SA ''İnatçı Alamancı''...
Akbaba yerine Kılınç, Halil filan oynasa da (Mümkün olursa) skora katkı sağlasa; skordan bağımsız olarak, hiç olmazsa (Kesinlikle Akbaba' dan fazla) oyuna katkı sağlasa daha iyi olmaz mı?..
Zamanında Hakan Şükür için hep sarfettiğim ''-1 le başlasa bile vazgeçmem'' sözünü, günümüze ''Akbaba +1 le başlayacak olsa istemem'' diye uyarladım. Geçmiş yıllarda Sinan Gümüş' e biçilen rolden fazlası, diğer futbolcularımıza açık haksızlıktır, diye düşünüyorum. Ne dersin?..
As.
50/50
Bazen herseyden cok savunma arasina kosup isi bitirecek oyuncu ararsin... Kagit üzerinde takimin en iyi finishingci hücum oyuncusu Emre. Bunun cogu macta sahaya yansimamasi ayri, ve sezonun genelinde cok kötüydü, yinede su an bir toparlanma var diye düsünüyorum. Ve ben yarinki macta kim oynarsa oynasin bir cok pozisyona girecegizmizden eminim...
Yarin ilk 11´de tercihi biz yapmayacagiz. Hangi tercih olursa, skora olumlu yansimasini dilemek disinda bir sansimiz kalmadi buradan. Emre.A oynarsa, kafa olarak yüzde yüz sahada olmasi ve en iyi yaptigi isleri yapmasi gerekiyor.
Oyun ici katkisi felan bir yana, bizi bu sezon Emre Akbanin saha ici görevlerinden ziyade, kacirdigi basit gol pozisyonlari yakti. Bunu belirtmek istedim aslinda.
Sahsi olarak Emre Akbaba´ya bu sezon sans da vermezdim... Takim reabilitasyon merkezine dönmüs resmen. Vücudu iflas etmis Emre Tasdemir, birhaneden alinip getirilen Sener, futbolcudan cok influencer olmak isteyen ve kisilik karmasasi yasayan Babel, piskolojik olarak bunalim geciren ve iki yildir top oynamamis melankolik icinde yüzen Arda, Capraz baglari koptugundan beri duvarlari izleyen Luyindama, 5 macta bir adalesi atan Sarrachi, adaleleri camdan Falcao, ve her sezon en az bir kemigini sahada birakan futboldan sogumus Emre Akbaba.
Bir kac sezon önce ayagina aylardir Top degmemis Donk´u aldik monte ettik. Bir oyuncu ile olur güzel... Ama özellik ile bu sezon bu döngüyü hic bir takim kaldiramaz. Kadro bosluklarini ölmüs diriltmeye calistigimiz adamlar ile doldurmusuz.
Reabilitasyon merkezine döndük, yeter daaa.