Liverpool maçından beri bunu diyorum. Okadar aptalca yorumlar yazanlar oldu ki. Okan hocayı eleştirenler sevinmesin yazan gördüm. Sürekli bir tarafa mensup olma zorunluluğu yok. Kötü olan şeyi haddini aşmadan eleştirirsin. İyiyide abartmadan översin. Ama günün sonunda Galatasaray için hepsini yaparsın ve eleştireninde arkasında duranında Galatasaray için yaptığını bilirsin.
Tek katılmadığım nokta insanların lisansı olmadan eleştiri hakkının olmaması. Hayır bişeyi uzun yıllar takip edersen belli bir bilgin olabilir ve hataları görebilirsin. İlla lisans ihtiyacın yok yeterki eleştirin doğru makul ve saygısızca olmasın.
Neyse uzun lafın kısası yıldım cahillere laf anlatmaya çalışmaktan güzel özetlemişsin renktaş
Lisans konusunda şunu demek istedim. Madem Galatasaray için bu kadar bilgin var düzeltebilecegine inaniyorsun o zaman seni tutan birşey yok profesyonel olmani kimse engellemez. Git başar ve görev al bizde helal olsun diyelim.
Gidip bir adamın memleketinden dahi vurmak bana bel altı geliyor. Bize bir faydası var mı bence yok. Ben en azından böyle yetişmedim. Kimseyi silah zoruyla göreve getirmiyorlar ailelerini rehin almıyorlar. Hoca yetersiz de ekibi yetersiz de geç. Kendince fikrini söyle doğrudur yanlıştır benim fikrim bu de geç.
Ama gidip köylüsünü getirmiş davar gibi güdüyor gibi ifadeler bel altı bana göre.
Bu örnekler arta arta devam eder. Ben 11 yaşında seçmelere girdim. Seçmelere girdiğimde atletizmde İstanbul 3.suydum. tazı gibi koşuyorum topu da biraz oynuyoruz diye şansımı deniyim dedim fakat ne oradaki antrenmanları yapabildim ne secilebildim. Ama halisahada osurtuyorduk rakibi. Profesyonel dünya öyle basit değil.
Yani kıssadan hisse hayatımızda 1 profesyonel maçımız yokken saha içini bilemeyiz. Bunu izleyerek öğrenemezsin yaşamakla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bu maç özelinde güzel bir örnek. 1 kişi eksik halisahada oynamak ile profesyonel bir maç hatta bir derbi oynamak öyle kahve ağzıyla analiz edilebilecek bişey değil bana göre.
Aynısı Terim zamanı da oluyordu bu arada. Herkesin eksiklerini söylemek gerek sonuna kadar ama bel altı çok iğrenç. Yıllarca neler başarmış bir adama taktik bilmez sadece gazman gibi gazliyor denildi misal.
Kimseyi sevmek zorunda da değiliz. Ama saygı duymak zorundayız bazı konularda(O da Galatasaraya saygı duyuyorsa tabi)
Malesef sosyal medya ülkemizde sadece linç kültürüne hitap ediyor. Forumumuza da etkileri ortada.
Hatta şöyle diyeyim 2000 zamanları sosyal medya olmuş olsa bu takım Avrupa kupasi vs alamazdi bana göre.
Eleştiri müthiş bir nimet. Beni birisi eleştirdiğinde oturup düşünür kendimi geliştirmeye çalışır neden böyle dedi diye empati yaparım. Ama bana eleştiri diye gelip, çöpsün bomboşsun senden olmaz biz burda bunu dedik bak gördün mü hata yapacağını bildik dese bu eleştiri olmuyor. Karşısındakine kin öfkeden başka bişey katmaz.
Uzun oldu kusura bakma