve faydasiz siniftir, cehalette ve bilincsizlikte rakibi bulunmaz, fiziki ozelliklerine kosullu duyusal zevk, egilimler ve tuketim uzere yasar, yapilandirmaciligi bilincsizdir, cogu zaman son derece tehlikelidir, ne yaptigini bilmez, zarar verir
3. zeki - genel olarak faydali olabilen bir siniftir, kabiliyet spektrumu genistir, egitimi yoksa faydasizdir, duyusal zevk ve tuketim cogu zaman egilimlerin yoneldigi mecralardan onde gelenleri olur, kabiliyetlerini bu yonde kullanir, saygi gormek ister, egotiktir vb.
4. zeki-gerizekali - en tehlikeli turdur, bilinclidir, liderlik vasiflarina sahiptir, duyusal zevk, tuketim, yonetim, manipulasyon, her birini gerceklestirebilir, egotizmin anasini bellemistir, ozelliklerini yapilandirilmis cikarlari disinda bir seye yoneltme kabiliyeti yoktur, erdem bilmez
5. bilge-ahmak - cok zor rastlanan bir siniftir, duyusal zevk ve tuketim uzerine yasamaz, her seyi kavrar, idrak eder, fakat kendini ifade edecek entellektuel ozelliklere sahip degildir, kimsenin goremedigi fenomenleri kavrar lakin ampirik duzeyde de cozemez, mantik limitlerinin disina tasan algisi vardir, etrafina genel olarak pek az somut faydasi olur, kendi halindedir, erdemlidir
6. bilge-zeki - kesinlikle en zor rastlanan, rastlanmasi buyuk sans olan siniftir, duyusal zevk ve tuketim uzerine yasamaz, her seyi kavrar, idrak eder, erdemin vucutlanisidir, entellektuel tartismada alt edilemez, egotizmden bagimsizdir, kimsenin bilmediklerini bilir, doganin mekaniklerini detaylariyla bilir, uygun gorurse kusursuz izahatlerde bulunabilir, alginin geometrik, fenomenal ve dusunsel dinamiklerine tamamen hakimdir, hata yapmaz, kusursuz liderdir, herseyi farkindadir, mantigin icini ve disini bilir, en degerli ve kullanisli varliktir, gerek kendine gerek etrafina olan faydasi digerleri ile kiyaslanamaz
bu 6 sinif disinda canli yoktur
bu videodaki topluluk da gorulecegi uzre 2. sinifa denk gelmektedir.