⚽ SL 24/25 H:18 | Galatasaray 2-1 Göztepe | MS | 4 Ocak

Valla bu seneyi tamamlasın ben buna okeyim.
Üst düzey ligde oynadığı oyun tarzıyla bu kadar sakatlığa meyilli bir herife şu dönem kisme 70 verip almaz. Napolideki iyi halinden bayağı uzakta.

Premier lig üzerinden gidelim fiziksel durumu orası için de şuan uygun değil. Herifler hojlund zirkie, garnacho falan yuhalanacak seviyeye geldi.

Ben konusuna da yazdım ciddi anlamda talip olabilecek takım sayısı az.
Yaz transfer döneminde az zorlasa avrupaya bildirimin son günlerinde 20 milyona indiririz yoksa mbappe gibi bonservisini alıp gidecek bu adam.

Burada bu adamın artık üst seviyede bol savaşlı ve stresli futbol oynama gibi bir isteği var mı yoksa ben aşkı buldum aradığım buymuş diyip bizdeki çizgisinde mi ilerleyecek konuyu çözecek kritik nokta burası.

En son 13 gün önce Kayseri macini oynadik. Sonrasinda sanirim takim izinliydi. En fazla 3 verimli idmanla oynadik bu maci. Fizik olarak hic bir sekilde diri degildik, rakip tam aksine %100 diriydi. Adana ve Hatay haric kiminle oynasak zorlanacaktik bugün. Idman ve mac temposunu yeniden yakaladiktan sonra daha iyi oynariz.
Yahu reis bence bunların hepsi mazeret.
Haftada üç maç oynarız yorgunluk olur.Böyle aralar olur bize yaramıyor deniliyor.Bunlarda olmasa rakip baya iyi takım oluyor.Gerçekten iyi oynadığımız maçlar kötü oynadığımız maçlardan çok az.

Gerçekleri görmek lazım.Ona göre takviyeler yapmak lazım.İkinci devre çok ciddi zorlu deplasmanlara gideceğiz.

Herkes hala bireysel olarak defans oyuncılarının performansından bahsediyor..Ama sorunumuz bu değil.Bu konuda Takım olarak çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz.transfer çok net lazım.Bu tartışmasız.Ama İstediğimiz kadar transfer yapalım bu takım savunması ve sahaya yayılışını düzeltmezsek ikinci devre çok ciddi sıkıntılar yaşarız.

Tottenham maçında müthiş oynayan takım baştan sona 3’lü oynuyordu, yeni hibrit düzen (top takipteyken 4’lü, bizdeyken 3’lü) maçın çok büyük bölümünde 4’lü oynamamızı gerektiriyor, sadece Muslera başlarken proper 3’lü oynuyoruz. Bu da sağbek Kaan olduğu için sağ tarafın işlememesine ve Jacobs da hücumda etkisiz olduğu için kanatların çalışmamasına sebep oluyor. Rakip ortayı tuttuğunda üretemeyen bir takım oluyoruz.

Bence normal üçlüye dönmeliyiz.

Bir teknik direktor dusunun, 3 sezondur ligi domine eden, dominant futbol ile rakiplerin ve tarafsiz futbol izleyicisinin bile takdirini alan herhangi birisine "onun dahili yok, 2-3 oyuncu yapiyor baska hoca gelse takim kendine gelir (!) "diyen futboldan zerre anlamadigini hatta daha ileri gideyim, futbol yorumu yapmak sanki zaruri oldugunu dusunup evinden ahkam kesmeyi bilirler anca, cok bilmisler ya...

Takim iyi oynadiginda ortaliktan kaybolan, kotu oynadiginda hemen suraya damlayan kisilerden bahsediyorum.

Gelip burada bu tiplerden futbol yorumu okuyoruz bunlarin yaptigi yorum degil o yuzden her atilan yoruma otomatik saygi falan da beklenmemeli. Once ortada olan basarinin sahipleri her kimse, ona saygi gostermeyi bilin.

Bir teknik direktor dusunun, 3 sezondur ligi domine eden, dominant futbol ile rakiplerin ve tarafsiz futbol izleyicisinin bile takdirini alan herhangi birisine "onun dahili yok, 2-3 oyuncu yapiyor baska hoca gelse takim kendine gelir (!) "diyen futboldan zerre anlamadigini hatta daha ileri gideyim, futbol yorumu yapmak sanki zaruri oldugunu dusunup evinden ahkam kesmeyi bilirler anca, cok bilmisler ya...

Takim iyi oynadiginda ortaliktan kaybolan, kotu oynadiginda hemen suraya damlayan kisilerden bahsediyorum.

Gelip burada bu tiplerden futbol yorumu okuyoruz bunlarin yaptigi yorum degil o yuzden her atilan yoruma otomatik saygi falan da beklenmemeli.
Bazı isimleri yok bile saymadım ismini görünce mesajını bile okumadan geçiyorum çünkü art niyetli oldukları gayet açık.

Şu an tarihi senelere tanıklık ediyoruz halen bunun farkında olmayanlar var muhtemelen bundan 20 sene sonra kırılamayacaklar rekorları anıyor olunur bunlar nasıl başarılmış denir.

Bende o poziyonu ilk kez görünce aha penaltı dedim futbolda bu hareket yok ama voleybolda var.

Hocayi 3'lü oynatmadigi icin elestirenler görüyorum. Eldeki malzeme (sol bek Jakobs) eksikliginden dolayi bazi maclarda zorunlu olarak üclü oynadik. Gören de sezon basindan beri 3'lü oynadigimizi sanacak. Nelsson bugün hata yapip gol yedirse niye 3 stopere döndük diyenler olurdu. Orta saha ve kanat eksikliginden dolayi hoca kulübede ne kadar tecrübeli oyuncu varsa sahaya sürmeye calisiyor.

Geri
Üst Alt